17.2.2009

"It's raining shit, Halla-lujah!"

Ilmoitan, että vetäydyn kiireideni vuoksi suosiolla kirjoitustauolle helmikuun ajaksi. Kaikkien huomio on näinä päivinä kuitenkin kiinnittynyt uuden ulkomaalaislain käsittelyyn ja mahdolliseen eurovaaliehdokkuuteeni. Edellisen osalta kaikki oleellinen on sanottu ja tehty. Laki menee läpi, ja meidän tehtäväksemme jää vastuullisten kirjaaminen. Eurovaaliehdokkuudella spekuloiminen taas on ajan ja energian tuhlaamista, sillä asiasta tiedotetaan 5.3.2009, eikä siitä kannata ennen sanottua päivämäärää tivata sen enempää minulta kuin Timo Soinilta tai perussuomalaisiltakaan.

Kuten odotettavissa oli, mahdollinen ehdokkuuteni on tehnyt Sanoma-konsernin ja Ylen toimittajat vauhkoiksi, ja ruuansulatuksen lopputuotetta tulee satamaan sankasti seuraavien viikkojen aikana. Toimituksissa on pikkuhiljaa alettu ymmärtää, että kuukausikaupalla jatkuneet perusteettomat ja epäoikeudenmukaiset rasisti-, fasisti- ja natsisyytökset eivät käännä perussuomalaisten tai allekirjoittaneen kannatusta laskuun vaan nousuun, minkä vuoksi nyt alkaneen uuden vyörytyksen punaisena lankana on iskeä kiilaa mokukriittisten ja Soinin välille, ts. hajottaa perussuomalaiset sisältä.

Soini pyritään vakuuttamaan siitä, että minä ja muut mokukriittiset olemme käenpoika, joka vehkeilemällä on kaappaamassa puoluetta. Mokukriittisille taas kuiskutellaan, että Soini on median paineeseen sortuva selkäänpuukottaja, mitä pyrkimystä edustaa tämän päivän Ilta-Sanomissa julkaistu Sanna "aseluvat harkintaan" Ukkolan ja Jarmo Huhtasen juttu. Soini oli kommentoinut rasistiseksi moitittua Facebook-ryhmää, mutta jälkikäteen "haastatteluun" oli ympätty minun nimeni ja otsikoksi kehitetty "Timo Soini: Rikostuomio toisi potkut Halla-aholle".

Neuvoni kaikille lyhyesti: Tätä lajia on tulossa lisää. Älkää reagoiko. Älkää hermostuko. Älkää uskoko. Sanoma-konsernin ja Ylen prioriteetti numero yksi helmikuussa herran vuonna 2009 on estää J. Halla-ahon ehdokkuus ensi kesän vaaleissa. Ne yrittävät saada perussuomalaiset ja mokukriittiset sätkyttelemään ja riitelemään. Jos sätkyttelemme ja riitelemme, teemme juuri sitä, mitä Yle ja Sanoma haluavat meidän tekevän. Mitä vähemmän reagoimme, sitä enemmän toimittajat kiihottuvat ja ärsyyntyvät, mistä taas ei voi seurata muuta kuin hyvää.

Toivotan kaikille mukavaa helmikuun jatkoa. Toimittajille tiedoksi, etten ole käytettävissä tämän kuun aikana. Ilta-Sanomille (jonka Rami Mäkinen taas vaihteeksi soitti ja ruinasi edes pienenpientä haastattelua) ja Ylelle tiedoksi, etten ole käytettävissänne helmikuun jälkeenkään.

Ai niin. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske kertoo lehdissä, että kiihotusepäilyjä koskeva syyteharkinta valmistuu kahden kolmen viikon kuluttua eli juuri silloin, kun perussuomalaiset lyövät eurovaaliehdokaslistaansa lukkoon. Varmasti sattumaa, kuten kaikki muukin.


Takaisin