14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 112426-112450

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Maahanmuuttajien osuus lukiossa ja korkeakoulussa nostettava erityiskeinoilla vastaamaan väestöosuutta"

Voisiko joku kertoa sen kohdan tuosta raportista, jonka tulkinta tuo ylläoleva sitaatti on?
  
  29. tammikuuta 2009 14:48:08

Nimi : Ruukinmatruuna
Kotisivu : http://takkirauta.blogspot.com/2008/11/tapaus-hypatia.html
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Man Boy, ruukinmatruuna on havainnut tuon omalta osaltaan, ja on kirjoittanutkin jo siitä. Kun nörtti lähtee mukaan politiikkaan ja kuvittelee voivansa pelata älyllä ja järjellä, tuloksena on väistämättä tragedia.

Hypatian kohtalon pitäisi opettaa meille, kuinka sellaisen luonnontieteilijän käy, joka sotkeentuu politiikkaan.

Politiikka on likaista, julmaa ja alhaista peliä, jota tehdään vähällä järjellä ja paljolla tunteilla, ja pelkällä älyllä ei pitkälle pötki.
  
  29. tammikuuta 2009 14:55:54

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä, paitsi että ei politiikka sen julmempaa tai alhaisempaa ole kuin mikä tahansa muukaan inhimillinen toiminta.

Ongelma on lähinnä se, että suurin osa meistä on kasvatettu uskomaan, että on löydettävissä se inhimillisistä perspektiiveistä riippumaton absoluuttinen totuus. Tämä kehitys ehkä alkoi Platonin ideoiden ihanasta maailmasta ja on tietyllä tapaa huipentunut juutalaiskristilliseen (ja islamin) Kaikkivaltiaaseen.
  
  29. tammikuuta 2009 15:02:45

Nimi : Seppo Lehto Pro suomalainen siemenneste
Kotisivu : Ulkomaalaislain uudistuksessa huomioitava miehitysalueen popula
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : On kysytty "Rip Van Winkle"-tapaan provona Lehdosta ja Halla-ahosta.

Eiköhän noissa HS:n kuvissa ole kyse kuvamanipulaatiosta. Olen tavannut Jussi Halla-ahon 1993 eka kerran ja sen jälkeen satunnaisesti. Ko. HS:n kajastuskuvista en voisi tunnistaa samaksi mieheksi.
Minut on Ryssän lähetystön ja UM:n painostuksesta Tsetsenia sotakriitin takia v. 1996 tutkitettu 2:n poliisin saattamana ja terveeksi havaittu ;)(keskaria! ko.tahoille).

Seppo Von Vittu van Lehto pro suomalainen siemenneste;) Olen tarvittaessa valmis lahjoittamaan tarpeeseen, ettei tartte adoptoida huippuosaajia;).

Viite:

Rip Van Winkle

Viesti : Osaisiko joku selittää mikä on Suomen kohutuimman tuhkamunan, Seppo "törky" Lehdon psyykkisen sairauden nimeke? Mies ei näytä ainakaan kasvokuvan perusteella kuitenkaan vähäjärkiseltä toisin kuin JHa. Onko kyse perS. häiriöstä - esimerkiksi psykopaattinen/asosiaalinen persoonallisuus?
  
  29. tammikuuta 2009 15:07:39

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Kyllä, paitsi että ei politiikka sen julmempaa tai alhaisempaa ole kuin mikä tahansa muukaan inhimillinen toiminta."

Olen vähän eri mieltä. Politiikkaan liittyvä nettikirjoittelu saa usein aika raadollisia piirteitä. On tullut huomattua.
  
  29. tammikuuta 2009 15:09:23

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
  
Viesti : Täällä Tuurinloukolla on viime päivinä herännyt yhä kiihkeämpänä kysymys, asettuuko tohtori Jussi Halla-aho ehdokkaaksi EU-vaaleihin. Kille käy sitä kyselemässä minulta yhtä mittaa. Kille ei voi edes äänestää, koska se on kissa. Minä voin äänestää, koska olen mies ja ihminen, äänioikeutettu.

Olisi hienoa kerrankin äänestää ehdokasta, jota lämpimästi kannattaa.

Olen äänestänyt pitkän elämäni varrella kaikissa vaaleissa. Vuoden 1968 pressanvaaleissa kannatin Urho Kekkosta, mutta olin silloin himpun verran liian nuori äänestämään.

Kekkosta (hänen valitsijamiestään) sain tilaisuuden äänestää vasta vuonna 1978, mutta kuten myöhemmin voitiin todeta, ääni menikin seniilille vanhukselle.

Kun ensimmäisen kerran kuulin Halla-ahon mahdollisesta eurovaaliehdokkuudesta, pidin sitä huonona ideana, koska olin ajatellut, että hänen pitää päästä nimenomaan Suomen eduskuntaan. Nyt olen sitä mieltä, että hänen pitää ehdottomasti olla ehdokkaana jo EU-vaaleisssa. Haluan näyttää, että kannatusta löytyy myös Tuurinloukolta.

Uskon, ettei ääni menisi millekään seniilille vanhukselle, vaan parhaissa luomisvoimissa olevalle suomalaiselle miehelle.
  
  29. tammikuuta 2009 15:09:36

Nimi : 2977
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ettei vain nimimerkki "Happoinen Vittu" olisi vanha ystävämme Hanu Bögblom?
  
  29. tammikuuta 2009 15:10:57

Nimi : JeiJei
  
Viesti : "Maahanmuuttajien osuus lukiossa ja korkeakoulussa nostettava erityiskeinoilla vastaamaan väestöosuutta"

"Voisiko joku kertoa sen kohdan tuosta raportista, jonka tulkinta tuo ylläoleva sitaatti on?"

Aivan! Väkisinkin tulee mieleen, että siellä on joku halla-aholainen hieman värittämässä totuutta.

Mutta eihän sellainen voi olla mahdollista :\
  
  29. tammikuuta 2009 15:19:21

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sami, et ilmeisesti ole ollut kuuntelemassa pahimpien juorukellojen kilkattamista kahviloissa tai kylänraitilla...
  
  29. tammikuuta 2009 15:26:13

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Aivan! Väkisinkin tulee mieleen, että siellä on joku halla-aholainen hieman värittämässä totuutta."

Eli yksittäisen anonyymin kirjoittajan vääristely-yritys (jos se sitä oli) yleistyy koskemaan kaikkia "halla-aholaisia"? Mistä sinä tiedät että sen kirjoitti joku Halla-ahon kannattaja eikä esim. joku kaivonlikaaja?

Ei onnistu tuonlainen olkinukella mustamaalailu.
  
  29. tammikuuta 2009 15:28:03

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : * Maahanmuuttajien osuus lukiossa ja korkeakoulussa nostettava erityiskeinoilla vastaamaan väestöosuutta

Roope, missä kohdin raporttia on tuo siteeraamasi lause. Tuli mieleen, etät sinulla voisi olla jokin luonnos, jota siteerasit. En löytänyt raportista tuota kohtaa.
  
  29. tammikuuta 2009 15:28:30

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luin viimeisimmän päivityksen kuulusteluista ja toistan kehoitukseni: hanki Jussi ihmeessä lakimies vaikka kaupungin oikeusaputoimistosta! Muuten ne vievät sinut kuin pässin teuraalle. Aika kieroa peliä se yritys ohittaa oikeustoimet vaikenemalla yksityiskohdista. Mutta oikeutta ei saa jos sitä ei itse hae. Oli sentään joku rehti poliisiviranomainen joka vaivautui kertomaan asiasta.
  
  29. tammikuuta 2009 15:30:23

Nimi : JeiJei
  
Viesti : "Mistä sinä tiedät että sen kirjoitti joku Halla-ahon kannattaja eikä esim. joku kaivonlikaaja?"

Enhän minä tiedäkään, mutta kun lukee esim. tätä vieraskirjaa, ei voi välttyä ajatukselta, että nimenomaan Halla-ahon kannattajat kovin kärkkäästi muokkaavat totuutta omia mielihalujaan vastaavaksi. Alettiinhan täälläkin puhua lukioiden ja yliopistojen pakolaiskiintiöistä, selvässä Arajärven raportin mustaamistarkoituksessa, vaikka itse raportissa ei tuollaista kirjoiteta. Minusta tällainen vääristely on aika halpamaista, eikö sinusta?
  
  29. tammikuuta 2009 15:34:16

Nimi : Jussi Savola
  
Viesti : Meninkö samaan kuin Jussi?
"kirjallisen menettelyn edellytyksiin:

# mistään syytteessä tarkoitetusta yksittäisestä rikoksesta ei ole säädetty ankarampaa rangaistusta kuin sakko tai vankeutta enintään kaksi vuotta
# asianomistaja eli rikoksen uhri - jos rikoksella sellainen on - ei vaadi suullisen pääkäsittelyn toimittamista
# esitutkinnan päättymisen jälkeen rikoksesta epäilty eli vastaaja tunnustaa syyttäjän syytteessä kuvatun teon, luopuu oikeudestaan suulliseen käsittelyyn ja suostuu asian ratkaisemiseen kirjallisessa menettelyssä
# vastaaja on teon tehdessään ollut täysi-ikäinen
# asian selvittäminen ei muutoinkaan edellytä pääkäsittelyä "

Eli: kaikki nämä pitää täyttyä että voidaan tehdä kirjallinen käsittely. Eli Jussin pitäisi tunnustaa syyllisyytensä, on ehtona sille, että ....

Vai olenko pihalla? :)
  
  29. tammikuuta 2009 15:36:30

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Minusta tällainen vääristely on aika halpamaista, eikö sinusta?"

Niin on, ja tein virheen kun suinpäin luotin toisen käden tietoon lukematta itse raporttia. Mutta edelleenkään ei ole tiedossa mikä sen ensimmäisen viestin kirjoittajan motiivi oli.
  
  29. tammikuuta 2009 15:37:43

Nimi : jellona
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Ruukinmatruuna kirjoitti "Politiikka on likaista, julmaa ja alhaista peliä, jota tehdään vähällä järjellä ja paljolla tunteilla, ja pelkällä älyllä ei pitkälle pötki."

Samaa mieltä olen mutta hiukan kriittisemmin.
"Personally, I think politics is a very dirty trade, even dirtier than the whore who gangbangs 50 guys while doing a triple-anal. At least she's honest in what she's doing."

Tässä olikin sana tällepäivälle.
  
  29. tammikuuta 2009 15:59:18

Nimi : Katselija
  
Viesti : Vaikka Helsinkiläinen perheenisä (2901 12:34:33) arveli minun pohdintani Jussi Halla-ahon syyteharkinta-asiassa turhiksi, niin laitan vielä yhden postauksen. Mukavahan minun on miettiä kun en itse ole paineessa. Tällä kertaa tarkastelen solvausta nimenomaan sellaisena paikkansapitävänä väitteenä, joka on tarkoitettu loukkaavaksi.

Kertaan yleistaustaksi Mika Illmanin väitöskirjassa olevan yleisen asetelman. Sananvapaus on perusarvo, jota kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisointi rajoittaa. Tämmöisen rajoittamisen täytyy tietysti olla hyvin määriteltyä, ja näitä määrityksiä Illman väitöskirjassaan tavoittelee. Sinänsä minusta on hyväksyttävää ja joka tapauksessa tosiasia, että erityisryhmiä suojelevaa sananvapauden rajoittamista on. Mutta sen pitää olla tarkoin määriteltyä, ja ehkäpä noita määrityksiä nytkin haetaan.

Sitten solvaamiseen ja loukkaamiseen. On selvä, että puolustukseksi ei riitä silmät kirkkaina sanoa, ettei tarkoitus ollut loukata. Kutsukoon joku kypsässä iässä olevaa naista nimityksellä - anteeksi karkea ilmaisu - "vanha v-u". Luonnehdinta on tosi ja oikeastaan neutraalikin: naisella on tuo elin ja se ikääntyy siinä kuin muukin, mutta tietysti on turha väittää, ettei tarkoitus ollut loukata: loukkaus on kulttuurinen tosiasia.

En nyt ehdi kaivaa esiin Mikko Ellilän asiaa, mutta muistaakseni hän käytti aika krouveja ilmaisuja ja vahvoja yleistyksiä, joten saattoi olla perusteita arvioida hänen tarkoituksella loukanneen. Oikaistakoon jos olen erehtynyt ja anteeksipyyntöni, jos kiireissäni olen oikotulkinnut.

Entä Jussi Halla-aho? Hän on kuohuksissaan islamiin liittyvän julmuuden ja barbaarisuuden edessä, hän pitää eräitä ihmisryhmiä tänne auttamattoman huonosti soveltuvina: hän siis esittää voimakkaitakin negatiivisia arvostelmia. Mutta en näe, että hän pyrkisi loukkaamaan: hän itse on loukkaantunut ja ilmaisee loukkaantuneisuutensa. Huomautan, että olen siis tullut toiseen käsitykseen kuin esim. J.P. Roos, joka pitää Halla-ahon tekstiä sävyltään vastenmielisenä; minä havaitsen herkän, joskin hetkittäin ilkeilyyn taipuvaisen henkilön, joka on aidosti järkyttynyt kohtaamastaan barbariasta. Sitä en tiedä, olenko loppupeleissä Halla-ahon kanssa samaa vai eri mieltä, mutta sitä minun on vaikea ymmärtää, ettei Halla-ahon ajatuksia voitaisi käsitellä asiallisesti.

Ehkä lähimmäksi tahallista loukkaamista Halla-aho saattaa tulla luonnehtiessaan profeetta Muhammadia pedofiiliksi ja islamia pedofilian pyhittäväksi uskonnoksi. Varmaan näin vakavassa asiassa ei riitä se, että väitteet ovat vain esimerkkejä siitä, millaiset yleistävät ja loukkaavat lauseet koetaan sopiviksi ja millaisia ei koeta. Kaiketi syyttäjä voi halutessaan katsoa, että noin Halla-aho on sanonut ja piste. Tutkitaan asiaa siitä arviosta, oikeasta tai väärästä, että noin Halla-aho sanoi ja halusi loukata.

Minusta tässä peruskysymys on se, onko väite paitsi tosi vs. epätosi myös se, onko asia olennainen vai epäolennainen. Halla-aho perustelee väitettään. Jos väite on tosi mutta epäolennainen, se olisi raukkamainen yleistys, solvaus. Minusta ei ole vain Halla-ahon asia vaan meitä kaikkia koskeva asia, onko väite islamiin liittyvästä pedofiilisyydestä olennainen: ei kysymys nuorten islamilaistyttöjen asemasta ole samantekevä yleensäkään eikä ainakaan meidän ulottuvilla olevassa suomalaisessa yhteiskunnassa jos täällä musliminaisia lisääntyvästi on. Eihän ihan kamalaa pahantekoa sovi suojella kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoinnilla, joka siis itsessään on sananvapauden rajoittamista. - Halla-aho perustelee käsitystä asian olennaisuudesta.

Syyttäjällä on tietysti oikeus ja velvollisuuskin syyttää, jos hän käsittää Halla-ahon loukanneen pedofiliaväitteellään. Mutta syytetyllä on myös oikeus puolustautua. Tulee tuoda esiin kaikki mahdollinen materiaali väitteen tueksi, tarvittaessa kymmeniä lausuntoja, ja julkistaa kaikki; siis siinä tapauksessa että väite on tosi ja olennainen mutta sitä ei saa kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoinnin vuoksi sanoa. Näin siis syyttäjäkin joutuu arvioimaan, millaisen Pandoran lippaan hän kenties avaa, jos lähtee ajamaan keinoteltua syytettä. Haaste ja mahdollisuus tämä on, joskin tietysti Jussi Halla-aholle kurja ja raskas.

Nyt sanon edes itselleni, että tämän pitäisi olla viimeinen postaus tästä aiheesta.
  
  29. tammikuuta 2009 16:00:02

  
Viesti : http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/01/29/nettivideo-pelastytti-saksassa/20092557/7
  
  29. tammikuuta 2009 16:00:17

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Se ropojen - tilanteessani rajalliset mutta olemassaolevat - tarjoaminen koskee tietysti oikeusapua myös tässä vaiheessa. Ja ehdottomasti mahdollisia sakkorangaistuksia ajatus- ja mielipiderikoksesta apurahaperheenisälle.
  
  29. tammikuuta 2009 16:06:22

Nimi : Ohimennen
  
Viesti : "Ehkä lähimmäksi tahallista loukkaamista Halla-aho saattaa tulla luonnehtiessaan profeetta Muhammadia pedofiiliksi ja islamia pedofilian pyhittäväksi uskonnoksi. Varmaan näin vakavassa asiassa ei riitä se, että väitteet ovat vain esimerkkejä siitä, millaiset yleistävät ja loukkaavat lauseet koetaan sopiviksi ja millaisia ei koeta. Kaiketi syyttäjä voi halutessaan katsoa, että noin Halla-aho on sanonut ja piste. Tutkitaan asiaa siitä arviosta, oikeasta tai väärästä, että noin Halla-aho sanoi ja halusi loukata."

Tässä nyt unohdetaan sellainen, että 'pedofiili' ei ole sinänsä loukkaus vaan medikaalinen nimitys patologisesta seksuaalisesta suuntauksesta lapsia kohtaan.

Pedofiiliksi sanominen ei ole sama kuin esim. kusipääksi sanominen. Virtsaa kun ei voi olla medikaalisesti päässä, joten se on puhtaasti solvaava nimitys, kun taas islamin taipus lapsimorsiammien hyväksymiseen on de facto ja tämän tieteellinen nimitys on pedofilia.
  
  29. tammikuuta 2009 16:12:01

Nimi : KL
  
Viesti : "Se ropojen - tilanteessani rajalliset mutta olemassaolevat - tarjoaminen koskee tietysti oikeusapua myös tässä vaiheessa. Ja ehdottomasti mahdollisia sakkorangaistuksia ajatus- ja mielipiderikoksesta apurahaperheenisälle."

Jussin pankkitilinumero löytyy Scriptan yhteystiedot-sivulta. Sinne kaikki halukkaat voivat varmaan kohdistaa lahjoituksensa.
  
  29. tammikuuta 2009 16:14:38

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Sinänsä minusta on hyväksyttävää ja joka tapauksessa tosiasia, että erityisryhmiä suojelevaa sananvapauden rajoittamista on."

Olen eri mieltä. Onko Illmanin ihmiskäsitys todella niin synkkä, että hän ei luota keskivertoihmisen arvostelukykyyn?

Suoranainen uhkailu, oli se sitten yksittäiseen ihmiseen tai kokonaiseen kansanryhmään kohdistuvaa, on eri asia. Se saa mun puolestani edelleenkin olla rikos.

Kannatan myös kaikenlaisiin radikaaliryhmittymiin kohdistuvaa viranomaisten erityisvalvontaa.
  
  29. tammikuuta 2009 16:16:59

Nimi : JeiJei
  
Viesti : "Kannatan myös kaikenlaisiin radikaaliryhmittymiin kohdistuvaa viranomaisten erityisvalvontaa."

Mites "radikaaliryhmittymä" sitten määritellään? Ja eikös Supo tee tätä jo nyt? Ongelma on vain, että parlamentaarinen valvonta ulottuu melko heikosti sen toimintaan.
  
  29. tammikuuta 2009 16:20:54

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Vippoinen Hattu kuulostaa valitsemansa tyylilajin nojalla Bandar af Goglandilta. Tiedä nyt sitten.
  
  29. tammikuuta 2009 16:26:02

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Katselija,

Älä suotta pyytele anteeksi aivan ansiokkaita analyyseja. Nimitin sitä aiempaa "turhaksi" vain siksi, että mielestäni olennaisesti yksinkertaisempi selitysmalli (että oikeudenkäynti on poliittinen) toimii tässä tapauksessa paremmin. Tarvitsemme kuitenkin edes sielumme ravinnoksi myös ajoittaisia muistutuksia siitä, että myös järkeviä ihmisiä on olemassa -- että näillä illmanistien raiskaamilla oikeusjärjestelmän asioillakin on todelliset ja järjelliset sisältönsä.

Kuten Dick sanoo, "The first thing we do, let's kill all the lawyers."
  
  29. tammikuuta 2009 16:26:28


guestbook © freebok.net