1.6.2009

Aktivismia

Miksi kutsutaan sellaista henkilöä, jolle myönnetään Ruotsissa veronmaksajille tyyriiksi käyvä turvapaikka tai oleskelulupa sillä perusteella, että hän pakenee kotimaataan riivaavaa sotaa ja/tai totalitarismia, mutta joka Ruotsin kansalaisuuden saatuaan lähtee kotimaahansa sotimaan totalitarismin puolesta?

Kusettaja?

Valepakolainen?

Turvapaikkaturisti?

Väärin. Sellaista henkilöä kutsutaan "aktivistiksi". Jopa kymmenen ruotsalaista aktivistia on saanut surmansa taisteltuaan al-Qaidaa lähellä olevan al-Shahab -joukkion riveissä. Mitään uutta tai ainutkertaista ei uutisessa ole, sillä islamistien joukosta on aiemminkin bongattu ruotsalaisia ja tanskalaisia aktivisteja.

Toivottavasti aktivistit ovat ennen lähtöään ilmoittaneet viranomaisille, että eivät toistaiseksi ole ruotsalaisten työmarkkinoiden käytettävissä. Ettei työmarkkinatuki turhanpäiten juoksisi. Ja miksi eivät olisi? Varmasti koraani kieltää kaikkinaisen huiputtamisen.

Hesari tietää iloksemme kertoa, että Suomessa asuvat somalit eivät lähde sotimaan Somaliaan. Tietolähdekin on luotettavin mahdollinen eli Suomen somalit itse. Suojelupoliisi kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

Kuten muistamme, puolitoista vuotta sitten Hesari tiesi myös sen, että Suomen somalit eivät käytä khatia. Ellei tieto tuolloinkin olisi tullut samasta varmasta lähteestä, epäilyksiä olisi saattanut herättää se seikka, että Suomen tulli takavarikoi somaliväestön lukumäärään suhteutettuna yhtä paljon (itse asiassa hieman enemmän) khatia kuin vastaavana aikana Norjan tulli, vaikka Norjassa khatin käyttäjiä tiedetään olevan jopa 50-70% miespuolisista somaleista.

Suomea on sikäli lykästänyt, että tänne on valikoitunut vain raittiita ja maltillisia somaleja. Erikoisen yhtälöstä tekee se, että tutkimusten mukaan afrikkalaiset muslimit kokevat Suomessa paljon enemmän syrjintää kuin muualla, esim. siellä Ruotsissa. Luulisi, että kunnollisin osa somaleista menisi jonnekin muualle kuin Suomeen.

Mainittakoon, että myös tieto afrikkalaisten muslimien kokeman syrjinnän määrästä perustuu idioottivarmaan lähteeseen eli afrikkalaisten muslimien omaan kertomaan.


Takaisin