10.8.2009

Kotiinpaluu

Olipas mukava kesä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin viihdyn kesämökillä ja sitä enemmän minua kiehtoo kotimaanmatkailu. Minusta on mukavaa ajella maaseudulla ja poiketa erilaisissa paikoissa, joissa en ole ennen käynyt. Suomi on suuri maa, jossa on kaikenlaista.

Aloitimme kesäloman turistimatkalla Kaskisiin, jossa vietimme yhden yön. Vaikka Kaskinen on väkiluvulla mitattuna mitätön paikka, se, yhdessä esimerkiksi Kristiinankaupungin ja Raahen kanssa, edustaa kauneinta suomalaista kaupunkikulttuuria. Suomenruotsalaisilla ei 60-70-luvun synkkinä vuosina ilmeisesti ollut aivan niin kovaa intoa panna vanhaa rakennuskantaa sileäksi kuin maassa keskimäärin. Hienoja kaupunkitaloja oli myös paljon myynnissä, mikä herätti kaikenlaisia ajatuksia.

Muutoin heinäkuu meni puita kaataessa ja pilkkoessa sekä ikkunaremonttia tehdessä ensin Kalajoella ja sitten Alajärvellä. Hilma ja Kerttu oppivat Kalajoella ajamaan polkupyörällä. Hilman kanssa tein telttaretken Siiponjokivarren metsiin. Veikko on opetellut lusikan käyttöä ja pulikoinut meressä.

Kesään mahtui myös monenlaisia onnistuneita ekskursioita. Kävin Oulussa tapaamassa paikallisia hommakerholaisia (kiitokset Evelle ja Ollille isännöinnistä ja kaikille muille hyvästä seurasta). Nuiva 2009 oli kokonaisuutena miellyttävämpi kokemus kuin Nuiva 2008, mihin vaikutti täydellinen ajokeli ja inhimillisempi ajomatka sekä kaunis reitti (mm. Raisio, Naantali, Rymättylä, Paskaperänjärvi [hic!], Röölä, Maisaari). Kävimme kolkuttelemassa myös Kultarannan portteja, mutta arvopresidentti ei tullut avaamaan. Kiitokset Jussille organisoinnista ja kanssapolkijoille seurasta!

Padasjoella vietettiin reserviläisammuntaviikonloppu, jossa parikymmentä rumaa miestä ja yksi kaunis nainen tuhosivat kasoittain paffisia al-qaidalaisia.

Erityistervehdys niille lukuisille kansalaisille, jotka teboileilla ja halpahalleissa kautta maan ovat moikkailleet tai tulleet juttelemaan. Niin saa tehdä, ja elävä palaute on aina elävää palautetta.

Monikulttuurisuusrintamallakin on kesän aikana tapahtunut vaikka mitä, minkä totean selatessani Homma-forumin uutisosiota. Poimin kesäisistä puheenvuoroista tähän aivan muutaman:

Kansan Uutisissa rasismitutkija Anna Rastas tahtoisi...

...ampua alas koko maahanmuuttokriittisyys-termin. [...] Vaikka osa keskustelusta on asiallista, harva onnistuu piilottamaan mielipiteensä siitä, että maahanmuuttajien kulttuurinen tausta ja ajattelutavat ovat vääränlaisia. Erityisesti islamia pelätään.

Huomaamme, että sokeakin rastas voi löytää jyvän. Kriittisyyteni tiettyjä maahanmuuttajaryhmiä ja niiden maahantuloa kohtaan johtuu juuri siitä, että niiden kulttuurinen tausta ja ajattelutapa ovat vääränlaisia. Erityisesti pelkään islamia. En mitenkään yritä piilotella näitä mielipiteitä, päinvastoin pyrin synnyttämään ja vahvistamaan niitä muissakin ihmisissä. On olemassa kulttuureja ja ajattelutapoja, joiden en todellakaan halua rantautuvan Suomeen. Olen tavattoman iloinen, että Anna Rastas ymmärtää maahanmuuttokriittisyyden liittyvän kulttuurien ja ajattelutapojen eroavaisuuksiin, eikä esim. ihonväriin tai rotuun, kuten usein kuvitellaan.

Vihreiden johtavat aivot, kirjailija Jarkko Tontti sekä Helsingin sosiaalilautakunnan jäsen Vesa Hack ovat lausuneet väkevästi. Vesku todistaa, että on epäloogista vastustaa monikulttuurisuutta, jos itse kirjoittaa ukraina-suomi-sanakirjaa. Tällaisen sanakirjan olemassaolo houkuttelee Veskun mukaan maahanmuuttajia Ukrainasta.

Kuten kirjoituksen kommenttiosiosta saattaa havaita, Veskulla on aukoton defenssi. Jos hänen kirjoitustaan ei kommentoida, tämä todistaa, että hän oli oikeassa. Jos sitä kommentoidaan, tämä todistaa että kalikka kalahti ja että hän oli oikeassa.

Jarkko puolestaan näkee merkityksiä siinä, että pidän J.R.R. Tolkienin kirjoista. En ole aivan varma, mikä on Jarkon kirjoituksen tärkein pointti. Että minä olen nazzi, koska luen Tolkienia? Vai että Tolkien oli nazzi, koska minä luen hänen kirjojaan? Vai että Tolkien oli nazzikirjailija ja kaikki hänen lukijansa näin ollen nazzeja? Jokin näistä epäilemättä tulee todistetuksi kyseisessä, tonttilaisen aivomyrskyn kliimaksissa.

Laatu- ja menestyskirjailija Tontti myös huomauttaa, että Taru Sormusten herrasta on "kirjallisilta ansioiltaan vaatimaton". Hmm...

Mitä Tontin kirjoituksessa esitettyihin argumentteihin muuten tulee, suosittelen hänelle (ja muillekin) syyslukemiseksi prof. Tom Shippeyn mainiota kirjaa The Road to Middle-Earth. Paljon muun ohella siellä käydään läpi Tolkieniin sovellettua marksilaista kritiikkiä aina 60-luvulta lähtien. Jarkko voi lukiessaan huomata, että levy, jota hän soittaa, on paitsi vanha myös valmiiksi rikkinäinen.

Sekä Veskua että Jaskaa kannustan amerikkalaisin sanoin: Keep working on it!

Oikeudenkäyntiini liittyen on tullut edelleen paljon kyselyitä. Istunto on Helsingin käräjäoikeudessa 25.8. klo 9.00. Istunnossa ei käsitellä homojen päähänampumisia tai vihreiden naisten raiskaamisia. Olen syytteessä, koska kysyin kirjoituksessa "Muutama täky Illmanin Mikalle", miksi on luvallista väittää sanomalehden pääkirjoituksessa humalassa tappamista "suomalaisten kansalliseksi, ehkä jopa geneettiseksi erityispiirteeksi", mutta luvatonta arvella blogissa ohikulkijoiden ryöstämistä ja verovaroilla loisimista "somalien kansalliseksi, ehkä jopa geneettiseksi erityispiirteeksi".

Mielestäni kysymys on varsin perusteltu ja oikeutettu maassa, jonka perustuslain 6§ toteaa, että ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Näissä merkeissä toivotan kaikille hyvää alkavaa syksyä!


Takaisin