16.9.2005

Cajun kiittää, gringo kiroaa

Kärpäsenä tilannetta katosta seuraavan "suvaitsemattoman" on vaikea pidätellä hekotusta seuratessaan New Orleansin hirmumyrskytuhon jälkipyykkiä. Päivän uutisissa kerrottiin, että suuri (suurin?) osa Louisianasta Houstoniin ja muualle Teksasiin evakuoiduista, pääosin mustista pakolaisista on päättänyt haluavansa jäädä. Kommentaattorit ennustivat poliittisia ja sosiaalisia jännitteitä Houstoniin.

Poikain kanssa ihmettelimme, miksei Teksasin lisääntyvää diversiteettiä ja naapurista saapunutta voimavaraa tervehditä ilolla. Kyseessähän voisi olla todellinen buumi, kun tulokkaat asettaisivat huippuosaamisensa uuden kotivaltionsa käyttöön, perustaisivat yrityksiä, ostaisivat asuntoja jne. Vai onko jollakulla sellainen suvaitsematon ennakkoluulo, että näin ei kenties käykään?

Pyydän anteeksi häpeämätöntä pottuilua luonnonmullistuksen jälkeen, mutta ristiriita suvaitsevaisen julistamisen ja käytännön asenteiden välillä on niin kiljuva, etten muutakaan voi. Göran Persson naapurista voisi myös lähettää muutaman kuljetuskoneen Houstoniin. Osaamista olisi nyt Ameriikassa tarjolla ja reilusti.


Takaisin