2.12.2006

Sivuston statistiikkaa siitä kiinnostuneille

Tämä on väliaikakatsaus sivuston kävijämäärien kehitykseen.

[Merkillinen yhteensattuma. Teemu Lahtinen on juuri eilen katsonut hyväksi antaa vastaavan raportin. Tapaukset eivät liity toisiinsa. Kirjoitin alla olevan tekstin kolme päivää sitten, mutta en saanut sitä lähetettyä.]

Scripta-sivusto avattiin huhtikuun alussa vuonna 2005. Ensimmäiset 20 kirjoitusta evakuoitiin vanhoilta kotisivuiltani, missä ne olivat olleet tarjolla käyttäjän kannalta hyvin epäystävällisessä formaatissa.

Jonkinkokoinen lukijakunta oli siis valmiina olemassa. Ensimmäisen toimintakuukauden aikana uniikkeja käyntejä rekisteröitiin 1396. Kävijämääriin ei ole missään vaiheessa vaikutettu tai pyritty vaikuttamaan minkäänlaisilla hanki-sivuillesi-lisää-liikennettä-keinoilla, vaan kasvu on perustunut puskaradioon: lukijoiden tekemiin ulkoisiin linkkeihin ja kirjoituksistani muilla foorumeilla käytyihin keskusteluihin. (Käsityksen tästä keskustelusta voi saada googlettamalla nimeni.)

Käyntimäärät ovat kasvaneet pikemminkin nytkähdyksin kuin tasaisesti. Selkeitä käännekohtia ovat olleet ainakin helmikuu 2006 (liittyen ilmeisesti Tanskan pilapiirrosjupakkaan ja sitä käsitelleisiin teksteihini), elokuu 2006 (mahdollisesti vaaliefekti yhdistettynä lomien loppumiseen) sekä marraskuu 2006. Alla on annettu kuukausittaiset kävijämäärät koko toiminta-ajalta:

2005:
huhtikuu 1396
toukokuu 1530
kesäkuu 1412
heinäkuu 1045
elokuu 1612
syyskuu 3266
lokakuu 6113
marraskuu 5980
joulukuu 8513

2006::
tammikuu 8917
helmikuu 20934
maaliskuu 17387
huhtikuu 13604
toukokuu 15095
kesäkuu 20668
heinäkuu 16413
elokuu 29548
syyskuu 35864
lokakuu 32386
marraskuu 46276

Nämä luvut kuvaavat vain etusivulle (http://jussi.halla-aho.com/scripta.html) kohdistuvaa liikennettä. Keskimäärin ehkä kolmannes, joissakin tapauksissa jopa kaksi kolmasosaa, yksittäisten kirjoitustiedostojen avauksista tehdään ulkoisista linkeistä käsin.

Palveluntarjoajani (Geocities) peruslaskuri sekoilee ajoittain ja nollaa yksittäisten tiedostojen lukemat, joten en ole täysin perillä niiden liikenteestä. Ylivoimaisesti luetuimmat tekstit ovat kuitenkin Profeettaa loukkaamatta, sananvapaudesta tinkimättä, Tarja Halosesta sekä Terveisiä Lahdesta. Varsinkin viimemainittuun pätee se, että kirjoituksen nauttima suosio ei välttämättä korreloi kirjoituksen tasokkuuden tai keskeisyyden kanssa. Seuraavina tulevat:

* Muhamettilaisen musta aukko
* Suvaitsevaisuuden umpikuja
* Mietteitä kansainvaelluksesta
* Ceuta, Melilla ja suvaitsevainen vastuunpakoilu
* Keskustelua meillä ja naapurissa, osat 1, 2, 3 ja 4
* Mietteitä mielipiteistä
* Ongelmanratkaisua Britanniassa
* Miten soveltaa opittua?
* Vielä Oikeasta Islamista ja vastuukysymyksistä

Runsaat 90% vierailuista tehdään kotimaasta. Loput 10% jakautuvat kautta maapallon Japanista Kaliforniaan (ei siis Tyynenmeren ylitse) ja Huippuvuorilta Etelä-Afrikkaan. (Älkää pelätkö, käytettävissäni oleva jäljitys paljastaa teidät vain kaupungin tarkkuudella.)

Oma lukunsa on vieraskirja, joka avattiin 14.4.2005 ja josta on käytännössä tullut keskustelupalsta. Tämä luonnollisesti lisää käyntimääriä, eikä vertailu muihin vieraskirjoihin siksi ole täysin oikeudenmukaista. Mainita silti pitää, että kyseessä on kolmanneksi luetuin Freebok-vieraskirja.

Vieraskirjan korkea ranking-sijoitus on tuonut sivustolle runsaasti uusia lukijoita, ja erityisen ilahduttavaa on, että tätä mainostusmielessä tärkeää asemaa pitävät omalla panoksellaan yllä ne lukuisat halla-aholaisuuden vastustajat, jotka vierailevat vieraskirjassa kymmenen kertaa päivässä ja raportoivat siellä harjoitetuista vääryyksistä esim. Suomi24:n Perussuomalaiset-palstalla.


Takaisin