30.3.2010

Kavalat piiloviestit

Olin kirjoittajavieraana Helsingin Sanomien sunnuntaisivujen "Minä rakastan" -sarjassa 21.3.2010. Monet luulivat, että teksti käsittelee vanhemman rakkautta lapsiinsa. Itse asiassa minäkin luulin niin.

Ei kuitenkaan kestänyt kauan ennen kuin kansakunnan kirkkaimmat aivot paljastivat, mitä kauheuksia hempeän fasaadin takana oli piilossa. Kansanedustaja Ilkka Kantola (sdp), Turun entinen piispa, jyrähti jo seuraavan päivän lehden mielipidesivuilla: "Väärin rakastettu!!!"

"Halla-aho tekee päättelyssään valtavan eettisen hypyn rakkauden maailmasta hirmutekojen oikeuttamisen maailmaan. [...] Kymmenet miljoonat ovat kuolleet syyttöminä siksi, että ihminen on rakastanut omaa kansaansa, rotuaan, uskontoaan, perhettään, kotiaan ja lapsiaan absoluuttisella rakkaudella. [...] Halla-ahon ajattelutapa antaa eettisen oikeutuksen sotarikoksille ja joukkotuhonnalle."

Olinpa kertakaikkisen kiero. Valmistelinkin kymmenien miljoonien syyttömien tappamista rodun ja uskonnon puolesta. Annoin oikeutuksen sotarikoksille ja joukkotuhonnalle.

"Eivät lapset opeta tällaista ehdotonta rakkautta."

Hmm... Kun edustaja Kantola viisi vuotta sitten joutui naisseikkailujensa seurauksena eroamaan piispan virasta, hän kirjoitti (20.2.2005) Hesarin sunnuntaisivuilla itsesäälisessä vuodatuksessaan mm. näin:

"Kirkko, joka katsoo asiaksensa sanoa, mitä tunteita piispa saa tuntea, on kuollut kirkko."

Päteeköhän Kantolaan itseensä se, mikä pätee hänen entiseen työnantajaansa?

Samana päivänä kiihottui Kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalo blogissaan:

"Olen yllättynyt siitä, että Halla-aho kylmäverisesti leikittelee lukijoiden ja HS:n kanssa. Internetin vihasivustoilla samat teemat ja sama sanasto viedään loppupäätelmään asti: Lastemme tulevaisuuden vuoksi meidän pitää poistaa maastamme vierasperäinen aines, tarvittaessa demokratia, moraali ja laki unohtaen, väkivaltaa käyttäen."

En kyllä olisi ilman Raija Vahasalon tarkkanäköistä apua hoksannut vaatineeni kirjoituksessani vierasperäisen aineksen poistamista demokratia, moraali ja laki unohtaen sekä väkivaltaa käyttäen.

Missä sijaitsevat "internetin vihasivustot"?

Europarlamentaarikko Satu Hassi (Virh.) ehätti hetimiten kiittämään Ilkka Kantolaa:

"Eilisessä Hesarissa oudoksutti perussuomalaisten Jussi Halla-Ahon kirjoitus. Halla-Aho on taitava kirjoittaja. Mutta minua hyyti kohta: 'Aivan kuten en voi kuvitella sellaista hirmutekoa, johon en olisi lasteni puolesta epäröimättä valmis ...' [...] Miksi tarvitsee ajatella, että lapset tarvitsisivat hirmutekoja? Eikö lapsille ole paras, jos rakennamme maailmaa, jossa ei tehdä hirmutekoja?"

Vasta viikon kypsyttelyn jälkeen valtuustokollegani Maija Anttila sai pullautettua ulos sen, mikä Hesarin jutussa oli kaikkein perustavimmanlaatuisesti väärin:

"Maan valtalehti Helsingin Sanomat näyttää lähestyvän maahanmuuttoasiaa antamalla runsaasti palstatilaa ns. maahanmuuttokriitikkona esiintyvälle Jussi Halla-aholle. Sunnuntain (21.3.) näyttävä ”Minä rakastan” palstajuttu antoi Halla-ahosta sympaattisen kuvan. Juttua lukiessani ajattelin, että Hesari ilmeisesti haluaa Halla-ahosta maahanmuuttovastaisuuden äänitorven eduskuntaan, vaikka onhan siellä niitä jo ennestään."

Sehän se oli! Juttua lukiessaan varomaton kansalainen saattoi saada sen erheellisen käsityksen, että olisin ihminen.

Maija Anttila on herttainen täti, jota voitaisiin luonnehtia eräänlaiseksi mukaansatempaamattoman kerronnan mestariksi. Mainitsin joskus eräälle vanhemman polven valtuutetulle, että minulla on vaikeuksia pysyä hereillä Anttilan pitkällisten ja sisällöttömien jorinoiden aikana. Sain kuulla, että kokemus on Helsingin valtuustossa yleisesti jaettu.

Linkitetään tähän loppuun vielä Keskiolutkommandon raportti tapahtumista.Takaisin