Pääsivu Viestit 113076-113100

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Muistaakseni nämä tässä maassa nyt käytävät keskustelut uhristatuksen havittelemisesta, "käänteisestä" rasismista ja muusta on käyty Jenkeissä jo ajat sitten. Yli kymmenen vuotta sitten.

Niin on, mutta mitä siellä on tapahtunut?

Ellei Euroopassa tapahdu jotain shiftausta, niin eurooppalainen ja suomalainen poliittinen "älymystö" seuraavat jenkkejä viiveellä. Koska heillä on valta keskustelussa sitä käydään heidän ehdoillaan.

En laskisi sitä ihan heti meidän viaksi, että maailma huonossa mielessä jenkkiläistyy ja idiokratia jyllää. Voihan sitä tietysti olla keskustelemattakin, mutta silloin tilanne olisi yhteiskunnallisesti vielä turhauttavampi.
  
  4. helmikuuta 2009 0:23:57

Nimi : koti - isä, Tku
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Miksiköhän YLE:n sivut on sulki?
  
  4. helmikuuta 2009 0:36:50

Nimi : Realisti
  
Viesti : Katsoin kanssa tuon Voicen haastattelun. Halla-aho esiintyi kyllä fiksusti ja korrektisti. Myönnän, että olen ollut ja olen edelleen hieman eri linjoilla Halla-ahon käsityksistä, mutta täytyy myöntää, että maahanmuuttokriittisyyteni on herännyt Halla-ahon vaikutuksesta - mutta etenkin vasta nähtyäni hänen puhuvan livenä tästä asiasta.

Edelleen minua hieman tökkii noissa kirjoituksissa kaikenlaiset kärjistykset tyyliin "neekeri"-sanan puolustelut yms. Niistä väkisinkin tulee vähän rasistinen fiilis, sille ei mahda mitään. Minusta olisi toivottavaa, että Halla-aho äkkäisi tämän itsekin.

Hän on asioista jutellessaan todella fiksun oloinen, rauhallinen kaveri. Mutta miksi pitää käyttää esim. "pohjasakka"-termiä puhuttaessa muslimeista, miksei voisi esim. sanoa, että he kuuluvat sosiaalisesti huonompiosaisiin (työttömiin jne.)? "Pohjasakka" on minusta karkea ja jo vanhahtavakin termi.

En ehkä vielä äänestäisi Halla-ahoa (jos ylipäänsä vosiin), mutta olen kyllä alkanut ottaa hänen sanottavansa vakavammin. Katsoin myös "Mitä lännen tulee tietää" -videon 5 ekaa clippiä, ja kieltämättä ne panivat ajattelemaan. Olen itse ateisti ja päivänselväähän on, että myös kristinusko on lähtystyössään ammoin ollut hyvin väkivaltainen, ja myös sisäisessä vallankäytössään.

Täällä vieraskirjassa vain esiintyy aika usein niin kovin rasistisia ja - uskallan sanoa epä-älyllisiä - kannanottoja, jotka työntävät minua taas etäämmälle myös Halla-ahon sinänsä perustelluista mielipiteistä. Kunpa niitä ei olisi; ilman niitä voisin melkeinpä tuosta vaan ilmoittautua Halla-ahon ajattelun kannattajaksi. Mutta en ihan vielä...
  
  4. helmikuuta 2009 1:31:37

Nimi : gloaming
  
Viesti : realisti: Täällä vieraskirjassa vain esiintyy aika usein niin kovin rasistisia ja - uskallan sanoa epä-älyllisiä - kannanottoja...

Off-topic:

Kyseessä on kaikille verkkofoorumeille tyypillinen ominaisuus jo Usenet/bbs -ajoista lähtien. Edes parhaitenkaan moderoitu foorumi ei täysin säästy ko. ilmiöltä, koska keskustelussa on aina tyhjäkäyntiä. Sen kanssa vain on opittava elämään ja joko suodattamaan lukemaansa tai suhtautumaan asiaan ilmaisun monimuotoisuutena.
  
  4. helmikuuta 2009 1:39:25

Nimi : Huscarl
  
Viesti : YLEN sivut vieläkin suljetut. Hmm..
  
  4. helmikuuta 2009 2:26:26

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : ”Nyt on aika pysähtyä ja tehdä arvio Suomen turvapaikkapolitiikasta ja sen suhteesta läheisten maiden politiikkaan. Jos tätä linjanvetoa ja voimavarojen punnintaa ei tehdä nyt, tilanne on saattanut jo muutaman vuoden kuluttua karata käsistä.”


Lähde: HS:n pääkirjoitus 4.2.2009
  
  4. helmikuuta 2009 6:56:17

Nimi : Karvajalka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Realisti:
Edelleen minua hieman tökkii noissa kirjoituksissa kaikenlaiset kärjistykset tyyliin "neekeri"-sanan puolustelut yms. Niistä väkisinkin tulee vähän rasistinen fiilis, sille ei mahda mitään. Minusta olisi toivottavaa, että Halla-aho äkkäisi tämän itsekin.

Hän on asioista jutellessaan todella fiksun oloinen, rauhallinen kaveri. Mutta miksi pitää käyttää esim. "pohjasakka"-termiä puhuttaessa muslimeista, miksei voisi esim. sanoa, että he kuuluvat sosiaalisesti huonompiosaisiin (työttömiin jne.)? "Pohjasakka" on minusta karkea ja jo vanhahtavakin termi.


Minusta yksi Jussin vahvuuksista on, että hän kirjoitustyylillään läväyttää poliittisen korrektiuden kaksoisstandardit ja kaksinaismoralismin lukijan silmille. Jos kirjoitukset sitten aiheuttavat jonkin epämieluisan tunteen lukijassa, niin lukijan olisi syytä miettiä mistä tämä johtuu. Miksi faktoihin nojaava teksti tuntuu epämukavalta? Onko meidät ehdollistettu kieltämään epämiellyttävä totuus? Miksi raflaava teksti juuri tässä asiayhteydessä, ei siis välttämättä muissa, aiheuttaa kiusaantuneisuutta? Kuinka syvässä kaksoisstandardit istuvat sinussa? Uskallatko ajatella, vai onko pelkona että heikkoudessasi vedät nupin puliksi, maiharit jalkaan, hakaristin otsaan ja pään täyteen kiljua?

Loppuun pakollista rasssismia: Neekerit muodostavat tummuusasteikolla ihmisrodun pohjasakan. Auts.
  
  4. helmikuuta 2009 7:09:36

Nimi : Suomitalonrenki
  
Viesti : Jos tänne suomeen on pakko tuoda pakolaisia, jotka elelee suomalaisten kustannuksella, niin mieluummin edes niitä jotka ovat OIKEASTI hädässä. Missä on sokeat ja vammaiset maahanmuuttajat? He tarvitsisivat sen todellisen avun ei tämä turistiosasto, joka on ilmaisella euroopaan kiertueella.
  
  4. helmikuuta 2009 7:32:51

Nimi : Ioannes
Kotisivu : http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Turvapaikanhakijoista+ei
  
Viesti : Joo'o... että tämmöinen hesarin pääkirjoitus... Jonkinlainen päänavaus ja linjantarkistus havaittavissa?
  
  4. helmikuuta 2009 8:06:51

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Täytyykö sitä alkaa katselemaan Voicen heräämöä, jotta näkee toimittajia, joille tärkeintä ei ole oma ideologinen agenda tai egon nostatus? Jussin haastattelun perusteella näin ilmeisesti on.
  
  4. helmikuuta 2009 9:09:24

Nimi : Timbe
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Jussia jo kaksi kertaa äänestäneenä ja sivustoja muutaman vuoden lukeneena, käyn kuitenkin vasta tässä vaiheessa itse tänne eka kertaa raapustelemassa.

Täällä on viime päivinä kritisoitu kovasti YLEssä vallalla olevaa mokutusmeininkiä, ja syytä kritiikkiin kyllä on myös seuraavan perusteella. Olen meinaan käyttänyt töistä vapaan aamupäivän TV2:lta tulevien eilisten maakuntauutisten katseluun. Nyt on jo neljännet uutiset meneillään ja KAIKISSA on ensimmäisenä aiheena ollut joku pakollinen mamu-positiivinen kiintiöuutinen...

Eilen on siis valistettu uusimaalaisia työn toimivuudesta wautsi-hienolla tavalla ulkomaalaisenemmistöisessä postinjakelukeskuksessa (kunhan vaan aina sovitellaan ja sallitaan rukoushetket muslimeille), etelä-karjalaisia siitä että alueen ainoa kurdisairaanhoitaja on saanut puhuttua joskus jopa kotikieltään sairaaloissa, jossain päin siitä miten mukavasti ulkomaalaislapset soljahtavat mukavasti koulumaailmaan valmentavan ensiopetuksen avulla, jne, jne..

Niin: jos samana päivänä maakuntauutiset tulvivat tiettyä aihepiiriä niin kyseessä EI voi olla toimitusten spontaani uutisointi, vaan ylempää tullut neuvostoliittotyylinen käsky tällaisesta toiminnasta. Olen tähän asti pitänyt YLEn maakuntauutisia hyvänä tietolähteenä Suomen tapahtumiin ja jopa hyvänä hesarin korvikkeena mutta en kyllä tällaisen jälkeen.. Mien hemmetissä voi olla mahdollista, että julkisrahoitteinen palvelulaitos voi olla noin kovasti jonkun tietyn suuntaisen vähemmistöideologian ja -propagandan otteessa?
  
  4. helmikuuta 2009 10:22:38

Nimi : Voice
Kotisivu : Voicen haastattelu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kerrankin reilu haastattelu. Jussi olet älykäs ja todella karismaattinen persoona.
  
  4. helmikuuta 2009 10:24:57

Nimi : Tiedoksi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Suomenmaa suitsuttaa Vanhasta
http://www.suomenmaa.fi/Paakirjoitus.php

Onko keskustassa paniikkimieliala?


"Vanhanen otti jyrkän kannan timosoinilaista EU-arvostelua kohtaan – jota myös keskustaväessä esiintyy. ”Epä-älyllinen kritiikki on kansalaisten halveksuntaa. Pitää käsitellä tosiasioita eikä maalailla mörköjä”, Vanhanen sanoi.

Pääministerin mielestä unionin valtavirta on Suomen paikka. Suomi on aktiivinen jäsen, joka ei vierasta yhteisen politiikan kehittämistä eikä integraation syventämistä. Hän ilmoitti haluavansa myös käytännönläheisen unionin, joka pureutuu konkreettisiin ongelmiin.

EU:n ulkopolitiikan tärkeimmiksi kohteiksi Vanhanen nimesi odotetusti yhteistyön Yhdysvaltojen kanssa, EU:n ja Venäjän suhteen kehittämisen sekä Lähi-Idän. Mutta Vanhasen esityslistan neljäs kohta ei ollutkaan Kiina vaan Afrikka, josta hänen mielestään Euroopalla on erityinen vastuu.

Vanhanen haluaakin, että EU:n maailmanpoliittista asialistaa ohjaavat unionin arvot ja ihanteet. Ilmastonmuutokseen on vaikutettava, demokratiaa on edistettävä, köyhyyttä on poistettava, konflikteja ennaltaehkäistävä jne., hän luetteli.

Tähän arvopohjaan sopii, että pääministeri haluaa unionin säilyvän avoimena niin uusille jäsenille, kaupalle kuin ihmisille. Unionilla pitää olla rohkeutta sanoa ei protektionismille. Selkeä solidaarisuusajattelukin kuuluu unioniin. Pitää olla valmis auttamaan muita. Myös laajentumista on jatkettava. Niinpä Turkin EU-jäsenyys on niin Suomen kuin unionin etu, kun Turkki täyttää jäsenyyskriteerit. Vanhanen toivoi myös Norjaa ja Islantia mukaan."

  
  4. helmikuuta 2009 10:27:59

Nimi : P
Kotisivu : http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135225469147
  
Viesti : Ei mennyt läpi Pravdan pääkirjoituskeskusteluun ihmettelyni; eikö niistä maahanmuutajista pitänyt tulla "suuret säästöt" 300 000€ per mamu. Kuten HS aikaisemmin kirjoitti.

Ja ihmettelin myös miksi nyt somaliväesön tuplaaminen ei olekaan haluttavaa? - Sehän olisi sitä rikastavaa monikulttuurisuutta? Eikös se nyt enää kelpaakaan.
  
  4. helmikuuta 2009 11:00:00

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Mutta Vanhasen esityslistan neljäs kohta ei ollutkaan Kiina vaan Afrikka, josta hänen mielestään Euroopalla on erityinen vastuu."

Minkä helvetin takia?
  
  4. helmikuuta 2009 11:01:24

Nimi : P
  
Viesti : "
Niin: jos samana päivänä maakuntauutiset tulvivat tiettyä aihepiiriä niin kyseessä EI voi olla toimitusten spontaani uutisointi, vaan ylempää tullut neuvostoliittotyylinen käsky tällaisesta toiminnasta. Olen tähän asti pitänyt YLEn maakuntauutisia hyvänä tietolähteenä Suomen tapahtumiin ja jopa hyvänä hesarin korvikkeena mutta en kyllä tällaisen jälkeen.. Mien hemmetissä voi olla mahdollista, että julkisrahoitteinen palvelulaitos voi olla noin kovasti jonkun tietyn suuntaisen vähemmistöideologian ja -propagandan otteessa?"

Tutuillani on UK:ssa tuotantoyhtiö, joka tuottaa alihankintana ohjelmistoa mm. BBC:lle.
Monikulttuurisuuden näkymisestä on kuulemma olemassa ihan manuaali, jossa linjataan vähemmistöjen näkyvyyttä ohjelmissa. Olivat ollet helisemässä, kun olivat tehneet jotain ohjelmaa alueella, jossa ei ollut paljoa "monukultuurisuutta" ja kiintiömamuja ei meinannut piisata ohjelmaan riittävästi ;)

Luultavasti ovat Ylessä kopsanneet vastaavankaltaiset ohjeet..
  
  4. helmikuuta 2009 11:05:32

Nimi : kalergi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Viesti : "Mutta Vanhasen esityslistan neljäs kohta ei ollutkaan Kiina vaan Afrikka, josta hänen mielestään Euroopalla on erityinen vastuu."

Minkä helvetin takia?


Afrikan luonnonvarojen, ja kiinalaisten kilpailun niista. Vaikka kehitysapua haukutaan, perustuu sekin suurelta osin valtapolitiikkaan. Jos ei joissain sodan runtelemissa maissa ole euroopan kustantamia kouluja, siella on saudien kustantamat madrassat, nain kavi afganistanissa.

Eras mahdollinen syy voi olla eurabia visioitakin vanhemman codenhove-kalergin eli paneurooppalaisuuden kehittajan visiot. Niissa nimenomaan eurooppa taidettiin yhdistaa afrikkaan. Siirtomaa-aikoina 20 luvulla tama tavallaan oli luonnollista ajattelua. Foliopipottajien mukaan 'kalergi-suunnitelma' olisi myos sekoittaa eurooppalaiset afrikkalaiten ja lahi-itaisten kanssa, jotta tuloksena olevaa massaa olisi eliitin helpompi ohjata. 20-luvulla tallaiset eugeniset ajatelmat olivat aika yleista kamaa.
  
  4. helmikuuta 2009 11:11:42

Nimi : Harri2
  
Viesti : Katsoin nuo samat maakuntauutiset kuin Timbekin.
Kohdassa, jossa poliisi kertoi maahanmuuttajien osuuden olevan joissain rikoksissa jopa 50%, pelasti toimittaja onneksi tilanteen keskeyttämällä poliisin lauseen ja vetäisemällä esimerkiksi pimeän taksin ajamisen. Sen todettiin olevan 90 prosenttisesti mamujen hallussa.

Eilisessä A-studiossa? oleskeluluvan saaneen naisen lauseen loppu, jossa hän sanoi tuovansa perheensäkin, oli jätetty suomentamatta.
Pieniä mutta selkeitä mokutuksia.
  
  4. helmikuuta 2009 11:32:18

Nimi : James Hirvisaari
Kotisivu : (Nuivuudesta)
  
Viesti : Ratkaisu maahanmuuttopolitiittiseen kiistaan on kovin yksinkertainen: kansan pitää saada päättää. Vasemmisto ja vihreät punamedia (yle, sanomat) käsikassaranaan haistattaa pitkät kansan äänelle. Moinen epäreilu peli osuu varmasti omaan nilkkaan. Kansa ei ole tyhmää, eikä tökerö manipulointi tehoa ihmisiin. Vaikutus on päinvastainen, ja media saa omasta syystään palkakseen pelkkää halveksuntaa. Joka tapauksessa keskustelu on avattu. Luottamus televisioon ja sanomalehtiin on pakkasella. Tiedonvälitys on siirtynyt internet-aikaan.

Jussi, olet kiihottanut punavihervasemmiston raivoisaan vihaan itseäsi vastaan. Ja olet pelastamassa kansaamme monikulttuurihelvetiltä. Se on Miehen työtä. Onneksi et ole yksin.
  
  4. helmikuuta 2009 11:45:15

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Afrikan luonnonvarojen, ja kiinalaisten kilpailun niista. Vaikka kehitysapua haukutaan, perustuu sekin suurelta osin valtapolitiikkaan."

Toisin sanoen Kiinan toiminta Afrikassa ei ole kehitysapua vaan liiketoimintaa. Vanhasen visio kuulostaa joltain eurooppalaisten elatusvelvollisuudelta, eikä tasavertaisten osapuolten yhteistyöltä. Jos hän tarkoitti jälkimmäistä niin miksi hän ei sanonut niin?
  
  4. helmikuuta 2009 11:46:03

Nimi : Suomi
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Hassu pikkuvelikansa taas purkaa mielipahaansa Eesti kosteleradiossa:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1640124

Nyt siellä Virossa oikein "kuohuu" heh, on ne hassuja! Ja oikeastaan aika sööttejä.
  
  4. helmikuuta 2009 12:03:09

Nimi : Paul R
  
Viesti : EU:n syvempään integraation ja liittovaltioon 180 asteen suunnanmuutos. Vanhanenkin lintsasi eduskunnan Lissabonin sopimuksen äänestyksestä! Pääministeri!

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskunta+hyv%C3%A4ksyi+Lissabonin+sopimuksen/1135237093731

"Euroopan unionin uudistettu perussopimus, Lissabonin sopimus, on nyt Suomen osalta presidentin allekirjoitusta vaille valmiiksi käsitelty. Eduskunta hyväksyi sopimuksen äänin 151–27. Poissa äänestyksestä oli 21 kansanedustajaa, muiden muassa pääministeri Matti Vanhanen (kesk). "

Ja niitä perusteluja, miksi Turkki on ehdottomasti saatava unioniin!
  
  4. helmikuuta 2009 12:25:15

Nimi : Sami
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vanhasvitsi:

Helsinkiin oltiin perustamassa jääkiekkojoukkuetta ja Matti Vanhaselta kysyttiin nimiehdotusta. Matti siihen: "No miten olisi vaikka, phhh, 'Helsingin Jääkiekkoilijat'?" Loistavaa Matti, olet visionääri!
  
  4. helmikuuta 2009 12:41:09

Nimi : Epäkorrekti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Realisti: Mutta miksi pitää käyttää esim. "pohjasakka"-termiä puhuttaessa muslimeista, miksei voisi esim. sanoa, että he kuuluvat sosiaalisesti huonompiosaisiin (työttömiin jne.)?

Jussi ei sanonut muslimeita "pohjasakaksi", vaan "sosioekonomiseksi pohjasakaksi". Siinä on ero. Edellinen on leimaava, koska se viittaa jonkun ihmisryhmän ja sen jäsenten ominaisuuksiin. Jälkimmäinen ei leimaa jotakin ihmisryhmää, vaan kuvaa ko. ryhmän (taloudellista) asemaa yhteiskunnassa. Samalla tavalla asunnottomia alkoholisteja tai mielenterveysongelmaisia rikoksenuusijoita voi sanoa sosioekonomiseksi pohjasakaksi. Määritelmä ei vähennä näihin ryhmiin kuuluvien ihmisarvoa tai -oikeuksia.

Työtön, syrjäytynyt ja gettoutunut henkilö nyt yksinkertaisesti vain on sosioekonomista pohjasakkaa, olipa hän sitten muslimi tai ei.
  
  4. helmikuuta 2009 12:57:57

Nimi : toukoeno
  
Viesti : Esim. tv-haastatteluissa kannattaa olla valmiiksi hiotut vastaukset kysymyksiin ja aiheisiin jotka suurimmalla todennäköisyydellä nousevat esille. Nopea vastaus kysymykseen taas mahdollistaa omien asioiden esille noston.
  
  4. helmikuuta 2009 13:10:10


guestbook © freebok.net