5.4.2013

Muutamia ilmoituksia

1. Kansalaisaloite pakkoruotsin poistamiseksi

Vapaa Kielivalinta ry, Suomalaisuuden Liitto, Kokoomuksen Nuorten Liitto ja Perussuomalaiset Nuoret keräävät nimiä kansalaisaloitteeseen pakollisen kouluruotsin poistamiseksi suomenkielisiltä oppilailta. Tällä hetkellä yli 16 000 kansalaista on allekirjoittanut aloitteen. Jotta se saadaan eduskunnan käsiteltäväksi, nimiä tarvitaan 50 000.

Ellet ole vielä allekirjoittanut aloitetta, käy tekemässä se nyt! Voit allekirjoittaa aloitteen sähköisesti täällä tai tulostaa paperisen lomakkeen ja postittaa sen osoitteeseen:

Vapaa Kielivalinta ry
c/o Ilmari Rostila
Itsenäisyydenkatu 23 B 38
33500 TAMPERE

Kyselyjen mukaan suurin osa suomalaisista kannattaa ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoisuutta. Kansalaisaloite on vallitsevassa poliittisessa tilanteessa paras ja käytännössä ainoa keino tuoda asia eduskunnan käsiteltäväksi. Tehdään historiaa!

2. Puoluekokous ja puheenjohtajuus

Viime vuoden puolella joku toimittaja tiedusteli mahdollista kiinnostustani pyrkiä Perussuomalaisten puoluejohtoon ensi kesän puoluekokouksessa. Koska en ollut pohtinut asiaa lainkaan, en katsonut tarpeelliseksi sanoa juuta tai jaata, vaan kerroin pitäväni tämänkin oven itselleni auki. Tästä puolestaan tehtiin se johtopäätös, että harkitsen tai suorastaan suunnittelen Timo Soinin haastamista.

Yllätyksekseni ns. "kentältä" alkoi tulla viestejä, joissa pyrkimistä ainakin varapuheenjohtajaksi pidettiin hyvänä ajatuksena. Palaute sai minut hetkeksi miettimään asiaa vakavasti. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että en pyri puheenjohtajistoon ainakaan tämän vuoden puoluekokouksessa. Syitä on kaksi.

Istuntosalissa vasemmalla puolellani istuva Jussi Niinistö ilmoitti tavoittelevansa puolueen ensimmäistä varapuheenjohtajuutta. Mielestäni Niinistö on sopivin mahdollinen henkilö kyseiseen tehtävään, enkä voisi kilpailutilanteessa vilpittömin mielin väittää itseäni häntä paremmaksi ehdokkaaksi. Niinistö nauttii puolueessa (ja kaiketi puolueen ulkopuolellakin) laajaa arvostusta yhtäältä substanssiosaamisensa ja toisaalta sovittelevan, asiallisen, muita kunnioittavan ja huumorintajuisen luonteensa vuoksi.

Toinen syy on henkilökohtainen. Perheeseemme on tulossa kesällä lisäystä, joten puheenjohtamisesta, tai edes varapuheenjohtamisesta, ei minun kohdallani tulisi loppuvuodesta käytännössä mitään.

3. Europarlamenttivaalit

Olen ilmoittanut harkitsevani myös lähtemistä eurovaaleihin. Koska saan tästä aiheesta paljon enemmän kyselyjä ja postia kuin puheenjohtajuuskysymyksestä, totean tässä, että mietin asiaa kesän puoluekokoukseen asti ja kerron päätöksestäni sitten.


Takaisin