20.10.2010

Husein Muhammedin höpinöistä

Husein Muhammed on helsinkiläinen lakimies, jonka elanto on suoraan riippuvainen turvapaikanhakijoista ja heidän tehtailemistaan valituksista. Tästä seuraten Husein on myös johtava profeetta siinä koulukunnassa, jonka mukaan maahanmuuton määrään ja laatuun ei voida millään tavoin vaikuttaa.

Huseinin mukaan ainoa relevantti puheenaihe on kotoutus ja siihen käytetty rahamäärä. Tämä onkin ymmärrettävää, sillä lisäraha kotoutukseen on lisäraha Huseinille.

Husein on päättänyt takoa kuumaa rautaa ja on ryhtynyt vihreiden kansanedustajaehdokkaaksi. Vaalimenestyksen tiellä on vain se, että kukaan ei tunne Husein Muhammedia. Tämän ongelman Husein, kuten eräät muutkin, pyrkii ratkaisemaan räksyttämällä allekirjoittaneen lahkeissa. Josko osa tunnettuudestani rapisisi myös Huseinin päälle.

Maaliskuussa Husein lähti rummut päristen "haastamaan halla-aholaisia". Huseinin haaste punnittiin ja todettiin kovin kepeäksi. Tämä ei tietenkään estänyt häntä toistamasta samoja perättömiä ja virheellisiä väitteitään, ynnä esittämästä tukkua uusia, vihakirjoituskokoelmassa Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa?.

Kynnys kommentoida puolijauhoisten juttuja on korkea, mutta jospa nyt tämän kerran. Tuoreessa Ajankohtaisen Ykkösen nettiekstrassa "tutkija" (ja Amnestyn Suomen osaston puheenjohtaja) Jussi Förbom, "tutkija" Markus Himanen sekä Husein Muhammed kommentoivat maahanmuuttopolitiikkaa ja -kritiikkiä. Näin ainakin ohjelmatietojen mukaan. Nähdäkseni herrat keskustelevat lähinnä allekirjoittaneesta.

Jussi Förbom on julkaissut tänä syksynä kirjan Hallan vaara - merkintöjä maahanmuuton puhetavoista. Opuksen nimestä voinee päätellä, minkä ympärillä sisältö pyörii. Himanen puolestaan on yhdessä Jukka Könösen kanssa laatinut Maahanmuuttopoliittisen sanaston.

Himanen vetää ohjelmassa omaa show'taan narisevalla, flegmaattisella äänellä. Hänen kontribuutionsa tiivistynee seuraavassa sitaatissa:

Toimittaja:
- Tuleeko mieleen sellaisia ongelmia, jotka olisi Suomelle tyypillisiä maahanmuutossa?

Himanen:
- Niin, mä en tiedä mitä...mulle ei oikeastaan oo koskaan selvinnyt mitä ne maahanmuuton ongelmat on ja...eikä mua myöskään sinällään...kiinnosta, eikä me olla niinku...kirjotettu siitä lähtökohdasta, että...mitä niinkun...uuteen maahan asettuminen niinku tarkottaa ja mitä siitä mahdollisesti niinku seuraa ihmiselle itselleen tai ympäristölleen, vaan me ollaan kiinnitetty huomiota siihen, mitä niinkun maahanmuuton kontrollista seuraa tota...siirtolaisille. Ja jos nyt ajatellaan mitä niinku...siinä mielessä...myöskään nää uusrasistit ei musta oo tuonu mitään niinku varsinaisia niinku...teemoja tai...oleellisia pointteja keskusteluun.

Toivottavasti asia tuli niinku selväksi.

Husein Muhammed lausuu seuraavaa:

"[Halla-aho] ei käy koskaan hallituksen virallista maahanmuuttopoliittista linjaa kritisoimaan tai edes voimassa olevaa ulkomaalaislainsäädäntöä [...] [Halla-aho] ei ehdota mitään olennaista, mikä toisi tähän keskusteluun lisää ja toinen syy, miksi se on epärealistista on, että hän ainoastaan vaatii maahanmuuton rajoittamista."

Eivätkös nämä nyt ole aivan omituisia väitteitä? Lähes koko tuotantoni keskittyy virallisen maahanmuuttopolitiikan ja voimassa olevan ulkomaalaislainsäädännön kritisoimiseen. Tiivistettynä tämä kritiikki löytyy esim. kirjoituksista...

 • Maahanmuuttopolitiikan hahmottelua, osa 1: Käsitteet
 • Maahanmuuttopolitiikan hahmottelua, osa 2: Kontrolli
 • Nuiva Vaalimanifesti
 • Husein on todistetusti lukenut kaikki nämä tekstit. Kuinka konkreettinen ja yksityiskohtainen minun pitäisi olla, jotta olisin Huseinin mielestä riittävän konkreettinen ja yksityiskohtainen?

  Huomattakoon, että Huseinin oma panos maahanmuuttokeskustelulle rajoittuu yksinomaan allekirjoittaneen ja mystisten "halla-aholaisten" haukkumiseen. Yhtäkään rakentavaa ehdotusta maahanmuuttopolitiikan järkeistämiseksi hän ei liene koskaan esittänyt.

  Husein:

  "Kunnallisvaaleissa Helsingissä [Halla-aho] meni äänivyöryllä läpi, mutta ei ole oikein osallistunut siihen maahanmuuttopolitiikkaan ollenkaan. Kuntatasolla ainut paikka, missä hän voisi vaikuttaa olisi Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunta, johon hän ei sitten hakeutunut, vaikka siellä olisi ollut perussuomalaisille paikka tiedossa. Kelpasi kuitenkin Korkeasaaren eläintarhan johtokunnan tehtävät. Että en tiedä miten siinä sitten omille kannattajilleen siellä eläintarhassa ajetaan."

  (Todettakoon, että Husein on itse mainitun neuvottelukunnan jäsen. Hän sai kunnallisvaaleissa 306 ääntä.)

  Tämä väite esiintyy myös Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa? -kirjassa julkaistussa Huseinin "esseessä", joten sitä on ehkä syytä kommentoida hieman. Väite on nimittäin perätön, ja mitä ilmeisimmin Husein harrastaa täysin tietoista ja härskiä valehtelemista. Kuten olemme aiemminkin nähneet, epätotuuksien viljeleminen on Huseinille pikemminkin tyypillistä kuin tavatonta.

  Kunnallisvaalien jälkeen, syksyllä 2008, Helsingin perussuomalaiset ja minä nimesimme lautakuntaneuvotteluissa yhdeksi ensisijaisista toiveistamme maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnan. Tuumimme, että paikka vähän niin kuin kuuluisi meille ja minulle, yhtäältä siksi, että olin saanut suuren henkilökohtaisen äänimäärän, ja toisaalta siksi, että nämä äänet olivat tulleet juuri maahanmuuttokysymyksen vuoksi.

  Neuvotteluissa saimme kuitenkin off the record kuulla, että kyseinen neuvottelukunta on vähän niinkuin korvamerkitty mamuille ja mamumielisille ja etteivät varsinkaan Vihreät, siis Huseinin puolue, halua meitä sinne.

  Kyllähän tämä asia olisi selvinnyt Huseinille kysymällä, jos hän olisi halunnut puhua totta. Toisaalta Husein kritisoi maahanmuuttokriittisiä usein siitä, että nämä eivät osallistu aihetta käsitteleviin paneeleihin ja seminaareihin. Ongelma on siinä, että maahanmuuttokriittisiä ei kutsuta sellaisiin tilaisuuksiin. Tämänkin Husein kaiketi tietää.

  Jussi Förbomia on syytä siteerata hieman:

  Toimittaja:
  - Onko Jussi-Halla ahosta sitten tällaseksi Härmän Jörg Haideriksi tai Jimmie Åkessoniksi? Mitä arvelette?

  Förbom:
  - No, ei, koska Jussi Halla-aho on karismaatiton kellarissa kirjoittaja, jolla ei ole mitään sanottavaa tähän asiaan, sellaista, joka jollain tavalla veisi keskustelua tai yhteiskuntaa eteenpäin. Hän on, niinkun Huseinkin sanoi aiemmin, ihminen, joka haluaa tarttua toisten sanomisiin, nähdä niissä jotain vikaa ja haukkua sen sanojan, eikä sen jälkeen halua keskustella siitä, että mitä tämä dialektiikka sitten voisi tuottaa, minkälaisia uusia keskusteluja tai uusia tulokulmia siihen voisi sen jälkeen löytää tai minkälaisia älyllisiä johtopäätöksiä. Eihän tällainen ihminen pysty johtamaan liikettä, vaikka häntä kuinka Mestariksi kutsuttaisiin.

  Hmm... "...ihminen, joka haluaa tarttua toisten sanomisiin, nähdä niissä jotain vikaa ja haukkua sen sanojan..." Keksin heti muutaman henkilön, joihin tämä kuvaus sopisi mainiosti.

  Kiinnostavinta on kuitenkin näiden puheenvuorojen kaltaisiin töräytyksiin sisältyvä eksistentiaalinen ristiriita:

  1. Husein & Förbom pitävät maahanmuuttokriittisyyttä (eli "uusrasismia" eli "maahanmuuttohysteriaa") merkittävänä ongelmana. Jos kyse olisi vain muutaman marginaalihörhön puuhastelusta, eiväthän Huseinin ja Förbomin kaltaiset kiireiset miehet kirjoittelisi aiheesta kirjoja ja istuisi sen tiimoilta radiostudiossa.

  2. Husein & Förbom pitävät minua maahanmuuttokriittisen liikkeen (joka siis on todettu merkittäväksi) keskeisenä toimijana ja auktoriteettina. He uskovat, että tahdottomat rasistijoukot palvovat minua kritiikittömästi Mestarinaan.

  3. Silti Husein & Förbom pitävät minua "karismaatittomana" henkilönä, joka ei pysty johtamaan liikettä.

  Olemme vaikeiden kysymysten äärellä:

  1. Jos en ole karismaattinen ja johtamiskykyinen henkilö, miten pystyn johtamaan merkittäväksi todettua kansanliikettä? Miten olen pystynyt hankkimaan positioni ylistettynä Mestarina?

  2. Mikäli en johda sanottua kansanliikettä, miksi Husein & Förbom kirjoittavat minusta kirjoja ja istuvat tunnin studiossa haukkumassa minua?

  Ilmiö, jossa minut ja asemani samanaikaisesti tunnustetaan ja kielletään, on itse asiassa nykyään hyvin tavallinen. Kirsi Hölttä kirjoitti 14.10. Aamulehteen koko sivun jutun samasta aiheesta:

  "Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps) voi ensi eduskuntavaaleissa olla Timo Soinin jälkeen tunnetuin perussuomalaisten ehdokas.

  Se ei tarkoita, että Halla-ahossa olisi erityisesti karismaattisen poliitikon aineksia. Edesmenneen itävaltalaisen Jörg Haiderin kaltaiseksi kansankiihottajaksi hänestä ei ole."

  Ehkä ei, mutta miksi Kirsi Hölttä sitten kirjoittaa Halla-ahosta koko sivun jutun yhteen maamme suurimmista painetuista medioista?

  "Halla-aho osaa asiansa. Hän on kärkäs havainnoimaan heikkouksia vastapuolen argumentoinnissa. Hän käyttää maahanmuuttoon liittyviä faktoja taitavasti. Hän perustelee sanomansa. Kannattajiensa mielestä niin hyvin, että he kutsuvat Halla-ahoa Mestariksi. Ja oikeasti, osa jopa ilmeisesti aivan tosissaan."

  Analyysi:

  1. Kirsi, samoin kuin Husein & Förbom, oikeasti uskoo, että rasistien synkät rivistöt kutsuvat minua Mestarikseen.

  2. Kirsi loukkaantuu siitä, että kyseiset massat toimivat näin, vaikka Kirsi, yhdessä Huseinin & Förbomin kanssa, on todistanut, että olen epäkarismaattinen eikä minusta ole joukkojen johtajaksi tai kansankiihottajaksi.

  Hieman samalla tavalla päätoimittajat loukkaantuvat siitä, että Perussuomalaisten kannatus vain nousee, vaikka vastuullinen media on moneen kertaan ja juurta jaksaen selittänyt ja todistanut, että Perussuomalaisten kannatus on kokonaisuudessaan Timo Soinin henkilökohtaista kannatusta, ja että sen on pakko romahtaa, kun Soini on Brysselin lihapatojen ääressä eikä Suomessa villitsemässä tyhmää kansaa. (Snap, Crackle, Pop.)

  Sanalla sanoen: samalla, kun Husein & Förbom räpiköivät paniikissa ja hyökkäävät silmittömästi, he vakuuttelevat toiston ja itsesuggestion keinoin, että vastustaja on oikeasti täysin harmiton ja vaaraton. Olisi hauska tietää, miten he rationalisoivat tämän kirkuvan ristiriidan itselleen. Kuvaavaa on, että kyseisten Mestareiden punavihreä fanittajajoukko ja toimittajat eivät sellaista edes vaadi.


  Takaisin