Palautelaatikko

Pääsivu Viestit 13901-13925

Nimi : Raine
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Joo, toki. Valtion varoilla vain lääketieteellisistä syistä tarvitut operaatiot, kaikki muu tulee kustantaa itse."

Olen samaa mieltä.
  
  8. helmikuuta 2007 22:48:00

Nimi : Arawn
  
Viesti : Niin. Minä se taas... että älkää hötkyilkö...
  
  8. helmikuuta 2007 22:48:25

Nimi : Raine
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kommari siellä muisti näköjään paneelissa natsikorttiakin vilauttaa. Nämä olivat kyllä kaikki ihan pellejä. Ei ihme, että ovat pienpuolueita (suorastaan kääpiöpuolueita).
  
  8. helmikuuta 2007 22:52:52

Nimi : Cú Chulainn
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Koita nyt, Arawn-parka, saada se nimesi osumaan oikeaan loveen :D

Mutta tanakkaa asiaahan tuossa kyllä kirjoittelit, ei siinä mitään.
  
  8. helmikuuta 2007 23:02:30

Nimi : Keimo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vähän pelkäsin Halla-ahon mainintaa, mutta loppujen lopuksi se vain huvitti. Ja se johtui käsittääkseni tästä.

Kevyttä "sisäpiirihuumoria". ;)

http://www.network54.com/Forum/171225/message/1170534032/Ly%F6n...


Puheenvuoroja jaettiin hyvin epätasaisesti. Järviharju sekä Mäenpään päästettiin ääneen muita harvemmin ja puheenvuorotkin oli todella lyhyitä.

Se on selvä, ettei tuollaisessa tilanteessa ole muuta mahdollisuutta kuin vähän "roiskia" sinne tänne.

Mäenpään minuutin kestänyt viimeinen puheenvuoro kuitenkin paikkasi paljon. Olosuhteisiin nähden esiintyminen meni kuitenkin ihan kohtalaisesti.

Huomasi myös kuinka toimittajia oli ohjeistettu Mäenpään suhteen. Puheenvuoro katkesi hyvin äkkiä jos aihe käsitteli pakolaisia. Koita siinä nyt sitten tuoda näkemyksiä esiin. Muiden monta minuuttia pitkät puheenvuorot (esim komujen) kulkivat kuin hidastetussa filmissä.

Sitä jäin ihmettelemään, kun ohjelmatiedoissa luki, että yksi aihe koskisi pakolaisia, mutta tätä kysymystä ei mielestäni käsitelty lainkaan (pl Mäenpää)?

-Keimo
  
  8. helmikuuta 2007 23:10:56

Nimi : Q
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Surullista että turkulaisilla mokukriitikoilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin Mäenpää. Mutta pakko sille on pitkin hampain toivoa läpipääsyä. Sama juttuhan se on Turun kaupunginhallituksessakin. Mäenpää puolustaa paikkaansa ainaoana piikkinä mokujen lihassa. Kun ei ketään fiksuakaan ole. Surullista.

Mutta onneksi meillä stadilaisilla on asiat paremmin :)
  
  8. helmikuuta 2007 23:19:56

Nimi : Timo
  
Viesti : Vaikka mäjenpäälle ei paljoa aikaa annettukaan niin kuitenkin sen verran heti aluksi, vieläpä oikein toimittajien johdattelemana, että kerkesi nimittelemään ainoita kansallismielisiä ehdokkaita joilla on läpimenon mahdollisuuksia. SALALIITTO :D ! Ei silti, paremminkin mainos tuo oli.
  
  8. helmikuuta 2007 23:22:43

Nimi : Teemu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä se Työväen puolueen Tanski oli enemmänkin palsamoinnista uudelleen synnytetty ilmielävä Taisto Sinisalo.
  
  8. helmikuuta 2007 23:31:35

Nimi : TKH
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jenkeissä vielä 70-luvulla pojat ympärileikataan lähes poikkeuksetta, nykyään kait vähemmän ja vähenemään päin. Lääkärit vetosivat hygieniaan ja joihinkin lääketieteellisiin syihin, mutta alkujaan taustalla taisi olla masturboinnin vaikeuttaminen. En tiedä onko muissa maissa samanlaista käytäntöä.
  
  8. helmikuuta 2007 23:40:27

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ympärileikkauksesta:

Minusta poikienkin lääketieteellisesti tarpeettomat ympärileikkaukset pitäisi kieltää.

Juutalaisilla on jo valmiiksi olemassa ympärileikkauksen korvike: penista pistetään vain vähän neulalla jotta tulisi pisara verta. Nykyään sitä käytetään tosin vain jos varsinainen ympärileikkaus on mahdotonta tai vaarallista jostain lääketieteellistestä syystä. Sen sijaan jos vanhemmat muuten vain eivät halua ympärileikkausta he pitävät yleensä rituaaliset vauvannimeämisbileet tekemättä yhtään mitään kenenkään penikselle.

Muslimeista en sitten tiedä.

Minusta kaikki jotka aivan välttämättä haluavat tehdä rituaaliympärileikkauksen pojalle tai tytölle saisivat tyytyä johonkin veripisaraan leikkaamatta mitään palasia pois.

Rituaaliteurastuksesta:

Eivät mielestäni juutalaiset tai muslimien rituaaliteurastukset ole mitenkään erityisen julmia jos ne tehdään tämänhetkisen Suomen lain mukaan: eläin tainnutetaan samalla, ja koko homma tapahtuu tarkastuseläinlääkärin läsnäolleessa. Luulen, että rituaaliteurastukset saivat huonon maineensa lähinnä siitä kun joka vuosiEid ul-Adha juhlan aikana uutisissa on kuvia siitä kuin ympäri islamimaailmaa kaikenlaiset amatöörit teurastavat eläimiä miten sattuu, ilman tainnutusta tai eläinlääkäriä.
  
  8. helmikuuta 2007 23:53:16
 
Vastaus : Juu, tainnuttavathan ne.

Minua ihmetyttää kokonaisvaltaisesti, miksi muslimeilla on niin suuri halu tuottaa kipua heikoimmassa asemassa oleville, kuten eläimille, lapsille ja naisille. Mielestäni tämä kaava on aika selkeä. Miksi musulmaanit hyppelevät munat pystyssä mölähdellen, kun päitä katkotaan tai jotakuta lyödään raipalla?

Nimi : Tapza
Kotisivu : If this is kosher... then we have big problem
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Luulen, että rituaaliteurastukset saivat huonon maineensa lähinnä siitä kun joka vuosiEid ul-Adha juhlan aikana uutisissa on kuvia siitä kuin ympäri islamimaailmaa kaikenlaiset amatöörit teurastavat eläimiä miten sattuu, ilman tainnutusta tai eläinlääkäriä."

No tjaah, eipä juutalaisten teollinen kosher-teurastus jenkeissäkään aina kovin mairittelevalta näytä.
  
  9. helmikuuta 2007 7:37:19

Nimi : TAIKA-JIM
  
Viesti : Auttakaas Jukka I. Mattila Zahran ohitse Kristallipallossa. Kyse on parista äänestä.

ps. en ole itse Jukka. ;)
  
  9. helmikuuta 2007 8:24:00

Nimi : Arawn
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Raine: "Sinullahan on punaviherhippiäiseksi ihan fiksujakin ajatuksia ;-) No, olen tämän ehkä todennut joskus aiemminkin varmaan."

Ajateltiin punaviherhippiäisistä mitä hyvänsä, en usko että juuri kukaan heistä hyväksyisi naisten farao-leikkauksia. Sunnan suhteen, siis sellaisen, jossa kilitorista vain pistetään ja tulee veritippa, osa saattaisi hyväksyäkin. Joku Zahra voi olla poikkeus taustansa vuoksi, en tiedä, mutta en tosiaan usko, että tämä asia kuuluisi hyväksyttäviin kulttuuriperinteisiin viherikköjenkään mielestä.

Vera: "Juutalaisilla on jo valmiiksi olemassa ympärileikkauksen korvike: penista pistetään vain vähän neulalla jotta tulisi pisara verta."

Mitä osaa siinä pistetään? Jos esinahkaa, se voisi olla hyväksyttävä kompromissi. Terskaa ei saisi minusta pistellä.

"Minusta kaikki jotka aivan välttämättä haluavat tehdä rituaaliympärileikkauksen pojalle tai tytölle saisivat tyytyä johonkin veripisaraan leikkaamatta mitään palasia pois. "

Kunhan sitä veripisaraa ei hankita herkimmästä kohtaa. Klisun ja terskan täytyy olla suojeltua aluetta. Tyttöä voisi pistää vaikka ulompiin häpyhuuliin, poikaa esinahkaan. Ja tämä tulisi tehdä jonkun viranomaisen valvonnassa.

Jussi: "Minua ihmetyttää kokonaisvaltaisesti, miksi muslimeilla on niin suuri halu tuottaa kipua heikoimmassa asemassa oleville, kuten eläimille, lapsille ja naisille. Mielestäni tämä kaava on aika selkeä. Miksi musulmaanit hyppelevät munat pystyssä mölähdellen, kun päitä katkotaan tai jotakuta lyödään raipalla?"

Ihmiset ovat aina tehneet niin. Minusta tulisi pikemminkin kysyä, miksi me _emme_ hypi - me olemme se poikkeus maailmanhistoriassa. Henkilökohtaisesti olen toki sitä mieltä, että onnekas ja mukana poikkeus.

Meillä väkivalta on enemmän ulkoistettua ja hankittavissa korvikkeiden kautta: väkivaltapelit ja sitä täynnä olevat elokuvat. Ne kai tyydyttävät suunnilleen sitä samaa viettiä, jota tyydyttävät muualla esimerkiksi raipparangaistukset.

Ehkä meidän pitäisi syytää muslimimaihin säkkitolkulla väkivaltapelejä - ja elokuvia? ;)
  
  9. helmikuuta 2007 8:29:24

Nimi : Markku
Kotisivu : http://hatapaidenkalinaa.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ehkä meidän pitäisi syytää muslimimaihin säkkitolkulla väkivaltapelejä - ja elokuvia?"

Pitäisi ensin vetää kylille sähköt. :)
  
  9. helmikuuta 2007 9:42:36

Nimi : Jape
Kotisivu : Kimmo Jylhämön pääkirjoitus
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Kimmo Jylhämön pääkirjoitus "Hymistelevä monikulttuurisuus" uusimmassa Voima-lehdessä oli todella hyvä ja toiveita herättävä.

Myös vihreä-vasemmistoa alkaa herätä monikulttuurisuuden nurjiin puoliin.

Tästä kannattaa olla iloinen.

Luulen että kiitos siitä, että myös vasemmalla olla pitänyt tarkastella omia näkemyksiä kriittisesti, lankeaa Jussin kaltaisille järkeville monmikulttuurisuuden negatiivisia seurauksia kiihkottomasti esille tuoville henkilöille.Jussin argumentteja ei ole voinut ampua alas natsi- ja kiihkoilijakortilla
  
  9. helmikuuta 2007 10:32:06

Nimi : JT
  
Viesti : Miehen tai naisen ympärileikkauksesta ei ole mitään lääketieteellistä hyötyä.

On kumma, että yhä joissakin ns. sivistysvaltioissa sallitaan lasten sukuelinten räpelöinti, jos toimitukseen liitetään uskonnollinen mystiikka.

Koko touhu on perverssiä, jonkin asteen sadismia ja sitä ei tule sallia Suomen kaltaisessa sivistysmaassa. Jos joku uskontokunta tästä loukkaantuu, niin olkoot hyvät ja pakatkoot laukkunsa.

Onkohan Kokoomus tämän asian suhteen hampaaton, kun yksi sen nokkamiehistä (Ben Z) kuuluu tähän toiseen esinahkakulttiin?
  
  9. helmikuuta 2007 10:37:39

Nimi : Erkki Lampén
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Voima-lehden havahtuminen tässä asiassa on ilahduttavaa. Arvelen kuitenkin, että mikäli Jussilla ja hänen kaltaisillaan on asiaan ollut vaikutusta, kyse on lähinnä siitä, että Voima ei halua jättää aiheesta keskustelemista monikulttuurisuuskriittisten monopoliksi, samalla tavoin kuin Jussi ja hänen kaltaisensa eivät halua jättää monikulttuurisuuskriittisyyttä natsien, rasistien ja hullujen monopoliksi. Mutta pääasia että aiheesta keskustellaan.
  
  9. helmikuuta 2007 10:53:36

Nimi : JT
  
Viesti : Tarkoitin edellisellä kommentillani tietenkin sitä, ettei normaalin esinahan poistamisesta ole lääketieteellistä hyötyä. Liian tiukka nahka kannattaa toki leikata.

Sekä Kosher- että Halal- teurastus ovat barbaarisia toimituksia, eikä niitä tule sallia. Eläin pitää lainmukaan tainnuttaa ennen verenpäästöä ja tästä täytyy pitää ehdottomasti kiinni.
  
  9. helmikuuta 2007 10:56:21

Nimi : Arawn
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : JT: "Miehen tai naisen ympärileikkauksesta ei ole mitään lääketieteellistä hyötyä. "

En ehkä ilmaisisi asiaa aivan noin jyrkästi. Naisen ympärileikkauksesta ei kyllä ole havaittu olevan lääketieteellistä hyötyä, mutta miehen kohdalla asia on monitahoisempi. Esimerkiksi hyvin ahdas esinahka voi aiheuttaa ikäviä ongelmia ja sitä hoidetaan ympärileikkauksella. Suomessa tämä ilmeisesti on ainoa lääketieteellinen syy.

Muualla on tutkittu mm. ympärileikkauksen vaikutusta HIV:n leviämiseen ja sen yhteyttä naisten kohdunkaulasyöpiin. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että ympärileikkaus vähentää HIV:n tarttumisen tödennäköisyyttä. Näiden suhteen on toki yhä erimielisyyksiä eli tiedot eivät ole varmoja.
  
  9. helmikuuta 2007 10:57:38

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Arawn: "Mitä osaa siinä pistetään? Jos esinahkaa, se voisi olla hyväksyttävä kompromissi. Terskaa ei saisi minusta pistellä."

AFAIK esinahkaan jos sitä on ja terskaan tai jonnekin muualle kulliin jos esinahkaa ei ole. (Tää on mm. se tapa jolla rituaalinen "ympärileikkaus" tehdään tyypeille jotka olivat jo ennen sitä ympärileikattuja jostain muusta syystä.

Tapza: "No tjaah, eipä juutalaisten teollinen kosher-teurastus jenkeissäkään aina kovin mairittelevalta näytä."

Teurastus yleisesti ottaen harvoin näyttää kovin mairittelevalta. Se videopätkä, kuten itsekin olet huomannut, on juutalaisille suunnattua kasvissyöntipropagandaa, mikä ei sinänsä suinkaan tarkoita että kuvatut asiat eivät olisi totta.

(Juutalaisille lapsille yleensä kerrotaan että kosher olisi jotenkin humaanimpi teurastustapa kuin muut, vaikka oikeastaan kosher ja non-kosher teurastustavat jenkeissä eroavat aika vähän toisistaan.)
  
  9. helmikuuta 2007 11:01:53

Nimi : pehtoori
Kotisivu : http://fi.wikipedia.org/wiki/Syväviilto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Miestenkin ympärileikkauksesta löytyy useita variaatioita, kuten tuo Wikipedian syväviilto-artikkeli osoittaa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Syväviilto).

Kun poikien ympärileikkaus kerran on sallittua Suomessa, niin mikähän olisi viranomaisten kanta, jos joku haluaisi tehdä syväviillon pojalleen. Täytyisikö tälläinenkin saattaa julkisen terveydenhoidon piiriin?
  
  9. helmikuuta 2007 11:08:04

Nimi : JT
  
Viesti : "Kun poikien ympärileikkaus kerran on sallittua Suomessa, niin mikähän olisi viranomaisten kanta, jos joku haluaisi tehdä syväviillon pojalleen"

Paradoksi on juuri tässä. Uskonnon nimissä aikuinen voi työntää käden lapsen housuihin ja välttyä pedofiliasyytteiltä.

Kaikki ympärileikkaukset, lävistykset ja muu mutilointi tulisi sallia tehtävän vain täysi-ikäiselle, vapaasta tahdosta toimenpidettä haluavalle täysjärkiselle henkilölle.
  
  9. helmikuuta 2007 11:35:59

Nimi : Filosofi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Mitä mieltä olette, mihinköhän ideologiaan tai filosofiaan maahanmuuttoon positiivisesti suhtautuvat vetoavat?

Liberalismihan esim. on ihmisen täydellisen vapauden kannalla. Mikään ei saa estää tai rajoitaa ihmisen vapautta.
  
  9. helmikuuta 2007 12:02:35

Nimi : Cú Chulainn
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Ne vetoaa IHQU- ja YO MAN-filosofiaan.
  
  9. helmikuuta 2007 12:06:33
 
Vastaus : Osan tapauksessa näin varmasti on.

Nimi : nelliq
  
Viesti : Milloin Jussin haastattelu Nyt-liitteesä ilmestyy?
  
  9. helmikuuta 2007 12:07:52
 
Vastaus : Kuulemma viimeistään maaliskuun alussa. Tosin, vanhoista kokemuksista viisastuneena, pidän mahdollisena, että julkaisua ensin lykätään, minkä jälkeen se perutaan.


guestbook © freebok.net