19.3.2008

Saatana meni korvasta sisään

Tampereen käräjäoikeudessa on vietetty rasismin vastaista viikkoa oikein urakalla. 38-vuotias somalimies tuomittiin yhdestä raiskauksesta ja yhdestä raiskauksen yrityksestä kahden ja puolen vuoden vankeuteen. Korvauksia hänet tuomittiin maksamaan 5000 ja 2000 euroa.

Lähettäkää lasku vaan meille.

26-vuotias egyptiläinen opiskelija puolestaan tuomittiin raiskauksen yrityksestä huikeaan vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Opiskelija oli käynyt käsiksi naispuoliseen työtoveriinsa tamperelaisessa kahvilassa.

Egyptiläinen kiisti tehneensä mitään väärää ja kertoi, että häneen oli mennyt saatana.

Se on odotuksenmukaista, että egyptiläinen ei itse ole syyllinen, mutta piristävänä vaihteluna voidaan pitää sitä, että syypää oli tällä kertaa joku muu kuin yhteiskunta tai valkoinen mies. Koska meillä on asiasta egyptiläisen oma vahvistus, ja koska työvoimapulanpaikkaajan uskonnollista vakaumusta ei käy sivuuttaminen, edellisessä kirjoituksessa siteerattua mediatutkija Camilla Haaviston maksiimia voitaisiin täydentää seuraavasti:

"Maahanmuuttajat sinänsä eivät ole tuoneet mitään huonoa. Toki on joitain heihin liittyviä negatiivisia ilmiöitä, mutta ne eivät ole maahanmuuttajien vaan yhteiskunnan tai saatanan tuottamia."

On selvää, että vankila ei ole oikea paikka egyptiläiselle, jos syyllinen on saatana eikä egyptiläinen, mutta koska opiskelija on itse myöntänyt, ettei tilanne ole hänen hallinnassaan, ja koska toisaalta on mahdotonta ennakoida, milloin saatana menee seuraavan kerran hänen korvastaan sisään, on kyseenalaista, onko hänen syytä olla vapaalla jalallakaan. Saatanan tulemisiin ja menemisiin ei voida hallinnollisin päätöksin vaikuttaa, mutta egyptiläisen tekemisiin voidaan.

Viime aikoina riivaaja on mennyt myös kantaväestön edustajiin. Joensuussa 24-vuotias ilomantsilaismies puukotti kadulla satunnaista afrikkalaistaustaista miestä. Muutamaa päivää aiemmin hän oli puukottanut Polvijärvellä toista nuorta miestä. Saman päivän aamuna hänet oli tuomittu ehdottomaan vankeuteen seksuaalirikoksesta.

Mieleen tulee kaksi kysymystä:

a) Miksi mies oli vapaalla jalalla, vaikka hänet oli tuomittu saman päivän aamuna ehdottomaan vankeuteen? Mielestäni on hieman erikoista, että ne, jotka yleisesti ottaen vastustavat ankaria rangaistuksia, itkevät nyt, maahanmuuttajan jouduttua uhriksi, että miksi tämän annettiin tapahtua. Jos sosiopaattisten taparikollisten annetaan kulkea vapaana, he tekevät sosiopaattisia rikoksia. Niiden uhriksi voi joutua kuka hyvänsä. On mahdollista, että mies puukotti afrikkalaista rasistisista motiiveista, mutta kuten aiempi puukotus ja seksuaalirikos osoittavat, hän kyllä kykeni tekemään rikoksia muistakin syistä. Tuskin siihen Polvijärvellä puukotettuun sattui yhtään sen vähempää kuin afrikkalaiseen.

b) Miksi vasta afrikkalaisen puukotus ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen? Ilman rasistista loppuhuipennusta ilomantsilaisen rikosura ei olisi kiinnostanut ketään. Ovatko jotkut uhrit arvokkaampia kuin toiset?

Helsingissä 19-vuotias kiljuskini puukotti ohikulkenutta 37-vuotiasta, tummaihoista miestä selkään. Naaman väri ärsytti. Poliisin mukaan kyseessä ei ollut epäillyn ensimmäinen hyökkäys maahanmuuttajaa vastaan.

Toistan kysymyksen a). Miksi väkivaltainen taparikollinen on vapaana? Annan myös ilmaisen ennusteen: Niin kauan kuin vapausrangaistuksia pidetään vääränä keinona suojella yhteiskuntaa taparikollisilta, taparikolliset terrorisoivat yhteiskuntaa. On ihmisiä, joita ärsyttää toisen ihmisen naaman muoto tai väri. On myös ihmisiä, joille toisen ihmisen naaman värin tai muodon aiheuttama ärsyyntyminen on riittävä syy puukottaa naaman omistajaa. Tälle ei kukaan voi mitään. Ainoa asia, jolle voidaan jotain, on se, kulkeeko helposti ärsyyntyvä puukottaja vapaana.

Välttyäkseni itseni toistamiselta viittaan vanhaan kirjoitukseeni Lisää rikollisuudesta.

Sama pätee tietysti saatanan riivaamiin raiskaajiin. Riivaajaan emme ainakaan maallisin keinoin pysty vaikuttamaan, mutta sen riivatun kulkemiseen pystymme. Jos ja kun emme halua puuttua jälkimmäiseen, saamme lisää raiskauksia. Se on näin yksinkertaista.


Takaisin