14.12.2009

Suomalaiset ja ulkomaalaiset

Erään internetissä näkemäni keskustelun inspiroimana haluaisin pohtia erästä ihmeellistä ilmiötä: suomalaiset ovat kaikessa suhteessa huonompia kuin ulkomaalaiset. Huomattakoon, että "ulkomaalainen" tarkoittaa tässä yhteydessä "varsinaista maahanmuuttajaa".

1) Suomalainen kulttuuri on tunnekylmä. Ulkomaalaisilla on lämmin kulttuuri ja tunneälyä.

2) Suomalaiset juovat liikaa viinaa. Ulkomaalaiset osaavat pitää hauskaa selvin päin.

3) Suomalaiset turvautuvat väkivaltaan, koska eivät osaa puhua tunteistaan. Ulkomaalaiset osaavat sovitella erimielisyyksiään.

4) Suomalaiset miehet hakkaavat ja raiskaavat naisia rutiininomaisesti. Ulkomaalaiset kunnioittavat naisia. Ulkomaalaisten kanssa nainen tuntee olevansa nainen.

5) Suomalaisilla ei ole kulttuuria, on vain 1800-luvulla luotu topeliaaninen fiktio, jonka kaikki elementit on varastettu joko idästä tai lännestä. Ulkomaalaisilla on rikas kulttuuri ja vahva identiteetti.

6) Suomalaiset eivät osaa tai halua kasvattaa lapsiaan. Ulkomaalaisille lasten hyvä käytös on ensisijaisen tärkeä asia.

7) Suomalaiset eivät piittaa vanhuksistaan vaan jättävät nämä mätänemään vanhainkoteihin. Ulkomaalaiset kunnioittavat vanhuksia.

8) Suomalaiset vain toljottavat epäinhimillisesti, jos lähimmäinen joutuu hätään. Ulkomaalainen tulee heti tarjoamaan apuaan.

9) Suomalainen asiakaspalvelija on töykeä ja epäystävällinen. Ulkomaalainen asiakaspalvelija hymyilee alati ja juttelee mukavia.

10) Suomalaiset ovat rasisteja. Ulkomaalaiset ovat suvaitsevaisia.

11) Suomalaiset ovat perunanenäisiä ja sisäsiittoisia. Ulkomaalaisilla on paremmat geenit.

12) Suomalaisilla on paljon perinnöllisiä sairauksia. Ulkomaalaisilla ei ole.

13) Suomalaiset syövät lenkkimakkaraa ja juovat keskiolutta. Ulkomaalaisilla on rikas ruokakulttuuri.

14) Suomalaiset möllöttävät yksin kotonaan. Ulkomaalaiset verkostoituvat ja harrastavat sosiaalista elämää.

15) Suomalaiset eivät osaa tanssia. Ulkomaalaisilla on rytmi veressä.

16) Suomalaiset vanhenevat. Ulkomaalaiset eivät vanhene, minkä vuoksi heitä tarvitaan pitämään Suomi nuorekkaana.

Näitä kontrasteja voisi naputella tähän koko loppupäivän. Luetellut tosiseikat - sellaisinahan niitä on pidettävä, kun poliitikot, toimittajat ja muu älymystö niistä meitä päivittäin muistuttavat - kirvoittavat erinäisiä kysymyksiä:

Miksi ihmeessä Herra/luonto/valitse-mieleisesi-agentti on sijoittanut yhteen pohjoiseen maailmankolkkaan näin kertakaikkisen surkean rupusakin, jolla ei ole muuta myönteistä annettavaa maailmankaikkeudelle kuin rahansa?

Miten nämä tyypit ovat säilyneet tällaisissa luonnonolosuhteissa hengissä näin pitkään hakkaamatta ja raiskaamatta toisiaan hengiltä tai yksinkertaisesti kupsahtamatta lumihankeen pelkkää tyhmyyttään ja sukurutsaisuuttaan?

Miten kansakunta (anteeksi: "kansakunta"), joka yleisesti ottaen on tällaista, voi kuitenkin tuottaa keskuudestaan poliitikkoja, toimittajia ja älymystön, jotka ovat täysin vapaita ylempänä listatuista ominaisuuksista?

* * *

Kotimaista epäkorrektia kirjallisuutta joulupukin konttiin:

Jukka Hankamäki: Sensuurin Suomi (2009), tilattavissa linkistä.
Timo Vihavainen: Länsimaiden tuho (2009).
Jussi Halla-aho: Kirjoituksia uppoavasta Lännestä (2009), tilattavissa linkistä.


Takaisin