17.1.2008

Miksi Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia?

Otsikossa esitetty kysymys on piinannut meitä pitkään. Meillä on ollut hankaluuksia ymmärtää, miksi Suomi tarvitsee lisää väkeä, jolla on rahaa nieleviä ja kaikkien elämää hankaloittavia erityistarpeita ja -rajoitteita, joka ei tuota mitään mutta kuluttaa paljon ja joka selkeästi ja tutkitusti lisää vastakkainasetteluja ja jännitteitä yhteiskunnan sisällä. Tarjotut perustelut ovat olleet onton ja keinotekoisen oloisia, sanalla sanoen liturgialta tuoksahtavia. Kts. esim. kirjoitus Työperäinen maahanmuutto.

Sisäisen Turvallisuuden ja Maahanmuuton Ministeriön (os. Sisäministeriö) kansliapäällikkö Ritva Viljanen kertoo tämän päivän Kalevassa, miksi Suomi oikeasti tarvitsee lisää maahanmuuttajia:

"Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, sillä ulkomaalaisten osuus on vain kaksi prosenttia väestöstä, mikä on koko Euroopan pienin."

Sieltä se tuli kaiken tämän odottamisen jälkeen. Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia, koska tällä hetkellä niitä on vähemmän kuin muissa maissa.

Perusteluosaa on vaikea kiistää. Niinhän niitä on.

Tosin Viljanen voisi vielä kertoa, mitä niin hyvää ne muut maat ovat maahanmuutolla saaneet, että Suomenkin kannattaa sitä havitella lisäämällä ulkomaalaisten osuutta yleiseurooppalaiselle tasolle.

Viljanen kertoo lisäksi, miksi paras maahanmuuttaja on pakolainen:

"Turvapaikanhakijat ovat keskimäärin 20-29 -vuotiaita nuoria miehiä. Siinä on hyvää, nuorta, oppimiskykyistä työvoimaa."

Tosin Viljanen voisi kertoa, miksi ne turvapaikanhakijat eivät sitten työllisty. Somalit saapuivat Suomeen vuonna 1990. Nykyinen vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää kertoi meille tuolloin, että puheet turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista ovat liioiteltuja, koska heistä tulee yhteiskunnan tuottavia jäseniä parissa vuodessa. Sen sijaan Suomessa syntyvää suomalaista on rahoitettava ensimmäiset 20 elinvuotta.

Nyt on kulunut 18 vuotta somalien saapumisesta. Yksi kymmenestä Suomessa asuvasta somalista käy työssä. Kultamunien hautomisaika on ollut pitkähkö, mutta ehkä jo aivan pian...

Mutta ehkä oleellisinta turvapaikanhakijoissa onkin se, että he ovat keskimäärin 20-29-vuotiaita miehiä. Reuters julkaisi viime marraskuussa laajan artikkelin Afrikkaan seksimatkoja tekevistä virttyneistä brittirouvista. Vanha arabialainen sanonta kuuluu:

"Jos vuori ei tule Mohammedin luo, on Mohammedin mentävä vuoren luo."

Nykypäivään sovitettu ja Sisäisen Turvallisuuden ja Maahanmuuton Ministeriön parhaat päivänsä nähneiden tätien työhuoneen seinälle sopiva variaatio voisi olla:

"Jos Mohammedin tuo (ihra)vuoren luo, vuoren ei tarvitse lähteä Mohammedin luo."

Mielemme palaa muutaman vuoden takaiseen Anna-lehden artikkeliin, jonka olen kokonaisuudessaan lainannut kirjoitukseen Itsenäisyyspäivä.


Takaisin