12.11.2009

Huippuosaamismuistutus

Rasisminvastaisen työn huippuosaaja Ali "synergian silta" Qassim on lehtitietojen mukaan vihdoin tänään Helsingin käräjäoikeudessa vastaamassa syytteisiin 148 000 euron avustusten puliveivaamisesta päivänvaloa kestämättömiin tarkoituksiin.

Kuten muistamme, Ali teki allekirjoittaneesta aiemmin tänä vuonna tutkintapyynnön. Alin mielestä olin vakavasti vahingoittanut hänen muuten moitteetonta mainettaan käsittelemällä Maahanmuuttajien tuki ry:n verovaroin rahoitettuja projekteja.

Alin oikeudenkäynnin tulos kiinnostaa minua paitsi yleisesti myös henkilökohtaisesti. Alin tekemää rikosilmoitusta käsittelevä syyttäjä nimittäin lähetti poliisille jokin aika sitten lisäselvityspyynnön, jossa mm. kehotettiin ottamaan huomioon Alia vastaan nostettujen syytteiden kohtalo. Oletan tämän tarkoittavan sitä, että syyttäjä haluaisi kovasti nostaa minua vastaan syytteen, mutta että syytteen nostaminen Alia koskevien (itsessään julkisten) rikosepäilyjen (todenmukaisesta) käsittelemisestä blogissani olisi syyttäjän mielestä kovin noloa, jos Ali vielä tuomittaisiin käräjillä.

On siis oletettava, että jos Alia koskevat syytteet kaatuvat, minä saan syytteen, ja päinvastoin. Se, että syyteharkinnan kytkeminen toisen oikeusprosessin lopputulokseen ei tietenkään ole minkään lain mukaista, voitaneen sivuuttaa epäoleellisena.

* * *

Kotimaista epäkorrektia kirjallisuutta joulupukin konttiin:

Jukka Hankamäki: Sensuurin Suomi (2009), tilattavissa linkistä.
Timo Vihavainen: Länsimaiden tuho (2009).
Jussi Halla-aho: Kirjoituksia uppoavasta Lännestä (2009), tilattavissa linkistä.


Takaisin