Vieraskirjan käytössäännöt

Viestejä ei tarkisteta etukäteen, eikä niitä sensuroida jälkikäteen. Kuten lukija voi arkistoja tutkimalla nähdä, kaikki mielipiteet ovat sallittuja. Historia tuntee kuitenkin tapauksia, joissa kirjoittajalle on huomautuksen ja varoituksen jälkeen langetettu tilapäinen tai pysyvä kirjoituskielto (ip-banni). Kirjoituskiellon voi saada osoittamalla jatkuvaa ja ilmeistä piittaamattomuutta ylläpitoa (= minä) ja/tai muita keskustelijoita kohtaan. Sellaiseksi saatetaan*) laskea:

* Törkeä kielenkäyttö ja nimittely.

* Spämmäys. Lyhyiden ja sisällöttömien viestien jatkuva lähettäminen.

* Psykedeelinen tajunnanvirta, ts. pitkät vuodatukset käsittämättömistä aiheista. Vieraskirjani ei ole varaventtiili väärinymmärretyille runoilijoille. Hanki oma blogi. Niitä saa ilmaiseksi.

* Allekirjoitukseen liittyvät väärinkäytökset. Vieraskirjaan voi kirjoittaa nimellä tai nimimerkillä. Nimimerkki ei saa koostua välimerkeistä. Usealla nimimerkillä esiintyminen on kiellettyä. Jos vaihdat nimimerkkiä, siitä on ilmoitettava.

Jatkan kiellettyjen tekojen luetteloa, jos jotain tulee mieleen.

<< Takaisin

*) Pidätän itselläni oikeuden olla antamatta kirjoituskieltoa, vaikka ehdot täyttyisivätkin. Tämä on itse asiassa tavallisin käytäntö.