14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 111751-111775

Nimi : Kyröskosken Pärske
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : RKP:n arvot. Mäkin haluun puristella työkseni tissejä. Tietysti valtion laskuun.
  
  22. tammikuuta 2009 22:40:48

Nimi : vellihousu
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Oikein alkoi harmittaa, kun tuli alempana provosoiduttua...

Hetken luulin, että joku on noin tyhmä, mutta nyt tajusin, että ahdistuksissaan vain tekee kiusaa.

Kun vielä saadaan tuo "Luomukalju" opettaja ehdokkaaksi, niin siinä sitä on suvaitsevaisilla ihmettelemistä kun ihmiset äänestää väärin.
  
  22. tammikuuta 2009 22:53:50

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Realisti": "Ei minun tarvitse perustella väitettäni"

Tyypillinen "suvaitseva" vastaus. Faktat puuttuu, joten kiistetään. Ja ihan totta, ei sinun tarvitse perustella mitään.

Istu alas, ja nauti kyydistä. Nyt mennään.
  
  22. tammikuuta 2009 23:02:41

Nimi : Tosi
  
Viesti : Linnan Tuntematonta lainatakseni: sanat sinänsä eivät ole pahasta mutta niiden sisältämä henki on.

Toi pitää paikkansa, mutta niin usein unohdetaan. Ei neekerikään ollut vielä 80-luvulla negatiivinen sana, mutta siitä tuli sellainen. Moni on sitä käyttänyt täysin neutraalina, mutta jostain syystä se ei sitä enää ole. Kaikki tietävät syyn, mutta harva sanoo sitä ääneen ;)
  
  22. tammikuuta 2009 23:16:27

Nimi : KLM
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Neekeri oli ja on edelleen täysin neutraali suomen kielen sana eivätkä minun akateemisesti koulutetut vanhempani enää mitään muuta edes suostu käyttämään, kuten en minäkään (olen myös akateemisesti koulutettu).

Kysymys tämän neekeri-sanan suhteen on siitä, että me suomalaiset suomenkieliset emme saa itse määrittää suomen kieltämme, vaan sen tekevät maahanmuuttajista juuri neekerit, joiden määrä oli jo silloin liikaa Suomen kulttuurin ja kielen yms. suhteen, kun neekeri-sanaa ryhdyttiin sensuroimaan suomen kielessä.
  
  22. tammikuuta 2009 23:26:29

Nimi : Realisti
  
Viesti : Ei Halla-ahosta ole Soinin "Vennamoksi", sillä häneltä puuttuu Vennamon karisma massojen kannalta. Myös, sanoisinko, Vennamon äly. Moni huomaa tämän jo nyt, mutta joillekin, kuten sanottu, täytyy Siperian tämän opettaa. Jakeluun se silti menee ennemmin tai myöhemmin.

Siis: rintama tarvitsee karismaattisen johtajan. Tähän ei Halla-ahosta ole. Massa tarvitsee jonkun, jota kumartaa, kielitieteilijänörtistä ei tähän ole. Se nyt vain on valitettava totuus. Mikä tässä totuudessa on niin vaikeata hamottaa?
  
  22. tammikuuta 2009 23:27:13

Nimi : vellihousu
Kotisivu : Suomen oikeuslaitos... BU HAH HAH HAH
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Pää on leukaamyöden omassa perseessä.
  
  22. tammikuuta 2009 23:43:32

Nimi : Tiedostaja
  
Viesti : Huutava työvoimapulako?

Pääluvun mukaan laskien suurten ikäluokkien osuus koko työvoimasta n. näppituntumalta lienee siinä kymmenen prosentin hujakoilla. Suuri osa tästä joukosta on kuitenkin jo ennenaikaisella eläkkeellä, normaalieläkkeellä tai sitten työttömyyskortistossa, joten he ovat jo poistuneet työvoimasta. Ollaan varovaisia ja arvioidaan, jälleen näppituntumalla, että n. 40 prosenttia. Tällöin työvoimasta poistuvia suurten ikäluokkien edustajia onkin enää n. kuusi prosenttia työvoimasta.

Ikääntyvän ihmisen työpanos ei kertyneestä, mutta jo vanhentuneesta kokemuksesta huolimatta enää vastaa tuottavuudeltaan nuorempien, paremmin ja nykyaikaan koulutettujen ihmisten työpanosta. Suurten ikäluokkien työn tuottavuuteen suhteutettuna voidaan, taas näppituntumalla, arvioida, että yllä esitetystä kuudesta prosentista voidaan ottaa vielä pari prosenttiyksikköä pois. Se efektiivinen työvoimapoistuma olisi silloin enää n. neljä prosenttia.

Virallinen työttömyysluku lienee tällä hetkellä n. seitsemän prosenttia. Kun siihen lisätään turhassa työvoimakoulutuksessa olevat sekä tempputyöllistetyt ja työttömyyskortistojen ulkopuolella olevat, voidaan todelliseksi työttömyysluvuksi arvioida ainakin 20 prosenttia. Kun vielä lakkautetaan turhat julkisen sektorin työpaikat ja annetaan markkinamekanismien nyt jo päälle kaatuvan laman seurauksena vapauttaa työvoimaa (markkinoiden kannalta) turhista yksityisen sektorin firmoista, nousee käytettävissä olevan vapaan työvoiman määrä varovaisestikin arvioiden n. 30 prosenttiin koko työvoimasta.

Vaipanvaihtajia tarvittaneen seuraavan 10-20 vuoden aikana nykyistä enemmän. Suuri osa tästä väestä saataneen kuitenkin nykyisistä vaipanvaihtajista, koska heidän tämän hetkiset hoidokkinsa poistunevat sitä mukaa, kun uusia tulee tilalle. Loppuvajeeseen löytyy varmasti tulijoita tuon 30 prosentin joukosta, joten vanhusten kemiallisia kahleita ei tarvittane.

Myös automaatio ja muu toimintojen tehostaminen vapauttaa lisää työvoimaa. Ja vaikka myöhemmin jaettava BKT-kakku hiukan pienenisikin, myös sen jakajia on tulevaisuudessa vähemmän. Kun tähän lisätään vielä suurten ikäluokkien jättämä perintö, yksityinen ja julkinen omaisuus (aikaisempien sukupolvien rakentama infrastruktuuri), jää nuoremmille sukupolville paljon jaettavaa.
  
  23. tammikuuta 2009 0:24:51

Nimi : Jepjep
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Realisti: "Siis: rintama tarvitsee karismaattisen johtajan. Tähän ei Halla-ahosta ole. Massa tarvitsee jonkun, jota kumartaa, kielitieteilijänörtistä ei tähän ole. Se nyt vain on valitettava totuus. Mikä tässä totuudessa on niin vaikeata hamottaa?"

Kannattaa muuten ottaa selvää, mikä ero on "totuudella" ja "must ny tuntuu näin -fiiliksellä". Aika moni ajattelemaan pystyvä kuitenkin näkee asiat hieman eri tavalla kuin sinä.
  
  23. tammikuuta 2009 0:37:58

Nimi : Kunhan kirjoitan
  
Viesti : Realisti, luepa ruukinmatruunan (Takkirauta) eilinen. Hän povaa siinä, että halla-aholaisuus on vasta alkusoittoa sille, mitä tuleman pitää.

Hän kirjoittaa myös, että Halla-aho ei ole tuossa laivassa kapteeni vaan keulakuva. Sillä, että ilmiö nyt sattuu olemaan halla-aholaisuuden nimellä kulkeva, ei ole mitään merkitystä, koska sieltä perässä tulee valtava määrä samanlaisia, ja vaikka Halla-ahoa ei olisi olemassakaan, keulassa olisi varmasti joku toinen.

Ei kyse ole mistään populismista kuten Itävallan Haider tai Hollannin Fortuyn. Ruukinmatruuna esittää, että kyse on nyt siitä, kun pätkätyösukupolven padottu pettymys ja katkeruus purkautuu isona hyökyaaltona, ja että olemme nähneet vasta alun.
  
  23. tammikuuta 2009 0:47:17

Nimi : LW
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Paladin,

"Kuka se oli se idiootti joka postasi tänne että jos aseita ei saisi laillisesti niin niitä tehtäisiin itse.. just joo pitäis olla ammattilaislaatua olevat metallisorvi pylväspora jyrsin jne jne määrä sekalaista ja kallista konepajatavaraa sekä kädentaitoja."

Klassinen rynnäkkökivääri AK47 on ase, jota valmistetaan varsin suuria määriä mm. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Siellä itse asiassa patruunat ovat se kalliimpi, sotimista rajoittava juttu. Ei kannata ehkä laskea sen varaan, etteikö Suomessa osottaisi valmistaa mitään tuliaseita, vaikka motivaatio ei olisikaan yhtä kova.
  
  23. tammikuuta 2009 1:13:21

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Aih, tää on jo niin paha että itseänikin hieman hävettää postata tänne. Ja aika asenteellista, siinä ei poliittisesti korrektissa mielessä. Taitaapa olla vielä israelilaista propagandaakin.

Mutta silti.
http://www.youtube.com/watch?v=rXMIQDVOs98&feature=dir
  
  23. tammikuuta 2009 2:50:30

Nimi : Ensio
  
Viesti : Terve! Muistatko ne huorat mitä pantiin ukrainassa..se oli ihanaa päästiin poikuudestamme eroon ensin toistemme kanssa yhteisessä huoneessamme ukrainan yLIOPISTOLLA ja sitten myöhemmin huomattiin ettei ollakaan kokonaan homoja kokeiltiin niitä ihania huoriakin.

Ensiosi.
  
  23. tammikuuta 2009 5:52:35

Nimi : Peter Pan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Lukiessani kirjoitusta "Esitutkintaa koskeva päivitys" ja pistin merkille, että kuulustelukysymyksissä oli usein päiväys väärin. Voisiko tässä olla kyse jonkinlaisista vanhenemissäännöistä? Jos ilmiantaja ilmiantaisi riittävän vanhoja tekstejä, tutkintaa ei edes aloitettaisi?
  
  23. tammikuuta 2009 6:49:14

Nimi : Don Pedro
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Uusi hieno uutispaiva taas.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/01/helsingin_vastaanottokeskuksessa_asutaan_ullakolla_497719.html

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/01/turvapaikkalupien_kasittelya_thorsin_mielesta_nopeutettava_497698.html

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinki+majoittaa+turvapaikanhakijoita+keskustahotelleihin/1135242958469

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Tuomioja+USAn+korvattava+Guant%C3%A1namon+vankien+vastaanottamisesta/1135242961656

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Saksa+vie+natsilehden+kustantajan+oikeuteen/1135242956931

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkija+Monet+ihmisoikeusrikkomukset+sivutetaan+uskonnon+nimiss%C3%A4/1135242958672

Hurja meininki paalla taas.
  
  23. tammikuuta 2009 7:17:36

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : Nyt:in Silfverbergiä ahistaa taas niin että vain r-sana helpottaa. Ahistuksen syy: kognitiivinen dissonanssi. Hän kun on huomannut tiedostavan vasemmiston olevan väärässä. Miten huomasi? Hanif Kureishi kertoi.

Silti rasismi. Paha.
  
  23. tammikuuta 2009 7:19:08

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Eipä ollut HS:n nettiversiossa tätä "ilouutista":

http://www.hs.fi/digilehti/kotimaa/artikkeli/Raportti+El%C3%A4keik%C3%A4%C3%A4+pit%C3%A4%C3%A4+nostaa+l%C3%A4hes+viidell%C3%A4+vuodella/1135242965262

Raportti: Eläkeikää pitää nostaa lähes viidellä vuodella
"Suomi ei selviä ikääntymisestä nykymenolla, työntekoa lisättävä"
Piia Elonen

helsingin sanomatEläkeikää on nostettava, työttömyysputki poistettava, osa-aikaeläkkeen ehtoja kiristettävä ja vapaaehtoisten lisäeläkkeiden ikärajaa nostettava.

Tällaisia keinoja esitetään talousneuvoston ikääntymisraportissa, jonka hallitus tilasi.

Ikääntymiseen on varauduttu Suomessa monin tavoin, mutta raportin mukaan lisätoimia tarvitaan.

"Vaikka kuinka katsoo, varautuminen ei ole riittävää. Jotain on tehtävä", arvioi alivaltiosihteeri Vesa Vihriälä valtioneuvoston kansliasta.

Nykymenolla Suomi ei selviä ikääntymisestä. Valtion tulot eivät riitä menoihin, jos politiikkaa ei muuteta. Tämä kestävyysvaje tarkoittaa välitöntä ja pysyvää tarvetta korottaa veroja tai leikata menoja.

Aiemmin vaje on ollut noin prosentti bruttokansantuotteesta, nykylukujen perusteella lähes kaksi miljardia euroa.

Meneillään oleva taantuma on heilauttanut kestävyysvajeen 2,5 prosenttiin, kun hallitus ottaa elvytysvelkaa.

Ongelmaan on kolme ratkaisua: verojen nostaminen, hyvinvointivaltion etujen leikkaaminen tai rakenteelliset muutokset.

Raportti suosittaa rakenteellisia muutoksia. Käytännössä se tarkoittaa työntekoa pitempään, tehokkaampaa julkisten palvelujen tuottamista ja terveydentilan kohentamista.

Työnteon lisäämiseksi riittäisi pääseminen muiden Pohjoismaiden tasolle. 55 vuotta täyttäneet osallistuvat työelämään Suomessa harvemmin kuin muissa Pohjoismaissa. Erityisesti tämä koskee miehiä.

Nykymenolla työvoima uhkaa supistua 190 000 ihmisellä vuoteen 2050 mennessä. Mutta jos Suomi pääsee Ruotsin, Tanskan ja Norjan tasolle, työvoimasta poistuisi vain 20 000.

Houkuttimet eläkkeelle ovat raportin mukaan liian hyvät. Ne kannustavat ihmisiä poistumaan työelämästä aikaisin.

"Erityisesti on puututtava varhaiseläkereitteihin", Vihriälä linjaa.

Työttömyysputki olisi ainakin poistettava. Samoin osa-aikaeläkkeen ehtoja olisi rajoitettava. Työttömyysputki eli oikeus työttömyyspäivärahan lisäpäiviin ennen eläkettä koskee käytännössä yli 57-vuotiaita työntekijöitä. Osa-aikaeläkkeen alaikäraja on 58 vuotta ja varhennetun vanhuuseläkkeen 62 vuotta. Vanhuuseläkkeelle voi jäädä 63-vuotiaana.

Ja kun varhaiseläkeväylät on saatu tukittua, on mahdollista nostaa vanhuuseläkkeen ikärajoja. Ikärajat pitäisi myös sitoa elinajan odotteen parantumiseen, sillä suomalaiset elävät jatkuvasti pidempään. Jos työurat saataisiin pitenemään eliniän mukana, työvoiman määrä jopa kasvaisi.

Käytännössä elinikään suhteutettu eläkeiän nostotarve olisi 4,5 vuotta vuoteen 2050 mennessä.

Eläkkeiden tasoon ei muutoin tarvitse puuttua. Raportti luottaa, että Suomi selviää antamistaan eläkelupauksista. Eläkkeitä suojaavat lait ja rahastointi. Sen sijaan rahan riittäminen vanhustenhuoltoon tai terveys- ja muihin julkisiin palveluihin on epävarmempaa."

_Valtion tulot eivät riitä menoihin, jos politiikkaa ei muuteta. Tämä kestävyysvaje tarkoittaa välitöntä ja pysyvää tarvetta korottaa veroja tai leikata menoja_

Siispä suomalaisten tulee jaksaa jatkaa orjina hamaan hautaan saakka, että "työvoimapulanpoistajat" tulevat elätetyksi.

Skunkki Thors (Huom. akan hairstyle) vaatii lisärahaa TV1:n turvapaikkahakijauutisdoinnin yhteydessä.
Insertissä on tupa täynnä somaleja ja habituksesta päätellen irakilaisia ja afgaaneja.

Eilen TV1:n aamuhaastattelussa ekonomisti Jukka Davidsson luki pelottavat madonluvut tulevasta/olevasta lamasta.
Hänen mukaansa on hyvä, jos selviämme niin ettemme sukella syvemmälle kuin 30-luvulla.
Kyseinen herra oli myös sitä mieltä, että Suomi ei juurikaan voi tehdä yhtään mitään, koska kaikki päätösvalta on annettu EU:lle.
Hän kritisoi myös nykyistä ovet-auki-politiikkaa ja sanoi, että siinä asiassa edessä tullee olemaan pakko ottaa vähintään pari askelta taaksepäin.

Hyvää perjantaita vaan kaikille!

  
  23. tammikuuta 2009 8:02:05

Nimi : Jukka Karén
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimi : Ensio

Viesti : Terve! Muistatko ne huorat mitä pantiin ukrainassa..se oli ihanaa päästiin poikuudestamme eroon ensin toistemme kanssa yhteisessä huoneessamme ukrainan yLIOPISTOLLA ja sitten myöhemmin huomattiin ettei ollakaan kokonaan homoja kokeiltiin niitä ihania huoriakin.

Ensiosi.


Kas, tämä on yhtä väsynyttä kuin tämänaamuisen NYT-liitteen Nousussa-listan ensimmäinen nousija, joka kuului jotakuinkin näin:

Jussi Halla-aho valittiin Korkeasaaren johtokuntaan, ja ensimmäiseksi hän haluaa poistaa tummat karhut ja ottaa niiden tilalle valkoisia jääkarhuja.

Kyllä Reetta Räty ja muut 15- tasolla olevat toimittajanalut ovat hykerrelleet tuota lukiessa.
  
  23. tammikuuta 2009 9:01:04

Nimi : Yksi plus yksi on kaksi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Harri jaskari ja Sirkka Mertala ystäviä:
http://viihde.mtv3.fi/uutiset/muut.shtml/622484?jaskari_harri

Sirkka Mertala uhkasi Jaskarin striptease-tanssijanakin toiminutta naisystävää syyteellä, koska tämä oli häiriköinyt puhelimsessa. Jaskari uhkasi Mertalaa vastakanteella:

http://viihde.mtv3.fi/uutiset/muut.shtml/786565?mertala_sirkka

Nythän syntymästään saakkaa vasenkätinen ja absolutistinakin tunnettu Matti Vanhanen on Mertalan uusi ihastus. Matin exä kirjoitti kirjan ja Matti nosti kanteen ja voitti. Hyvä Matti! Matti nähtiin myös vihreän Merikukan kanssa ravintolassa ja terveyskeskuksen ensiavussa yöaikaan rauhoittelemassa vessapaperirullakohtauksen saanutta Merikukkaa. Missä oli Hjallis? Merikukka osti sittemmin City-maasturin, kuten vihreään elämäntyyliin sopii.

Tanja Vieno.. Karpe.. Saare.. öhh. Tanja vaan (en oikeasti tiedä tämän hetkistä nimeä, koulutus: sosionomi, AMK). Väitetään, että hänkin olisi Vanhasen kanssa hyviä tuttuja.

Mietin tuossa vain, että kuinkahan Jussistakin saataisiin yhtä mediaseksikäs henkilö. En suosittele tuohon samaan piiriin mukaan lähtemistä, mutta jonkinlainen otsikkoa nostattava salarakas ja yöllisiä terveyskeskusseikkailuja yli puoluerajojen nyt tarvittaisiin, niin homma lähtisi rajuun nousukiitoon. Jos Karpela vielä vapautuu, niin...
  
  23. tammikuuta 2009 9:06:33

Nimi : Helsingin käräjäoikeudessa tapahtunutta
  
Viesti : Turvapaikkaa hakeva Abdullah oli syytteessä väärien tietojen antamisesta viranomaisille. Oli valehdellut olevansa Iranista, vaikka on Irakista.

Miten jäi kiinni valeesta? Oli itse kertonut että onkin Irakista. Miksi kertoi? Koska sai kielteisen turvapaikkapäätökseen, johon oli tullut valitusten ja kahden vuoden prosessin jälkeen hallinto-oikeuden lainvoimainen päätös. Karkotus Iraniin odotti.

Nyt kun Abdullah onkin Irakista, niin koko hallinto-oikeusprosessi alkaa alusta. Taas menee pari vuotta sen pähkimiseen, voidaanko Abdullah palauttaa Iranin sijasta Irakiin.

Käräjäoikeuden sakkotuomiosta voi tietenkin valittaa hoviin. Sakkojen määrään vaikuttavia tuloja ei ole.

Kotitehtävä: paljonko tuomarit, asianajajat, tulkit, pakolaisneuvojat ym. nettovat veronmaksajien rahaa Abdullahin prosessin aikana? Paljonko Abdullah saa veronmaksajilta sosiaaliturva? Riittääkö 100 000 euroa?

Tarina on tosi. Tapahtui eilen Helsingin käräjäoikeudessa.
  
  23. tammikuuta 2009 9:50:24

Nimi : ascascas
  
Viesti : Mikis Abdullahia ei voida palauttaa Irakin ja Iranin rajalle? Päättää sitten siinä, kumpaan suuntaan lähti?

Miksi meidän pitää sietää valehtelua ja järjestelmämme hyväksikäyttöä?
  
  23. tammikuuta 2009 10:35:19

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "http://www.hs.fi/digilehti/kotimaa/artikkeli/Raportti+El%C3%A4keik%C3%A4%C3%A4+pit%C3%A4%C3%A4+nostaa+l%C3%A4hes+viidell%C3%A4+vuodella/1135242965262

Raportti: Eläkeikää pitää nostaa lähes viidellä vuodella
"Suomi ei selviä ikääntymisestä nykymenolla, työntekoa lisättävä"
Piia Elonen

helsingin sanomatEläkeikää on nostettava, työttömyysputki poistettava, osa-aikaeläkkeen ehtoja kiristettävä ja vapaaehtoisten lisäeläkkeiden ikärajaa nostettava.

Tällaisia keinoja esitetään talousneuvoston ikääntymisraportissa, jonka hallitus tilasi.

Ikääntymiseen on varauduttu Suomessa monin tavoin, mutta raportin mukaan lisätoimia tarvitaan.

"Vaikka kuinka katsoo, varautuminen ei ole riittävää. Jotain on tehtävä", arvioi alivaltiosihteeri Vesa Vihriälä valtioneuvoston kansliasta.

Nykymenolla Suomi ei selviä ikääntymisestä. Valtion tulot eivät riitä menoihin, jos politiikkaa ei muuteta. Tämä kestävyysvaje tarkoittaa välitöntä ja pysyvää tarvetta korottaa veroja tai leikata menoja.

Aiemmin vaje on ollut noin prosentti bruttokansantuotteesta, nykylukujen perusteella lähes kaksi miljardia euroa.

Meneillään oleva taantuma on heilauttanut kestävyysvajeen 2,5 prosenttiin, kun hallitus ottaa elvytysvelkaa.

Ongelmaan on kolme ratkaisua: verojen nostaminen, hyvinvointivaltion etujen leikkaaminen tai rakenteelliset muutokset.

Raportti suosittaa rakenteellisia muutoksia. Käytännössä se tarkoittaa työntekoa pitempään, tehokkaampaa julkisten palvelujen tuottamista ja terveydentilan kohentamista.

Työnteon lisäämiseksi riittäisi pääseminen muiden Pohjoismaiden tasolle. 55 vuotta täyttäneet osallistuvat työelämään Suomessa harvemmin kuin muissa Pohjoismaissa. Erityisesti tämä koskee miehiä.

Nykymenolla työvoima uhkaa supistua 190 000 ihmisellä vuoteen 2050 mennessä. Mutta jos Suomi pääsee Ruotsin, Tanskan ja Norjan tasolle, työvoimasta poistuisi vain 20 000.

Houkuttimet eläkkeelle ovat raportin mukaan liian hyvät. Ne kannustavat ihmisiä poistumaan työelämästä aikaisin.

"Erityisesti on puututtava varhaiseläkereitteihin", Vihriälä linjaa.

Työttömyysputki olisi ainakin poistettava. Samoin osa-aikaeläkkeen ehtoja olisi rajoitettava. Työttömyysputki eli oikeus työttömyyspäivärahan lisäpäiviin ennen eläkettä koskee käytännössä yli 57-vuotiaita työntekijöitä. Osa-aikaeläkkeen alaikäraja on 58 vuotta ja varhennetun vanhuuseläkkeen 62 vuotta. Vanhuuseläkkeelle voi jäädä 63-vuotiaana.

Ja kun varhaiseläkeväylät on saatu tukittua, on mahdollista nostaa vanhuuseläkkeen ikärajoja. Ikärajat pitäisi myös sitoa elinajan odotteen parantumiseen, sillä suomalaiset elävät jatkuvasti pidempään. Jos työurat saataisiin pitenemään eliniän mukana, työvoiman määrä jopa kasvaisi.

Käytännössä elinikään suhteutettu eläkeiän nostotarve olisi 4,5 vuotta vuoteen 2050 mennessä.

Eläkkeiden tasoon ei muutoin tarvitse puuttua. Raportti luottaa, että Suomi selviää antamistaan eläkelupauksista. Eläkkeitä suojaavat lait ja rahastointi. Sen sijaan rahan riittäminen vanhustenhuoltoon tai terveys- ja muihin julkisiin palveluihin on epävarmempaa.""

...Tarkoittaako tämä että nyt sitä, että nyt virallisesti myönnetään ettei maahanmuutosta ole minkäänlaista apua huoltosuhteeseen?

  
  23. tammikuuta 2009 10:55:34

Nimi : Raine
Mitä teen : Mainitsen Rosa Meriläisen ja saan kirjoituskiellon
  
Viesti : "
Mietin tuossa vain, että kuinkahan Jussistakin saataisiin yhtä mediaseksikäs henkilö. En suosittele tuohon samaan piiriin mukaan lähtemistä, mutta jonkinlainen otsikkoa nostattava salarakas ja yöllisiä terveyskeskusseikkailuja yli puoluerajojen nyt tarvittaisiin, niin homma lähtisi rajuun nousukiitoon. "

Jussin pitäisi iskeä Rosa Meriläinen. Se olisi todella mediaseksikäs temppu: molemmilla on puolisot, molemmilla on lapsia, puoluerajat ylittyisivät kaikkein radikaaleimmalla mahdollisella tavalla ja sitten on vielä se eräs julkisuudessakin kohua herättänyt kirjoitus...

Anteeksi, oli pakko. Oli liian hyvä tilaisuus päästettäväksi käsistä :-) Toivottavasti et Jussi traumatisoidu jo pelkästä ajatuksesta, jos tämän luet :-)
  
  23. tammikuuta 2009 11:21:40

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Noista raporteista voi lukea rivien välistä että ikääntyneitä työpaikkansa menettäneitä suomalaisia roikutetaan työmarkkina-ja sosiaalitukien varassa jotta eläkkeitä ei tarvitsisi maksaa KELA:n kassasta. Mihin nekin rahat haihtuvat? Ihmninen on tehnyt täyden työrupeaman ja tienannut eläkkeensä eikä pääse eläkepäiviä viettämään. Silti kasvatetaan elätettävien joukkoa ulkomailta tuottamalla. Samalla avustetaan loputtomiin isolla rahalla maita joilla on luonnonrikkauksia ja täydet mahdollisuudet nostaa elintasoaan. Uutena avustuksen kohteena on Islannin kaltaiset maat jotka ovat sössineet kasinopelissä varantonsa. Eikä sitä viime laman aiheuttamaa jättivelkaa ole saatu maksettua uuden laman kynnyksellä. Hyvin menee Suomi!
  
  23. tammikuuta 2009 11:35:32

Nimi : Timoteus
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Peter Pan: "Lukiessani kirjoitusta "Esitutkintaa koskeva päivitys" ja pistin merkille, että kuulustelukysymyksissä oli usein päiväys väärin. Voisiko tässä olla kyse jonkinlaisista vanhenemissäännöistä? Jos ilmiantaja ilmiantaisi riittävän vanhoja tekstejä, tutkintaa ei edes aloitettaisi?"


Kiihottaminen kansanryhmää vastaan vanhenee viidessä vuodessa eli käsitellyistä kirjoituksista vain Katuhäirinnästä on vanhentunut (toki yksi niistä, joissa päivämäärä oli väärä).

Mitäköhän raskauttavaa kirjoituksesta "Kepeitä kevätjuttuja" on löydetty? En löydä siitä mitään sellaista, minkä voisin kuvitella olevan kenenkään mielestä rikos.
  
  23. tammikuuta 2009 11:37:46


guestbook © freebok.net