14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 111551-111575

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Odysseas
Viesti : Tulipa vielä mieleeni tuosta "Demokraattisesta lakimiehestä" Illmannista( Jotenkin tuntuu huvittavalta että totalitäärisen yhteiskunnan ihannoitsijat kutsuvat itseään demokraattisiksi, ilmeiseti tässä on kyse heidän porukkansa sisäpiirihuumorista? )"

Samaa ristiriitaa pohti Kari Suomalainen kirjassa Karin ääni v. 1990:
"Kun jotkut sanovat olevansa sosialistisia ja demokraattisia, etuliitteenä sillä on aina hiukan epäilyttävä vaikutus. Jälkimmäistä sanaa on käytetty väärin. Demokraattisen lakimiehen objektiivisuus epäilyttää. Niin sanotuissa demokraattisissa tasavalloissa kansalaisilla ei ole ollut mitään sanomista." (s. 77)

Asiasta toiseen:
US:n blogissaan vantaalainen vihreä, kaupunginvaltuutetuksikin pyrkinyt Vaula Norrena perää Vihreitä macho-äijiä tulemaan ulos kaapista.
Onko niitä ja onkohan Vaulalla kotonaan sellainen, kun hänen ukkonsa on egyptiläinen mikäli muistan oikein hänen Kunnallisvaalien ajan blogikirjoituksiaan.

http://vaulanorrena.blogit.uusisuomi.fi/2009/01/19/vihreat-macho-aijat-tulkaa-kaapista/
  
  20. tammikuuta 2009 8:23:44

Nimi : J. Mäki-Ketelä vastaa Arvolle
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hei Arvo Kefir!

Pari vinkkiä:
1. Opettele lukemaan

2. Opettele ajattelemaan

4. Yritä ihan tosissasi ymmärtää lukemasi.

5. Tutustu sen jälkeen Suomen lakiin. Erityisesti kohtiin: a) Perustuslaki, 12 § Sananvapaus ja julkisuus sekä b) Työsopimuslaki 26.1.2001/55, sieltä kohta: 7 luku
Työsopimuksen irtisanomisperusteet
1 §
Yleissäännös irtisanomisperusteista
Työnantaja saa irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen vain asiallisesta ja painavasta syystä.

Asiallisena ja painavana irtisanomisperusteena ei voida pitää ainakaan:
3) työntekijän poliittisia, uskonnollisia tai muita mielipiteitä tai hänen osallistumistaan yhteiskunnalliseen tai yhdistystoimintaan;

5. Yritä taas ymmärtää lukemaasi. Jos et ymmärtänyt, lue uudestaan. Tarvittaessa niin kauan, että ymmärrät. Mielipidekirjoituksia on joskus vaikea ymmärtää, lakitekstistä nyt puhumattakaan
  
  20. tammikuuta 2009 8:23:55

Nimi : ransu
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : : Keskustan ministeri LIISA HYSSÄLÄ teki niin törkeän tempun siirtäessään lääkelaitoksen omalle vaalipiirilleen + Matti "somalit tänne ja suomalaiset hiljaa" Vanhasen teot ovat aiheuttaneet sen että erosin keskustapuolueesta ja siirryn Perussuomalaisten riveihin. Näin ovat toimineet myös monet ystäväni. Kiitos Liisa "omaetuennenmuita" Hyssälä

Lääkelaitoksella ei ole EU:hun liittymisen jälkeen juuri järkevää tekemistä sillä EU:n lääkelaitos EMEA hyväksyy lääkkeiden myyntiluvat sisämarkkinoille. Tuskin on yllätys se että Lääkelaitoksen henkilökunta ei ole vähentynyt lainkaan työtehtävien vähetessä, vaan siellä istuu edelleen 200 kovapalkkaista henkilöä hyväksymässä lääkkeiden suomenkielisiä pakkausselosteita ja koordinoimassa yhteistyötä EMEA:n kanssa.
  
  20. tammikuuta 2009 8:49:42

Nimi : Mäkistartti
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Hei!

Mäkistartti-Ketale: voisitko ystävällisesti opetella kirjoittamaan isot ja pienet alkukirjaimet oikein kun päästät noita aivopieruja:

"Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Mikäli Jussi Halla-aho todella joskus joutuu oikeuteen nyt esitutkinnassa olevista ”rikoksista”, niin tuona päivänä Suomi liittyy arvoiseensa kerhoon muiden totalitaaristen diktatuurien kanssa. Siinä onkin veljekset kuin ilvekset: Suomi, Neuvostoliitto, Natsi-Saksa, Kiina, Itä-Saksa, Pohjois-Korea jne.

Olen saanut adressiin liittyen paljon kannustavaa palautetta nimenomaan poliisiin ja rajavartiostoon kuuluvilta henkilöiltä. Lisäksi tunnen paljon poliiseja ja tiedän, mitä mieltä he näistä maahanmuuttoasioista ja niiden seurauksista todellisuudessa ovat.

Niinpä minun on erittäin vaikea uskoa, että kukaan Helsingin poliisissa tekee tätä esitutkintaa minkäänlaista mielihyvää tuntien.

Sen sijaan voin kuvitella, minkälaisia tuntemuksia tämmöinen pelleily herättää ylityöllistetyissä poliiseissa, joilla olisi varmasti oikeitakin rikoksia tutkittavinaan.

Tsemppiä, Jussi! Totuus voittaa aina, ennemmin tai myöhemmin!

19. tammikuuta 2009 22:02:29"

Natsi-Saksa kirjoitetaan natsi-Saksa

Homma on laskussa!
  
  20. tammikuuta 2009 8:56:12

Nimi : raisiolaine
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2009-01-20,104:2:588355,1:0:0:0:0:0:

Turvapaikanhakijoiden ja oleskeluluvan saaneiden kotoutuminen ja työnsaanti paikkakunnalla on epävarmaa

Jaahas - resursseja (=rahaa) kotoutumiseen ohjataan enenevässä määrin ja huutava työvoimapula uhkaa. Vorssassa ainakin kaupunginjohtajalla on tosiasiat tiedossa. Ehkä "lisäselvityksistä" sitten aikanaan käy ilmi että vastaanottokeskus on rikkaus ja voimavara jota Vorssalla ja sen asukkailla ei ole varaa menettää ja että semmonen pitää perustaa ensitilassa.
  
  20. tammikuuta 2009 8:57:36

Nimi : Hah hah haa!:)
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : "Olen saanut adressiin liittyen paljon kannustavaa palautetta nimenomaan poliisiin ja rajavartiostoon kuuluvilta henkilöiltä. Lisäksi tunnen paljon poliiseja ja tiedän, mitä mieltä he näistä maahanmuuttoasioista ja niiden seurauksista todellisuudessa ovat.

Niinpä minun on erittäin vaikea uskoa, että kukaan Helsingin poliisissa tekee tätä esitutkintaa minkäänlaista mielihyvää tuntien."

Aha, siitäpäs voi tehdä yleistyksen Helsingin tai koko Suomen poliisivoimiin. Kun minä tiedään ja musta tuntuu. mielestäsi siis muutama SINUN väittämäsi rajavartija tai poliisi = koko Suomi.
  
  20. tammikuuta 2009 9:01:57

Nimi : Rankkuri
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Myös mun poliisin ammattia harjoittavat kaverit on Homman linjoilla. Toinen asia on sitten nämä omaa uraansa kaikin keinoin edistävät "johtajat", jotka ovat aina sitä mieltä, mikä saattaisi edistää heidän uraansa.
  
  20. tammikuuta 2009 9:10:21

Nimi : raisiolaine
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Jostain kumman syystä linkki ei toiminut enää, joten laitan jutun tähän kokonaisuudessa (ihme juttu muuten että pitää näitä kirjoituksia lukiessa ensimmäiseksi ottaa sivu parempaan talteen - voisikohan Turun Sanomista joku valaista minua että miksi näin):

Julkaistu 20.1.2009 1:31:02

Forssa miettii vielä turvapaikan- hakijoiden vastaanottokeskusta

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Forssan kaupunginhallitus ei tehnyt vielä päätöstä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta. Kaupunginjohtaja Tapani Venho esitteli, ettei keskusta perusteta, koska sen toiminnasta valtiolta saatava korvaus ei kata kaupungille syntyviä kustannuksia.

Hallitus pani asian pöydälle lisäselvitysten hankkimista varten.

Forssa päätyi jo viime kesänä ratkaisuun, ettei se toistaiseksi ota kiintiöpakolaisia. Hämeen työvoima- ja elinkeinokeskus tiedusteli joulun alla Forssan halukkuutta vastaanottokeskuksen perustamiseksi.

Keskukseen tulisi vähintään 150 paikkaa ja sen perustaisi Forssa tai Suomen Punainen Risti tai molemmat yhdessä. Asuntoja vuokrattaisiin kaupungin vuokrataloyhtiöltä.

Kaupunki saisi valtiolta korvausta oleskeluluvan saaneesta turvapaikanhakijasta. Esimerkiksi toimeentulotukimenot korvataan kolmen vuoden ajalta ja terveys- ja sosiaalihuollon kustannukset enintään kymmenen vuoden ajalta. Korvaussummat ovat peräisin vuodelta 1993.

Forssan taloustilanne on vaikea ja sen verotulojen arvioidaan vähenevän lähivuosina. Oleskeluluvan saaneiden ja vastaanottokeskuksessa olevien palvelujen järjestäminen vaatisi kaupungilta kuitenkin monenlaisia toimia. Turvapaikanhakijoiden ja oleskeluluvan saaneiden kotoutuminen ja työnsaanti paikkakunnalla on epävarmaa.

Julkaistu 20.1.2009 1:31:02


Kun tarkemmin ajattee asiaa niin oli oikeastaan aika ihmeellistä että tämmönen kirjoitus oli nettiversioon asti TS:ssä päässyt.
  
  20. tammikuuta 2009 9:13:08

Nimi : Tarkkkis
  
Viesti : Että M-K pitää halla-ahon oikeusjuttua ikään kuin osoituksena totalitarismista (kovin lapsellista tuon ikäiseltä mieheltä) kertoo hänen suhtautumisestaan ulkomaalaisiin paljon. Onko sellaisen mielipiteen - eli että rasistinen kirjoittelu on sopivaa ja puolustettavaa - omaava sopiva opetustoimeen, sopii kysyä.
  
  20. tammikuuta 2009 9:13:24

Nimi : Jiri Keronen
Kotisivu : Helvetin puutarha
  
Viesti : Tarkkis: Kysymys on nimenomaan siitä, että Halla-ahon kirjoitukset eivät ole rasistisia, eivätkä ne myöskään ammu yli muutamia inhimillisiä erehdyksiä lukuunottamatta. Jos Halla-aho tuomitaan maltillisesta ja oikeasti järkevästi perustellusta kirjoittamisesta, silloin asia voidaan ihan aikuisten oikeasti rinnastaa totalitaaristen valtioiden harjoittamaan ajatusrikollisten jahtaamiseen.
  
  20. tammikuuta 2009 9:26:03

Nimi : ortodoksi-evakko Karjalasta
  
Viesti : Jussi Halla-aho + perhe!

Ole turvallisin mielin; kaikki tuttuni, lapseni ja lastenlapset perheineen ahmivat "plokiasi" varsinkin medianurkkaa...

Samat sanat Timo Soinille + perhe.
  
  20. tammikuuta 2009 9:32:27

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Että M-K pitää halla-ahon oikeusjuttua ikään kuin osoituksena totalitarismista (kovin lapsellista tuon ikäiseltä mieheltä) kertoo hänen suhtautumisestaan ulkomaalaisiin paljon."

Tarkkkis-trollin kirjoitus kertoo paljon hänen omasta arvostelukyvystään.

Kun valtio pyrkii aktiivisesti tuomitsemaan ihmisiä oikeudessa heidän mielipiteidensä takia, on täysin oikeutettua puhua totalitarismista.

"Onko sellaisen mielipiteen - eli että rasistinen kirjoittelu on sopivaa ja puolustettavaa - omaava sopiva opetustoimeen, sopii kysyä."

Tuokin lause kertoo totalitaristisesta asenteesta. "Rasistit" pitää savustaa työpaikoiltaan mielipiteidensä takia. Heidän kyvyllään suorittaa työtehtäviä ei ole sen rinnalla merkitystä.

Maa, joka tuomitsee ihmisiä oikeudessa mielipiteiden takia ja jossa ihmiset eivät uskalla sanoa mielipiteitään tuomion pelossa, ei ole vapaa eikä demokraattinen missään merkittävässä mielessä vaan "kansandemokratia" tai "demlakratia".

Suomi on matkalla kohti totalitarismia.
  
  20. tammikuuta 2009 9:35:07

Nimi : hannes V
Kotisivu : http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Huomasitteko mitä SUPOn päällikkö kertoi aamuTV:ssä pari päivää sitten?

Suojelupoliisin päällikkö arvioi, että Suomella on 3-5 vuotta aikaa ratkaista maahanmuuton ongelmat ennen kuin alkaa esiintymään turhautumista, eristäytymistä ja radikalisoitumista... eipä ole taas vaikea arvata minkä vähemmistöryhmän radikalisoitumista tässä tarkoitettiin.

Suomessa siis voi jo arviolta vuosina 2012-2014 esiintyä samanlaisia väkivaltaisia mellakoita kuin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.


Totuus on että joka ikinen monikulturismia tukenut maa on epäonnistunut muslimitaustaisten ja somalien kotiuttamisessa vaikka ovat käyttäneet mm. positiivista syrjintää tukeakseen heidän kotiuttamistaan eli täysin samoja keinoja mitä Suomi käyttää nyt.


Jos kerran kotiuttaminen ja integrointi on epäonnistunut JOKAISESSA länsimaassa järjestään niin eikä ole hyvin todennäköistä että homma menee poskelleen myös täällä?

Vai onko Suomessa fiksumia poliitikkoa (kuten Astrid Thors) kuin kaikissa muissa länsimaissa.

P.S Katsokaapa linkistä YLEn Radio Peilin ohjelma Berliinistä. Kuinka siellä on joka kolmannen polven maahanmuuttajat kotiutuneen Saksalaiseen yhteiskuntaan.
  
  20. tammikuuta 2009 9:36:27

Nimi : M
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Ilmapiiriä raikastaisi Mika Illmanin ero. Enkä tarkoita avioeroa.
  
  20. tammikuuta 2009 9:55:42

Nimi : J. Mäki-Ketelä kommentoi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Adressin on allekirjoittanut 27032 henkilöä.

Siinä olennainen
  
  20. tammikuuta 2009 10:01:56

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Del:
"Hommaforumilla, mihin en edelleenkään ole saanut rekkauspostia, veikkaillaan että oikeusjuttu olisi Illmanin henkilökohtainen projekti."

Henkilökohtainen kyllä, mutta ei hän ole ristiretkellään yksin. Tuleeko muillekin tästä tekstinpätkästä Illmanin viimeaikaiset toimet mieleen?

Strateginen käräjöinti
[...]
Rasisminvastaisuus on melko uusi alue laeissa ja kansalaisjärjestöjen tehtävä on kasvattaa yleistä tietoisuutta niistä mahdollisuuksista, joita sillä on. Tästä johtuen strategisesta käräjöinnistä on tullut hyödyllinen asianajotekniikka, kansalaisjärjestöt voivat sekä suoranaisesti ottaa osaa strategiseen käräjöintiin että tukea muita keräämällä tietoa, arvioimalla mahdollisia uhreja ja ottamalla osaa asianajamiseen.
[...]


ENAR-Finland: Vastaus rasismiin Suomessa -kirjanen (pdf)

http://www.enar.fi/
http://www.enar-eu.org/Page.asp?docid=15819&langue=EN

Suomessa ei ole erillistä rasismin kieltävää lainsäädäntöä, vaan meillä on normaali kaikkia kansalaisia koskeva syrjinnän ja uhkailun kielto. Illman venyttää lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tässä eurooppalaisessa "rasisminvastaisessa hengessä" työkalukseen strategisessa käräjöinnissä. ENAR-Finlandin puheenjohtaja on muuten eräs Ali Qassim, rasismin ammattilainen.
  
  20. tammikuuta 2009 10:19:08

Nimi : Albion
Kotisivu : http://www.bnp.org.uk
  
Viesti : Euro elections

The euro elections are not taking seriously by many people, but because of the current climate this time they should be seen as an important election. For two reasons and many others.

1. Many politicians and groups hope that Perussuomalaiset local election success wont happen again If Perussuomalaiset are successful at the Euro elections it shows they are a serious party with serious issues.
2. If Perussuomalaiset are to use immigration issues in their campaign it would be interesting to see finally where other politicians stand on the issue immigration as election vote winner
  
  20. tammikuuta 2009 10:26:23

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suojelupoliisin päällikkö arvioi, että Suomella on 3-5 vuotta aikaa ratkaista maahanmuuton ongelmat ennen kuin alkaa esiintymään turhautumista, eristäytymistä ja radikalisoitumista... eipä ole taas vaikea arvata minkä vähemmistöryhmän radikalisoitumista tässä tarkoitettiin.

Radikalisoituminen johtunee ainakin kahdesta syystä. Suomeen kulttuurisesti sopimattomien ryhmien koko kasvaa yli kriittisen pisteen vähentäen muukalaisten halua sopeutua ja toisaalta Suomessa oleva toinen muukalaissukupolvi saavuttaa aikuisiän, mutta joutuu pettymään toiveissaan niinkuin suomalaisetkin nuoret. Valitettavasti vierasperäiset projisoivat ongelmansa suomalaisten syyksi varsinkin, kun poliittisen eliitin taholta tarjotaan ongelmien syyksi alkuperäisväestön rasismia.

Tuleva lama viimeistelee tilanteen. Pettymyksiä on luvassa ruusuista tulevaisuutta odottaneille.

Maahanmuuton ongelmiin on ainoastaan yksi tehokas lääke. Se on maahanmuuton rajoittaminen ja jopa nykyisen vierasperäisen kulttuurisesti Suomeen sopimattoman väestön kotimaihinsa paluun edistäminen.  
  20. tammikuuta 2009 10:30:13

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Minusta on jotenkin hassua ja kuvaavaa että tänne asti eksyneet Halla-ahon kritisoijat pystyvät joko uhkailuun, homotteluun, kirjoitusvirheistä nipottamiseen, tai sananvapausoikeudenkäynneillä elvistelyyn. Siis ihan oikeasti, tuoko on parasta mihin oikeamieliset ja suvaitsevaiset pystyvät?

Asia on vain nyt niin että järkevässä ja toimivassa oikeusjärjestelmässä EI OLE OLEMASSA ajatusrikosta.
Rikoksella täytyy olla uhri, ja sillä täytyy olla tahallisuus. (Tahattomista tuottamuksista kyllä voi myös tuomita, mutta mutta ne eivät ole sama asia.)

Ja mielipiteen- ja sananvapaus, erityisesti merkittävän poliitikon tapauksessa pitää olla käytettävissä. Jussin kirjoituksista kun ei voi oikeasti sanoa että ne olisivat tuottaneet mitään erityistä pahaa, ja tuollaiseen mielipiteenilmaisuun täytyy olla oikeus.

Se että juuri Sinä et pidä esitettävistä asioista, ei oikeuta niiden sensurointiin tai tuomitsemiseen.

Jos tuota ajatusrikosperiaatetta vastaan rikotaan, niin silloin minäkin tunnustan että Suomen Oikeuslaitos on mätä. Tällöin myös minun on vastentahtoisesti ilmaistava oma tyytymättömyyteni valtioni toimintaan, ja irtisanottava luottamukseni järjestelmään.
  
  20. tammikuuta 2009 10:30:26

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimi : Dan
Kotisivu : Yle Areena Päivän peili 15.1.2009

Viesti : Yle Uutiset Päivän peili 15.1.2009:

"Valtionsyyttäjä Mika Ilman on sitä mieltä, että räväkkä tuomio raikastaa ilmaa."

Tuossa tapauksessa kyse oli onneksi vain pörssirikostuomiosta, mutta Ilmanilla on ilmeisesti muitakin ilmanraikastushaaveita.


20. tammikuuta 2009 5:23:31
-----------------------------------

Juu,Stalinkin aikanaan oli näillä linjoilla,raikasti syyttäjien taustaohjaajana jos jonkinlaista ammattikuntaa ja kansanosaa/kansoja.
25 vuoden leirituomioon, jopa teloitukseen, riitti väärin asettettu sana.
Neukkulaa hallittii pelolla ja terrorilla ja jostain kumman syystä kansa siihen alistui.

Radzinskin kirjassa "Stalin" kirjoitetaan talvisodasta ja dokumentteihin perustuvista keskusteluista...Stalin esikuntineen toteaa Neukkulan hävinneen Suomelle talvisodan mutta että asiaan palattaisiin uudemman kerran...
Samassa yhteydessä Stalin totesi suomalaisten olevan uppiniskaista kansaa joka täydellisesti pitää siirtää asuinsijoiltaan uudelleen asutettavaksi(Siperiaan).
Elikäs nyt kun Illman suorittaa demokraatista "Räväköillä tuomioilla ilmaa raikastaen", on hän ilmeisesti unohtanut tämän asian jonka Stalinkin oppi?

  
  20. tammikuuta 2009 10:30:40

Nimi : Joonatan
  
Viesti : ENAR-Finlandin puheenjohtaja on muuten eräs Ali Qassim, rasismin ammattilainen.

Eikä? Hahaa, on se ehtivä kaveri.

Ei sillä, ei kaikki sen jutut ole vedättämistä omaan taskuun, jos tuollaisenkin paperin on saanut aikaiseksi. Toki tuo on oman asian ajamista, ja siihen kaikilla on oikeus, kunhan sen tekee laillisin ja soveliain konstein. Siitä kaikki hatunnosto.

Mutta huvittava yhteensattuma silti. :)
  
  20. tammikuuta 2009 10:34:59

Nimi : Roope
Kotisivu : Maahanmuuttotieto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ENAR-Finlandin puheenjohtaja on muuten eräs Ali Qassim

"Mutta huvittava yhteensattuma silti. :)"

Ei ole huvittava, eikä se taida olla myöskään yhteensattuma. Kannattaa tutkia kuinka sananvapaudenvastainen liike on verkostoitunut. Täällä ja muuallakin puolihuolimattomasti herjataan esimerkiksi "demlalaisia" lakimiehiä, mutta he tosiaan ovat yksi tärkeä solmukohta kyseisessä liikkeessä. Lakien valmistelun (mm. Suurpää) ja tulkinnan hallinta (mm. Illman) on mahtava työkalu. Tuo ENAR on sitten EU-rahalla toimiva vaikuttaja, mutta onneksi se on tainnut jäädä Ali Qassimin rahapuuksi.

Maahanmuuttokriittisten ei kannata liikaa ylpistyä esimerkiksi perussuomalaisten suosion kasvusta. Sillä ei ole enää kovinkaan paljon tekemistä maahanmuuttokriittisten ylläpitämien blogien tai kansalaiskeskustelun kanssa. Nyt liike saa nostetta lähinnä poliitikkojen käsittämättömän typeristä lausunnoista (Thors, Brax, Lipponen, Vanhanen).

Toivoisin maahanmuuttokriittisten heräävän keskinäisestä fiilistelybloggailustaan ja lausuntoihin reagoinnistaan reaktiiviseen toimintaan. Tämän toiminnan perusta on tieto. Mihin tietomme maahanmuuttopolitiikasta perustuu? Pariin ulkoaopittuun lukuun, muutamaan selaimeen tallennettuun uutiseen sekä Scriptan ja jonkun muun blogin kirjoituksiin.

Meidän on ennen muun toiminnan suunnittelua lähdettävä ihan alkeista eli luotettavan tiedon keräämisestä ja tuomisesta kaikkien käytettäväksi. Toivon että aktiivibloggaajat ja Hommakeskustelijat alkavat suunnata edes osan energiastaan tiedon keräämiseen ja jakamiseen. Ei ole hyväksyttävää, että joka tiedonmuru pitää erikseen kaivaa esiin selaamalla läpi muutama blogikirjoitus tai pari Hommafoorumin keskusteluketjua.

Yksi näkemys tämän tavoitteen toteuttamisesta on Maahanmuuttotieto, jonka pitäisi kypsyä julkisesti levitettävälle tasolle joskus ennen eurovaaleja. Noille sivuille kerätään yhteen paikkaan helposti luettavaksi mm. olennaisin virallisista lähteistä saatava maahanmuuttoaiheinen tieto.
  
  20. tammikuuta 2009 11:37:52

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Roope, ole tietysti aivan oikeassa.
Olen samaa mieltä että täällä meemien hokeminen ei vie enää Hommaa eteenpäin, mitä nyt esittelee ne uusille tulokkaille. Mutta useat postaukset ympäri nettiä vain toistavat samoja asioita, ja jos tätä asiaa rupeaa kyselemään, niin saattaa villakoiran ytimeksi jostain kauhistelu-uutisesta nousta se sama vanha lähde. Ja se ei pitkän päälle ole kovin uskottavaa.

Itselleni, ei kvantitatiivsesti, saan kyllä aina lisää "uskoa" kun luen nettihesarin ja muut tunnetut mokutuslähteet: on melken 100% varmaa että sieltä löytyy joku varsin raskauttava mokutus-uutinen. Joko maailmalta tai Suomesta löytyy joku sopiva yksittäistapaus jota ei saa yleistää (joka päivä) tai sitten joku poliitikko on lausunut päättömiä, tai yrittänyt mustamaalata kriitikoita. Tai muuta vastaavaa.
Muistaakseni viime perjantaina en nettihesarista löytänyt mitään, ja olin aidosti hämmästänyt. Piti käydä uutiset uudestaan läpi ennenkuin uskoin että tällä kertaa siellä ei ole. Muuten se pätee aina.
Mutta tuollaiseenkaan ei voi nojata kunnolla. Toki yksittäistapauslistalla on tiettyä todistusarvoa, mutta ei sitä samaa kuin virallisilla tilastoilla.

Jotenkin pitäisi saada viralliset tilastot esille: nythän näyttää että jossain tapauksissa näitä asioita piilotellaan jos tiedot näyttävät negatiivisilta.

Haluaisin vielä uskoa että viranomaisten viranomaisvelvoitteet pitävät, eli näitä pitäisi osata kysellä, pureskella (neutraalisti) ja osata laittaa esille tai tuollaiseen esittämääsi keskitettyyn paikkaan.
  
  20. tammikuuta 2009 11:55:34

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nikopol: Ehkä Jussin pitää raahautua polvillaan Vähemmistövaltuutetun synninpäästöön Englannin Henrik II:n malliin?

Toivottavasti sentään asian käsittely on erilainen kuin Edward II:lla.
  
  20. tammikuuta 2009 11:55:35

Nimi : JM-K tiedottaa
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tiedoksi Roopelle & muille asiasta kiinnostuneille:

UUSI YHDISTYS PERUSTEILLA

Perustimme muutaman muun aktiivisen toimijan kanssa 10.1.2009 aatteellisen yhdistyksen, jonka yhtenä tärkeänä tehtävänä on mm.
- poliittisen päätöksenteon seuraaminen
- poliittisesta päätöksenteosta tiedottaminen
- kansalaisten poliittisen tietoisuuden ja aktiivisuuden lisääminen
- äänestysaktiivisuuteen ja -käyttäytymiseen vaikuttaminen
- muun yhteiskunnallisen läpinäkyvyyden lisääminen esimerkiksi seuraamalla virkamiesten ja median toimintaan kansakunnalle merkittävissä päätöksissä, niiden valmistelussa ja niistä tiedottamisessa tai tiedottamatta jättämisessä.

Tärkeimmät arvomme ovat 1. Objektiivisuus, 2. Totuudenmukaisuus ja 3. Uskottavuus.

Kirjoitan parhaillaan yhdistyksen sääntöjä, jonka jälkeen seuraa yhdistyksen rekisteröinti.

Tärkein toimintamuotomme tulee olemaan ylläpitämämme internetportaali. Se on eräänlainen aina valmis vaalikone, joka ei nukahda vaalien välilläkään.

Portaalin ensimmäinen sisältö tulee olemaan kansanedustajien vastaukset / vastaamatta jättämiset kysymykseeni siitä, miten he aikovat uudesta ulkomaalaislaista äänestää.

Yhdistys on kaikille halukkaille avoin. Tiedotan asiasta kevään aikana lisää.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

jmakiketela@gmail.com
  
  20. tammikuuta 2009 12:09:05


guestbook © freebok.net