16.4.2007

Pusikossa suhisee

Taisi olla vuosi 2001 tai 2002, ennen Helsingin Sanomien siirtymistä aatteellisen kirkkauden korkeammalle asteelle, kun päälehtemme raportoi kolmen juhannusta ympäröivän päivän aikana sattuneista kuudesta raiskauksesta Helsingin keskustan alueella. Kaikissa tapauksissa tekijä (tai tekijät) oli maahanmuuttaja. Vastaavia uutisia tuli tipoittain pitkin kesäkautta.

Nykyään puskaraiskausten voisi ainakin Hesarin uutisoinnin perusteella luulla kokonaan loppuneen. Oulun viimetalvisista raiskauksista Hesarin oli pakko kirjoittaa, koska Kaleva kirjoitti niistä joka tapauksessa, ja internet-aikana kaikki lehdet ovat kaikkien luettavissa, mutta pääkaupungissa, Hesarin omalla tontilla, vaikuttaa hiljaiselta.

Tilastot eivät kuitenkaan tue tätä vaikutelmaa. Maahanmuuttajien tekemien rikosten, pääasiassa väkivalta- ja seksuaalirikosten, määrä kasvaa vuosi vuodelta (kts. Keskustelua meillä ja naapurissa, osa 2), sekä absoluuttisesti (lisää maahanmuuttajia = lisää rikoksia) että suhteellisesti (X määrä maahanmuuttajia tekee jatkuvasti enemmän rikoksia). Vain uutisointi on loppunut. Tai oikeastaan se on jäänyt iltapäivä- ja ilmaisjakelulehtien, kuten Länsiväylän, hommaksi. Iltapäivälehdetkin raportoivat maahanmuuttajien rikoksista lähinnä paperiversioissaan, mikä on liiketaloudellisesti ymmärrettävää, koska ihmiset ovat kiinnostuneita tällaisista uutisista ja lehdet pyrkivät tekemään niillä rahaa. Mediaseurannan kannalta tämä on tietysti vähän hankalaa.

Tämän kevään eufemistinen ilmiö ovat olleet "ihonväriltään eteläeurooppalaiset" tai "välimerelliset" tulokkaat. Sellaiset raiskasivat maaliskuussa 17-vuotiaan tytön Oulussa ja 10-vuotiaan tytön Turussa. Myöhemmin kävi ilmi, että ihonväriltään eteläeurooppalaista turkulaista epäillään useista Turussa tehdyistä seksuaalirikoksista. Rehdisti tummaihoinen henkilö yritti raiskata naisen Turussa tammikuussa. Hänen samanvärinen kollegansa yritti samaa Espoonlahdessa maaliskuussa. 20-vuotias nainen raiskattiin yöllä metsässä Mankkaalla, ja 15-vuotias tyttö yritettiin raiskata koulumatkalla Olarissa. Huhtikuussa eteläeurooppalaisen värinen mies raiskasi nuoren naisen Tampereen Hervannassa. Edelleen huhtikuussa "vaaleanruskea" mies yritti raiskata 18-vuotiaan naisen metsäpolulla Espoon Kauklahdessa.

Luvassa lienee taas yksi pitkä, kuuma ja säpinäntäyteinen kesä, jonka aikana Amnesty ja naisasialiike Unioni kysyvät terävästi, mikä suomalaista miestä vaivaa, kun nainen ei enää saa kulkea turvallisesti kaduilla ja puistoissa.

Vilkaisin pitkästä aikaa ruotsalaisia lehtiä. Päivän teemaan sopien Dagens Nyheter uutisoi, että Tukholman läänissä tehdään 60 prosenttia enemmän raiskauksia kuin muualla maassa. Mistäköhän se johtuu? Raiskausten määrä on myös noussut voimakkaasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Mistäköhän se johtuu? Onko Svenillä ja Pehrillä naksahtanut tuntemattomasta syystä? Vai liittyykö tämä jollakin tavalla siihen, että Ruotsi on viimeisten kymmenen vuoden aikana rikkonut lähes vuosittain entiset maahanmuuttoennätykset? Viime vuonna maahan muutti 96 000 ihmistä. Luvussa on mukana 13 000 "paluumuuttajaa" eli Ruotsin kansalaisuuden saanutta libanonilaista, jotka Ruotsin valtio kävi evakuoimassa Beirutista Israelin hyökkäyksen aikana. Syyrialaisten, iranilaisten, serbialaisten ja montenegrolaisten muutto kaksinkertaistui, libanonilaisten ja somalien kolminkertaistui, afgaanien ja irakilaisten nelinkertaistui.

Niinikään aiheeseen liittyen päivän Aftonbladet kertoo 40-vuotiaasta Evasta, kahden lapsen äidistä, jonka pohjoisafrikkalainen mies on viettänyt suurimman osan avioliitto- ja isyysvuosistaan vankilassa huumerikoksista ja pahoinpitelyistä. Miehellä on toisen ruotsalaisnaisen kanssa kolme lasta. Viime kesänä mies raiskasi 23-vuotiaan naisen ja sai kahden ja puolen vuoden vankeustuomion. Oikeus määräsi hänet karkotettavaksi tuomion suorittamisen jälkeen. Svean hovioikeus kuitenkin kumosi karkotuspäätöksen sillä perusteella, että tuomitulla on Ruotsissa viisi alaikäistä lasta. "Tätä taustaa vasten hovioikeus katsoo, että vaikka on huomattava riski, että X syyllistyy uudelleen rikokseen Ruotsissa, tämä ei ole riittävä syy hänen karkottamiseensa."

Mies karkotettiin Ruotsista rikosten vuoksi jo vuonna 1994, mutta hän palasi sinne laittomasti. Lehtijutusta ei käy ilmi, miksi hänellä siitä huolimatta on oleskelulupa. Eva on hovioikeuden päätöksestä huojentunut, "lasten vuoksi":

"Ymmärrän, mitä hän on tehnyt, mutta ennen kaikkea ajattelen, että lapset tarvitsevat isäänsä. [...] Isä on heille valtavan, valtavan läheinen. [...] Lapset luulivat aiemmin, että vankila on isän työpaikka."

Myös Ruotsin Rikoksentorjuntavirasto (Brå) on vastustanut karkotusta ja syyttänyt Ruotsin oikeuslaitosta YK:n lastensuojelusopimusten rikkomisesta.

Ei Eva kuitenkaan sinisilmäinen ole:

"Syksyllä, kuultuani, mitä hän oli tällä kertaa tehnyt, olin vähällä jättää avioeropaperit."

Ehkä Evan tapaus auttaa ymmärtämään, miksi säpinä jatkuu ja kiihtyy pohjoismaiden kaduilla ja puistoissa. Meidän on kostonhimomme ja turvallisuudenkaipuumme keskelläkin muistettava, miten paljon annettavaa kroonisesti vankilassa istuvilla huumekauppiailla, pahoinpitelijöillä, raiskaajilla ja murhaajilla on täällä asuville lapsilleen. Onneksi tuomiot ovat meillä inhimillisen mittaisia. Viimeistään kahden ja puolen vuoden kuluttua Evan mies voi taas olla valtavan, valtavan lähellä lapsiaan.

Siirrymme lopuksi Turkuun. Länsi-Suomen läänissä pahoinpitelyt lisääntyivät vuonna 2006 suhteessa edelliseen vuoteen neljällä prosentilla, törkeät pahoinpitelyt viidellä prosentilla ja raiskaukset kymmenellä prosentilla (kts. myös tämä). Muut rikokset vähenivät. (Vastaava trendi näkyy myös Helsingissä.) Kuin sattumalta lisääntyneet rikostyypit ovat niitä, joissa maahanmuuttajilla on suhteessa väestöosuuteensa huomattava yliedustus. Viime vuoden jälkipuoliskolla lehdet raportoivat Turusta ainakin seuraavaa: kesäkuussa kolme maahanmuuttajaa raiskasi naisen Ruissalossa. Heinäkuussa somalijengit pahoinpitelivät useina iltoina ohikulkijoita Turun keskustassa. Tummaihoinen mies hakkasi kolme ohikulkijaa pesäpallomailalla. Elokuussa kaksi maahanmuuttajamiestä hakkasi suomalaismiehen sairaalaan pankkiautomaatilla. Edelleen elokuussa maahanmuuttajat hakkasivat tohjoksi kaksi raisiolaismiestä. Syyskuussa maahanmuuttajat hakkasivat suomalaismiehen Turun keskustassa. Marraskuussa maahanmuuttajat yrittivät raiskata kaksi naista. Edelleen marraskuussa tummaihoinen mies ryösti ja pahoinpiteli naisen pankkiautomaatilla. Edelleen marraskuussa neljä maahanmuuttajaa ryösti Lidlin myymälän ja pahoinpiteli vartijan, erityisesti potkimalla päähän.

Oulun joukkoraiskausten jälkitunnelmissa Hesarin Antero Mukka opetti meille, että jos raiskauksen tekijät osoittautuvat ulkomaalaisiksi, tämä kertoo enemmän meistä kuin maahanmuuttajista. Ehkä tästä viisaudesta valaistuneena Turun kaupungin johto päätti lopettaa katujen ja puistojen yövalaistuksen huhtikuusta elokuun puoliväliin. Poliisissa tiedetään ulkovalaistuksen lisäävän tehokkaasti turvallisuutta, koska, kaupungin päätöstä vastustavan ylikomisario Timo Malisen sanoin, ...

"... silloin näkee ennalta paremmin vastaantulijan ulkomuodon, piirteet ja kantamukset. [...] Sosiaalinen kontrolli pelaa alueilla, joissa on kunnolliset valot. Kun tietää, että muut näkevät, jättää rikoksen helpommin tekemättä. [...] Ihmiset muuttavat reittivalintojaan ja valitsevat mieluummin huomattavasti pitemmän matkan sen mukaan missä on valoja. Moni jättää myös menemättä ulos ja jää kotiin pimeällä."

Malinen ei nyt ymmärrä, että maahanmuuttajaraiskaajan tai -ryöstäjän tunnistaminen maahanmuuttajaksi kertoo enemmän meistä kuin maahanmuuttajista, eikä se ole linjassa monikulttuurisuuden kanssa. Kun valot pimennetään, riski etnisviritteisten tuntomerkkien saamisesta esim. valvontakameroiden avulla vähenee ratkaisevasti ja kaikilla on kivempaa.

Toisaalta valojen pimentäminen voi liittyä myös Turun kiristyvään rahapulaan, joka johtuu siitä, että hyvätuloiset veronmaksajat karkaavat ympäryskuntiin pakoon ahtautta, turvattomuutta ja kohoavaa kunnallisveroa. Jälkimmäinen kohoaa, jotta Turun muuttaminen entistä yhteisöllisemmäksi moniosaamiskeskukseksi vähän huonompia veronmaksajia maahantuomalla olisi mahdollista. Samasta syystä Turku, ainoana kuntana Suomessa, on ryhtynyt perimään kouluilta vuokraa niiden seinillä riippuvista, kaupungin omistamista tauluista. Tästä suivaantuneet koulut ovat ryhtyneet palauttamaan tauluja kaupungille, joka vastaavasti joutuu maksamaan lisää niiden varastoinnista. Riitta Kormano kaupungin taidekokoelmista vastaavasta Wäinö Aaltosen museosta:

"Tämä on kyllä aivan älytöntä, mutta enpä ole tätä itse keksinyt. Meillä on täällä varasto jo nyt täynnä, kun kaupungin virastot muuttavat jatkuvasti edestakaisin ja nekin kaikki taulut täytyy kunnostaa. Me emme lähde hakemaan tauluja kouluilta takaisin, elleivät ne sitä vaadi."

Rahaa on kerättävä valoja sammuttelemalla, kouluja sakottamalla ja nuorisomäärärahoja radikaalisti leikkaamalla, koska sitä tarvitaan polttavampiin hankkeisiin, esimerkiksi maahanmuuttajien liikuntaharrastuksen tukemiseen, iäkkäiden maahanmuuttajien ja maahanmuuttajaäitien kotouttavaan ryhmätoimintaan sekä maahanmuuttavien osaajien tulkkaus-, lähi- ja terveydenhoitopalveluiden rahoittamiseen. Tosin, vaikka Turku tarvitsee kipeästi maahanmuuttajia, ja vaikka jokainen maahanmuuttaja tuo Suomelle satojen tuhansien eurojen säästöt (säästöt ovat niin suuret, että niiden saamiseksi on ehdotettu ylimääräistä 85 miljoonan euron satsausta alkavalle hallituskaudelle), Turku on alkanut huolestua kaikesta maahanmuutolla säästämästään rahasta ja pyrkii yhä aggressiivisemmin ohjaamaan osan rikkaudesta nihkeille naapureilleen, joita maahanmuuttajien tuoma suunnaton hyöty ei tunnu kiinnostavan.

Mutta, kuten sanottua, tuleva kesäkin on varmasti täynnä suhinaa ja säpinää. Ellet ole tyytyväinen tilanteeseen, voit lähestyä niitä tahoja, jotka vastustavat jo täällä olevien raiskaajien karkotuksia ja vaativat uusien maahantuontia.

Tajusin juuri, että nykyinen, tiedostava maailmanteoria on luonut maahanmuuttajarikollisuuteen liittyvän argumentatiivisen kehän. Raiskaukset ja pahoinpitelyt johtuvat syrjäytymisestä. Syrjäytyminen johtuu syrjinnästä. Syrjintä johtuu rasismista. Rasismi vähenee tuomalla Suomeen lisää maahanmuuttajia. (Katsokaa ja kauhistukaa!) Haasteellisten maahanmuuttajaryhmien kasvu lisää raiskauksia ja pahoinpitelyjä. Raiskaukset ja pahoinpitelyt lisäävät rasismia. Rasismi on selitys raiskauksille ja pahoinpitelyille. Rasismi vähenee lisäämällä maahanmuuttajia. Maahanmuuttajien lisääminen lisää raiskauksia ja pahoinpitelyjä. Jne. jne. jne.

Kehä pyörii ja paradigma uusintuu, koska lisääntyvän rikollisuuden lisäämä rasismi pitää yllä jatkuvasti kiihtyvää tarvetta rasismia vähentäville maahanmuuttajille, jotka lisäävät rikollisuutta, joka lisää rasismia, joka kirkastaa kirkastamasta päästyään tiedostajan pään yllä kieppuvaa sädekehää. Huikeaa!

Ja mikä tärkeintä, VHM:n (= Valkoinen HeteroMies) syyllisyys on aukoton. Hän on syyllinen raiskauksiin, koska hän syrjinnällään pakottaa maahanmuuttajan raiskaamaan. Lisäksi hän on syyllinen raiskauksiin, koska hän ei suojele suomalaista naista raiskauksilta, vaan tyytyy istumaan ravintolassa. Siinä uskossa, että Suomi edelleen olisi maa, jossa naista ei tarvitse turvallisuussyistä saattaa kotiin. Näytelmän kaikki hahmot ovat tukevasti heille varatuissa lokeroissa. VHM on syyllinen sekä raiskaavan maahanmuuttajan (RMM) että raiskatun suomalaisnaisen (RSN) edessä. Sekä RMM että RSN ovat uhreja kuten kosmos on tarkoittanut.


Takaisin