24.8.2007

Kymrien konnantyöt

"Me ollaan syyllisiä kaikki
Kun oikein peiliin katsotaan
Me ollaan syyllisiä orjuuteen
Ihan jokainen"

Ennen kesälomia arvelin, että erilaisten hippiäisten (kuten monikultturistien) näkökulma maailmaan on varsin kapea. Kuvitellaan, että Suomi on maailman sellaisin tai tällaisin (esim. sovinistisin, rasistisin, juntein) maa, tai että muuta maailmaa kovastikin kiinnostaa, mitä Suomessa tapahtuu ("taas saa hävetä!").

On myönnettävä, että teen itse ajoittain saman erehdyksen kuvittelemalla suomalaisen multikultikeskustelun olevan globaalissa vertailussa jotenkin poikkeuksellisen hölmöä. Asia ei tietenkään ole näin. Jos suomalaiset olisivat poikkeuksellisen hölmöjä, tai edes yhtä hölmöjä kuin eurooppalaiset keskimäärin, asiamme olisivat yhtä huonosti tai huonommin kuin muualla, esimerkiksi Ruotsissa.

Suomalaiset ja kymrit (siis Walesin alkuasukkaat) muistuttavat monessa mielessä toisiaan, vaikka suomalaisilla on käynyt hieman parempi tuuri. Sekä Suomella että Walesilla on iso ja imperialistinen naapuri (Suomen tapauksessa viittaan Ruotsiin). Kumpikin on viettänyt satoja vuosia siirtomaana, sotinut isäntänsä sotia ja luovuttanut tälle luonnon- ja inhimilliset resurssinsa. Kummankin keskuudesta on löytynyt runsain mitoin niitä, jotka ovat vaihtaneet oman junttikielensä isännän fiinimpään kieleen ja halveksineet sydämensä täyteydestä niitä maanmiehiään, jotka eivät ole ymmärtäneet tehdä samoin.

Suomea ja Walesia yhdistää myös se, että koska kumpikin on viettänyt suurimman osan historiastaan siirtomaana, kumpikaan ei oikein ole ehtinyt tekemään pahaa kolmansille osapuolille. Kolonialismin aika ja Afrikan pilkkominen menivät sekä suomalaisilta että kymreiltä sivu suun. Suomalaiset ja kymrit eivät koskaan päässeet hellehattu päässä ruoskimaan afrikkalaisia. Kummallekaan kansalle ei siunaantunut tilaisuutta kohottaa lippuaan kaukaisissa maissa ja naureskella ylimielisesti murjaaneille, jotka parhaan kykynsä mukaan solkkaavat kreolikymriä ja kreolisuomea.

Tästä seuraten olemme jääneet osattomiksi myös syyllisyydestä, jota monikulttuurisuvaitsevainen halajaa kuin kärpänen kakkaa. Monikultturismi on rotuoppi, mikä on ymmärrettävä selkeästi. Ihmisen syyllisyys tai syyttömyys ei määräydy hänen tekojensa vaan ihonvärinsä mukaan. Valkoiset ovat pahantekijöitä, koska he ovat valkoisia. Mustat ovat uhreja, koska he ovat mustia. Tätä on kuitenkin mahdotonta sanoa ääneen, koska suvaitsevaiset omasta mielestään taistelevat rotuoppeja vastaan. Suomalaiset ja kymrit ovat yhtä syyllisiä kuin oikeatkin kolonistit, esim. ranskalaiset, britit ja ruotsalaiset, koska he ovat yhtä valkoisia, mutta koska samanaikaisesti rotuja ei ole ja ihonväri on sosiaalinen konstruktio, suomalaisten ja kymrien syyllisyydelle on löydettävä asiaperusteita.

Tähänastinen saldo on tunnetusti hieman laiha. Suomalaiset ovat vastuussa kolonialismista, koska orjalaivoissa käytettiin suomalaista tervaa ja koska Suomi oli osa Ruotsia, joka harjoitti kolonialismia (esim. kolonisoimalla Suomen). Se on Periaattees Ihan Sama Juttu kuin jos suomalaiset olisivat käyneet itse lohkaisemassa itselleen palan Afrikasta, kuskanneet sen väestön tänne orjalaivoissa ja panneet nääntyneet afrikkalaiset metsätöihin Kainuun korpiin. Suomi on vastuussa myös holokaustista, koska Suomi karkotti Natsi-Saksaan ei enempää eikä vähempää kuin kahdeksan (8) juutalaista. Se on Periaattees Ihan Sama Juttu kuin jos Suomi olisi kaasuttanut koko juutalaisväestönsä ja tehnyt siitä lampunvarjostimia.

(Onneksi Suomi on oppinut virheistään ja pitää kynsin hampain kiinni kolmesta karkotusuhan alaisesta somalinuorukaisesta. Jos käy niin epätodennäköisesti ja onnettomasti, että nämä sankarit saadaan joskus pois maasta, voimme jälkikäteen pystyttää heillekin patsaan Tähtitorninmäelle.)

Tunnetusti hitaat kymrit ovat nyt pääsemässä samalle orastavan valaistumisen asteelle kuin tiedostamisviritteisin osa suomalaisista. BBC:n sivuilla Nick Skinner paljastaa murskaavasti kymrien syyllisyyden. Karibialle raahatut mustat orjat pakotettiin käyttämään murskauslaitteita, joissa ei ollut jarruja. Moni orja takertui laitteeseen ja menetti henkensä, ellei ehtinyt ajoissa hakata kiinnijuuttunutta kättään irti viidakkoveitsellä. On mahdollista, että kyseiset laitteet oli valmistettu Dowlaisin ahjoissa Merthyrissä, Walesissa. Myös viidakkoveitsi, jota hän käytti, oli mahdollisesti valmistettu walesiläisestä raudasta.

"And that's not the end of it." On mahdollista, että kauppias maksoi orjasta afrikkalaiselle heimopäällikölle walesiläisillä kuparirenkailla, -pöntöillä ja -pannuilla.

Orjalaivojen rungoissa oli kuparivaippa, jälleen mahdollisesti walesiläisestä kuparista. Jos laivoissa oli aseita, ne oli mahdollisesti valmistettu Cyfarthfan pajoissa Merthyrissä.

Lista on vaikuttava. On helppo yhtyä Skinnerin sanoihin:

"The history of slavery, littered with everyday, casual cruelty, has a surprising number of links to Wales."

Ajattelin kantaa oman korteni kekoon. Lueskelin hiljattain ajankuluksi geologiaa ja tutustuin Perämeren rannikolle tyypilliseen isostaattiseen maankohoamiseen. Jääkauden aikana jään massa painoi kiinteää maankuorta pehmeään vaippaan, josta se on jäiden sulettua nousemassa takaisin. Uusi vaippamateriaali, joka kohottaa kuorta, tulee jostakin. Se tulee Hollannin alapuolelta, ja Hollanti on tämän seurauksena vajoamassa mereen. Suomi siis laajentaa omaa aluettaan upottamalla Hollantia.

And that's not the end of it. Vanhoina homogeenisyyden, sisäsiittoisuuden ja VHM-sävytteisyyden aikoina Hollannin upottaminen suomalaisvoimin olisi ollut etnoneutraali (kts. Suvaitsevaisia nyrjähdyksiä) teko. Nyt ja varsinkaan lähitulevaisuudessa se ei ole sitä. Kuten tiedämme, Hollannin väestö on vaihtumassa. Amsterdamissa, Rotterdamissa ja Haagissa puolet alle 14-vuotiaista on "ei-länsimaisia" siirtolaisia. Kun padot ja vallitukset lopulta poksahtavat, ja miksi eivät poksahtaisi patoinsinöörien pikkuhiljaa karistaessa Hollannin vettyvät tomut kengistään, Hollanti on islamilainen yhteiskunta.

Muslimien upottaminen mereen ei ole vähäinen rikos. Asiaa olisi syytä pohtia, ja siitä pitäisi käydä avointa ja itsekriittistä keskustelua. Millainen hyvitys voisi tulla kyseeseen?

Ai niin, ne hollantilaiset muslimithan pitää evakuoida jonnekin.

Sikäli kuin olen ensimmäisenä paljastanut tämän kavalan teon, annan kaikille tiedostaville tahoille luvan käyttää sitä lisäargumenttina.


Takaisin