4.3.2010

Miten äänestää ja miksi?

Ihmisillä on korkea kynnys muuttaa äänestyskäyttäytymistään. He äänestävät mielellään siten kuin ovat aina ennenkin äänestäneet, jos he näkevät hiukankin toivonkipinää omassa puolueessaan. Moni Kokoomuksen ja Keskustan, ja jopa RKP:n, äänestäjä tuntee syvää epäilyä hallituksen harjoittamaa kaoottista ja hurmahenkistä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan ja toivoo puolueeltaan jämäkämpää otetta. Onkin totta, että näiden puolueiden riveissä, eduskuntaa myöten, on paljon täysin järkeviä ja realistisia poliitikkoja. Tällä ei valitettavasti ole mitään merkitystä.

Vuodesta 2010 on tulossa maahanmuuttokriittisyyden vuosi. Kaikki suuret puolueet tulevat asettamaan "maahanmuuttokriittisiä" täkyehdokkaita, jotta äänestäjiä ei vuotaisi aitoa muutosta edustaville liikkeille. On kuitenkin muistettava, että hallitsemattoman maahanmuuton puolesta avoimesti liputtavat Vihreät ja RKP eivät ole hallituksessa määräävässä asemassa. Nykyisen hallituksen pääpuolueet ovat Kokoomus ja Keskusta. Hallituksessa ei tapahdu mitään ilman näiden puolueiden lupaa. Monet Kokoomuksen ja Keskustan edustajat, esimerkiksi Ben Zyskowicz, ovat esittäneet jyrkkääkin kritiikkiä Astrid Thorsin sinisilmäisyyttä ja turvapaikkajärjestelmän härskiä hyväksikäyttöä kohtaan. Tosiasia kuitenkin on, että vuoden 2009 helmikuussa Keskusta ja Kokoomus äänestivät yksimielisesti Thorsin ajaman mielettömän ulkomaalaislain puolesta.

Zyskowiczin ja kumppaneiden jälkikäteisräksytys on halveksittavaa populismia. Kokoomuksen ja Keskustan teot puhuvat puolestaan. Ne ovat ryhmäkuripuolueita, ja niiden edustajat äänestävät siten kuin Jyrki Katainen ja Matti Vanhanen määräävät. Äänestämällä ketä tahansa Kokoomuksen tai Keskustan ehdokasta äänestät Jyrki Kataisen ja Matti Vanhasen linjaa. Sinun on syytä ymmärtää ja muistaa tämä.

Kun vaalit lähestyvät, vääriä profeettoja alkaa ilmaantua. Jos kokoomuslainen tai keskustalainen ehdokas kertoo sinulle, että hänen puolueensa kannattaa linjan tiukentamista, kysy häneltä, miksi linjaa sitten ei tiukenneta jo. Asia on täydellisesti hallituspuolueiden, Kokoomuksen ja Keskustan, käsissä.

Olen keskittynyt arvostelemaan Keskustaa ja Kokoomusta, en siksi, että ne olisivat maahanmuuttopolitiikan kannalta pahimmat vaihtoehdot, vaan siksi, että ne ovat epärehellisyydessään kaikkein vaarallisimpia. Vihreät, RKP, Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit ovat avoimin kortein hallitsemattoman maahanmuuton asialla. Niitä äänestävä tietää, mitä saa. Äänestämällä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Keskustaa tai Kokoomusta saat vuosille 2011-2015 samanlaista maahanmuuttopolitiikkaa, jota olet nähnyt vuosina 2007-2011. Äänestämällä Vihreitä, RKP:tä, Vasemmistoliittoa tai Sosiaalidemokraatteja saat vielä pahempaa.

On selvä asia, että maahanmuuttopolitiikan tervehtyminen ja monikultturismin hylkääminen edellyttävät muutosta nimenomaan suurimmissa puolueissa, Kokoomuksessa, Keskustassa ja Sosiaalidemokraateissa. Ne eivät kuitenkaan muutu, ellei niiden ole pakko. Ne muuttuvat vain, jos muuttumisen vaihtoehtona on äänestäjien kaikkoaminen. Jos siis haluat, että sinulla on joskus tulevaisuudessa mahdollisuus äänestää maahanmuuttokriittistä Kokoomusta, Keskustaa tai Sosiaalidemokraatteja, sinun on näissä vaaleissa oltava äänestämättä niitä. Se, että ne menettävät sinun äänesi maahanmuuttokriittiselle vaihtoehdolle, on ainoaa puhetta, jota ne uskovat.

Niiltä, jotka uskovat monikulttuurisen utopian toteutuvan Suomessa, olen tavannut kysyä, miksei se sitten ole toteutunut missään muualla. Niille, jotka uskovat maahanmuuttokriittisen murroksen alkavan vaikkapa Kokoomuksen sisältä, esitän saman kysymyksen. Niin Sveitsissä, Tanskassa, Itävallassa, Norjassa kuin Hollannissakin, orastavasti myös Britanniassa ja Ruotsissa, laiva on alkanut kääntyä vasta ulkoisen katalyytin, maahanmuuttokriittisen pikkupuolueen muodostuttua poliittiseksi uhkatekijäksi.

SEURAAVA >>>


Takaisin