14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 111201-111225

Nimi : JF
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuon Matti "Anteeksi" Vanhasen jutun oli yllättäen tuonut kaikkien kansalaisten keskuuteen kukas muukaakuin Sanna "Huuhaa" Ukkola.
  
  14. tammikuuta 2009 20:48:56

Nimi : Espoolainen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vanhasen lausunto on todella järkyttävää ! Ei uskoisi että Suomessa tapahtuu tuollaista. Ainakin keskustan kanta tiedetään, Afrikkalaiset mieluummin kuin oman maan kansalaiset. Taisi vanhanen tehdä poliittisen itsemurhan, veikkaus on että Perus Suomalaise saavat äänivyöryn ensi vaaleissa. ja syystäkin.
Onnea Halla-Aholle, ja pidä pää kylmänä vaikka ympärillä sataa paskaa niskaan oikein ylimmältä valtiojohdolta asti. Kyllä kansa tietää kuka sen etuja puolustaa.
  
  14. tammikuuta 2009 20:50:02

Nimi : Perseus Nuivustus
  
Viesti : Olen ehdottomasti samaa mieltä Matti Vanhasen kanssa.
"Puheet esimerkiksi hallitsemattomista siirtolaisvirroista on Vanhasen mukaan lopetettava."

Nämä puheet on todellakin lopetettava:
http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-miljoonaa-maahanmuuttajaa/200814366/12
  
  14. tammikuuta 2009 21:02:48

Nimi : Nauris
Kotisivu : Urheilu ja isänmaa
  
Viesti : Perussuomalaiset eivät nöyrry apupuolueeksi
  
  14. tammikuuta 2009 21:23:25

Nimi : Johannes Nieminen
Kotisivu : Blogi
  
Viesti : Jopas on hienot kuvat Helsingin Uutisissa :D
  
  14. tammikuuta 2009 21:38:35

Nimi : Huomauttaja
  
Viesti : "Jussi nyt kantelua JSN:lle menemään. Kyllä tuossa aselupajupakassa pitäisi olla kaikki edellytykset JSN:n langettavaan päätökseen oikeudenmukaisten tietojen puutteen ja yksilön suojan rikkomisen vuoksi"

"Neuvosto –– ei myöskään ota tutkiakseen asiaa, jonka julkistamisesta on kulunut enemmän kuin kolme kuukautta." http://www.jsn.fi/Content.aspx?d=41

Tosin Halla-ahon kohdalla reagoimisaikaa on alle viikko? http://www.halla-aho.com/scripta/mina_hesari_ja_jsn.html


Krotiili pääsi muuten tsekkiläistaideteokseen Suomea kuvaamaan:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1633993
  
  14. tammikuuta 2009 21:52:16

Nimi : jeps
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Pöyristyttävä tarina yhteiskunnan kuppaamisesta"

Tuo tarina saa verenpaineeni nousemaan vaaralliselle tasolle. Ja vetää myös hieman sanattomaksi. Tiesin hyväksikäyttöä olevan, mutta tuo on jo niin törkeää etten ole itse asiassa edes hieman sanaton. Joidenkin mielestä nämä hyväksikäyttäjät ovat uhreja, en voi ymmärtää mitä sellaisten ihmisten päässä liikkuu.
  
  14. tammikuuta 2009 22:16:46

Nimi : Del
  
Viesti : Vanhanen on vanha kettu ja monissa liemissä keitetty poliittinen broileri joka tietää kyllä tasan tarkkaan mitä tekee. Turhaa siis Matin poliittisesta itsemurhasta on kantaa huolta.

Itse veikkaan että Masa on tarkkaan laskeskellut tässä vaiheessa itselleen suosiollisimman position löytyvän mokuttajien leirissä. Siellähän 99% poliittisesta eliitistä ja talouselämän vaikuttajistakin on. Tietäen että kansan muisti on äärimmäisen lyhyt, Masa voi aina tiukan paikan tullen kääntää takkinsa ja jatkaa uusin aatoksin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Keskusta toki menettää Matin sekoilussa nyt ääniä, mutta ei se ole Matilta(tämän urasta) pois. Ja ainahan Matti voi loikata kokoomukseen jos kepun alamäki alkaa oikein pahalta näyttää.

Noin yleisesti ottaen mokuttajien kova ydin puoluekantaan katsomatta uskoo edelleen Suuren Unelman toteutumiseen kuin vuoreen. Ja miksipä ei uskoisi. Vaikka Homma on nousussa niin edelleen olemme pieni vähemmistö, osuus koko kansasta muutamien prosenttien luokkaa. Ennen kuin nuivismi on saavuttanut enemmistöaseman, Suuri Unelma on luultavasti jo toteutunut eikä korjaavia liikkeitä ole mahdollista enää tehdä. Voisin kuvitella Vanhasen ym. päämokuttajien laskeskelevan että jos mokutusta saadaan nykymuodossa jatkettua edes 10 vuotta niin Suomi on jo saavuttanut Ruotsin peruuttamattoman tason ja voitto on sitä myöten varmistunut.
  
  14. tammikuuta 2009 22:29:33

Nimi : Nuori nainen
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Onpas hyvä blogi! Ja fiksua asiaa. Olen tässä parin viikon aikana lueskellut kaikki kirjoitukset ja mainostanut kaikille tutuillekin :)
  
  14. tammikuuta 2009 22:34:05

Nimi : J.Mäki-Ketelä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Laitetaanpa tämä nyt vielä tännekin, kun asiaa on täälläkin käsitelty:

Realisti kirjoitti:
”Mäki-Ketelä on muuttanut adressinsa vaatimuksia. Silti hän varmaan pitää mukana kaikki alkuperäisen adressin allekirjoittajien nimet. Eihän tämä laitonta ole, mutta mielestäni erittäin moraalitonta...”

*****

Avasin adressin, jossa vaaditaan Thorsin ideoiman ulkomaalaislain hylkäämistä kokonaan. Sittemmin on osoittautunut, että osa lakiesityksestä todellakin perustuu EU-direktiivin mukaisiin vaatimuksiin.

Näin ollen mielestäni on turhaa pään seinään hakkaamista vaatia sellaista, joka ei Suomen valtiolle mahdollista ole eli lain kokonaan hylkäämistä. ”Kiitos” kuuluu kaikille niille henkilöille, jotka äänestivät Suomen EU:iin.

Olisin toki voinut jäädä kotiin hakkaamaan päätäni seinään.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että lakiin on vielä mahdollista saada merkittäviäkin parannuksia. Tukea näkemykselleni antavat esimerkiksi useat tällä viikolla käymäni keskustelut poliitikkojen ja elinkeinoelämän vaikuttajien kanssa.

Olen käyttänyt tämän lakimuutoksen kumoamiseen tai muuttamiseen viimeisen kuukauden aikana satoja tunteja aikaani.

En lyö pensseleitä santaan enää viime metreillä.

*****

Olen saanut paljon palautetta koskien lehdistötiedotteessa mainittuja kohtia:

6. Vastaanottokeskusten alueellistaminen

- Tämän kohdan tarkoitus oli lähinnä vähentää kannustimia ns. turvapaikkashoppailuun eli perusteettomaan turvapaikan hakuun taloudellisen hyödyn nimissä. Saamieni tietojen mukaan sekä turvapaikkashoppailijat että heidän asioitaan ajavat pakolaisjuristit yms. ovat kiinnostuneita lähinnä vain Helsingistä ja siellä operoimisesta (juristille lyhyet ajomatkat, maahan pyrkijälle paljon maanmiehiä kavereiksi).
- riski alueellistamisesta olisi ollut siis lähinnä vain teoreettinen
- tarkoitus ei ollut millään lailla ”kyykyttää” maakuntia. Anteeksi, jos sellaisen kuvan olen tahtomattani antanut ja pahoittanut jonkun mielen.

7. Jos Suomi haluaa välttämättä olla aktiivinen turvapaikanhakijoiden suhteen, tulisi suosia Irakin kristittyjä ja maan muita ei-muslimivähemmistöjä, joita nyt uhkaa tuho tai maanpako.
- ajatuksena oli, että jos tänne pakko on ihmisiä tuottaa, niin ongelmia saattaisi vähentää se, että heillä on edes jollain lailla samantyyppinen arvopohja kuin suomalaisilla.
- Tämä ei ollut siis mikään uskonnollinen kannanotto jonkun uskonnon puolesta ja toista vastaan.

Saamani palautteen valossa asiaa nyt tarkemmin harkittuani, olen päättänyt poistaa nämä kaksi kohtaa vaatimuksista. Adressin keskusteluista en niitä valitettavasti enää saa pois, koska en itse pysty moderoimaan jo kirjoitettuja keskusteluja.

Mikäli olet sitä mieltä, että et halua olla enää näiden vaatimusten takana, niin laita meiliä, jossa kerrot nimesi, kotipaikkasi ja jos muistat, niin ajan, jolloin suunnilleen allekirjoitit (helpottaa etsimistä merkittävästi). Otan sitten nimesi listalta pois.

Meilini on: jmakiketela@gmail.com
  
  14. tammikuuta 2009 22:38:13

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ei sanaan "kansallinen" sinänsä, mutta nationalismin rippeet on syytä raivata pois tieltä. Kokoomus on valinnut tieksi pääomalle kumartamisen entistä voimakkaammin, ei ole hyvä sekään ei.
  
  14. tammikuuta 2009 22:48:40

Nimi : Realisti
  
Viesti : Mielenkiintoinen strategia kerätä viikkotolkulla ihmisiltä nimiä adressiin, jonka sisältö lyödään lukkoon vasta loppumetreillä. Kuinkahan moni noista 27 tuhannesta seuraa asiaa ja keskustelua niin tarkkaan, että saa tiedon nimensä poistamismahdollisuudesta, jos adressin nykysisältö ei enää miellytäkään?

Parhainta onnea joka tapauksessa tärkeäksi kokemallesi asialle ja työllesi.
  
  14. tammikuuta 2009 23:30:12

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mielestäni on hölmöä riitauttaa asia noiden 6- ja 7-kohtien takia, varsinkin kun Mäki-Ketelä on nyt ilmoittanut poistavansa ne tiedotteestaan.
  
  15. tammikuuta 2009 0:12:02

Nimi : Helsinki
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suomea ollaan ajamassa väkisin muslimi vähemmistöiseen yhteiskuntaan. Afrikassa on miljoonia jonossa Eurooppaan, mitä hyödyttää kiikuttaa muutamia kymmeniä tuhansia tai satoja tuhansia tänne ? Jos halutaan auttaa somaleja, niin tehdään niille sinne jotain auttamiskeskuksia, ei kai niitä perkele kaikkia tänne voi tuoda. Maahanmuuttopolitiikalla ei ole mitään järkeä, koko touhu on mennyt ihan sekaisin, otetaan muslimeja tänne ovet auki ilmaiseen sosiaalielätykseen, koska se on poliittisesti korrektia tms. Maahanmuutolla ei ratkaista Afrikan ongelmia, ongelmat vain laajennetaan tänne.
  
  15. tammikuuta 2009 0:52:49

Nimi : Mikael
  
Viesti : Matti työnsi päänsä "pensaaseen" kuten niin monet mokuilijat ovat tehneet,ei ole täten ihmekään jos ympäristön todellisuus hämärtyy.
  
  15. tammikuuta 2009 0:58:13

Nimi : stadin gimma
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : "Del: .... Vaikka Homma on nousussa niin edelleen olemme pieni vähemmistö, osuus koko kansasta muutamien prosenttien luokkaa. Ennen kuin nuivismi on saavuttanut enemmistöaseman,..."

Todellisuudessa nuivistit ovat suuri enemmistö, nuiva kansa vaan täytyy herätellä tiedostamaan se. Monet eivat vain tule ajatelleeksi tai ottaneeksi selvää näistä jutuista, kun media ja valtaapitävät suoltavat sitä yhtä mielipidettä. Tavallisen kansan parissa harvoin tapaa henkilöä, joka on mokutuksen kannalla. Ainakaan sen jälkeen, kun faktat on puolueettomasti tuotu tiedoksi. Erittäin hyvä asia tuo adressihomma, auttaa herättelemään.

Mikäpä on "pakolaisen" näillä näkymin tulla, kun varma pääsy maahan on tiedossa eikä pelkoa poisjoutumisesta ole. Pääsee heti maahan tultua aivan pääkaupungin paraatipaikoille ydinkeskustaan ja täysihoitoon, hotellitasoisiin olosuhteisiin !
  
  15. tammikuuta 2009 1:29:31

Nimi : vellihousu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r) ehdottaa, että puolueet laatisivat yhteisen julkilausuman, jossa ne sanoutuisivat irti rasistisista sanoista ja teoista EU-vaalikampanjoinnissa.

"Julkilausumassa puolueet ilmoittaisivat, etteivät ne hyväksy ehdokkaidensa tai muiden puolueaktiivien julkisesti levittävän muukalaisvihamielisiä mielipiteitä", Wallin kaavailee,

Minusta Soinin pitäisi nyt mennä ENSIMMÄISENÄ allekirjoittamaan tämä vetoomus PerusSuomalaisten puolesta, sillä emmehän me ole rasisteja, eikä tässä kukaan muukalaisia vihaa, tässähän, jos nyt on pakko jotain vihata, niin vihataan korkeintaan Thorssin kaltaisia ääliöitä, jotka eivät ymmärrä kansan parasta.

Nyt vain Soini äkkiä allekirjoittamaan, ennenkuin muut ehtivät ensin.

Nostetaan kissa pöydälle, eikä suostuta ottamaan tuota aiheetonta rasisti leimaa.

Vanhanenhan on itse rasisti, monen muun tapaan, kun avoimesti tunnustaa, että näitä ulkolaisia otetaan vain siksi, kun muut ei suostu niille kaavailtuja paskahommia tekemään.
Kestääkö tämä ajatusmalli päivänvalon?
Uskoisin, että moni tässä porukassa on oikeasti enemmän huolissaan näiden kehitysmaiden ja heidän asukkaiden tulevaisuudesta, kuin "suvaitsevaiset" rikastajat.
Heidän todelliset tarkoitusperät ovat kaikkea muuta kuin vilpitön auttamisen halu.

Toki näitäkin saattaa löytyä vihreissä naisissa, mutta eihän tämän mitään realismia ole tällä tapaa auttaa, kun tulijoista valtaosa on parhaassa työiässä olevia terveitä miehiä.
Minä soisin, että tulijat olisivat naisia ja lapsia, vaikkei tämä ehkä tasa-arvoista olekkaan, mutta kyllähän se on fakta, että me miehet selviämme kovemmissakin oloissa, enkä nyt ihan pieniä lapsia haluaisi molemmista vanhemmista erottaa, eli äiti mukaan, jos on elossa.
  
  15. tammikuuta 2009 3:11:07

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Wallin+ehdottaa+puolueille+yhteist%C3%A4+rasisminvastaista+julkilausumaa/1135242735278

Jumalauta, ensin ampui Vanhanen itseään jalkaan ja sitten Walin menee räpläämään asetta seurauksella että taas jysähti, ja tietty omaan jalkaan.
Prkl...Tui kirjoitettua aseesta ja ampumisesta, tästä hyvästä lähtee varmastikkin joltain ammattivalittajalta taju onnesta?

Aikuisten oikeasti, mikä näitä politiikkoja vaivaa, aivopieruja tulee jo pahimmillaan parikin päivässä?

Rasismihan on rikos jollain muotoa?
Toisin sanoen siis puolueiden pitäisi sanoutua rikoksista irti mutta vain rasismirikoksista?
Sopii kyllä että niistäkin mutta ei nyt jätetä siihen...Miksi ei kaikista rikoksista, ovatko vaikkapa murha ja raiskaus semmoisia rikoksia mistä ei puolueiden tarvitse sanoutua irti?
Ja tietty ahdistelusta tarvitsee sanoutua kaikkien puolueiden irti, eikös niin Walin?
Eikä sitten unohdeta sitä salakuljetustakaan joka rehoittaa varsinkin RKP:n piirissä...

Politiikkahan alkaa käymään mielenkiintoiseksi, ihan kuin seuraisi Marxin veljesten leffaa...Täytyykin hakea popcorni kulho ja ottaa mukava asento...
  
  15. tammikuuta 2009 3:28:45

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Odysseas: Politiikkahan alkaa käymään mielenkiintoiseksi, ihan kuin seuraisi Marxin veljesten leffaa...

Odottaakohan Vanhanen puolueiden päämiehiltä tällaisia irtisanoutumisia?
  
  15. tammikuuta 2009 4:56:19

Nimi : PaskaHesari
  
Viesti : Politiikan huipulla oleville pitäisi asentaa jonkinlainen katalysaattori suuhun, ainakin vihreille naisille, Astridille, Vanhaselle ja Wallinille, muuten heidän pöräyttelemänsä aivopierut lämmittävät maapallon ihan saunamaisiin lämpötiloihin.

Varsinkin Astrid ja Vanhanen ovat ihan löylynlyömiä puheittensa perusteella, taitavat käydä yhteissaunassa?

Ja Vanhanenkin voisi rauhoittua - kyllä suomalaiset ovat hirvittävän suvaitsevaisia, jos näin ei olisi, niin esim. Astrid Thors olisi uskoakseni jo aikaa sitten "liukastunut banaaninkuoreen" jonkun mittansa täyteen saaneen avittamana.

Mistä muuten juontuu mieleeni, että ehkä Perussuomalaisten äänestäjät eivät sittenkään ole "valkoista roskasakkia", niinkuin eräitten mediatalojen julkaisut yrittävät varsin voimakkaasti jatkuvasti kaikelle kansalle uskotella!

Pikemminkin me Perussuomalaisten äänestäjät koemme, että meillä on jotain menetettävää. Emmekä halua vain ihmetellä sivustaseuraajina, kun narsistiset poliitikot uhraavat Suomea poliittisesti korrektien maahanmuuttomielipiteiden alttarille.
  
  15. tammikuuta 2009 8:46:07

Nimi : Nurmijärvi, kotiäiti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : RKP ajaa äänestäjiä Persujen kannattajiksi oikein väkipakolla ! Stefan "avustajakopeloi-internetissäeioleihmisiä" Wallin taitaa olla aika paniikissa jo Persujen noususta. Voiko olla tosiaan niin että kansa ei ehkä haluakaan ratoja tuhansia somaleita tänne ? Wallin kuuluttaa avoimen maahanmuuton sallimista "Paasikivemäisenä" totuutena, mikä on mielestäni kuolleiden häpäisyä. RKP on paniikissa kannatuksen sulaessa Suomalaisiin somaligettoihin.
  
  15. tammikuuta 2009 9:01:26

Nimi : Simo Hovari
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Ketale: Ketaleen maahanmuutto adressi on todellinen fiasko, samoin kuin homoilu foorumi (samanmielisten toisten penisten runkkausta)...
Tuon piirissä runkkaamisen takiahan tämän vieraskirjan toinen nimi on myös runkkukerho, etkö sitä tiennyt? Huomaa myös ko. aktiviteetiin oikein mukavan lisämausteen tuovan Tummelin mainokset tuossa sivun ylälaidassa.
  
  15. tammikuuta 2009 9:19:40

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Taitaa Vanhasen itsensä ilmoittama 3. pääministerikausi olla katkolla.
Ei tullut tyypin mieleen, että kansallakin on sanansa sanottavana asiassa?!
Tympii koko äijä niin, ettei ole äärtä ei laitaa.
Vielä pitäisi pari-kolme (Eduskunta- & pressan vaalit)vuotta sinnitellä nykyhallitsijoita sietäen.
Mitä kaikkea kauheuksia ne mahtavatkaan vielä saada aikaiseksi suomalaisten kyykyttämisessä?
Suoraan sanoen hirvittää ja äärest paljon myös v.....aa!
  
  15. tammikuuta 2009 9:23:18

Nimi : kommenti
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti :
Hei, pitaisikohan sita persujen Oinostakin jotenkin valistaa tasta turvapaikkaturismin kasvusta? Mies kun ei ole kuullut moisesta?MTV3-Mona Niemelä

Perussuomalaiset ovat näreissään pääministeri Matti Vanhasen rasismipuheista.

Pääministeri Vanhanen vaatii Hufvudstadsbladetin haastattelussa pitämään huolta siitä, ettei rasismi nosta päätään Suomessa taantuman seuralaisena.

- Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä, Vanhanen sanoo lehdelle.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pentti Oinonen ihmettelee Vanhasen vihjailuja perussuomalaisten rasismista.

- Uskon, että pääministeri haluaa vain raflata nyt ja kiihottaa kansaa tällaisilla lausunnoilla ja ulostuloilla. Tämä kertoo myös suurten puolueiden pelosta, kun perussuomalaisten kannatus on noussut, niin halutaan joillain konsteilla saada kansalaisten mielipide kääntymään meitä vastaan.
"Ketään ei pelotella"

Vanhasen mukaan suomalaiset puolueet eivät saa toimia kanavina rasistisille mielipiteille eivätkä poliitikot saa maalailla ulkomaalaisista valheellisia kauhukuvia.

Vaikka perussuomalaisten johdon virallinen linja maahanmuuttoasioissa seurailee Vanhasen mukaan muiden puolueiden kantoja, puolueen on hänen mielestään oltava tarkkana julkisesta kuvastaan.

- Perussuomalaisten, kuten ei muidenkaan puolueiden sisällä, ei harjoiteta rasistista toimintaa. Kaikilla on toki omat ajatusmaailmansa, mutta me olemme aina painottaneet, että pakolaisia on otettava, jos he ovat vaarassa. Tänne tullessaan heidän vain täytyy noudattaa lakeja ja asetuksia, kuten kaikkien muidenkin, Oinonen kommentoi.

Pääministeri Vanhanen toivoo haastattelussa myös, etteivät poliitikot kuvaa maahanmuuttoa uhaksi, vaan mahdollisuudeksi ja välttämättömyydeksikin väestöltään vanhenevassa Suomessa. Puheet esimerkiksi hallitsemattomista siirtolaisvirroista on Vanhasen mukaan lopetettava.

- Mitä ovat ne valtavat pakolaisvirrat? En ole huomannut vielä tähän päivään mennessä niitä Suomessa olleenkaan. En ymmärrä pääministeriä ollenkaan tässä asiassa. Ketään ei ole peloteltu minkäänlaisilla asioilla, Oinonen sanoo.
  
  15. tammikuuta 2009 9:24:52

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Toki näitäkin saattaa löytyä vihreissä naisissa, mutta eihän tämän mitään realismia ole tällä tapaa auttaa, kun tulijoista valtaosa on parhaassa työiässä olevia terveitä miehiä.
Minä soisin, että tulijat olisivat naisia ja lapsia, vaikkei tämä ehkä tasa-arvoista olekkaan, mutta kyllähän se on fakta, että me miehet selviämme kovemmissakin oloissa, enkä nyt ihan pieniä lapsia haluaisi molemmista vanhemmista erottaa, eli äiti mukaan, jos on elossa.
"

Tuota mieltä minäkin. Eikä ne "lapset" voi olla sänkileukaisia ja karvaperseisiä kolleja joita vastaanottokeskusten pimut tänne halajaa uutisten perusteella. Naiset ja lapset ensin. Se on vanha sääntö.
  
  15. tammikuuta 2009 9:37:56


guestbook © freebok.net