Pääsivu Viestit 114601-114625

Nimi : wsx
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : HS:ssa uutisoitua:
"Tutkimus: Taantuma kuumentaa maahanmuuttokeskustelua myös Suomessa."

http://tinyurl.com/cw2fjs

Jostakin syystä kommentointi ei enää illalla ole onnistunut, muissa aiheissa sen sijaan kyllä.
  
  16. helmikuuta 2009 20:34:12

Nimi : Hyssäri
  
Viesti : Tuosta am. keskustelusta oli näkyvissä 4 sivua kommentteja kun aloitin lukemaan (siis 1 2 3 4), mutta kun pääsin sivulle 3, sivu 4 ei enää ollutkaan näkyvillä.

Sensuuri iski taas, kellään tuskin ruutukaappauksia?
  
  16. helmikuuta 2009 20:54:35

Nimi : Vesa Linja-aho
Kotisivu : http://linja-aho.blogspot.com
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Onko maahanmuutosta Suomeen ja sen vaikutuksista tehty tieteellistä tutkimusta?

Tieteellisellä tutkimuksella tarkoitan referee-lehdessä (mielellään korkean impact factorin omaavassa sellaisessa) julkaistua tutkimusta.
  
  16. helmikuuta 2009 21:21:10

Nimi : Rotutohtori
  
Viesti : Mikäs on kanta yliopistolakiin?

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/02/uuden_yliopistolain_vastustus_voimistuu_549407.html

"Monien tutkijoiden mukaan ulkopuolinen rahoitus kallistaisi tutkimuksen siihen suuntaan, josta raha virtaa. Esimerkiksi Arabian kielen ja islamin tutkimuksessa rahoitusta saattaisi löytyä yllättäviltä tahoilta, kertoo professori Jaakko Hämeen-Anttila."
  
  16. helmikuuta 2009 21:36:55

Nimi : Paljasjalka
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Ruukinmatruuna esitti näkemyksensä siitä, miksi persuilu ja hallistelu on niin suosittua 80-luvulla syntyneiden keskuudessa. Hänen mukaansa tämä johtuu hyvinvointivaltion alasajosta ja turvattomuuden tunteen lisääntymisestä, varsinkin kun nykyään lähiöiden apsoset joutuvat kohtaamaan hirveät mamut, jotka tulevat ja tappavat.

Rohkenen olla, omien kokemuksieni pohjalta, hiukkasen eri mieltä. Ensinnäkin maahanmuuttajat eivät olleet mikään kaukainen asia kultaisella 80-luvullakaan ainakaan helsinkiläisissä kouluissa. Muslimien erityistarpeet tulivat tutuiksi jo silloin, kuten myös kukkahattuilu jonkun koulukuraattorin tms. kieltäytyessä ymmärtämästä, että partioliike on ideologialtaan kristillinen ja suositellessaan partioon liittymistä muslimille. En myöskään muista mitään erityistä turvallisuudentunnetta vaan pikemminkin jatkuvan väkivallan uhan alla elämistä, joka ei liittynyt mamuihin mitenkään. Kekkoslovakia oli kaiken kaikkiaan vittumainen paikka.

Minusta syy on yksinkertaisesti siinä, että 80-luvulla syntyneet ovat suoraan sanottuna melkoista paskasakkia. Kirjasivistys on siinä porukassa melko vähäistä, aika on kulunut pleikkaria pelaten, tolkuttomasti ryypäten ja yrttiä pössytellen - viimeksi mainitun ollessa ammoisina aikoina lähinnä nonkonformistien puuhaa se on näiden tulevaisuuden toivojen parissa enemmän sääntö kuin poikkeus. Kaiken kaikkiaan ei ole suuri ihme, että nimenomaan alkukantainen, räyhäävä rasismi (joka valkopestään "maahanmuuttokriittisyydeksi") on ottanut siivet alleen tämän ikäluokan keskuudessa.

Poikkeuksia toki on ja kellokäyrän oikeassa reunassa on kovinkin fiksua porukkaa.
  
  16. helmikuuta 2009 21:44:25

Nimi : Kypsynyt
  
Viesti : Ai saatana, että minuu vituttaa se tapa, että vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja käytössä olleita aasialaisia nimiä alettiin TRANSLITTEROIDA aivan uusiksi 1970-luvun lopulla sosialistien toimesta (translitterointi tarkoittaa lähinnä ei-eurooppalaisten kielten kirjainmerkkien kääntämistä sellaiseen muotoon, että valkoihoiset eurooppalaisetkin voivat niitä lukea ja ääntää latinaan pohjautuvilla kirjainmerkeillään.) Ennenvanhaan kirjoitettiin Mao-Tse-Tung - nyt Mao Zedong. Ennen Peking - nyt Beijing. Ennen Teng-Hsiao-Ping - nyt Deng Xiaoping. Ja intian puolelta; Bombay on nyt Mumbai. Vittu, minun ylioppilaskirjoitukseni hylättiin aikoinaan sen syyn takia, kun minä käytin vanhoja kirjoitusasuja enkä uusittuja, sosialistisia muotoja!
  
  16. helmikuuta 2009 22:10:00

Nimi : Ruukinmatruuna
Kotisivu : http://takkirauta.blogspot.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Paljasjalka kirjoitti:

Ruukinmatruuna esitti näkemyksensä siitä, miksi persuilu ja hallistelu on niin suosittua 80-luvulla syntyneiden keskuudessa. Hänen mukaansa tämä johtuu hyvinvointivaltion alasajosta ja turvattomuuden tunteen lisääntymisestä, varsinkin kun nykyään lähiöiden apsoset joutuvat kohtaamaan hirveät mamut, jotka tulevat ja tappavat.

Tuo nyt oli melkoinen kärjistys, mutta varmaa on, että 80- ja 90-luvuilla on paljon enemmän kokemuksia maahanmuuttajista kuin meillä.

Meidän juttumme oli vietnamilaiset, joita myös "venepakolaisiksi" nimitettiin. He sopeutuivat oikein hyvin.

Mitä ikäluokkaa Sinä edustat? 60- vaikoi 1970-luvuilla syntyneitä? Puhut kuin äksä. Nyt olisi kiva kuulla jotain 1980-luvulla syntynyttä, joka oli koululainen 1990-luvun laman aikana.

Rohkenen olla, omien kokemuksieni pohjalta, hiukkasen eri mieltä. Ensinnäkin maahanmuuttajat eivät olleet mikään kaukainen asia kultaisella 80-luvullakaan ainakaan helsinkiläisissä kouluissa.

70-luvulla juttu olivat ensin chileläiset ja sitten 80-luvulla vietnamilaiset. Maahanmuuttajat eivät ole mikään uusi ilmiö Suomessa, mutta 1990-lukuinen ha 2000-lukuinen maahanmuutto on.


En myöskään muista mitään erityistä turvallisuudentunnetta vaan pikemminkin jatkuvan väkivallan uhan alla elämistä, joka ei liittynyt mamuihin mitenkään.

Miten sen nyt ottaa. Tuolloin Kekkonen julisti "kansallisen hätätilan" kun työttömiä oli 50.000 ja työtä sai kun käveli työpaikkaan sisään. Samoin uraputkeen pääsi helposti ja työpaikat olivat vakaita ja pysyviä - ei ollut sitä työhelvettiä kuin 1990-luvulla ja sen jälkeen. Opiskelu kannatti, ja työelämä oli rennompaa kuin nyt.

Kekkoslovakia oli kaiken kaikkiaan vittumainen paikka.

Siinä oli omat ikävät puolensa.

Minusta syy on yksinkertaisesti siinä, että 80-luvulla syntyneet ovat suoraan sanottuna melkoista paskasakkia. Kirjasivistys on siinä porukassa melko vähäistä, aika on kulunut pleikkaria pelaten, tolkuttomasti ryypäten ja yrttiä pössytellen

Tähän voisi joku 80-luvulla syntynyt kommentoida.
  
  16. helmikuuta 2009 22:15:33

Nimi : Paul R
  
Viesti : 70-luvulla.
  
  16. helmikuuta 2009 22:33:53

Nimi : äbis
Kotisivu : http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1645102
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Lopettakaa maahanmuuttajien solvaaminen! Ettekö näe että ajatte heidät epätoivoisiin tekoihin!

(Linkissä IS:n uutinen turvapaikanhakijasta, joka jäi kiinni huumeiden salakuljetuksesta)
  
  16. helmikuuta 2009 22:38:08

Nimi : Ruukinmatruuna
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kypsynyt, kuinka hyvin Sinä osaat kiinaa? Siis lukea hanzi-merkkejä.

Kyseessä ei ole mikään yritys miellyttää kommunisteja, vaan aivan tarpeellinen translitteroinnin yhdenmukaistaminen - siirtyminen piniyiniin, aivan samalla tavoin kuin japania translitteroidaan hebon-shikillä.

Aiemmin käytössä olleet menetelmät, kuten Wade-Giles, olivat hyvin epäjohdonmukaisia ja vaikeita lukea, ja pinyin on paljon selkeämpi kuin Wade-Giles.

Pinyinissä kantava idea on, että yksi kirjain vastaa yhtä äännettä, ja digrafien määrää rajoitetaan. Samalla päästiin eroon Wade-Gilesiä leimanneista heittomerkeistä ja yhdysviivoista, jotka hankaloittivat lukemista.
Esimerkiksi Beijing on paljon selkeämpi lukea kuin Wade-Gilesin mukainen Pei-Ch'ing, puhumattakaan Taiwanin (T'ai-Wan) pääkaupunki Taipein (WG: T'ai-Pei) nimestä.

Ääntämystä toki sekoittavat x (ääntyy kuten ruotsin sk sanassa "skydda") ja q (suhuäänne kuten englannin sanassa "cheap", mutta muutoin pinyin on hyvin looginen translitterointijärjestelmä.

Ehkä meidän länkkäreiden pitäisi ottaa käyttöön hanzi-merkit kansainvälisessä kirjoittamisessa - ne ovat, paitsi kauniita, myös käytännöllisiä. Hanzi-kirjoitus on äänneriippumatonta - periaatteessa hanzi-kirjoitettua tekstiä voi lukea ymmärtämättä itse kieltä ja kielioppia, jos vain tuntee merkit.
  
  16. helmikuuta 2009 22:41:22

Nimi : Paul R
  
Viesti : Niin. Edellinen kommentti ei ollut Ruukinmatruunalle. Muistan vieneeni säästöpossun KOPin marmorisaliin :)

"Kun kerran saa pankista töitä, se on ikuista."
  
  16. helmikuuta 2009 22:51:05

Nimi : terhi
Kotisivu : http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1645027
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : IS:n äänestys = selaincookie, ei IP check. Spam and destroy. :-)
  
  16. helmikuuta 2009 22:52:36

Nimi : gloaming
  
Viesti : Paljasjalka: Olen lukenut Halla-ahon blogia

Ja tästä huolimatta ilmaannut jorisemaan tänne göringeistä, goebbelseistä ja peräkammarin pojista.

Ei voi oikein päätellä muuta, kuin että ongelma on luetun ymmärtämisessä. Se on hankala ongelma ja vaikeasti autettavissa, aivoproteesien kehittely on valitettavasti vasta pre-eksperimentaalivaiheessa.
  
  16. helmikuuta 2009 23:01:03

Nimi : far angst
  
Viesti : Ei missäänkään nimessä mitään Spam & Destroy -leikkimistä. Homma on niin hyvää hommaa, että sitä ei pidä saastuttaa likaisin keinoin.

Jätetään väärien keinojen käyttö niille, jotka eivät rehellisellä pelillä menesty.
  
  16. helmikuuta 2009 23:10:23

Nimi : Jepjep
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Jaahas, taas koetetaan mitätöidä Halla-ahon suosio pistämällä vieraskirjaan "spammäysohje", johon on sitten "ylimääräisten äänten" poistajien hyvä vedota, kun kerran "Halla-ahon sivuilla kehotetaan huijaamaan äänestyksessä", kuten joku iltapäivälehden toimittaja kohta uutisoi. Kovin surullista.
  
  16. helmikuuta 2009 23:11:27

Nimi : gloaming
  
Viesti : (80-lukulaisten kasvuympäristöstä) En myöskään muista mitään erityistä turvallisuudentunnetta vaan pikemminkin jatkuvan väkivallan uhan alla elämistä

? Melko outo ajankuva. En tunnistaisi tuosta 1980-lukua. Enkä 1970-lukuakaan muistamiltani osin.

Minusta syy on yksinkertaisesti siinä, että 80-luvulla syntyneet ovat suoraan sanottuna melkoista paskasakkia. Kirjasivistys on siinä porukassa melko vähäistä, aika on kulunut pleikkaria pelaten, tolkuttomasti ryypäten ja yrttiä pössytellen

Tästä aihepiiristä lienee olemassa jonkinlaista tutkimustietoakin, mutta en nyt jaksa lähteä hakemaan näin kotikoneen resurssien puitteissa.

Jos tosiaan on niin, että 1980-luvulla syntyneet ovat mieluummin opetelleen koodaamaan kuin käyttäneet aikansa mihinkään johtamattomiin, millään tavalla hyötynä konkretisoitumattomiin Derrida- ym. tutkimisiin, nostan heille lähinnä hattua järjen käytöstä. Viisaampia olitte siinä mielessä kuin 1970-luvun ikäluokka.

Jos puhutaan ns. hommaan assosioituvista henkilöistä, he ovat selvästikin valtaosaltaan yli 25-vuotiaita.

Jos taas puhutaan Facebook-nimisen internetyhteisön jäsenistä ylipäätään ja varsinkin aktiivikäyttäkistä, he taas ovat valtaosin 1980-luvulla syntyneitä tai nuorempia. Näin ollen ei liene hirveä yllätys, että myös puheena olleeseen Facebook-ryhmäänkin liittyneistä henkilöistä valtaosa on nuorempia kuin 28 vuotta.
  
  16. helmikuuta 2009 23:21:28

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti :
Ruukinmatruuna,

Hmm.... hanzi vai kanji. Ehkä tuo edellinen on kiinalainen ilmaisu.

Uskoisin, että kanji-merkkien opettelu veisi meiltä pois kaikki rippeetkin vapaa-ajasta. Niiden opetteluhan on elämänikäinen projekti.

Siinä sitä ihminen rauhoittuu, kun piirtelee merkkejä ja muistelee vetojen suuntia.

  
  16. helmikuuta 2009 23:26:20

Nimi : Paljasjalka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Tuo nyt oli melkoinen kärjistys, mutta varmaa on, että 80- ja 90-luvuilla on paljon enemmän kokemuksia maahanmuuttajista kuin meillä."

Tästä pitikin jo kirjoittaa aikaisemmin. 90-luvulla asuin muutaman vuoden metronvarren ghetoissa, joissa oli melko paljon somaleita ja muita mamuja. Jos käytössäni olisi nappi, jolla saisi muutettua sikäläisen alkuperäisväestön somaleiksi, painaisin sitä epäröimättä. Voi olla, että siellä oli tavallisia (ei-alkoholisoituneita) veronmaksajiakin, mutta hyvin onnistuivat pysyttelemään piilossa.

"Meidän juttumme oli vietnamilaiset, joita myös "venepakolaisiksi" nimitettiin. He sopeutuivat oikein hyvin."

Mutta samaa itkua elintasopakolaisista väännettiin niistäkin. Aika näyttää, mikä on tilanne somalien kohdalla 20 vuoden päästä. Todennäköisesti itku tosin jatkuu jo pelkästään ihonvärin takia.

"Mitä ikäluokkaa Sinä edustat? 60- vaikoi 1970-luvuilla syntyneitä? Puhut kuin äksä. Nyt olisi kiva kuulla jotain 1980-luvulla syntynyttä, joka oli koululainen 1990-luvun laman aikana."

Olen syntynyt 70-luvulla. Lukion kävin 90-luvun alkuvuosina. Epäilen, onko lama paljonkaan vaikuttanut peruskouluun.

"Miten sen nyt ottaa. Tuolloin Kekkonen julisti "kansallisen hätätilan" kun työttömiä oli 50.000 ja työtä sai kun käveli työpaikkaan sisään. Samoin uraputkeen pääsi helposti ja työpaikat olivat vakaita ja pysyviä - ei ollut sitä työhelvettiä kuin 1990-luvulla ja sen jälkeen. Opiskelu kannatti, ja työelämä oli rennompaa kuin nyt."

Niin, miten sen nyt ottaa. Toisaalta ainakin tietskarihommissa pääsee melkoisen vaatimattomilla avuilla hyväpalkkaisiin töihin, joissa päivät kuluvat netissä surffaillen ja Hallista fanittaen. En minä tuota nyt helvetiksi menisi sanomaan.
  
  16. helmikuuta 2009 23:45:20

Nimi : Helsinki
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Huomiseen Maahanmuuttokeskusteluun hieman evästystä:

Opetelakaa faktat ulkoa !

Aina vahvat argumentit, koska tosiasiat ovat kriittisten puolella.

Sparratkaa Halla-Ahoa, ja tärkeimmät kohdat tulee osta ulkoa !

Vaikka äärivasemmistolaiset tulevat VARMASTI huutamaan ja möykkäämään suu vaahdossa juontajien tuella, niin silti pää kylmänä ja FAKTOJA PÖYTÄÄN HETI KUN MAHDOLLISTA !

Joitain pointteja epäonnistuneesta muslimimaahanmuutosta Euroopassa:

MALMÖN MUSLIMIMELLAKAT JA IHMISTEN ARKI, JOSSA POLIISIKIN PELKÄÄ LIIKKUA YHDELLÄ PARTIOLLA ALUEELLA

BERLIINISSÄ 90% MUSLIMEISTA TYÖTTÖMÄNÄ, SEKÄ 2. JA 3. POLVEN MUSLIMEISTA 75% EI OLE PERUSKOULUN PÄÄSTÖTODISTUSTA

PARIISIN MUSLIMIMELLAKAT

ENGLANNIN MUSLIMIGHETOT JA MOSKEIJAT, JOITA PAIKALLINEN VÄESTÖ VASTUSTAA ANKARASTI, MUTTA POLIITTINEN KORREKTIUS ESTÄÄ TOIMIMASTA

SUOMELLA EI OLE MITÄÄN VELVOLLISUUTTA ELÄTTÄÄ SOMALEITA, VANHOILLA SIIRTOMAA-ISÄNNILLÄ VOI OLLA MORAALINEN VELVOLLISUUS

TYÖPERÄINEN MAAHANMUUTTO AINOASTAAN MAHDOLLINEN TYYLIIN AUSTRALIA & KANADA: YHTEISKUNTAAN EI PÄÄSE ELLEI OLE VALMIINA TYÖPAIKKAA, OPISKELUPAIKKAA TAI 100 000E TILILLÄ + TARKAT LÄÄKÄRINTODISTUKSET MM. AIDS JA KEUHKOKUVAT. SEN VERRAN MEIDÄN TULISI ARVOSTAA OMAA KOTIMAATAMME

ISLAM ON VÄKIVALTAINEN USKONTO, JOKA SORTAA NAISIA JA LAPSIA. ESIMERKKEJÄ LAPSIAVIOLIITOT, NAISTEN HEIKOT IHMISOIKEUDET, LASTEN SILVONTA

SIINÄ HIEMAN EVÄSTYSTÄ PERUSSUOMALAISILLE HUOMISEEN MAAHANMUUTTOKESKUSTELUUN !
  
  17. helmikuuta 2009 0:11:54

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ääntämystä toki sekoittavat x (ääntyy kuten ruotsin sk sanassa "skydda") ja q (suhuäänne kuten englannin sanassa "cheap", mutta muutoin pinyin on hyvin looginen translitterointijärjestelmä.

Ehkä meidän länkkäreiden pitäisi ottaa käyttöön hanzi-merkit kansainvälisessä kirjoittamisessa - ne ovat, paitsi kauniita, myös käytännöllisiä. Hanzi-kirjoitus on äänneriippumatonta - periaatteessa hanzi-kirjoitettua tekstiä voi lukea ymmärtämättä itse kieltä ja kielioppia, jos vain tuntee merkit.


Itsehän osaan vain vähän alusta, mutta kiinaa on loppujen lopuksi mahdoton kirjoitta pinyinillä, joten merkit olisi pakko osata, jos aikoo jotain ymmärtää.

Kommunistiseen hapatukseen pinyin liittyy sen verran, että maolaiset jossain vaiheessa aikoivat korvata sillä vanhan kirjoituksen kokonaan. Se on kuitenkin siis mahdotonta.

Nythän käytössä on vielä kahdet merkit. Mannerkiinan käyttämät yksinkertaistetut merkit ja traditionaaliset merkit, joita käytetään muualla. Traditionalistit tietysti siirtyvät suoraan väsäämään jälkimmäisiä ;)
  
  17. helmikuuta 2009 0:15:45

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : nimimerkille "Helsinki" vain semmoinen huomautus, että oliko ironiaa vai mitä, kun kehoitit pitämään pään kylmänä ja kirjoitit jotakuinkin koko viestisi caps-lockilla :>
  
  17. helmikuuta 2009 0:16:46

Nimi : 70-lukulainen
  
Viesti : Sellaiset 80 luvun tuotokset kun saarinen ja auvinen ovat ainakin vaarallisia ja voivat heijastella vitutta kasvaneiden ja netistä vaikutteita imuroineiden angsteja. Mutta sanoisin että kyllä elämä on helppoa nykyään näin x-lukulaisen näkökulmasta. työt on iisejä jos niitä on muuten liitto tai fatta maksaa. jos rasittaa otetaan pilleripurkista vähän potkua lisää ja taas porskutetaan. Elämän laatu on hurjasti parantunut aiemmasta. Kyllä isillämme ja esi-isillämme elämä oli yhtä tervanjuontia ja monet menivätkin tahdissa marssien hirteen tai viinaan.
  
  17. helmikuuta 2009 0:23:45

Nimi : Hmmm
  
Viesti : Missä nyt on se Mäki-Ketelän nettisivu, jossa piti olla kaikkien kansanedustajien nimilista, vastaukset ja äänestyskäyttäytyminen? Nythän sen pitäisi olla verkossa ja kohina käynnissä.

Huomenna äänestetään, sen jälkeen sivun laittaminen nettiin on myöhäistä. Voi vain todeta tapahtuneen.

  
  17. helmikuuta 2009 0:25:42

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : 60-lukulainen, ehta X. En ole koskaan vihannut ketään, mutta tämä "paljasjalka" (lue: keltanokka) alkaa vähitellen vituttamaan.
  
  17. helmikuuta 2009 0:30:32

Nimi : Jonna
  
Viesti : Halla-aho ei uskaltanut mennä maahanmuuttokeskusteluun, koska hän kärsii itseaiheutetusta paniikkihäiriöstä. Häpeää niin paljon omia möläytyksiään, että ei ollut miestä mennä niistä vastaamaan. Pienisieluinen vihaaja, joka on lisäksi munaton pelkuri raukka.
  
  17. helmikuuta 2009 0:30:55


guestbook © freebok.net