22.6.2010

Kesän ja syksyn ohjelmasta

Poistun Juhannuksen jälkeen heinäkuuksi maalle.

Olen osallistunut kevään aikana monenlaisiin paneelikeskusteluihin ynnä muihin tapahtumiin. Syksystä 2008 lähtien on joillakin tahoilla kyselty, mitä iloa maahanmuuttokriittisten kunnallisvaalivoitosta oli, kun surkea maahanmuuttopolitiikka vain jatkuu.

Kuten ennenkin olen sanonut, vaalien suurin merkitys oli mamukriittisten huomioarvon kohoamisessa uudelle tasolle. Kun menestyy vaaleissa, muuttuu Merkittäväksi Henkilöksi, jota kutsutaan puhumaan ja keskustelemaan erilaisiin tilaisuuksiin. Niihin tilaisuuksiin tulee kuulijoiksi ihmisiä, joita ei muuten välttämättä kohtaisi.

Mamukriittisillä, sikäli kuin edustavat asialinjaa, on tällaisista tapahtumista vain voitettavaa kahdestakin syystä: yhtäältä mokuttaja on hyvin heikoilla silloin, kun pitäisi pärjätä tosiasioilla ja vastata hankaliin kysymyksiin; toisaalta mamukriittisiin kohdistuvat ennakkoluulot ja -odotukset ovat punavihreän yleisön keskuudessa niin synkkiä, että myönteisen vaikutelman tekeminen ei vaadi ihmeitä. Melkein aina joku (tavallisesti naisihminen) tulee tilaisuuden jälkeen sanomaan hämmentyneenä, että "ethän sinä ollutkaan hirviö".

Olen mainostanut esiintymisiäni vähän laiskasti. Pyrin korjaamaan tapani, ja panen tähän sellaisia kesän ja syksyn tapahtumia, jotka ovat tällä hetkellä tiedossani.

21.7. osallistun Suomi-Areenan keskusteluun Porissa, Puuvillan puistossa klo 13.

25.7. Perussuomalaisten Nuorten populismi-päivä Turun pääkirjastossa klo 12-18. Pidän alustuksen ja osallistun paneeliin.

15.9. paneelikeskustelu venäläisistä ja venäläisyydestä Suomessa klo 13. Paikkana Helsingin Yliopistomuseon (Arppeanum) auditorio (Snellmaninkatu 3). Muita panelisteja Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liiton toiminnanjohtaja Petr Potchintchikov sekä Spektr-lehden päätoimittaja Eilina Guzatinsky.

17.9. Jyväskylän yliopiston Suuri Väittelyilta, Ravintola Ilokivi klo 19.30. Keskustelukumppani ei vielä ole tiedossa.

29.10. Kirjamessut, klo 14-15. Keskustelu maahanmuutosta, mukana allekirjoittaneen lisäksi Sofi Oksanen, Pekka Haavisto, Anja Snellman ja Fatbardhe Hetemaj.


Takaisin