14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 111951-111975

Nimi : far angst
  
Viesti : Matti Vanhanen elää vuotta 1984. Hänen vaatimansa Uuskielen muokkaamiseksi esitän seuraavat muutokset: ”hallitsematon maahanmuutto” kielletään ja korvataan sanalla ”syytinkitsunami”.
Maassa työttöminä vetelehtineitä rikollisia ei saa kutsua loisiksi, röyhkeiksi kerjäläisiksi, parasiiteiksi tai vetelehtiviksi rikollisiksi eikä myöskään työvoimareserviksi. Uusikielen sana ”työvoimaoppositio” sisältää kaikki nämä termit sekä yhdistää samaan kategoriaan 20 ja 500 vuotta maassa työvoimaoppositiossa olleet.
Matti Vanhasen poliittista karriääriä taas ei taluteta saunan taakse, se talutetaan ”barrikadin taakse”.
  
  26. tammikuuta 2009 5:59:18

Nimi : TheViPer
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Anneli 'Jätteenmäki' ehdottaa RKP:n ja keskustan vaaliliittoa. Aika pahasti asiat siis menee.


http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/J%C3%A4%C3%A4tteenm%C3%A4ki+toivoo+keskustan+ja+Rkpn+vaaliliittoa/1135243035115
  
  26. tammikuuta 2009 7:30:11

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
  
Viesti : Eikö poliittinen puolue, joka toistuvasti vaatii puheenjohtjajansa suulla
a) sananvapauden lopettamista, ja b) sitä, että ihmiset eivät saa antaa mielipiteittensä vaikuttaa puoluevalintaan, fasistinen ääriryhmä. En tiedä. Kysyn vaan.

Ajatellaanpa, että täällä joku vaatisi, että monikulttuurin kannattajia pitäisi estää ilmaisemasta mielipiteensä sanomalehdistössä. Siitä alkaisi - ehkä aiheestakin - huuto että PS, Homma ja Sisu ovat fasistisia ääriryhmiä.

  
  26. tammikuuta 2009 7:37:52

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Yhteisvastuulla työtä maahanmuuttajille
SAMI KERO / HS"

http://www.hs.fi/digilehti/kotimaa/artikkeli/Yhteisvastuulla+ty%C3%B6t%C3%A4+maahanmuuttajille/1135243033273


Tapio Pajunen pitää yhtenä yhteiskunnan sivistyksen mittana sitä, miten muualta tulleet otetaan vastaan taloustaantumankin aikana.

Kirkon Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina. Tänä vuonna keräyksellä tuetaan maahanmuuttajien työllistymistä Suomessa ja köyhien toimeentuloa Bangladeshissa. Maahanmuuttajien työllistymiseen ohjataan viidesosa keräystuloista.

Eikö maahanmuuttajien työllistyminen ole aika haasteellinen teema nykyisessä taloustilanteessa, keräysjohtaja Tapio Pajunen?

"Kun päätös teemasta tehtiin, elettiin toisenlaisessa Suomessa: talous kukoisti, työllisyystilanne oli hyvä ja työvoimapulasta puhuttiin voimakkaasti. Nyt tilanne on toinen."

"Toisaalta Yhteisvastuukeräyksen perusidea on tukea niitä, joiden asema on kaikkein heikoin. Uskon, että kun puhutaan vaikeassa asemassa olevista maahanmuuttajista, pystytään samalla tukemaan myös niitä muita, joiden asema työmarkkinoilla on heikko, kuten vammaisia ja ikääntyneitä."

"Viime vuonna keräyksen tuotto oli 4,7 miljoonaa euroa. Tavoite on, ettei se ainakaan pienenisi. Monesti on käynyt niin, että kun kansakunta elää vaikeassa tilanteessa, ihmiset ymmärtävät paremmin muidenkin avuntarpeen."

Voiko muslimi työskennellä kirkon palveluksessa?

"Tietysti kirkkolaki asettaa rajoituksia hengellisen työn virkoihin, mutta muuten töitä ei ole rajattu."

"Eräässä projektissa seurakuntayhtymällä on säätiö, jonka kautta voidaan palkata myös muun uskontokunnan edustajia. Tarkoitus on, ettei uskonnollinen linja olisi esteenä puolin eikä toisin."

"Maahanmuuttajia on nytkin töissä seurakunnissa esimerkiksi hoitamassa hautausmaita."

Miksi maahanmuuttajien on vaikea työllistyä?

"Maahanmuuttajat kertovat törmäävänsä työnantajien asenteisiin. Täydellistä suomen kielen taitoa edellytetään jopa tehtävissä, joissa kieltä ei tarvitse käyttää."

"Omia asenteitaan voi testata vaikka kysymällä itseltään, mikä oli ensimmäinen ajatus, kun terveyskeskuksen omalääkäri osoittautui afrikkalaiseksi.

MILKA SAUVALA"

Kustantakoon rikas kirkko harrastuksensa.
Mielestäni yhteiskunnan sivistyksen mitta on se kuinka hyvin se hoitaa omat heikoimpansa l. vanhukset, lapset ja sairaat.

Eilisen YLE1 iltauutisissa marisseet somalishoppailijat kun näki ja kuuli, ei voi muuta kuin...
On suu täynnä rumia sanoja!
Suomea puhuva, tänne jo päässyt selittäjäsomalihan sanoi, että nämä itkupillit epäilevät jotain salaliittoa, kun heidät on Syvälammelle majoitettu.

Samanlainen musta narisija oli eräässä TV-dokkarissa - oliskohan ollut Basaari - viime vuonna.
Siinä kerrottiin mustasta miehestä, joka oli 3-4 lapsen kanssa joutunut Suomeen, vaikka Englantiin olisi halunnut.
Vaimo oli jäänyt kotimaahan Kongoon tms.
Perhe sitten sijoitettiin Kajaaniin rivitaloon ja pianpa tuli kuvaan aiemmin Kajaaniin sijoitettu nuori musta hemmo, joka Syvälammen somalien lailla narisi, kune ei edes TV:tä ja pesukoneta hällä ollut, vaan piti pyykit pestä yhteisessä pesulassa.
On se niin väärin!

Voihan helevettiläinen tämän maan touhuja!
  
  26. tammikuuta 2009 8:16:57

Nimi : jellona
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Viimevuosina demokratia on alkanut enemmän muistuttamaan sellaista aatetta jossa kaikkien tulee olla samaa mieltä...
Politikkojen lausunnot mielipiteenvapauden rajoittamiseksi ovat absurdeja ajatuksia. Tokihan sentyyppiset ajatukset ovat aina kuuluneet kommunistis/fasistiseen järjestelmään jota kohti tässä ollaan selvästi menossa.

Keskustan ja rkp:n vaaliliitto kuulostaa hyvältä. Peruskeskustajäärä ei sitä hyvällä katso, ainakin oma perstuntuma on sellainen. Vaaliliitto syventää mullankaivajien kuoppaa entisestään. Eikä rotutietoinen, fiini rantahurri ole tottunut likaamaan käsiänsä mullalla. Taitaa olla molemmat kohta polvia myöten paskassa. Toivottavasti olen oikeassa.

Suomessa on meneillään ajat jossa kapteeni vie laivaa totuttuun tapaan omavaltaisella tyylillä. Miehistö ja matkustajat purnaa ja ovat eri mieltä määränpäästä. Kapteeni joka ei nauti miehistön luottamusta on pian entinen kapteeni.

Mielestäni lehdistön ja politikkojen kommentit persuista ja mielipiteenvapaudesta alkaa täyttämään kriteerit jossa voin määritellä itseni toisinajattelijaksi. Olenkin aina ihaillut Laslo Tökesiä, Andrei Saharovia, Natan Sharanskyä ja muita vainottuja...

Minulle matti antaa esimerkin barrikadeille nousemiseksi ja astrid näyttää mallin salakuljettamisesta. Mitä isot edellä sitä pienet perässä...
  
  26. tammikuuta 2009 8:25:56

Nimi : Vettä myllyyn
Mitä teen : Murskaan Halla-ahon uskottavuuden
  
Viesti : Siinä teille lisää vettä myllyyn:

Alexander Stubb:
"Ulkoministeri Alexander Stubbin mukaan Guantanamo-vangit eivät aiheuttaisi turvallisuusuhkaa Suomessa. Stubbin mukaan Suomi aikoo harkita vankien ottamista tapauskohtaisesti, mutta vasta sen jälkeen kun EU:n kanta asiaan on selvä."

Vai eikö viherfemakkostalinistimarxisti politiikko Stubbin kritisoiminen innostuta?
  
  26. tammikuuta 2009 8:36:49

Nimi : Timoteus
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : jellona: "Keskustan ja rkp:n vaaliliitto kuulostaa hyvältä. Peruskeskustajäärä ei sitä hyvällä katso, ainakin oma perstuntuma on sellainen. Vaaliliitto syventää mullankaivajien kuoppaa entisestään. Eikä rotutietoinen, fiini rantahurri ole tottunut likaamaan käsiänsä mullalla."

Onhan Keskustalla ja RKP:llä ollut vaaliliittoja ennenkin eikä se ole kumpaakaan tainnut haitata. Vuoden 1999 europarlamenttivaaleissa puolueet olivat vaaliliitossa ja eduskuntavaaleissa niillä on Varsinais-Suomen vaalipiirissä säännöllisesti vaaliliitto.

Aika vähän vaaliliitot taitavat Suomessa muutenkaan äänestäjiä häiritä tai edes kiinnostaa. Viime eduskuntavaaleissa Kokoomuksella ja Vihreillä oli Lapissa tekninen vaaliliitto, joka sekin kelpasi molempien äänestäjille.
  
  26. tammikuuta 2009 8:40:52

Nimi : Uutispätkä täällä
  
Viesti : http://areena.yle.fi/toista?id=1802879

kohdasta 7'12" alkaa kuvailu siitä, kuinka kauheita oloja somalit joutuivat pakenemaan. Vai kuinka se nyt meni...
  
  26. tammikuuta 2009 8:53:28

Nimi : Syrjäseutu ahdistaa turvapaikanhakijoita
Kotisivu : http://preview.tinyurl.com/dkv4kw
  
Viesti : Salon Suomusjärvellä sijaitsevassa entisessä Syvälammen motellissa asuu tällä hetkellä 50 turvapaikanhakijaa. He eivät ole tyytyväisiä.

Turvapaikanhakijat tuotiin tilapäismajoitukseen Helsingin alueelta, jossa he saivat päivisin liikkua vapaasti kaupungilla. Erityisesti mielipahaa aiheuttaa ruoka. Somalialaisille perinneruokien valmistus on tärkeää. He kaipaavat takaisin Helsingin vastaanottokeskuksiin, jossa heillä oli mahdollisuus ostaa ruokatarvikkeita kaupungilta ja valmistaa ruokansa itse.

- Olemme eristyksissä kaupungeista ja ostospaikoista. Jos haluamme ostaa jotakin, meidän pitää matkustaa 20 kilometriä, eikä täällä ole säännöllisiä kulkuyhteyksiä, kertoo Abdulgadir Hassan.

Tilapäisten vastaanottokeskusten ongelmana on myös palveluiden järjestäminen. Syvälammella esimerkiksi terveyspalvelut on hoidettu siten, että paikalla käy hoitaja. Keskuksessa on myös koko ajan paikalla ohjaajia. Asukkaat itse ovat kuitenkin palveluja enemmän huolissaan tekemisen puutteesta.

- Meillä ei ole huoneissamme televisioita tai muuta viihdettä, eikä paikkoja joihin mennä. Emme saa päättää mistään itse, sanoo Abdi Mohamed Abdi.

Vapaa-ajan ongelmiin on luvassa helpotusta ensi viikolla. Halukkaat pääsevät pelaamaan jalkapalloa tai salibandya Suomusjärven koulun salissa.

Yksityiskiinteistöt ovat kortilla
Tilapäisiä vastaanottokeskuksia ja lasten ryhmäkoteja on Syvälammen lisäksi avattu ainakin Espoon, Kotkan ja Närpiön alueille. Usein keskukset perustetaan yksityisiin tiloihin tai majoitusliikkeisiin. Ongelmia aiheuttavat muun muassa terveys- ja koulupalvelujen saatavuus.

Tiloja tarvitaan lisää, sillä Suomen vastaanottokeskuksissa on tilaa 2 500 ihmiselle kun Suomessa on turvapaikanhakijoita lähes 3 500. Kiinteistöjä etsineen konsultin mukaan vaikeudet eivät lopu sopivien tilojen löytymiseen.

- Usein jo siinä vaiheessa kun tutkimme sopivaa kiinteistöä leviää huhu vastaanottokeskuksen tulosta paikkakunnalle. Siitä alkaa sellainen rumba ja vastustus, että neuvottelut tiloista kaatuvat siihen, kertoo Matti Jäntti Hehku Consulting Oy:stä.

Pakolaismäärän odotetaan kasvavan
Viime vuonna Suomeen tuli neljä tuhatta turvapaikanhakijaa, kun vuonna 2007 heitä oli 1 500. Tänä vuonna määrä saattaa nousta jopa kuuteen tuhanteen. Eniten hakijoita tulee Irakista, Somaliasta ja Afganistanista. Helsingin vastaanottokeskuksen johtajan Leena Markkasen mukaan turvapaikanhakijoiden lisääntymiseen vaikuttaa osin Ruotsin tiukentunut turvapaikkapolitiikka.

Vastaanottokeskusten ruuhkautumiseen vaikuttaa myös se, että Suomesta on muutaman vuoden sisällä lopetettu useita keskuksia, viimeksi viime vuonna Perniössä ja vuotta aiemmin Tampereella.

YLE Uutiset / Mikko Lindqvist

  
  26. tammikuuta 2009 8:53:57

Nimi : vellihousu
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Minun kävi niin sääliksi niitä pieniä somalipoikia, jotka Syvälammen motellissa joutuivat kielitaidottomina salaliiton uhreina kärsimään suunnattomasta kurjuudesta.

Hienoa, että suomalainen media kuvaa juuri näitä hätääkärsiviä lapsukaisia eikä aikuisia.....

Asiasta toiseen, onko kukaan nähnyt koskaan somaliasta tuotua vauvaa, vai syntyykö ne kaikki täällä?
  
  26. tammikuuta 2009 9:29:57

Nimi : Pauli Vahtera
  
Viesti : Afrikkalaista elämänmenoa

Laitan kirjoitukseni tänne, koska suuret mediatalot eivät tätä kuitenkaan julkaisisi.

Olen kiertänyt repulla viime vuosina eteläisen Afrikan maita. Tansaniassa olin vieraana eräässä Arushan lähellä kylässä. Siellä ei ollut sähköjä, joten televisiotakaan ei ollut, eikä muitakaan sähkön tuottamia asioita. Asunto oli rakennettu käsin lehmänlannasta. Kahdessa pienessä huoneessa asui mies, 3 vaimoa ja kuusi lasta. Toisessa lehmänlantatalossa oli saman miehen 3 muuta vaimoa lapsineen.

Pyykit pestiin käsin lammessa, jonka vesi oli ihan keltainen. Siellä myös lapset uivat ja eläimet kävivät juomassa.

Vettä olisi saanut, jos olisi sormensa maahan laittanut. Kysyin, miksi ette rakenna kaivoja. He kuulemma odottivat, että valkoinen mies tulee tekemään kaivot.

Ihmiset olivat ihan tyytyväisiä elämäänsä. Kukaan ei ollut tulossa pakolaiseksi Eurooppaan. Minun kunniakseni tapettiin kana, joka paistettiin pihalla olevassa kivistä tehdyssä nuotiossa. Siinä tehtiin kaikki muukin ruoka.

Perinneruoan valmistuksesta kiinnostunut somalinuori voisi lumien sulattua tehdä hotellin pihalle suomalaisista kivistä nuotion. Siinä yhdistyisi afrikkalainen perinneruoan valmistus ja suomalainen kesäruoan laittokulttuuri.

Tansaniasta ei tule juurikaan pakolaisia, joten Somaliassa asioiden pitäisi olla paljon huonommassa jamassa.

Miten ihmeessä Somaliasta tullut osaa pitää suurimpana huolenaan kun omassa huoneessa ei ole televisiota (yleisissä tiloissa kyllä on), eikä pääse ostoksille (mistä rahat?). Mondulin kylän takamailla olevassa kylässä ei ollut lainkaan bussiyhteyksiä, ja menivät kävellen varsinaiseen kylään useita kilometrejä. Itse menin vierailulle taksilla, jolla ajettiin pitkin savannia, osin polkuja pitkin. Kerran automme jäi ojan pohjalle, mutta jostain ilmestyi kuusi nuorta miestä, jotka nostivat auton takaisin kulkemaan.

Kaupungeissa, joissa kävin, oli ihmisiä aivan hirmuisesti. Suuri osa toimettomina, mutta jotenkin he pärjäsivät päivästä toiseen. Mietin, että jos nämä kaikki tulisivat Eurooppaan katastrofi olisi hirmuinen. Lapsia oli paljon. Eräällä masaimiehellä oli 50 lasta (9 vaimon kanssa). Väestö siis kasvaa nopeammin kuin Eurooppa ehtisi ottamaan vastaan.

Tuskin meidän tulee ottaa nuoria miehiä, jotka vaativat ensimmäiseksi omaa televisiota ja jotka haaveilevat shoppailusta verorahoilla. He ovat afrikkalaisia etuoikeutettuja, jotka eivät mitään apua tarvitse.

Itse asiassa Suomikin on mukana pidentämässä Somalian sisällissotaa. Jos ruoka- ja aseapu katkaistaisiin, olisi vähän aikaa kurjaa, mutta kukaan ei jaksa nälkäisenä sotia. Kun Eurooppa vie maahan ruokaa, jatkuu sota vielä monta vuosikymmentä. Kyllä ihmisillä pitää olla ensisijaisesti itsellä vastuu omasta elämästään.
  
  26. tammikuuta 2009 9:50:25

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : No tehdäänpä kuten käskettiin ja reflektoidaan tuota afrikkalaislääkäriasiaa. Ajattelisin näin: eikö löytyisi suomalaista? No ainahan voi mennä työterveyteen tai yksityiselle. Ja menenkin, koska paikallisessa terveyskeskuksessa pitäisi osata venäjää.

Minä muuten kävin Afrikassakin aina valkoisella tai intialaisella lääkärillä.

Tullaanko minut nyt pidättämään?
  
  26. tammikuuta 2009 9:50:45

Nimi : Kiinnostunut
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Eilisen YLEn uutisen jälkeen hämmästyin. En ole maahanmuuttokeskusteluun juuri ennen puuttunut, mutta nyt ketutti ja pahasti.

Luulin vastaanottokeskuksien olevan koulujen saleihin tai muihin laajoihin tiloihin rakennettuja tilapaismajoituksia.

Mutta nehän asuvat hotellimajoituksessa! Me suomalaiset maksaisimme päästäksemme lomalle vastaaviin olosuhteisiin. Pakolaiset kehtaavat vielä valittaa siitä, ettemme tarjoa verorahoillamme heille keskukseen omaa telkkaria, viihde-elektroniikkaa tai ostoskeskusta.
Uskomatonta röyhkeyttä.

Meidän veteraanimme tuskin olisivat valittaneet, jos veli venäläiset olisivat jostain syystä tarjonneet rintamalla tilapäisen majoituksen tai ruoan. Muutenkaan yksikään kameran kuvassa olevista pakolaisista ei näyttänyt olevan sodan runtelema. Lähinnä kuvassa oli vantteria, hyvin syöneitä
miehiä vaimoineen, aivan kuin olisivat eläneet länsimaista kohtuu vaurasta elämää jo muuallakin.

Mitäs vastaanottokeskuksen jälkeen pakolaisille tapahtuu? Maksetaanko meidän verorahoistamme heille uudet vaatteet, uusi farmariuto, laajakuva-tv, kotiteatteri, playstation3 lapsille, kämppä Helsingin keskustasta kalusteineen? Kysyn tämän siksi, koska en itse näistä asioista juuri tiedä. Mutta toivon, että vastaus ei ole kyllä.
  
  26. tammikuuta 2009 9:55:49

Nimi : Albion
Kotisivu : http://www.bnp.org.uk
  
Viesti : You don’t need to be a professor of politics to say that Finland’s next prime minster will be from Kokoomus.
If immigration is a vote winner in the next election with comments from the kokoomus mayor of Helsinki regarding immigration it seems that kokoomus will also speak out regarding immigration issues. It’s oblivious that Matti Vanhanen comments that he wants political parties not to use immigration in their campaigns, Is nothing than an attempt to save his falling political career
  
  26. tammikuuta 2009 10:28:28

Nimi : vellihousu
Kotisivu : Toimittajia ostettiin ilmaisilla kampauksilla
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Missähän kampaamossa Sanna Ukkola käy "mielipiteitä hankkimassa"?
  
  26. tammikuuta 2009 10:56:58

Nimi : Paul R
  
Viesti : Matti bet on the wrong horse this time around :)
http://video.google.com/videoplay?docid=2673439558173708760
  
  26. tammikuuta 2009 11:04:04

Nimi : TaTu
  
Viesti : Nainen on tippunut parvekkeelta Riksussa ja kuollut.

Kotimaista osaamista vai rikastusta? Ylenkin kun juuri uutisoi mahdollisista "kunniamurhista"?
  
  26. tammikuuta 2009 11:15:59

Nimi : Taas Tontti blokissaan meuhkaa
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Sitä samaa... ei mitään uutta..

Pysähtyneisyyttä siis
  
  26. tammikuuta 2009 11:55:12

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : http://www.thelocal.se/17150/20090126/

Six men flee Migration Board detention centres
Published: 26 Jan 09 06:45 CET
Online: http://www.thelocal.se/17150/20090126/

Dictionary tool Double click on a word to get a translation

A total of six men escaped from detention centres run by Sweden’s Migration Board (Migrationsverket) on Sunday evening in two separate incidents.


Health board slams refugee medical clinic (23 Jan 09)
Teen flees ahead of scheduled deportation to Croatia (21 Jan 09)
More Iraqis at risk of losing asylum appeals in Sweden (14 Jan 09)
Shortly before 6pm, three men managed to flee from a detention centre in Gävle in eastern Sweden where they were awaiting deportation after having had their asylum claims rejected.

“They somehow managed to open a window and then ran away,” said Gävleborg police spokesperson Daniel Mathsson to the TT news agency.

At just about the same time, three other men also awaiting deportation broke out of detention centre in Ljungaskog in southern Sweden.

The second trio reportedly came into the possession of a set of keys from one of the facility’s staff members and then ran out into the forest.

Police searched the area with dogs, but the men’s tracks ended near a road.

“They most likely had some help getting away, I suspect,” said Skåne police spokesperson Martin Carlsson to TT.


TT/The Local (news@thelocal.se/08 656 6518)

Ruotsissa(!) turvapaikanhakijat ovat lukkojen takana, mutta Suomessa majoitetaan hotelleihin ja motelleihin, joista ei mikään estä heitä vapaasti liikkumasta mihin tykkäävät.

Ainoa "este" on kulkuneuvon puute!

Mielestäni aiemmin nämä vastaanottokeskukset ovat olleet aidattuja ja lukittuja, eikä sieltä noin vain olla pitkin kaupunkeja lähdetty lahnustamaan tai yöelämää viettämään!?
  
  26. tammikuuta 2009 11:57:37

Nimi : Paul R
  
Viesti : Mielestäni aiemmin nämä vastaanottokeskukset ovat olleet aidattuja ja lukittuja, eikä sieltä noin vain olla pitkin kaupunkeja lähdetty lahnustamaan tai yöelämää viettämään!?

Viides kolonna toki taistelee moista tukahduttavaa käytäntöä vastaan ;)
http://vapaaliikkuvuus.net/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=9&Itemid=40
  
  26. tammikuuta 2009 12:13:13

Nimi : Pseudosuomalainen
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Syvälammen ihmisoikeuksien polkemisesta!

On todellinen häpeäpilkku maallemme, ettei taulutelevisiot ja muu viihde ole ajallaan sorrettujen ja vainottujen käytettävissä! Voi vaan kuvitella, kuinka henkensä edestä paenneella on ensiarvoista osoittaa kiitollisuutensa ohella vilpittömiä pyyntöjä sopeutumisensa parantamiseksi.

Ostosmahdollisuuksien puute on riipaisevaa, kaikkihan tiedämme kuinka raha polttelee taskuissa, mikäli ei ole mihin sitä laittaa. Shoppailu on myöskin hyväksi todettua terapiaa vainotuille.

Eristyksissä Syvälammella? Pienin aukoin näin voidaan sanoa:

24 pikavuoroa ja 3 vakiovuoroa päivässä Helsinkiin (matka-aika 65 minuuttia, mikä on kiireiselle paljon!)

24 pikavuoroa päivässä Saloon (matka-aikana 25 minuttia ei täyttäne ihmisoikeuksien määritelmiä shoppailumatkoille?)

Turkuun myös 24 pikavuoroa (1h 25 min)

Lisäksi 7 vakiovuoroa Saloon jokaisena työpäivänä.

Kaksi vakiovuoroa Saloon ja kolme vakiovuoroa Helsinkiin lähtee aivan Syvälammen vastaanottokeskuksen edestä pysäkiltä (50 metriä ilman kuljetusta ei ole herkkua!)

Muut lähtevät 2 km päästä (voitte vaan kuvitellut kuinka sodan jaloista pois ponnistellut hädänalainen tuntee tuollaisen yhtenä helevettinä!)

Amnesty? Euroopan ihmisoikeustuomioistuin?

Joku?
  
  26. tammikuuta 2009 12:16:46

Nimi : P
  
Viesti : Tuossa TV-uutisten motellipätkän alussa käytetään tyypillistä vihervasemmiston aivopeumetodia mediassa. Uutistenlukija puhuu "maahamme saapuneista pakolaisista".

Kyseessä ovat turvapaikan hakijat, jotka näköjään ihan visuaalisin havainnoin tulevat jostain toisen EU-maan kautta ja eivät todellakaan täytä YK:n pakolaismääritelmää.

Viime vuonna vain muutama sata henkeä sai olekeluluvan pakolaisstatuksella , muille annettiin oleskelulupa "humanitaarisin perustein" - joka olisi voitu jättää antamattakin ilmeisten taloudellisten pakolaisten kohdalla.

Samoin ihmetyttää miksi heitä ei palauteta takaisin siihen EU-maahan, johon he ovat ensiksi saapuneet?

  
  26. tammikuuta 2009 12:24:31

Nimi : Syvälammista vielä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suomusjärvellä on Sale ja toinen kauppa huoltoasemalla. Yllättäen 1000 asukkaan kylästä ei etnokauppaa löydy, vaan somaliruokatarvikkeita tarvitsee hakea Salosta.
  
  26. tammikuuta 2009 12:34:22

Nimi : Paul R
  
Viesti : Samoin ihmetyttää miksi heitä ei palauteta takaisin siihen EU-maahan, johon he ovat ensiksi saapuneet?

Ranska oli sijoittanut valtavan pakolaiskeskuksen aivan kanaalin tunnelin läheisyyteen. Ilmeisenä toiveena, että pakolaiset koettavat tunnelin kautta Britteihin. Näin tapahtuikin. Ranska pääsi eroon.
http://tinyurl.com/b79un8
Jotenkin tuntuu, että Astrid petaa Suomea samanlaiseksi varoventtiiliksi Ruotsille.
  
  26. tammikuuta 2009 12:37:14

Nimi : Roots
  
Viesti : Tämä biisi on taas ajankohtainen:

Brand new leather jacket
  
  26. tammikuuta 2009 12:43:11


guestbook © freebok.net