Pääsivu Viestit 113176-113200

Nimi : jellona
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kaverilta ja monilta muilta meni jokinaika sitten työpaikka. Vain paripäivää aikaisemmin ottivat ryhmän polakkeja.

Polakit tekee työt edullisesti, yrittäjinä. Ei yltsäkorvauksia, ei sairaspäivärahoja, ei pekkas ja pakkaskorvauksia... Vain kiinteä tuntikorvaus joka on edullinen. Verokikkailulla niiden ei tarvi maksaa veroja lainkaan, kaikki käteen, n.13 €gee/h.

Onko reilua?

Kyseessä iso firma. Mikä on yrittäjien yhteiskuntavastuu? Ajaako jonkun ahneus ja järjettömyys meidät kaikki perikatoon?
  
  5. helmikuuta 2009 12:28:55

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Voisiko taulukko ennen äänestystä saada aikaan muutaman uutisen? Entä kääntyisikö näiden uutisten painostuksesta kansanedustajia kannattamaan vai vastustamaan lakiehdotusta? Taulukko ainakin herättäisi keskustelua ja aktivoisi vapaaehtoisia lähettämään kansanedustajille sähköpostia?

Niinpä. Taulukko tai peräti "Lex Thors"-äänestyskäyttäytymissivusto olisi hyvä saada julkisuuteen ennen äänestystä. Sillä olisi käyttäytymistä ohjaava vaikutus tullessaan tunnetuksi. Sivustolla olisi hyvä olla linkit edustajien sivuille. Äänestämisen jälkeen vaikuttaminen äänestykseen ei enää onnistu.
  
  5. helmikuuta 2009 12:38:13

Nimi : Pekko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tänään kun ajelin töihin oli jutttua uudesta tupakkalaista. Se kun kuulemma pyrkii estämään tupakoinnin esittämisen mediassa. Muistuipa taas kerran mieleen kuinka tärkeisiin projekteihin tässä maassa käytetään rahaa. Ihan oikeasti, käsi ylös kenen mielestä tällainen askartelu on arvokasta työtä, jota kannattaa yleisistä varoista rahoittaa.
  
  5. helmikuuta 2009 12:44:03

Nimi : näppärä mäyrä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuosta voisi olla jotain apua.

Tilaajavastuu

Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä edistää yritysten välistä tasavertaista kilpailua ja työehtojen noudattamista. Lisäksi se velvoittaa yritykset varmistamaan, että niiden kanssa vuokratyötä ja alihankintasopimuksia tekevät yritykset täyttävät omalta osaltaan lakisääteiset velvoitteensa.Lain mukaan tilaaja on velvollinen selvittämään, onko yritys merkitty ennakkoperintä- ja työnantajarekistereihin sekä arvonlisävelvollisten rekisteriin. Samoin tulee mm. selvittää, onko yritys maksanut verot, ottanut eläkevakuutukset sekä minkälaista työehtosopimusta työhön sovelletaan tai mitkä ovat keskeiset työehdot. Tiedot on hankittava myös ulkomaisista yrityksistä.Lakia sovelletaan, jos vuokrattujen työntekijöiden työskentely kestää yli 10 työpäivää tai jos alihankintasopimuksen arvo ylittää 7 500 euroa ilman arvonlisäveroa. Tällä tarkoitetaan sopimuksen koko arvoa erittelemättä siitä työn osuutta
  
  5. helmikuuta 2009 12:45:16

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Kiitos JM-K tekemästäsi työstä."

Niinjoo, nuivuudessani unohdin: Kiitos Juha Mäki-Ketelä tekemästäsi hienosta työstä.
  
  5. helmikuuta 2009 12:50:18

Nimi : Paul R
  
Viesti : M-K:lle iso kasi! Tupakkalakia on kasittaakseni tarkoitus kiristaa asteittain, lopullisena tavoitteena sen totaalikriminalisointi joskus 2040 hujakoilla. Tamankin vuoksi suhtaudun suurella epaluulolla kaikkiin nettisuotimiin, urkintalakeihin jankutus ilmiantonappein. Pienilla askelilla.
  
  5. helmikuuta 2009 13:13:33

Nimi : jmk
  
Viesti : Ihan oikeasti, käsi ylös kenen mielestä tällainen askartelu on arvokasta työtä, jota kannattaa yleisistä varoista rahoittaa.

Jos tavoitteena on rakentaa kieltoyhteiskuntaa, niin sen tavoitteen kannalta on hyödyllistä ja tarpeellista käyttää rahaa uusien kieltojen säätämiseen, vaikka kiellettävä asia sinänsä olisikin vähäpätöinen.
  
  5. helmikuuta 2009 13:22:10

Nimi : Tinden
  
Viesti : Niinpä. Taulukko tai peräti "Lex Thors"-äänestyskäyttäytymissivusto olisi hyvä saada julkisuuteen ennen äänestystä. Sillä olisi käyttäytymistä ohjaava vaikutus tullessaan tunnetuksi. Sivustolla olisi hyvä olla linkit edustajien sivuille. Äänestämisen jälkeen vaikuttaminen äänestykseen ei enää onnistu.

Hyvä havainto.

Kiitos Juha Mäki-Ketelä, olet tehnyt valtavasti työtä.
Kiitän myös Jussi Halla-ahoa.
  
  5. helmikuuta 2009 13:39:35

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "Niinpä. Taulukko tai peräti "Lex Thors"-äänestyskäyttäytymissivusto olisi hyvä saada julkisuuteen ennen äänestystä. Sillä olisi käyttäytymistä ohjaava vaikutus tullessaan tunnetuksi. Sivustolla olisi hyvä olla linkit edustajien sivuille. Äänestämisen jälkeen vaikuttaminen äänestykseen ei enää onnistu."

...Todella hyvä havainto:

Parhaassa tapauksessa ännestäjiltä tuleva paine saisi puolueissa kansanedustajien rivit repeilemään!
  
  5. helmikuuta 2009 14:05:38

Nimi : Karvajalka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jellona kyseli yrittäjien yhteiskuntavastuusta.

Eiköhän yrittäjän yhteiskuntavastuu ole sitä, että yrittäjä harjoittaa yritystoimintaansa yhteiskunnan asettamien sääntöjen ja ehtojen puitteissa, maksaa verot etc.

On selkärangatonta sumutusta säännöt laativan tahon puolelta (ja tällä tarkoitan vallassa olevia poliitikkoja) ruikuttaa yhteiskuntavastuuta yrittäjältä, joka harjoittaa omaa tärkeää rooliaan yhteisössä yhteisön sääntöjen mukaan. Jos säännöt on laadittu niin, että paras tapa yrittää ei hyödytäkään yhteisöä, niin kenen vika se on? Vai oliko poliitikkojen tehtävä sittenkin vain ajaa eri eturyhmien etua, ja jättää vastuu kokonaisuudesta yrittäjille/kuluttajille/Hentun Liisalle?
  
  5. helmikuuta 2009 14:37:50

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Näillä sivuilla on kuitenkin sellainen trafiikki, että Halla-ahon kannattaisi ainakin laittaa linkki siihen taulukkoon ja kommentti, jotta se saa ansaitsemansa huomion myös mediassa.
  
  5. helmikuuta 2009 14:54:01

Nimi : Tinden
  
Viesti : Lukaisin hiukan tuota Homman sivuja. Anteeksi nyt, oli ihan pakko kopioida hiukan tekstiä nimimerkiltä "nuiseva"

Nuiseva kirjoittaa siis: "Kaverini isoäiti on vanhainkodissa helsingissä, siellä oli sisälämpötila 16 astetta, säästösyistä."

Homman kirjoitus oli: Milloin ja miten nuivistuit?
  
  5. helmikuuta 2009 14:56:57

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Joo. Eli laitan lakiäänestykseen liittyvän sivun kotisivuilleni mahdollisimman pian. Kotisivuni aukeavat ensi viikon alkupuolella viimeistään.

Ennen 17.2. tapahtuvaa äänestystä "lakiäänestyksen tulossivu" on siis varustettu niillä ennakkovastauksilla, joita tähän mennessä on tullut.

Niitä ei tosin ole tullut vielä kovinkaan paljon. Voitte itse miettiä, mitä kansanedustajat haluavat tällä viestiä. Ehkä he haluavat näin kertoa, kuinka paljon he arvostavat äänestäjiensä eli palkkansa maksajien mielipiteitä.

Tai ehkä se on ammattipoliitikolle vain niin vaikeaa valita helpon kysymyksen vastausvaihtoehdoista kyllä vai ei. Onneksi he eivät esimerkiksi aja linja-autoa, lennä lentokoneita tai korjaa hissejä. Voisi tulla pahoja onnettomuuksia, jos kyky tehdä itsenäisiä päätöksiä on tuota luokkaa.

Jussi Halla-aho voi niin halutessaan laittaa sitten linkin sivuilleni myös tänne. Sopii minulle kyllä.
  
  5. helmikuuta 2009 15:47:16

Nimi : raisiolaine
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2009-02-05,104:2:591645,1:0:0:0:0:0:

Keskuksesta ei tule kustannuksia kunnalle, vaan valtio maksaa kaiken. Kun 150 ihmistä käyttää rahansa Hangossa, on kyseessä merkittävä rahavirta.

?

Tällaisesta toiminnasta on siis Börjen mielestä silkkaa hyötyä Hangolle ...
  
  5. helmikuuta 2009 16:25:20

Nimi : JM-K
  
Viesti : Ja kiitos positiivisesta palautteesta ja tsemppauksesta. Niitä tarvitaan, etenkin näin loppumetreillä!
  
  5. helmikuuta 2009 16:30:59

Nimi : JIIHAAAAA
  
Viesti :
Tampereelle aiotaan perustaa uusi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus

05.02. - 13:00 (Luotu: 13:00) - Kommentit: 3

Tampereelle suunnitellaan uutta turvapaikan hakijoiden vastaanottokeskusta.

Asia on esillä terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan kokouksessa ensi viikolla.

Keskus on määrä suunnitella alaikäisille turvapaikanhakijoille. Aluksi aiotaan perustaa noin 6-7 alaikäisen nuoren vastaanottokeskus. Sille on löydetty sopiva tila Hervannasta Teekkarinkadun varrelta. Kyse on entisestä ryhmäpäiväkodin tilasta.

Sopivien tilojen löytyessä tavoitteena on, että Tampereelle voitaisiin vastaanottaa 20 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

Jos lautakunta hyväksyy hankkeen kokouksessaan, asia viedään ensin kaupunginhallituksen ja lopulta kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Aamulehti3 kommenttia
1

NO mites nyt säästöjen kans käy, eiku tästä tehdäänkin teollinen tuotanto rahat saadaan toimintaa EU:sta ja lisäksi vähän niitä riisirahoja vai onko parempi sanoo että porkkanarahaa, kohta Tampere pullistelee rahoilla, saadaa sittenkin se tunnelin pätkä tehtyy
Lähettäjä: lapiopmies | to 5.2 klo 14:23
2
Missään tapauksessa ei mitään uutta pakolaiskeskusta. Tampereen kaupungin talous on jo nyt 50 miljoonaa euroa alijäämäinen, mitään uusia kuluja ei tarvita. Ko. pakolaislapset on monessa tapauksessa todettu täysi-ikäisiksi " ankkurilapsiksi" eikä heitä tänne kaivata. Jos he ovat asiallisella matkalla miksi muut EU maat ei ota heitä vastaan? Muut pohjoismaat ja Englanti ovat kiristäneet maahanmuuttopolitiikkaa , miksi Suomessa taas lapsenuskoisen sinisilmäisesti käytetään todella paljon verovaroja ko. maahanmuuttajien vaikuttimien selvittämiseen kun muissa EU maissa on todettu että he eivät täytä pakolaiskriteerejä? Yhden aikuisen pakolaisen ylläpito maksaa Suomessa noin ? 50 000,00 !
Lähettäjä: Verotettu | to 5.2 klo 14:34
3
Hyvä idea kyllä tuo asia pitää toteuttaa ja pian, sillä Tampere kaipaa ehdottomasti lisää väriä ja näitä moniosaajia. Koskikeskus olisi luonnollinen paikka tälle keskukselle, sillä jo nyt Koskikeskus on eräälätä lempinimeltään pakolaiskeskus.
Lähettäjä: Pate | to 5.2 klo 15:55

  
  5. helmikuuta 2009 16:41:54

Nimi : Ihana makupala täällä
Mitä teen : Aion mainita Tony Halmeen nimen
  
Viesti : http://www.vihrealanka.fi/node/3410#comment-6057


Maahanmuuttovirasto, TURVAPAIKKAYKSIKÖN TILASTOANALYYSI, VUOSI 2007 (http://www.migri.fi/download.asp?id=turvapaikka+tilastoanalyysi;1262;%7Bbdaf2c98-f0a0-4897-98f7-f9694e37725b%7D):

”Kaikista suurin, 21 prosenttiyksikön kasvu on tapahtunut oleskeluluvissa suojelun
tarpeen perusteella, joita vuonna 2007 myönnettiin yhteensä 489 kpl (25 % kaikista päätöksistä), kun vastaava luku vuonna 2006 oli ainoastaan 85 kpl (4 % päätöksistä).

Myös vuoteen 2005 kasvua oli saman verran.

Suojelun tarpeen perusteella myönnettyjen oleskelulupien määrän kasvu selittyy osittain sillä, että
vuonna 2007 Ulkomaalaisvirasto päätti ottaa poliisilaitoksilta itselleen ratkaistavaksi
kaikkien Afganistanin, Irakin ja Somalian kansalaisten jatko-oleskelulupia koskevat
hakemukset tutkiakseen kansainvälisen suojelun tarpeen uudelleen maatilanteiden
muuttumisen vuoksi.

Turvapaikkoja myönnettiin vuonna 2007 yhteensä 67 kpl, mikä merkitsee lähes kahden prosenttiyksikön kasvua vuoteen 2006 verrattuna.”

Siis: 67 todellista pakolaista, 489 jotain muuta. Tätäkö lainsäätäjä oikeasti on tarkoittanut?
  
  5. helmikuuta 2009 17:01:28

Nimi : P
  
Viesti : Hätä kädessä ja löysät housuissa? ;))
  
  5. helmikuuta 2009 17:18:01

  
Viesti : Kyllähän se laki nyt rykäistään läpi, ei siinä auta karvalakkilähetystöt, eivät ulkoparlamentaariset kiristys-/painostustoimet. Edustajien kesken on mielialaa, että tuollaisiin painostusmeileihin ei reagoida millään tavalla.
  
  5. helmikuuta 2009 17:22:48

Nimi : TaTu
  
Viesti : Ruotsihan on rasismin pesä! :O

"Ruotsalaispoliisi kutsui mellakoivaa nuorta apinaksi

5.2.2009 10:11
A A

Helsingin Sanomat

Malmön poliisijohtaja on joutunut pyytämään anteeksi alaistensa toimia viime joulukuussa leimahtaneen mellakan tukahduttamisessa. Poliisin itse kuvaamalta videolta kuuluu, kuinka eräs viranomainen kutsuu mellakoivaa maahanmuuttajanuorta "apinanpirulaiseksi".

---

Video näyttää, kuinka poliisit jahtaavat mellakkaan osallistunutta nuorta.

"Steriloinko hänet, kun otan kiinni?", eräs poliisi sanoo kollegalleen.

Taustalta kuuluu naurua.

"Kyllä, hän saa niin selkäänsä, ettei voi seisoa jaloillaan", vastaa toinen poliisi.

Yksi poliisi sanoo lisäksi nuorelle kasvokkain, että "te mutakuonot olette saapuneet rettelöitsemään väärään kuntaan".

Malmön ylin poliisipäällikkö Ulf Sempert pahoitteli poliisin toimintaa Sydsvenskan-lehdessä. Sempertin mukaan asianomaisia poliiseja kuulustellaan ja heidät todennäköisesti siirretään toisiin tehtäviin. Myös poliisin ohjeistuksiin voi tulla muutoksia.

Sempertin mukaan sisäinen tutkinta ei tee tyhjäksi mellakoitsijoiden toimintaa. Hän tähdensi kuitenkin, että poliisilta odotetaan säntillistä käyttäytymistä hankalassakin tilanteessa.

Malmön Rosengårdissa leimahti useita päiviä kestänyt suurmellakka joulukuussa. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi tyhjensi maahanmuuttajanuorten luvatta valtaamaan kerhotilan, jossa oli aiemmin toiminut kellarimoskeija. Mellakka laajeni merkittävästi, kun paikalle saapui pian myös äärivasemmistolaisia mellakoitsijoita.

Poliisilla oli suuria vaikeuksia saada tilanne hallintaan. Mellakoitsijat muun muassa heittivät poliisia kivillä ja sytyttivät tuleen autoja ja roskakoreja.

Mellakka saatiin tukehtumaan lopulta maahanmuuttajayhteisöstä tulleiden vapaaehtoisten avulla.

"


Hienoja ihmisiä nuo maahanmuuttajat. Vapaaehtoisesti tukahduttavat nuorisomallakat Ruotsissa ja toimeentulottuke saavien kodit ovat siitejä ja lapset puhtaita, toisin kuin köyhien likaisten suomalaisten likaiset lapset ja kodit.

"Myös elämäntyylit eroavat. Maahanmuuttajilla kodit ovat siistejä ja lapset puhtaita. Suomalaisten kodit ovat "siivottomassa kunnossa, syöty on ties milloin, kodit ovat täynnä viinapulloja". "

Kyllä nyt vakuutuin sosiaalisen maahanmuuton hyvyydestä. Vaihdetaan ruotsalais ja suomalaisjuntit parempiin ihmisiin, niin hyvä tulee.

  
  5. helmikuuta 2009 17:49:38

Nimi : TV-luvaton
Kotisivu : Tavalliset perheenisät
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : MOT: Merirosvojen rannikko

Merirosvojen ja ulkovaltojen vastakkainasettelu Somalian rannikolla on kiristymässä. Tavalliset ihmiset pelkäävät joutuvansa kahden tulen väliin, jos ulkomaiden laivastot hyökkäävät rannikolle. Merirosvot puolestaan uhkaavat ryhtyä teloittamaan panttivankeinaan olevia merimiehiä.

Konfliktin sovittelua vaikeuttaa Somalian heikko turvallisuustilanne. Jo tietojen saanti alueelta on vaikeaa, koska länsimaisten tiedotusvälineiden edustajat ovat vaarassa joutua siepatuksi. TV1:n MOT lähetti paikan päälle suomalaissomalialaisen kuvausryhmän, joka onnistui kuvaamaan elämää merirosvokaupungiksi leimatussa Eylissä, autonomisen Puntlandin alueen rannikolla.

MOT kertoo tavallisten eyliläisten elämästä ja haastattelee paikallista merirosvopäällikköä. Tarinoista muodostuu yhdenmukainen kuva: rosvousta selitetään vastaukseksi ulkomaisten kalastusalusten ryöstökalastukselle ja ongelmajätteiden dumppaamiselle Somalian rannikon edustalla.

Toimittaja Wali Hashi, kuvaus Shukri Omar. TV1 maanantaina 9.2. kello 20:00.

Onneksi maassamme on huippuosaajia, joita ilman emme saisi nauttia huippuviritteisestä objektiivisesta journalismista.
  
  5. helmikuuta 2009 18:07:11

Nimi : Seurailija
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsalaispoliisi+kutsui+mellakoivaa+nuorta+apinaksi+/1135243293573

Uutinen julkaistu 5.2.2009 10:11 eikä yhtään kommenttia vielä tähän mennessä uutisen alla. Aika outoa...
  
  5. helmikuuta 2009 18:19:20

Nimi : Debatoija
  
Viesti : Miksei tuota siemennnestettä tuoda afrikasta? Mikseivät monikultturistajat ole vielä vaatineet tuota? Sehän edistäisi monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta eikä rotujakaan ole. Tämä toisi myös tuloja afrikkalaisille. Eikä äidellle tietenkään pidä kertoa etukäteen mistä sperma on peräisin, koska sehän olisi rasismia toivoa puhdasta valkoista lasta ja erittäin sopimatonta ja vanhanaikaista ajattelua.
  
  5. helmikuuta 2009 19:08:37

Nimi : Leopold
  
Viesti : MTV3:n uutiset äsken: Astrid Thors nukkui kuvasta päätellen jälleen eduskunnan kyselytunnilla.
  
  5. helmikuuta 2009 19:09:10

Nimi : JT
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : "Astrid Thors nukkui kuvasta päätellen jälleen eduskunnan kyselytunnilla."
- Saisiko saman youtubelle? Anyone?
  
  5. helmikuuta 2009 19:19:16


guestbook © freebok.net