23.9.2007

Työperäinen maahanmuutto

Alkaa työperäistä maahanmuuttoa käsittelevä Kansalaisen Kyselytunti. Monikulttuurisuuden onnistuminen, ja muualla tehtyjen virheiden välttäminen, edellyttää avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua. Mikään aihe ei saa modernissa yhteiskunnassa olla tabu. Myös maahanmuuttoa kritisoivat näkemykset ovat sallittuja, kunhan niitä ei sanota ääneen.

Kansalaisen (K) kysymyksiin vastaa Työministeriön, Valtionsyyttäjänviraston ja Oikeuskanslerinviraston yhteistyönä suunniteltu Monikulttuuridroidi (MD), joka myös pitää alustuspuheenvuoron. Keskustelu alkaa.

* * *

MD: Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia

K: Tuota noin, miten Suomi voi tarvita työperäisiä maahanmuuttajia samalla, kun maassa on satoja tuhansia työttömiä, ja 100 000 nuorta on vailla työ- ja opiskelupaikkaa?

MD: [skriik krunts räts] väestö ikääntyy kuka pyyhkii takapuolemme suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle

K: Mutta toisaalta ne suuret ikäluokat myös kuolevat, pyöreästi kahdenkymmenen vuoden kuluttua eläkkeelle jäämisestään. Vääristynyt väestöpyramidi korjaa itse itsensä luonnollista tietä.
  Onko edes moraalisesti oikein, että ikäluokka, joka mieluummin teki risuparrat tutisten ja rintsikoitaan polttaen vallankumousta Vanhalla kuin lapsia kotonaan, tuomitsee jälkipolvet monikulttuurisuuteen, joka tutkimuksissa ja empiirisesti on todettu yhtenäiskulttuuria kalliimmaksi, väkivaltaisemmaksi, konfliktiherkemmäksi ja sirpaloituneemmaksi, vain saadakseen omat takapuolensa pyyhityiksi? Massamaahanmuutto muuttaa Suomen ja Euroopan peruuttamattomalla tavalla, ja näiden seurausten kanssa joutuvat elämään muut kuin suuret ikäluokat.

MD: [niks naks piip piip] työperäinen maahanmuutto on voimavara työperäinen maahanmuutto on voimavara työperäinen maahanmuutto on voimavara työperäinen maahanmuutto on voimavara

K: Lisäksi on muistettava, että suurten, sodanjälkeisten ikäluokkien eläköityminen on jo ollut käynnissä useita vuosia, ja siitä huolimatta meillä on satoja tuhansia työttömiä. Ehkäpä on niin, että teollisuuden automatisoitumisen, elinkeinorakenteen muutosten ja talouden globalisoitumisen tuloksena täällä ei yksinkertaisesti tarvita yhtä paljon työntekijöitä kuin menneinä aikoina. Ehkäpä nyt eläkkeelle jäävien virastosetien ja -tätien tilalle ei palkata ketään, koska kyseiset työpaikat on alunperinkin luotu kyseisten setien ja tätien työllistämiseksi.
  Koska pulaa on tiettyjen erityisalojen osaajista, eikö kannattaisi panostaa nuorison oikeanlaiseen koulutukseen sen sijaan, että nuoria makuutetaan kortistossa ja höpistään työntekijöiden rekrytoimisesta ulkomailta? Eikö nimenomaan suomalaisen työvoiman pitäisi olla suomalaisen valtiovallan erityissuojeluksessa?

MD: [tilt tilt rits krunx] minkäälaiseen syrjintään ei ole varaa impivaara impivaara menneiden aikojen tuulahdus

K: Sitä paitsi jo suvaitsevainenkin tiedemies on myöntänyt, että tyystin toisenlaisesta kulttuurista tulleilta ja kielitaidottomilta maahanmuuttajilta menee vuosikausia kotoutumiseen ennen kuin heistä tulee yhteiskunnan tuottavia jäseniä. Eikö koko maahanmuuttoprojekti ole auttamattomasti myöhässä suurten ikäluokkien takapuolia ajatellen? Suuret ikäluokathan kuolevat pois seuraavien 20-30 vuoden aikana, siis ennen kuin nyt maahan tulevat työperäiset siirtolaiset ehtivät kotoutua, voimavaraistua ja työllistyä. Puhumattakaan niistä kymmenistä ja sadoista tuhansista, joiden rekrytointia Afrikasta vasta suunnitellaan. Vuonna 2030 meillä ei ole suuria ikäluokkia, eikä niiden ikäluokkien takapuolia, mutta meillä on mahdollisesti lähiöissä muhimassa satoja tuhansia ammatti- ja kielitaidottomia maahanmuuttajia, joilla ei ole mitään järkevää tekemistä, ja joita entistä pienempi työssäkäyvä väestönosa joutuu elättämään.

MD: [zzrrrrr brööt tik tak] impivaara vampaiiri [syntax error] työperäisyys huippuosaaminen jokaisesta maahanmuuttajasta koituu Suomelle 350 000 euron säästö

K: Niin varmaan koituu, jos tänne tulevalla maahanmuuttajalla on suomalaista vastaava koulutus ja jos hän työllistyy. Uusien tietojen mukaan vain viisi prosenttia Eurooppaan tulevista siirtolaisista on koulutettuja. Siis viisi prosenttia, joka kahdeskymmenes. Yhdysvalloissa vastaava prosentti on 55. Tässä ei oikeastaan ole mitään ihmeellistä, koska Yhdysvaltain matala veroaste ja yrittäjyyteen kannustava kulttuuri houkuttelevat ihmisiä, joilla on rahaksi muutettavissa olevaa osaamista. Toisaalta matalasta veroasteesta seuraa, ettei siellä ole kaikenkattavaa sosiaaliturvajärjestelmää, joka houkuttelee osaamattomia pummeja. Meillä Euroopassa tilanne on täysin päinvastainen.
  Miten on mahdollista, ettei nykyistäkin siirtolaisuutta näissä olosuhteissa pysäytetä vaan päinvastoin puuhataan kymmenien miljoonien uusien toistaitoisten kutsumista ja jo sisään livahtaneiden laittomien siirtolaisten laillistamista? Miten meillä voi olla varaa tällaiseen siirtolaisuuteen? Jos meillä on pulaa osaajista, paraneeko tilanne muka sillä, että puolikasta koulutettua maahanmuuttajaa kohti saamme 9,5 mitään osaamatonta ja lisäksi kielitaidotonta? Saadaanko näistä tyypeistä muka huippuosaajia, kun sadoista tuhansista kotimaisistakaan työttömistä ei näköjään saada?
  Eikö ole vihoviimeistä hulluutta, että samalla, kun majoitamme ja ruokimme khattia pureskelevia ja lukutaidottomia afrikkalaisia, tarjoamme maksutonta englanninkielistä korkeakoulutusta kiinalaisille, jotka paperit saatuaan lähtevät Yhdysvaltoihin tai vaihtoehtoisesti takaisin Kiinaan, missä he suomalaisella osaamisellaan mutta kiinalaisilla palkoillaan imevät viimeisetkin insinöörityöt suomalaisilta? Ja varmistaaksemme oikein viimeisen päälle, etteivät kiinalaiset opi kieltä, integroidu Suomeen ja jää opintojensa jälkeen hyödyttämään maamme taloutta, puuhaamme suomalaisen veronmaksajan rahoilla kiinalaislapsille kiinankielistä peruskoulutusta.

MD: [klonk] jkjoi45u345r809igtre oi suuurii ja maahtaavaaa neuvostoliittooo juiouer945r23ölkf kill da white man rape da white bitch yo nigga [niti nati]

K: Ja ketä sieltä Afrikasta ylipäätään ollaan rekrytoimassa? Kaikki tietävät, että osaavat ja koulutetut ihmiset muodostavat erittäin ohuen kerroksen kehitysmaiden väestöstä. Jos heidät imaistaan rekrypisteiden kautta Eurooppaan, paikalliset kehitysnäkymät heikkenevät entisestään. Aivovuodon kiihdyttämä kurjistuminen ajaa sitten entistä enemmän massaa liikkeelle kohti pohjoista. Jos taas rekrytoimme muita kuin koulutettuja, eli jatkamme nykyisillä linjoilla, saamme taakaksemme miljoonittain ihmisiä, joille ei ole käyttöä edes Afrikassa, Euroopasta puhumattakaan.

MD: [skrink reboot reboot] Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia

K: Voisitko ystävällisesti vastata kysymyksiini??!

MD: Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia

* * *

Kiitämme keskustelijoita. Kuten olemme nähneet, tehokkaimmin rasismia ja suvaitsemattomuutta kitketään osoittamalla kansalaisille rauhallisesti ja asiaperäisesti argumentoiden, miksi työperäinen maahanmuutto on luonnollista, väistämätöntä ja ihanaa. Rasistien provokaatioihin, jotka aina ovat epä-älyllisiä, tulee vastata lempeällä, kärsivällisellä ja äidillisellä opastuksella. Näin suuri suvaitsevainen enemmistökin näkee, että rasisti on aina väärässä.

Lisäksi on panostettava kouluihin, jotta äidinmaidossa imetyt isien asenteet saadaan nitistettyä alkuunsa. Suvaitsevaisuus- ja kohtaamiskasvatuksessa on vielä runsaasti kasvun varaa koulupäiviä pidentämättä, sillä nykyisessä opetusohjelmassa on paljon turhaa tai jopa haitallista. Emmekä nyt puhu ainoastaan musiikin, kuvaamataidon tai liikunnan tunneista, joille itsestäänselvästi ei voi olla sijaa aidosti moniarvoisessa (sallallahu alaihi wa sallam!) yhteiskunnassa. Äidinkielen opetuksesta voidaan luopua (paitsi ruotsin- ja kiinankielisissä kouluissa, koska oikeus äidinkielen opetukseen on perusoikeus), sillä paitsi että suomen kieli on rasismia, pilkkusääntöjen ja oikeakielisyyden opettaminen suomalaislapsille uusintaa maahanmuuttajien maahanmuuttajuutta asettamalla nämä eriarvoiseen asemaan esimerkiksi toimittajia rekrytoitaessa. Sitä paitsi omituiset ilmaukset vain rikastuttavat suomen kieltä.

Myös maantieteen opetuksesta voidaan luopua, koska kartat uusintavat valkoihoisessa, synkässä sortomenneisyydessä piirrettyjä sortorajoja. Rajat ovat keinotekoinen konstruktio, eikä niiden oppiminen ole linjassa integraation kanssa.

Biologian opetus voidaan korvata vaihtoehtoisia teurastus- ja tainnutusmenetelmiä käsittelevillä erikoiskursseilla. Nykymuotoinen koulubiologia loukkaa potentiaalisesti vähemmistöjä, koska siinä käsitellään saastaisia eläimiä, ja koska oppilaat saattavat joutua näkemään kirjoissa niqabittomia tai, mikä vielä pahempaa, täysin vaatteettomia (subhan Allah!) naisia.

Matematiikka on haitallista, varsinkin tilastomatematiikan ja suhdelukujen osalta, koska se synnyttää lapsissa epäterveitä ajatuksia. Lasten on tiedettävä, että jos syntyperäiset ruotsalaiset tekevät 60 prosenttia Ruotsin rikoksista, tämä tarkoittaa, että maahanmuuttajat eivät tee enempää rikoksia kuin ruotsalaiset.

Fysiikasta tulee niin ikään luopua, koska sen tiedetään edistävän loogista ajattelua, joka nyt ainakaan ei ole linjassa minkään kanssa. Lapsilla on oikeus tietää, että koska koulutettu, heti työllistyvä 20-vuotias maahanmuuttaja tuottaa Suomelle 350 000 euron nettovoiton, maahanmuutto on Suomelle valtavan hyödyllistä, vaikka 95 prosenttia maahanmuuttajista ei olisi koulutettuja 20-vuotiaita, ja vaikkeivät he ikinä työllistyisi. Lisäksi jokaisen lapsen pitää ymmärtää, miten maahanmuuttaja, jonka Suomeen tulo perusteltiin sillä, että hän on välttämätön Suomen taloudelle, muuttuu välittömästi oleskeluluvan saatuaan pakolaiseksi, jonka ei voida edellyttää hyödyttävän Suomen taloutta.

Kuten olemme kansalaisten tämänkinpäiväisistä kysymyksistä nähneet, työ on vasta alussa. Tarvitaan runsaasti uusia toimenpiteitä ja komiteoita. Suomella on vielä pitkä matka aidosti monikulttuuriseksi ja yhteisölliseksi maaksi, jonka brändinä ovat ihmisoikeudet.

[Julkaistu 5.11. Uutiskynnyksessä.]


Takaisin