Pääsivu Viestit 113926-113950

Nimi : Syön sipsejä
Mitä teen : Aion mainita Tony Halmeen nimen
  
Viesti : Halla-aho pärjäsi henkilökohtaisella tasolla Salmenia vastaan josta hänelle rispektiä. Mutta muuten, asiakysymyksiin ei oikein osannut vastata millään tavalla, ainakaan vakuuttavasti. Esitettiin ettei maahanmuutto ole Suomessa oikeastaan ongelma, niin siihen ei esim. osannut perustella mitään vakuuttavaa. Sama tuota mustavalkoista maailmankuvaa. Ei tullut mitään vakuuttavia vasta-argumentteja. Varmasti kannattajat ovat eri mieltä, mutta tutkailkaa kriittisesti.

Mutta jos vertaa Halla-aho esitystä Teemu Lahtisen tai Johannes Niemisen suomensisuvääntöön, joka oli lieväasti sanottuna surkeaa, niin kyllä H-a pärjäsi huomattavasti paremmin.

Mutta jatkakaa. Maahannmuuttokeskustelu varsinkin televisiossa tarjoaa runsaasti camp-arvoja molemmin puolin.
  
  10. helmikuuta 2009 8:38:15

Nimi : Uuno
  
Viesti : Vielä kerran: maahanmuutto on pitkälti samanlainen asia kuin ilmastonmuutos siten, että kumpikaan ei ole valtava ongelma juuri tällä hetkellä (Suomessa). Mutta, jos mitään ei tehdä JUURI NYT, molemmista tulee valtava ongelma jälkipolville.

Maahanmuuton ongelmat ovat nähtävissä muualla Euroopassa, jos haluaa nähdä. Suomessa ollaan tämän saman kehityksen alkuvaiheessa. Me tosin voimme vielä vaikuttaa millaisen tulevaisuuden valitsemme. Esim. Ruotsi ei tähän enää kykene.

Siinä lyhyesti.
  
  10. helmikuuta 2009 8:49:45

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Oliko Jussi ohjelmassa varautunut? No, Jussilla oli varmaan ennakkoluuloja Salmenia kohtaan, mutta onneksi ne karisivat ohjelman mittaan lähemmän tutustumisen ansiosta.
  
  10. helmikuuta 2009 9:03:51

Nimi : JP
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Vai ovat useimmat toimittajat jyrkästi eri mieltä Halla-ahon kanssa."

1931 Saksassa julkaistiin pamfletti "100 tiedemiestä Einsteiniä vastaan" jolla yritettiin rutata suhteellisuusteoria.

Einstein: 100? Yksikin riittää, jos olen väärässä!
  
  10. helmikuuta 2009 9:04:31

Nimi : taisto
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hyvä Jussi!!

Älä lannistu. Pidä varasi suvaitsevien suhteen, aggressio puhkeaa milloin tahansa hirmuteoiksi. Selvää raivoa ja vihaa tulee tuutin täydeltä.

Käsittämätöntä kuinka blogeissa raivotaan ja vihataan sinua. On perustettu jopa ihan pelkkiä rienaus blogeja. Mikä ajaa suvaitsevaiston noin mielettömään raivon tilaan? Tilanne on todellakin kriittisen herkullinen.

Veteraanisukupolvi joutui samojen suvaitsevaisten kynsiin sotien jälkeen. Vasta pari vuosikymmentä sitten heitä on alettu arvostamaan. Kummasti muuten ajoittuu n-l:n kaatumisen jälkeiseen aikaan?
mm. moni nykyinen Amerikansuomalainen veteraani joutui lähtemään Suomesta ilmapiirin vuoksi.

Olemme samassa tilanteessa kuin silloin, tämä on todellakin talvisotaa. Raskaasti aseistettu ryssäjoukko pienen ja sisukkaan maahanmuuttokriittisen joukon kimpussa.

Me emme lannistu, hymyssä suin pannaan hanttiin. Ylivoima ei ratkaise vaan taistelutahto. Yksi Suomalainen vastaa kymmentä ryssää, pitää edelleen paikkansa.

Kaveria ei jätetä.
  
  10. helmikuuta 2009 9:16:35

Nimi : Timbe
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Uskottavuutensa menettänyt erkkomedia on kovaa vauhtia kutistumassa, toimittajia (valitettavasti mukana olevia fiksujakin) joutuu pihalle ja paperiversiot vaihtuu netti'painoksiin'. Miksi kukaan haluaisi maksaa jonkun pikkupoppoon mielipidetuputuksesta? HUVITTAVAA tässä on se, että kehitys menee heillä kohti samanlaista muutaman tyypin mielipideblogia kuin Jussilla on nyt :D :D
  
  10. helmikuuta 2009 9:21:30

Nimi : Äbälä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ei islam ole sellainen kuin Halla-aho yrittää maalata, se on lapsia kunnioittava: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200902109059901_ul.shtml

Tuossakin tuomari on ihan vannottanut, ettei pariin-kolmeen vuoteen aleta asiattomuuksiin?
  
  10. helmikuuta 2009 9:23:44

Nimi : Varis
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Kyllähän tässä viime päivinä lähinnä se yksi Harakka on tehnyt itsestään pellen, ei sen kummempaa: nolo kolumni Metrossa, sen piti pohjustaa Halla-ahon häpäisy hänen tuottamassa Pressiklubissa, mutta puihin meni. Tämän jälkeen sitten vielä ilakoidaan jossain blogikommenteissa, kun ei itse kyetä mihinkään. Surkea esitys.
  
  10. helmikuuta 2009 9:31:06

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
  
Viesti : ""Vai ovat useimmat toimittajat jyrkästi eri mieltä Halla-ahon kanssa."

1931 Saksassa julkaistiin pamfletti "100 tiedemiestä Einsteiniä vastaan" jolla yritettiin rutata suhteellisuusteoria.

Einstein: 100? Yksikin riittää, jos olen väärässä!"

Helsingin Yliopiston kosnsitorikin keskusteli ko. "juutalaisesta teoriasta" eikä digannut sitä.

Julkilausumaa ei sentään tehty. Nevanlinna - vanha iikooällä - oli sentään saanut puhuttua konsistorin jätkille järkeä.

Konsistori oli silloin täynnä natseja. Niin kuin HS:n toimitus on täynnä dysgeenikkoja sun muita veneen keikuttajia.
  
  10. helmikuuta 2009 9:42:39

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vielä tuosta Stressiklubista...Kyllähän se niin on kuten tuolla alempana joku kirjoittikin että jos kolmen änkyrän voimin painetaan päälle ja et saa sanoa sanottavaasi loppuun niin kyllä minäkin siinä hieman varautuneen oloiseksi kävisin...Eli olosuhteisiin nähden Jussi pärjäsi hienosti,moni muu ei olisi pärjännyt.

En voi välttyä vaikutelmalta että kolmikko oli jo etukäteen päättänyt tehdä Jussista varsinaisen demonin, siinä ei kuitenkaan onnistuttu,päin vastoin, tekivät itsensä entistä naurettavammiksi.
Pellejä.

Saska Saarikoski(Tai mikä nyt nimensä tulevaisuudessa onkaan jatkuvan nimenvaihtorallin vuoksi,kyseessä lienee jonkinlainen identtiteettiongelma?) voisi perustaa ihan oman nettilehtensä ja siinä valistaa sitten rahvasta ajattelemaan oikein...Tällä tavoinhan se tulisi Saskan ajatusten kantavuus mitattua mutta ei tunnu löytyvän ainesta,saati lukijakuntaa, edes blogin vertaa.

Stiller on meuhkaaja jota tähän saakka olen pitänyt jossain määrin älyllisenä ja joihinkin ohjelmiin passelina.
En pidä enää.
Jotenkin tuntuu että mies pelkää liikaa työnsä puolesta ja on valmis "myymään itseään" miten perin vain kunhan vain saa duunia...Säälittää.

Salmen on hauska.
Jos pitäsi valita että katsooko camp-huumorileffan vaiko Salmenin juttuja niin valitsen Salmenin.
Camp-huumorileffa on nimittäin teennäinen mutta Salmen on ihan aidosti pelle.
Hauskuudellaan minua erityisesti viehätti Salmen lausumana että Jussi ei kunnioita muita kulttuureja ja uskontoja...Näin siis sanoo mies joka on palvonut ja edelleenkin näyttää palvovan Stalinia jonka suorituksia erillaisuuksien,kulttuurien ja uskontojen massatuhonnassa ei ole kukaan vielä tällä planeetalla ylittänyt.
Jussin heitto ohimennen Salmenille kommunismimista selkeästi häkelsi miehen ja selvitti sitten olevansa entinen kommunisti...Ja jatkoi juttuaan kuin kunnon stalinistin kuuluukin.
Ja tälläisella on vielä otsaa mennä selittämään jollekkin että olet tyhmä ja fasisti?
Salmen itse sen sijaan ei ole lähellä fasimisia vaan on sen syvimmässä ytimessä.
Tämmöinen hemmo sitten vielä palkitaan?
Tsiisus sentään, kuinka paljon tässä maassa on ihmisiä jotka eivät uskalla sanoa että keisarilla ei ole vaatteita.

Summasummarum...Hesaria ei ole enää tullut aikoihin ja en oikein näe mielekkääksi tukea omin varoin televisiota joka tämmöisen lisäksi uutisissa alkaa esittämään toimittajan omia käsityksiä "Rotutohtorista" kun siitä ei kerran ole kyse.
Niinpä imperiumini vasta-iskuna jää tuo kirjeessä oleva tv-lupamaksu maksamatta ja sanon luvan irti, minulla ei ole mitään velvollisuutta rahoittaa näitä älyttömyyksiä, maksakoot vaikka Salmen osaltaan toimittajan palkan.
  
  10. helmikuuta 2009 9:58:46

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kyllä sitä rahhoo pisoo suhdanteista riippumatta, kun on oikea kohderyhmä - ja päätökset myös syntyvät erittäin nopeasti, kun on erittäin tärkeästä asiasta kyse!

http://www.hs.fi/digilehti/kulttuuri/artikkeli/1135243405496

"Siirtolaistaiteilijoille aletaan jakaa erillisiä apurahoja
Tukia jakavan jaoksen johtaja Umayya Abu-Hanna pitää hanketta kyseenalaisena ja leimaavana
Teemu Luukka

helsingin sanomat

Taiteen keskustoimikuntaan on perustettu monikulttuurisuusjaos, jonka tehtävä on jakaa rahaa siirtolaistaiteilijoille sekä "edistää kulttuurien välistä vuorovaikutusta tukevia taidehankkeita".

Hanke on laitettu liikkeelle kiireessä, sillä helmikuun 9. päivänä julkistettujen apurahojen hakuaika päättyy jo maaliskuun alussa.

Jaoksella on tänä vuonna jaettavanaan 100 000 euroa veikkausvoittovaroista lohkaistuja rahoja.

Jaoston puheenjohtaja Umayya Abu-Hanna sanoo suhtautuvansa hyvin ristiriitaisesti koko ajatukseen erillisestä monikulttuurisuusjaoksesta. Hänen mielestään on ongelmallista, että taiteilijoita aletaan lokeroida heidän syntyperänsä mukaan. "Syntyy ajatus a- ja b-luokan taiteilijoista."

Hän sanoo, että jaoksen perusajatus on väärä ja leimaava.

"Tämä helposti marginalisoi ihmisiä, jotka ovat ennen saaneet tukea "normaaleina" taiteilijoina. Ministeriöstä sanottiin, että vähemmistökulttuurien taiteilijoilla on edelleen mahdollisuus hakea tukea muualtakin taiteen keskustoimikunnasta. Mikä tämän jaoksen tehtävä sitten on?"

Abu-Hanna uskoo, että jaoksen perustaminen on lähinnä "hyvän tahdon osoitus".

"Suostuin puheenjohtajaksi, koska toimin mieluummin järjestelmän sisällä kuin ulkona."

Hän sanoo toisaalta olevansa onnellinen jaoksen perustamisesta. "On itse asiassa hyvä, että tämä on niin problemaattista. Se herättää keskustelua."

"Kyse on samasta ongelmasta kuin sukupuolten tasa-arvon kanssa. Jotta nähtiin tämä vinoutuma, jouduttiin alleviivaamaan jokaista naisjohtajaa. Tuli kiintiöt. Sitten ne pitää hävittää. Eivät naiset halua olla naisjohtajia, vaan johtajia."

Abu-Hanna kuvailee jaoksen työn vaikeutta liudalla kysymyksiä: Saavatko hakijat itse määritellä oman identiteettinsä? Voiko hakija olla kymmenesosavähemmistöläinen? Kuuluvatko suomenruotsalaiset joukkoon?

"Tässä jaetaan rahaa myös suomalaisille taiteilijoille, jotka käsittelevät työssään kulttuurien välistä vuorovaikutusta. Eikö kaikki taide ole tällaista?"

Opetusministeriön mukaan apurahoja voivat hakea henkilöt ja työryhmät, ja niitä tullaan arvioimaan "pääasiassa taiteellisten kriteereiden perusteella". Abu-Hanna sanoo, että vähemmistöryhmissä saattaa herätä hirveä riita ja katkeruus, kun nyt alleviivataan monikulttuurisuutta ja sitten kielteisessä päätöksessä lukeekin, ettei heidän taiteensa ole riittävän korkeatasoista.

Hänen mielestään saattaa olla myös vaara, että monikulttuurisuuden nimissä aletaankin tukea vanhoja jähmettyneitä piirteitä, ja näin vain eristetään eri kulttuureissa eläneitä.

"Voimmeko tukea taideprojekteja, jotka rikkovat yhteisöjen perinteitä ja samalla loukkaavat heitä?"

"Minä haluaisin tukea prosessia, en perinteistä museaalista lokerointia. Minusta koko ajattelu tämän monikulttuuri-homman takana on vähän vanhoillinen. Se tarkoittaa hyvää, mutta siinä ei ole pohdittu elävää nykyaikaa."

Abu-Hanna sanoo toisaalta, että jaos on hyvä paikka pohtia, millainen suomalainen yhteiskunta on vuonna 2020 tai 2030.

"Haluan ehdottomasti ottaa keskusteluun perussuomalaisten ja muiden pelot mukaan. En halua millään tavalla leimata: me hyvät ja te huonot. Sen takia antirasismi on kamala asia, sillä se leimaa ihmiset heti väärään kenttään. Kaikkien pelot pitää ottaa huomioon, ja tärkeintä on lähteä muutoksen talkoisiin yhdessä."

"Otetaan vaikka minun tyttäreni. Hän on vuonna 2020 juuri ylioppilaaksi päässyt nainen, joka katselee, että nuo tuolla ovat muualta tulleita, ja hän sattuu olemaan se musta, täällä koko elämänsä elänyt suomalainen. Ei siihen ole pitkä aika."
  
  10. helmikuuta 2009 10:08:05

Nimi : Olipa tämä ajattelu...
  
Viesti : nimeltäään mitä hyvänsä, en pidä ajatuksesta, että muutaman vuosikymmenen kuluttua islamilainen kulttuuri - maltillinen tai ei-maltillinen - alkaisi vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja politiikassa.
  
  10. helmikuuta 2009 10:20:11

Nimi : JT
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Siirtolaistaiteilijoille aletaan jakaa erillisiä apurahoja"
Huomatkaa sanan siirtolainen käyttö. Ystäviämme maahanmuuttajia ei haluta leimata "apurahataiteilijoiksi". Hehehe.
  
  10. helmikuuta 2009 10:21:46

Nimi : saint
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Seitsemän aamu-uutisten (YLE) ensimmäinen aihe oli se, että turvapaikkahakemusten käsittely takkuaa: jos tänään jättää hakemuksen, niin se pääsee käsittelyyn vasta kahden vuoden kuluttua! Siispä hallitus tekee lisäbudjettiin esityksen miljoonan euron määrärahasta turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttamiseksi - esitys tulee eduskunnan käsittelyyn tällä viikolla.

Maahanmuuttoviraston johtajan mielestä tuo summa ei riitä kuin ”suolarahoiksi”, tarve olisi ollut lähes viisi miljoonaa. Tietysti, kieltämättä miljoona euroa on mitätön summa – vaivaisen lottovoiton verran - verrattuna siihen, että valtio joutuu joka tapauksessa ottamaan jonkun 30 miljardia euroa lainaa lamanhoitolääkkeiden hankkimiseksi.

Samaan aikaan toisaalla: eilisesta Voimala-ohjelmasta jäi mieleen luku 700 000. Suomessa on tuo määrä ”köyhiä”.
Mutta ei se mitään, luottakaamme siihen, että Matti ”köyhien ystävä” V. järjestää asiat parhain päin - varmaan ainakin mikäli hänen ei tarvitsisi nousta barrikadeille mamu-kysymyksen ratkaisemiseksi.

  
  10. helmikuuta 2009 10:23:19

Nimi : jmk
  
Viesti : Eli olosuhteisiin nähden Jussi pärjäsi hienosti,moni muu ei olisi pärjännyt.

Näinpä, mutta nimenomaan olosuhteisiin nähden.

SSS:n puhetulvassa oli kyllä erinäisiä kohtia, joihin hyvin kokenut tv-keskustelija olisi ehkä osannut tarttua heti, jolloin SSS olisikin yllätyksekseen joutunut puolustuskannalle.

Mieleen tulee ainakin:

- Saarikosken lipsautus, että media on kokenut tehtäväkseen jonkinlaisen kansankasvatuksen -> ahaa, tarkoitatteko että voitte tarvittaessa valehdella tai pimittää ihan noin niin kuin kasvatusmielessä?

- Saarikosken toinen möläytys, että Suomen maahanmuutto-ongelmat ovat pieniä siksi että meillä on niin vähän maahanmuuttajia. Tästähän olisi aivan oivallista viedä keskustelu siihen, että tarkoitatko että ongelmia tulee kun mamuja on enemmän?

- Stillerin "entinen stalinisti" -> olisi aihetta tentata, mikä sitten on muuttunut, tekikö hän mielestään aiemmin virheitä, millaisia ja miksi?

Huolellisella uudelleenkatsomisella varmaan löytyisi lisääkin täkyjä, ja niiden analysointi olisi hyvää valmennusta tulevia tv-esiintymisiä varten. Mutta en yhtään ihmettele ettei tuossa tilanteessa niihin saanut tartuttua.
  
  10. helmikuuta 2009 10:29:23

  
Viesti : http://www.kuvalauta.fi/b/src/12341725046.png
  
  10. helmikuuta 2009 10:38:25

Nimi : Aleksi
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Pitää ottaa huomioon että Salmen on tottunut hiostamaan pääministeri-tason poliitikkoja ihan työkseen.
Kaliiberi oli Salmenilla vanhasta tottumuksesta mitoitettu siihen ja Jussi ei ollut oikein varautunut siihen. Salmenkin ampui tykillä kärpästä(siisseliä?).

Mulle jäi vähän epäselväksi, mitä se Salmen siellä ylipäätään teki?
Ainakin näillä eväillä Salmen jäi ihan statistiksi älyttömällä huutamisellaan ja pilasi koko keskustelun.

  
  10. helmikuuta 2009 10:44:40

Nimi : Jjuhani
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Adressi ulkomaalaislaista.

Trollit ovat epätoivoisesti yrittäneet vääntää Jussin esiintymistä huonoksi täällä ja muissa blogeissa.

Adressin viimepäivien allekirjoitusmäärissä näkyy selvä nousu. Ja kas kummaa, ajoittuu sattumalta Jussin esiintymisen jälkeen.

Joten se siitä trollauksesta, allekirjoittajat ovat antaneet oman mielipiteensä ja siitä on turha väitellä.
  
  10. helmikuuta 2009 10:54:42

Nimi : Kolunsarka
  
Viesti : Syy tule tänne!

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Merirosvouksella+on+k%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6puolensa/HS20090209SI1MA01sdx

VIERASKYNÄ
Merirosvouksella on kääntöpuolensa
Julkaistu: 9.2.2009 lehdessä osastolla Pääkirjoitus
marja tiilikainen

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana uutiset Somaliasta ovat harvoin olleet hyviä. Sisällissota, veriset valtataistelut, nälkiintyneet lapset ja pakolaisten virrat ovat olleet epäonnistuneen valtion peruskuvastoa. Viimeksi kuluneen vuoden aikana Somaliassa on pahentunut vanha vitsaus, merirosvous.

Adenin lahti on merenkululle strateginen alue, ja Somalian lähes 4000 kilometriä pitkä rannikko antaa merirosvoille tilaa toimia. Hyökkäysten kohteina ovat olleet niin öljytankkerit, loistojahdit kuin ruoka-apua Somaliaan kuljettavat laivat. Merirosvot ovat saaneet lunnaina miljoonia euroja.

Somalian merirosvot ovat herättäneet maailmanlaajuisen huolen: YK:n turvallisuusneuvosto on antanut siunauksensa operaatioille merirosvoja vastaan maalla ja merellä. Alueella partioi sota-aluksia muun muassa Yhdysvalloista, Venäjältä, Kiinasta ja Euroopan unionin maista. Myös Suomi tukee massiivista operaatiota antamalla asiantuntija-apua.

Kohde näyttäisi olevan selvä: yhä röyhkeämmiksi käyneet somalialaiset merirosvot, jotka pienillä kumiveneillään uhkaavat heiluttaa jopa öljyn maailmanmarkkinahintoja.

Samaan aikaan kuitenkin toisenlainen merirosvous on saanut hiljaisesti jatkua: Somalian rannikkovedet ovat olleet vuosikausia teollistuneiden maiden jätteiden kaatopaikka ja riistokalastuksen kohde.

Jätteiden tyhjentäminen Somalian rannikolle alkoi YK:n ympäristöohjelman Unepin raportin mukaan jo 1980-luvulla, ja se on jatkunut sisällissodan aikana. Länsimaiset yhtiöt ovat joko tehneet jätteiden tyhjennyksestä erittäin edullisia sopimuksia sotapäälliköiden kanssa, tai yksinkertaisesti heittäneet jätetynnyrit Somalian vesille ilman mitään lupia.

Jätteiden laatu on vaihdellut; ne ovat olleet muun muassa lyijyä, elohopeaa, kemikaaleja, teollisuus- ja sairaalajätettä sekä radioaktiivista jätettä.

Huhut myrkkyjätteiden tyhjennyksistä Somalian vesille vahvistuivat, kun Intian valtamerellä joulukuussa 2004 raivonnut tsunami huuhtoi jätetynnyreitä Somalian koilliskulman, Puntlandin rannikolle. Rannikon asukkaiden kerrotaan kärsivän muun muassa verenvuodoista ja iho-oireista.

YK:n erityislähettiläs Ahmedou Ould-Abdallah totesi Al-Jazeeran haastattelussa lokakuussa 2008, että monet eurooppalaiset ja aasialaiset yritykset ovat syyllistyneet ja syyllistyvät edelleen jätteiden tyhjentämiseen Somalian aluevesille.

Näin siitä huolimatta, että muun muassa Euroopan unionin jäsenmaat ovat allekirjoittaneet vaarallisten jätteiden kansainvälisiä siirtoja ja käsittelyä koskevan Baselin sopimuksen, joka tuli voimaan vuonna 1992.

Vuotavien jätetynnyreiden aiheuttamien tuhojen lisäksi Somalian kalaisat vedet ovat tyhjenemässä hummereista, haista ja rauskuista ulkomaisten troolareiden laittoman riistokalastuksen seurauksena. Troolareiden on raportoitu vaurioittaneen myös meren pohjaa, missä on muun muassa ainutlaatuisia koralliriutta-alueita. Paikallisten kalastajien elinkeino on vakavasti uhattuna. Alueen levottomuuden vuoksi perusteellista kartoitusta aluevesien tilasta ei ole toistaiseksi voitu edes tehdä.

Jotkut merirosvoista ovat haastatteluissa todenneet, että he ottavat nyt vain osansa siitä, mitä rannikon asukkailta ja muilta somalialaisilta on viimeisten vuosikymmenien aikana riistetty ja tuhottu.

Somaliassa on meneillään inhimillinen katastrofi, ehkä pahin sisällissodan puhkeamisen jälkeen. Muu maailma puolestaan keskittyy turvaamaan, että Somalian aluevesien käyttö ja siitä aiheutuva taloudellinen hyöty voivat jatkua häiriöttä. Somalian merirosvoutta ei kuitenkaan ratkaista sotalaivoja lisäämällä, vaan tukemalla rauhanprosessia ja lievittämällä inhimillistä hätää.

marja.tiilikainen@helsinki.fi

Kirjoittaja on
Suomen Akatemian tutkijatohtori, joka toimii vierailevana tutkijana Toronton yliopiston antropologian laitoksella."

  
  10. helmikuuta 2009 11:38:57

Nimi : Petteri Lyytinen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minä olen henkilönä sellainen, joka pyrkii mahdollisimman neutraaliin, kontekstissa pysyvään, lähestymistapaan erilaisissa tunteita herättävissä asioissa (huumeet, uskonnot, maanpuolustus jne) ja minun on pakko todeta, että hillitsit itsesi kunnioitettavan hyvin tuossa lähetyksessä. Pari kärkevää kommenttia toki heitit, mutta ne olivat ansaittuja; hyvänä esimerkkinä Leif Salménin täysin asiaton heitto: "Sinä olet kulunut ja väsynyt", johon vastapiikittelysi oli perusteltu. Aiheetonta paskaa ei pidä ottaa vastaan keneltäkään.

Mielestäni on valitettavaa, että sinut laitetaan tällaisiin ko. Pressiklubin kaltaisiin tilanteisiin. Valitettavaa ensinnäkin siksi, että blogikirjoituksesi kertovat sinun miettineen maahanmuuttoon ja sen ongelmiin/haasteisiin/riskeihin liittyviä asioita hyvin paljon, kun taas juuri tuossa Pressiklubi-lähetyksessä kävi ilmeisen selväksi, että kaikki kolme vastustajaasi ovat aivan kuutamolla tämän aiheen kanssa. Päällimmäisenä Leif Salmén, jonka kommentit olivat pääasiassa täysin irrallisia, asiattomia ja ilman mitään aiheeseen liittyvää rakentavaa sisältöä. Luulisi elämää nähneen kirjailijan ja toimittajan kykenevän älylliseen väittelyyn, mutta tuossa lähetyksessä hänen esiintymisensä oli täydellisen ala-arvoista. Ei rakentavaa väittelyä, vaan lapsellista syyttelyä ja henkilöön pureutuvaa haukkumista. Saska Saarikoskesta taas paistoi ihan vain yksinkertainen tietämättömyys; hänen antinsa tuossa lähetyksessä tuntui liittyvän lähinnä oman pesän (Helsingin Sanomat) puolusteluun ja kehumiseen.

Yleisellä tasolla edellisen voisi laajentaa niin, että valitettavaa - vastustajiesi kannalta - on se, että heidän aivoton, tunnepohjainen vaahtoamisensa ajaa ihmisiä ja heidän sympatioitaan sinun puolellesi. Puhun tietenkin vain omasta puolestani, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa Leif Salménin käytöksestä minulle jäi päällimmäisenä mieleen kaksi sanaa: "mulkku" ja "idiootti". Voisin kuvitella, ettei Salmén halunnut sen niin menevän. Saskan kommenteista minulle taas jäivät mieleen sanat: "tietämätön" ja "defensiivinen" (psykologisten defenssien kontekstissa). Myös Ruben Stillerin tyyli sanoa asioita on provokatiivinen ja näemmä tämän asian (tai sinun henkilösi) puitteissa biasoitunut, minkä takia hän oli yksinkertaisesti huono juontaja tällaisen asian puitteissa. Vakavista asioista keskustellessa ei näsäviisastelijoille ole sijaa.

Minulle ei missään vaiheessa tuon ohjelman aikana tullut sellaista tunnetta, että tässä pyritään älylliseen keskusteluun vaikeasta aiheesta, vaan pikemminkin sellainen, että tässä hakataan voimakkaita tunteita aiheuttavasta asiasta suoraan puhuvaa ihmistä, jotta löydettäisiin jokin heikkous tai saataisiin jokin varomaton kommentti, johon voitaisiin jälkikäteen voimalla pureutua, sinun uskottavuutesi heikentämiseksi.

Lienee sanomattakin selvää, että minun sympatiani tuohon Pressiklubin lähetykseen liittyen ovat sinun puolellasi.

T: Älylliseen, kiihkottomaan ja rakentavaan keskusteluun uskova akateeminen ihminen.
  
  10. helmikuuta 2009 11:42:16

Nimi : ElinaElina
  
Viesti : Katsokaa mimmoinen kommetti Aamulehden netissä, koskien mamujen terv.palveluja !!!

"Miksi tasavertaiselle ihmiselle erikohtelu, käyttäköön samoja palveluja kuin muutkin, jonottakoon kuin muutkin, opetelkoon kielen niinkuin muutkin, pitäköön esinahkansa niinkuin muutkin, ei joka-asiassa tarvta erikoiskohtelua, vai löytyskö jo kaupasta pakolaisvoita, pakolaismakkaraa, maahanmuuttaja mansikkaa... herätkää, Maahanmuuttajat on sitä enemmän vailla mitä enemmän höyrähtäneet soosutätimme heille lupaavat ja antavat, nyt on maahanmuuttajienkin ruvettava talkoisiin ja hillittävä vaatimuksiaan... SAMAA SAIRAANHOITOA JA JONOTTAMISTA KUIN MUILLEKKIN....
Lähettäjä: Jawa175zz | ti 10.2 klo 08:49 "
  
  10. helmikuuta 2009 11:44:04

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Itse asiassa nyt kun YK:n mandaatilla aletaan laittaa merirosvousta kuriin Somalian rannikolla, tulisi laittaa myös myrkkyjätteiden dumppaaminen ja ryöstökalastus kuriin. Mikäli paikallisten kalastuselinkeino Somalian rannikolla käy liian vaikeaksi, pakolaisvirta kiihtyy ja merirosvot alkavat koventaa otteitaan. Nämä kaksi asiaa eivät ole kenenkään etu. (Se eilinen suomensomalien tekemä dokumentti merirosvoista Eylin kaupungissa ei ollut mitenkään huono.)
  
  10. helmikuuta 2009 11:48:29

Nimi : Paul R
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hehe! Laitoin epähuomiossa nettiin lapsilukon päälle, enkä päässyt enää minnekään normaaleista sivuistani. Syy: Rasismi.
  
  10. helmikuuta 2009 11:52:13

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : Mitä teen: Mainitsen Leif Salmenin nimen

Nyt kun Lefa on paljastanut Jussin, olisiko paikallaan muuttaa sivujen teemaa:

"Scripta - kaikuja pimeältä ajalta!"
  
  10. helmikuuta 2009 11:53:10

Nimi : jellona
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Jokuaika sitten oli telkkarin mamuohjelmaan hankittu fasistinen älykökkö, jussi koo niemelä, joka floppasi pahemman kerran.

Nyt taas stalinisti lefa teki mahalaskun ruupenin ja saskan (paskan) säestämänä.

Kyllä yle onnistuu, seuraavaksi siellä istunee floppaamassa joku lihava, pitkätukka turkulainen raivoamassa suvaitsevaisuuden puolesta...

Ei se mittää pojjaat, viihdettä se vaan on, niinku ollaan jo huomattu.

Loppuun pari suvaitsevaisten perus argumenttia joilla he keskustelevat sujuvasti ja suvaitsevaisesti.

"Kyllä oot fasisti", "ootpas natsi", "pitäis tappaa tollaset", "oot tyhmä", "olet idiootti", "olet ruma", jne... Nämä ovat perusvastauksia kun heität pahan kyssärin punaviherpulliaselle.

Sivistynyt keskustelu on hyvä aloittaa tyyliin, "säälittäviä ja surullisia tapauksia tollaset toisinajattelijat...". Siittäpäs onkin kiva jatkaa asiallista keksustelua opettaa kulttuuripalkinnon pokannut lefa.
  
  10. helmikuuta 2009 11:53:15


guestbook © freebok.net