19.2.2009

Pari sanaa MTV3:n uutisesta

Huomioarvoni näyttää saavuttaneen sen pisteen, että jos kerron rapsuttaneeni takapuoltani, toimittaja soittaa ja kysyy, mitä rapsutuksella tarkoitin. Ilmoitin toissapäivänä pitäväni vähän taukoa kirjoittelussa ja haastattelujen antamisessa. Ilmoitin myös, etten ole Ylen enkä Ilta-Sanomien käytettävissä.

Jopa kilahti puhelin. MTV3:n Ari Lahdenmäki sai aikaiseksi tällaisen jutun. Ylen uutisten toimituspäällikkö Marjo Ahonen kehottaa kysymään oikeusoppineilta, mitä...

"...Halla-ahon päätös boikotoida kahta suurta mediaa merkitsee sananvapauden kannalta."

Olen mykistynyt. Rajoitanko boikotillani Ylen ja IS:n sananvapautta vai kenties omaa sananvapauttani?

Ahonen jatkaa:

"Mutta Ylen uutiset on kiinnostunut välittämään kaikenlaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä. Se on julkisen palvelun tehtävä, ja siksi Halla-ahon ratkaisu on ikävä."

Kyllä kyllä. "Ulkomaalaisvastainen." "Kiusallinen rotutohtori." "Haluaa ampua homoja päähän." "Yllyttää raiskauksiin." "Aselupia harkitaan." "Fasisti."

Ilta-Sanomien päätoimittajalla Tapio Sadeojallakin on sanottavaa:

"Lehti jatkaa Halla-ahon seuraamista ja tämän asioiden käsittelyä kuin ennenkin."

Kyllä minä sen tiedän. Siksi en teekään Ilta-Sanomien kanssa yhteistyötä.

"Hänellä on oikeus olla antamatta meille haastatteluja, mutta se merkitsee vain, ettei hän pääse tuomaan esille omaa näkemystään asioihin."

Täytyy myöntää, että tämä harmittaa minua tavattomasti. Tähän asti olen erinomaisesti päässyt tuomaan esille omaa näkemystäni Ilta-Sanomien kautta.

Tarkennan omaa linjaani toteamalla, että Ylen ja Ilta-Sanomien boikotoinnissa ei ole kyse mistään suivaantumisesta vaan pelkästä haittojen ja hyötyjen punnitsemisesta. Haastattelut vievät aikaa ja energiaa. Minun ei kannata antaa haastattelua medialle, joka ei ole kiinnostunut tuomaan näkökantojani esiin. Ilta-Sanomat, siksi että se on kohujutuilla elävä roskalehti, ja Yle, siksi että se on valtiojohdon monikulttuuripolitiikan pää-äänenkannattaja, laativat minua koskevat juttunsa etukäteen valmiiksi ja pyytävät kommenttejani ainoastaan luodakseen illuusion siitä, että minuakin on kuultu.

Pelkän julkisuuden vuoksi minun ei kannata tehdä kyseisten medioiden kanssa yhteistyötä, koska, kuten Sadeoja toteaa, ne "uutisoivat" minusta joka tapauksessa. Niillä ei ole minulle mitään tarjottavaa.

Lahdenmäki innostuu:

"[Halla-aho] kuuluu rasistiseen Suomen Sisu -järjestöön ja on kirjoittanut useita muukalaisvihamielisiä nettikirjoituksia."

Aika tiukkoja syytöksiä.

"Vaikka hän on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja harkitsee perussuomalaisten eurovaaliehdokkuutta, hän sanoo katsovansa, että hänellä on oikeus valita, kenen kanssa tekee yhteistyötä."

Hmmm... No niinpä itse asiassa katsonkin. Lahdenmäeltä on nähtävästi hämärtynyt sellainen seikka, että poliitikkona minun ei tarvitse nauttia kenenkään muun kuin äänestäjien luottamusta. Ja koska minulla on oman sivustoni kautta on-line-yhteys lähes kaikkiin äänestäjiini, minä en tarvitse siihen väliin Yleä tai Ilta-Sanomia. Enkä oikeastaan Maikkaria ja Lahdenmäkeäkään.

Sadeoja ja Ahonen eivät ehkä ymmärrä tätä, mutta Yle ja IS ovat ajaneet itsensä tilanteeseen, jossa niillä ei ole tarjota sen paremmin keppiä kuin porkkanaakaan. Ne eivät voi sanoa, että "ellet tee yhteistyötä, vaikenemme sinusta", koska ne eivät kuitenkaan vaikene, ja vaikka vaikenisivat, sillä ei olisi minun kannaltani mitään merkitystä. Ne eivät voi uhata lokajulkisuudella, koska ne eivät tähän astikaan ole tarjonneet mitään muuta. Pelimerkit ovat loppuneet.

Nopea googletus kertoo, että toimittaja Ari Lahdenmäki on alan miehiä. Karkotustuomion saaneista somalirikollisista hän on lausunut seuraavan kuolemattomuuden:

"Karkotetuksi tuomitut somalialaiset ovat käytännössä suomalaisia - heille olisi pitänyt myöntää kansalaisuus - ja syyllistyneet suomalaisiin rikoksiin. Karkotusseuraamus on osoitus suomalaisiin viranomaisiin pesiytyneestä rakenteellisesta rasismista."

Minkä lisäksi on tietysti mainittava Ari Lahdenmäen toiminta Vasemmistonuorissa. Tiedonvälityksemme on kauttaaltaan hyvissä käsissä.

* * *

Nyt on annettava vihulaiselle tunnustusta. Ylen Radio1:ssä tuli tänään Tuomas Enbusken vetämä keskustelu "Voiko maahanmuuttoa vastustaa olematta rasisti?". Kliseiden keskeltä löytyy useita hyviä pointteja.


Takaisin