Pääsivu Viestit 114051-114075

Nimi : Historiikki
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Onko palstalla pohdittu jonkinlaisen suvaitsevaisuuden historiikin kokoamista? Omat muistikuvani ovat seuraavia:

90-luvun alussa oli iso haloo ensimmäisistä somaleista, sitä ennen en itse muista pakolaisista juuri koskaan kuulleeni (ensimmäisten chileläisten saapuessa 70-luvulla en vielä seurannut kuin lastenohjelmia). Oli porua "suosi suomalaista, potki pakolaista" T-paidoista, joita oli joku tehnyt. Rasisti-sanaa ei taidettu juuri tuntea. Ilmassa taisi olla kaikkein eniten ihmettelyä joka suunnalla.

Tämän jälkeen minusta asia rauhoittui, 90-luvun puolivälistä 2000-luvun taitteeseen. Sitten nopeasti tapahtuikin siirtymä nykyiseen ilmapiiriin: oli ensimmäinen (?) Maailma kylässä -tapahtuma, yleistä lehtikirjoittelua aiheesta ja ensimmäiset rasisti-syytökset. Eniten tässä ajassa ihmettelin (ja joka minut herätti asiaan enemmän perehtymään) oli TV-ohjelmat, joissa ei välillä tuntunut olevan yhtä ainutta haastattelua, jossa ei olisi ollut ulkomaalaistaustaisia vähintäänkin ruudussa! Kuukaudesta toiseen joko yksittäiset haastateltavat, koululaisista joku tai sitten vain yleiskuvassa, niin aina oli ulkomaalaisen näköisiä "sattunut" kuvaan. Näin toimi erityisesti YLE enkä tätä sattumaksi tule koskaan uskomaan. HS jutuissaan myös harrasti tälläistä, mutta eniten ihmettelin YLEn haastatteluja ja muita "inserttejä".

Tässä vaiheessa "tiedostavat" piirit olivat jo omaksuneet tuulahduksia maailmalta, ja termi monikulttuurisuus lausuttiin usein ääneen. Muistan kuulleeni sen itse ensimmäistä kertaa, kun YLE teki juttua Maailma kylässä -tapahtumasta. Joku 70-luvun kukkaispelloilta tupsahtanut naisihminen haltioissaan kertoi uutisissa, kuinka "monikulttuurisuus on nyt täällä ja tosiasia Suomessakin!". Silmät hehkuivat onnea bongo-rumpujen soidessa taustalla.

Jossain vaiheessa ehkä vähän toimittajatkin ymmärsivät innostuksen menneen liiallisuuksiin ja tilanne hieman rauhoittui (2003?). Sitten oli hetki seesteisempää (Halme toki aiheutti paheksuntaa jossain välissä) vai voisiko olla, että multikulti-kokeilun ensimmäiset epäonnistumiset alkoivat silloin näkyä niin selvästi, että toimittajat eivät halunneet enää aihetta niin paljoa käsitellä? No niin tai näin, nyt viimeisen vuoden, parin aikana on taas alkanut puhetta riittämään. Kunnallisvaalien aikana sitten homma repesikin täysin ja olemme saapuneet tähän päivään.

"Näin minä muistan sen." Perusteellisempaa historiikkia olisi mielenkiintoista lukea. Erityisesti, jos joku osaisi nimetä joitakin tiettyjä päiviä tai tapahtumia.
  
  11. helmikuuta 2009 0:41:18

Nimi : Jjuhani
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Nimi : Hupakko
Mitä teen : Ruokin trollia

Viesti : Juu naurattaa laki-ihminen, joka valittaa "Afrikkalaisten" kirjoitustaidoista :)

Ehkä jätät viisastelut, kun et osaa itse kirjoittaa oikein. Montako virhettä löydät lyhyestä viestinpätkästäsi?
  
  11. helmikuuta 2009 0:47:52

Nimi : Ruukinmatruuna
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Kiitos Marco, on aina miellyttävää keskustella älyllisten ja sivistyneiden ihmisten kanssa. Kertoisitko lisää itsestäsi? Käyttämäsi kieli toki kertoo sinusta paljon enemmän kuin haluaisitkaan.
  
  11. helmikuuta 2009 0:49:10

Nimi : Paul R
  
Viesti : Trollit koettavat peloitella naisimmeiset pois, jotta Homma vaikuttaisi peräkammarinpoikien ristiinrunkkauskerholta.
  
  11. helmikuuta 2009 1:38:59

Nimi : P
  
Viesti : www.eroaylesta.fi

www.eroaylesta.com

.net, info yms.

Tuollaiset ip:t olisi hyvä saada talteen ja perustaa sivusto, jossa voisi irtaantua lupamaksusta.. Sivustolla olisi hyvä olla paikka, minne ruksata tai kirjoittaa syy luvan lopettamiseen..
  
  11. helmikuuta 2009 3:51:11

Nimi : Jape
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : En ymmärrä, miksi meidän eurooppalaisten tarvitsee kärsiä muutaman neekeriheimon keskinäisistä kahinoista Afrikassa. Tapelkoot siellä keskenänsä, eikä se sisällissota sillä lopu, että tuodaan ne kaikki tänne loisimaan. Todellinen kärsijä on se köyhä, joka ei pääse sieltä pois.
Lähtökohtaisesti jokainen asevelvollisuusikäinen "ankkurilapsi" on rikollinen, koska hän on joko kapinallinen tai sotilaskarkuri.
Sodat loppuu sotimalla.
  
  11. helmikuuta 2009 4:24:01

Nimi : ugh
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Onko Soini jo aloittanut preppauksesi maahanmuuttoiltaa varten? Jos ei ole niin nyt alkaa olla jo kiire. Tässä on aivan ratkaiseva paikka kasvattaa sekä omaasi että koko perussuomalaisen puolueen kannatusta. Ohjelmalla lienee n. miljoona katsojaa. Tätä parempaa paikkaa ei ole eikä tule. Tämä kun menee hyvin niin olet Europarlamentissa varmasti.

Tsemppiä. Olet vain oma kuuli ja tyyni itsesi etkä provosoidu mistään niin hyvin se taas menee.
  
  11. helmikuuta 2009 6:46:54

Nimi : Ristoh
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : "Suomen Sisu käytti kunnallisvaaleissa Perussuomalaisia astinlautanaan ja sai läpi useita edustajiaan, tähtenä tietysti Jussi Halla-Aho."

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/vaaliliiton_kolmas_py%C3%B6r%C3%A4_1781363.html
  
  11. helmikuuta 2009 7:38:37

Nimi : Kolunsarka
  
Viesti : Kulttuurista, kirjallisuudesta ja stallareistakin uusimmassa Vantaan Sanomissa!

http://www.vantaansanomat.fi/Uutiset/Kolumnit/Menneisyyden-piilottelu-ei-lopu

"Menneisyyden piilottelu ei lopu
11.02.2009 7:08

Kosto ja kateus tarttuvat välittömästi menestyjien liepeisiin. Tämän ovat kokeneet kirjailijat Sofi Oksanen ja Jari Tervo, joita kansa haluaa lukea. Suurten sanomalehtien kirjallisuuskriitikot ovat jo huolissaan siitä, että Oksasen menestyskirja Puhdistussaa liian paljon palkintoja. Finlandia-palkinnon olisi pitänyt riittää, jotta rahaa jäisi jaettavaksi myös heikommille suorituksille. Kriitikot jakaisivat palkintoja tukimaksuina eikä osoituksena menestyksestä. Tämä osoittaa kulttuuritoimittajien pikkusieluisuuden, kun heidän omat ehdokkaansa eivät menesty.

Härskein esimerkki on Helsingin Sanomista vuodelta 1954, kun kirjallisuusarvostelija Toini Havu julisti "ylittämättömäksi" Jussi Talven sotaromaanin Ystäviä ja vihollisia. Siksi hän lyttäsi täysin Vainö Linnan Tuntemattoman sotilaan. Vaikka Linnan teos menestyi eikä Talvi saanut suosiota, Havu jatkoi armotonta sotaansa Helsingin Sanomien palstoilla.

Kriitikot eivät aina kiitä Oksasen ja Tervon töitä, koska niissä kaivetaan päivänvaloon lähimenneisyyden mustia aikoja. Samoja kauhukuvia voi katsella TV1:n Uutishuone-sarjassa, jossa Yleisradion äärivasemmistolaiset toimittajat valitsevat ja värittävät uutisia jäsenkirjan perusteella. Sofi Oksanen paljastaa PuhdistuksessaViron historiasta vastaavia tekoja ja kertoo, miten syyttömät kansalaiset hävisivät jäljettömiin mielipiteidensä vuoksi.

Suomen kiusaajien turvapaikka on kansakunnan kaapin päällä, koska he eivät häpeä. Näyttelijä Sinikka Sokka ei enää kerro, miten hän 1970-luvulla oli äärikommunistien keulakuvana. Kotikatu-tv-sarjan lupsakka taksikuski Onni Partanen eli näyttelijä Sulevi Peltola oli äärikommunistisen teatterin ykkösnimi. Molemmat olivat valmiita liittämään Suomen Neuvostoliittoon. Historia ei unohda, vaikka sen kirjoittaminen ottaa aikansa. Oksanen kirjoittaa jo 1970-luvun Virosta. Milloin Tervo kirjoittaa 1970-luvun Suomesta?

A.P. Pietilä

a.p.pietila@lehtiyhtyma.fi"

  
  11. helmikuuta 2009 7:43:37

Nimi : Vakionimimerkki
  
Viesti : Valehteleeko kirkkokin

Yhteisvastuukeräysesitteessä sanotaan, että suhteessa kantaväestöön Suomessa on vähemmän ulkomaalaistaustaisia kuin missään muussa Euroopan maassa.

Okei, Baltian maissa on paljon venäläisiä, mutta ei juuri yhtään turvapaikahakijaa. Syykin on selvä, sosiaaliturva on Baltiassa Suomea huonompi.

Entä Monaco, siellä on rikkaita ulkomaalaisia, mutta varmaankaan ei yhtäkään ”maahanmuuttajaa” siinä mielessä kuin nyt ollaan auttamassa.

Unkarissa, Bulgariassa ja Romaniassa on paljon romaneja, siis he ovat ulkomaalaistaustaisia. Vai lasketaanko sodan takia muuttuneiden rajojen sisälle jääneet vähemmistön ulkomaalaisiksi. Missään noista maista ei ole turvapaikanhakijoita, vaikka ovatkin EU maita.

Entä Puola? Ketkä heistä ovat vuoden 1950 jälkeen tulleita ulkomaalaisia ja heidän jälkeläisiään? En ole Tsekissä ja Sloviakassakaan nähnyt ”maahanmuuttajia”.

No aina se on niin miten lasketaan. Mitä yhteyttä on Monacolla ja Turun Varissuolla. Kummassakin on paljon maahanmuuttajia, joista kukaan ei maksa veroja.
  
  11. helmikuuta 2009 8:30:44

Nimi : Kolunsarka
  
Viesti : Pakolaisasiaa - vanhaa ja ehkä kulunuttakin, mutta hyvä muistuttaa aika ajoin!

Kuinka paljon pakolaisia Suomi asuttikaan sodan jälkeen, kun neukut ison osan Suomesta ryösti.

Taisi olla n. 430 000 ja se tehtiin silloin, kun ihmiset olivat niin henkisesti kuin fyysistesti ihan lopussa.

Kertokaa viisaat, onko muilla Euroopan mailla ollut samanlainen urakka samankaltaisessa tilanteessa?

Kysymys on ihan vilpitön!
  
  11. helmikuuta 2009 8:50:32

Nimi : jellona
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tässä muutamia suvaitsevaiston keskustelun avauksia kerättynä... Aika hankala lähteä mukaan rakentavaan keskusteluun.
Vinkkinä vaan että jos pääsette esim. ylen suureen maahanmuuttokeskusteluun taikka muihin suomen stalinistisiin, mutta puolueettomiin mediapaneleihin, opetelkaa vastaamaan näihin erittäin tiukkoihin ja vaikeisiin asiakysymyksiin...

Varoitan lukijaa, kyseessä on K-18 matskua.

Nimimerkki, T Kotiäiti, olet pelkkä haiseva VITTU!, toteaa, ”Te Halla-ahon kannattajat olette kaikki samanlaisia pellejä, tyhmiä, sivistymättömiä paskanaamoja.”
Veikkaan että tuon nimimerkin takaa löytyy lefa, joka jälleen kerran onnistuneesti vetää sivistyksen ja karkean kielenkäytön samaan kulttuuripalkinnon arvoiseen lausuntoon.

Keksi kirjoittaa näin osuvasti, ”Soittakaa Jussille tai papyruksentutkintalaitokselle ja röyhtäiskää puhelimeen tai vetäkää vessanpönttö samalla kun pidätte puhelinta pöntössä. RÖÖÖYYH...”
Tästä nimimerkistä tuli mieleeni jkn. Armoton katkeruus toisen ammattitaitoa kohtaan ja itseään täynnä oleva ylimielisyys purkautuu näin korrektisti...

Nimim. Less than zero ”Kuvitelkaa sitä paskan ja kusen sekasortoa mikä kiehuu halliksen päässä..” Oiskohan tämä nimimerkki saska? Ainakin kirjoituksen taso on hesarin luokkaa... Myös nimimerkki on osuva.

Happoradio, ”RRRROTUTOHTORRRRI Mitäs kuuluu Eiraan? Ai kakaroitten rääkynää, edestakaisin ravaamista kellarissa, riitelyä sekä blogikirjoitusten suunnittelua. ”
Tässä takana lienee yle... Jumalanteattetimaista kakanheittoa.

Nimim. Emppu toteaa, ” Olen sanonut tämän kerran ja sanon uudestaan että Halla-aholta puutttuu täysin älykkyys. Hän on nykyään kuin ennen halveksimansa törkyturpainen duunaripenikka.
Tästä taas tulee mieleen erään is:n kolumnistin tuotokset...

”Jos Halla-ahon esiintyminen oli esimerkki voitosta niin mitähän on sitten häviö...BWAAAHHHAHAHAHHA!”
Hmm... vaikuttaa vihreiden naisten tarkoin harkitulta keskustelun avaukselta.

”Tiesiköhän eräs suvaitsevainen neitokainen kenen matkaan lähti kun hyväksyi JÜZZIN painostuksen!! AAAHHHAHAHA! ”
Ilmeisesti joku katkeroitunut ja rukkaset saanut ph...

Van halen, jonka epäilen olevan astrid, kirjoittaa tyylilleen sopivasti, ”Huarra ahoa viedään kuin litran mittaa!”

Rakentava maahanmuuttokeskustelu jatkukoon.
  
  11. helmikuuta 2009 9:20:21

Nimi : Lopun Alku
  
Viesti : Radio 1:ssä tai Radio Suomessa pyörii juuri tällä hetkellä Islamia varsin isosti kritisoiva ohjelma.

Kannattaa tsekata, löytyykö myöhemmin Areenasta. Tämä kannattaa ottaa talteen.
  
  11. helmikuuta 2009 9:21:16

Nimi : Eurooppalainen
Kotisivu : http://www.yleradio1.fi/kuuntele/
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tuo radio 1 lähetys ohjelmineen ja mp3-tiedostoineen löytyy tuoltakin.

  
  11. helmikuuta 2009 9:32:29

Nimi : jmk
  
Viesti : @Ruukinmatruuna (23:54), ymmärsit tarkoitukseni väärin. En tarkoittanut, että "Lakimiehen" väitteiden totuusarvoa pitäisi arvioida esittäjän persoonan tai kielitaidon perusteella.

Minua vain kummastuttavat kirjoittajat, jotka tuntuvat tekeytyvän muuksi kuin ovat. Sellainen herättää epäilyksiä kirjoittajan motiiveista. Ei, totuusarvo ei riipu kirjoittajan motiivistakaan, mutta epäilyksiä herää.

Tänne on muutaman viime kuukauden aikana suorastaan tulvinut yhä uusia ennennäkemättömiä kertakäyttönimimerkkejä, joiden kirjoitustyyli ja maneerit ovat silmiinpistävän samanlaiset. (Jotkut tekeytyvät tunnetuksi nimimerkiksi tyyliin "vera" ja kirjoittavat törkeyksiä.) En tiedä, kuka tässä on takana ja mihin hän pyrkii, mutta kummastusta se herättää. Tarkoituksellisen huonoa kieltä kirjoittavalla "kannattajalla" onkin ehkä ketunhäntä kainalossa? Mene ja tiedä.

Epäilyni oli ehkä aiheetonkin, mutta on kuitenkin muistettava, että tämä on moderoimaton vieraskirja ja että esim. parivaljakko Ikälumi-Bravo ei ole ennenkään kaihtanut keinoja törkykirjoittelussaan. Että jotain tervettä epäluuloa kannattaa pitää mielessä.
  
  11. helmikuuta 2009 9:45:34

Nimi : Eurooppalainen
Kotisivu : http://blogit.yleradio1.yle.fi/kirsivirtanen/islam
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Kuunnelkaa Radio1 ohjelma ja käykää kirjoittamassa palautetta YLE:n toimittajalle. Hyvää journalismia vaihteeksi.

  
  11. helmikuuta 2009 10:02:46

Nimi : ilahtunut
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Kirsi Virtasen ohjelma oli erittäin hyvä, voisiko linkin postata kansanedustajille ennen äänestystä?
Jokainen laittakoon ainakin omalle edustajalleen postia.
  
  11. helmikuuta 2009 10:10:54

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
  
Viesti : "Yhteisvastuukeräysesitteessä sanotaan, että suhteessa kantaväestöön Suomessa on vähemmän ulkomaalaistaustaisia kuin missään muussa Euroopan maassa.

Okei, Baltian maissa on paljon venäläisiä, mutta ei juuri yhtään turvapaikahakijaa. Syykin on selvä, sosiaaliturva on Baltiassa Suomea huonompi"

Tilastoilla voi aina kikkailla.

Kirkko myös tahallaan vetämällä kaikki maahanmuuttajat saman termin alle. Täällä tehdään usein sama virhe, kun puhutaan maahanmuuttajista.

Toki jotkut täällä ajattelevatkin niin että kaikki maahanmuutto on pahasta. Mutta useimmat kai ei.

Sana maahanmuuttokriittinen onkin todella huono. Rasistikin on parempi :)


  
  11. helmikuuta 2009 10:31:21

Nimi : vellihousu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Toi Kirsi Virtasen ohjelma pitäisi liittää Jussin vieraskirjaan "taustamusiikiksi".

Ja pitäisi pakkokuunteluttaa peruskoulun yläluokilla jokaiselle suomalaistytölle, etteivät tietämättään sekaannu muslimeihin.
  
  11. helmikuuta 2009 10:33:36

Nimi : Eurooppalainen
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Muuttokriittisyys on parempi termi kuin maahanmuuttokriittisyys.

Muuttaminen - migraatio on aina lähtökohtaisesti huono asia yksilön ja yhteisön kannalta sekä lähtöpaikassa ja vastaanottavassa paikassa.

Muuttaminen tapahtuu pakon edessä, koska siitä aiheutuu aina hirmuisia menetyksiä sosiaalisen verkoston hajotessa, ympäristön vaihtuessa.

Uusien kontaktien ja ympäristön luominen ja haltuunotto on hirmuinen investointi.

Näitä transaktiokustannuksia ei pitäisi vähätellä.

  
  11. helmikuuta 2009 10:45:18

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Toki jotkut täällä ajattelevatkin niin että kaikki maahanmuutto on pahasta. Mutta useimmat kai ei.

Sana maahanmuuttokriittinen onkin todella huono. Rasistikin on parempi :)


Ehkä olisi aika pohtia, olisiko jokin muu sana parempi kuin "maahanmuuttokriittinen".

Jokin täsmällisempi sana tarvittaisiin, joka ilmaisisi kriittisyyttä Suomelle ja suomalaisuudelle haitalliseen maahanmuuttoon.

AJATUKSIA
Onhan meillä sanat "kuokkavieras" ja "käenpoika", jotka jollain lailla kuvaavat haittamaahanmuuttajia. Mitä tuumitte, onkohan Suomessa "kuokkavieraskansanryhmiä".


  
  11. helmikuuta 2009 10:53:44

  
Viesti : http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Hollanti+ja+Britannia+kiistelev%C3%A4t+islam-kriitikon+maahantulokiellosta/1135243442681
  
  11. helmikuuta 2009 11:05:22

Nimi : Uuno
  
Viesti : Kirsi Virtanen kysyy kysymyksiä, joihin ammattusuvaitsijat eivät kykene vastaamaan. Mahtava esitys.
  
  11. helmikuuta 2009 11:09:23

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : [i]"Alempien rotujen invaasiota kiivaasti vastustavana alkuasukkaana alan olla pikku hiljaa kyllästynyt kotikaupunkini kaduille kuseskelevaan, mölyävään ja rasistista kansankiihotusta harjoittavaan roskasakkiin. Ketä voisi äänestää, että noista pääsisi eroon? Raus!"

Jos kadulle kuseskelu pännii, niin en usko että silloin ainakaan kannattaa äänestää sellaisia tahoja jotka ajavat lievempiä rangaistuksia.
  
  11. helmikuuta 2009 11:18:55

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Viesti : http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Hollanti+ja+Britannia+kiistelev%C3%A4t+islam-kriitikon+maahantulokiellosta/1135243442681

HS:n uutisessa sanotaan "Britannian sisäministeriö ei suostunut tiistaina kommentoimaan maahantulokiellon yksityiskohtia. Ministeriön edustaja sanoi kuitenkin hallituksen vastustavan ääriainesten leviämistä kaikissa muodoissa."

Britannian ulkoministeriön edustaja on kumminkin ilmoittanut syyn. Näin kirjoitti BrusselsJournal 10.2.2009
http://www.brusselsjournal.com/node/3793

"This afternoon Mr. Wilders received a letter from the British Embassy in The Hague [see below] saying that he is a “persona non grata” in the United Kingdom. The ambassador told Mr. Wilders that he is a threat to public security and public harmony because of the controversy created by Fitna. Mr. Wilders intends to go to London anyway. “Let them arrest me in Heathrow,” he says."

Siis Wilders on uhka yleiselle turvallisuudelle ja yhteiskuntarauhalle.

Sen lähettiläs jätti sanomatta, että Wildersin vastustajat ovat se uhka. Siis islamilaiset. Siis rauhallisen yksittäisen henkilön maahanpääsyä ei toivota, koska hänen vastustajansa uhkaavat väkivallalla.

Opetus. Nykyeliittiin voi vaikuttaa väkivallalla ja sen uhalla. Nykyeliitti on kykenemätön puolustamaan länsimaista yhteiskuntaa ja ostaa aikaa tekemällä myönnytyksiä.

Toinen huomio. En luottaisi HS:n uutisointiin. Se ei kerro todellisia syitä.

  
  11. helmikuuta 2009 11:25:57


guestbook © freebok.net