3.10.2005

Huippuosaamista

Hesari jatkaa somaliteemaa. Suomessa 15 vuotta asuneen Ali Quassimin haastattelun luettuani haluan ottaa takaisin pahoja puheitani. Somaliasta tulee Suomeen tietotaitoa, jota ilman ei pitkälle pötkittäisi.

Ensinnäkin, Ali Quassim puhuu "erinomaista suomea", vaikka on elänyt täällä vasta viisitoista vuotta.

Ali Quassim on todellinen moniosaaja: Hän työskentelee Maahanmuuttajien tuki -ry:n hallituksen puheenjohtajana, Euroopan rasismin vastaisen verkoston ENAR:n Suomen puheenjohtajana sekä työministeriön alaisessa valtakunnallisessa etnisten suhteiden neuvottelukunnassa (ETNO). Lisäksi hän on mukana maahanmuuttajien asioita edistävässä Helsingin kaupungin sosiaaliviraston Sisu-Integra-projektissa ja Etelä-Suomen läänin syrjinnän vastaisessa JOIN-hankkeessa. Lisäksi Ali Quassim on työskennellyt tutkijana ulkomaalaisvaltuutetun toimistossa.

On vaikea kiistää, että nämä ovat eurooppalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta tuikitarpeellisia ja niihin sijoitettujen veroeurojen väärttejä toimenkuvia. Kukakohan nämäkin työt olisi tehnyt, ellei meillä olisi monikulttuurisuutta ja siirtolaisuutta Afrikan sarvesta?

Ali Quassim toteaa lopuksi, ettei hänellä ole mitään uusia tulijoita vastaan. "Kun meitä on enemmän, poliitikoillekin tulee paineita." Vaikka Alin lausahdus on jossain määrin arvoituksellinen, siihen on helppo yhtyä.


Ali Quassim (HS). Suomi nousuun!


Takaisin