14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 111151-111175

Nimi : jmk
  
Viesti : Vanhasellakin luulisi olevan sen verran kokemusta neuvostoajoista, että ymmärtäisi ajan hengen olevan juuri sitä. Ajan henki. Ei tämä aika tähän loppunut.

Vanhasella on kokemusta neuvostoajalta.

30. heinäkuuta 1985 muuan nuori Suomenmaa-lehden kolumnisti kirjoitti kiukkua tihkuen siitä, että kaksituhatta helsinkiläistä oli kehdannut järjestää provokatoorisen mielenosoituksen Baltian itsenäisyyden tukemiseksi.

Muun muassa näin sanaili tuo nuori vihainen mies:

Mielenosoittajien teemoista ja asenteista paistoi paitsi välinpitämättömyys sodan jälkeisen Euroopan todellisuudelle niin myös halu muuttaa Neuvostoliitossa vallitsevaa järjestelmää. Kumpikaan teemoista ei sovi suomalaiseen poliittiseen linjaan.

Tuo kolumnisti oli Matti Vanhanen.

Kuusi vuotta myöhemmin (1991) Baltian maat itsenäistyivät ja Neuvostoliitto lakkautettiin.
  
  14. tammikuuta 2009 12:36:31

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : On tainnut Vanhanen joutua Abdullah Tammen ja Astrid Thorsin puhutteluun.

Anteeksipyyntö näyttää syntyneen välittömästi.
  
  14. tammikuuta 2009 12:38:26

Nimi : Nauris
Kotisivu : Lidl:n tarjoukset internetistä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Eipähän tuokaan työ enää suomalaisille, edes nuorille, kelpaa..."

Ei taida tuo työ olla edes tärkeää. Tietenkin syrjäytyneille, nuorisolle ja muille työttömille tuo työ on hyvä asia.

Ilmaisjakelulehdet ovat kuitenkin nykyään myös luettavissa internetistä, niin ei siinä työssä taida olla järkeä. Varsinkin kun meillä on huutava työvoimapula ja luontoa pitää suojella.

Postiluukulla voi käydä neljäkin eri henkilöä päivässä. Aamuyöllä tulee Helsingin Sanomat, aamupäivällä Posti mm. tuo laskut, iltapäivällä tulee ilmaisjakelulehdet ja lisäksi vielä voi tulla kebabpitseriamainos.

Olisi työvoimapulan kannalta järkevämpää, että edes yksi postinjakaja olisi vähemmän. Postinjakajan työstä voi tällöin tulla raskaampaa, mutta se tietenkin pitää korvata suuremmalla palkalla.

Tietääkseni koteihin jaettavan paperipostin määrä on koko ajan vähentymässä kiitos internetin, jonka takia työstä ei välttämättä tulekaan postinjakajalle raskaampaa.

Mitä tulee tuohon työn kelpaamiseen, niin lähtökohtaisesti työttömälle pitää kelvata työ kuin työ. Varsinkin, jos kyseessä on nuori henkilö. Suomen kansalaiset ja oleskuluvan saaneet ulkomaalaiset on kaikin keinoin ensin työllistettävä järkeviin töihin. Tämän jälkeenkin on työntekoa tehostettava automaatiolla, roboteilla ja muilla toimenpiteillä. Sitten vasta rehellinen yritys voi haalia työvoimaa ulkomailta, jos kaikki keinot on käytetty.

Löytyikö nyt maan huonoiten palkattu työ?
  
  14. tammikuuta 2009 12:41:49

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Mielenosoittajien teemoista ja asenteista paistoi paitsi välinpitämättömyys sodan jälkeisen Euroopan todellisuudelle niin myös halu muuttaa Neuvostoliitossa vallitsevaa järjestelmää. Kumpikaan teemoista ei sovi suomalaiseen poliittiseen linjaan.

Olikohan tuo Vanhaselta mitään muuta kuin yritys petailla itselleen asemia poliittisen vallan kovassa ytimessä? Kyllä kai sen nyt jopa Neuvostoliitto tajusi, että Suomessa voidaan järjestää tuollaisia mielenosoituksia ilman, että ne edustavat mitään valtion virallista ulkopolitiikkaa.
  
  14. tammikuuta 2009 12:42:17

Nimi : Saaristolainen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kiitos Matti Vanhaselle!

Nimittäin viimeisen mielipiteen johdosta sain perheenjäseniäni (jotka äänestää keskustaa) vakuuttuneeksi äänestämään persuja ensi vaaleissa!
  
  14. tammikuuta 2009 12:48:32

Nimi : kossu
  
Viesti : Aika erikoista että Helsingin lautakunnissa henkilökohtaiselta varajäseneltä ei edellytetä edes valtuuston varajäsenyyttä?!
Eli ilmeisesti voisi olla kuka tahansa sukankuluttaja.
  
  14. tammikuuta 2009 12:50:38

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vanhanen: Suomen talous on kriisissä

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1633775

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhasen mielestä Suomen talous on ajautunut kriisiin. Hän esitteli näkemyksiään keskustan puoluehallitukselle pitämässään poliittisessa katsauksessa Tampereella tänään.

- Useiden hyvien vuosien jälkeen meillä on nyt vaikeat ajat. Tästäkin Suomi ja suomalaiset selviävät yhteisöllisyyden, yhteistyön ja yhteisvastuun avulla. Tilannetta voi perustellusti kutsua kriisiksi, Vanhanen julisti puoluehallituksen jäsenille.

Hän muistutti, että talouskriisin maailmanlaajuisista mittasuhteista johtuen Suomen vaikutuskeinot ovat rajalliset. Elvytystoimien eturintamassa pitää Vanhasen mukaan ajaa ainoastaan suomalaisen työn etua.

- Meidän pitää välttää 1990-luvun alun tilanne, jolloin työttömyys jäi varjostamaan liian monen suomalaisen perheen elämää ja aivan liian monet menettivät elämäntyönsä konkursseihin.

- Irtisanotuille ja lomautetuille on pyrittävä järjestämään koulutusta, jos ei ole työtä tarjolla ja yritysten rahoitushuolto on taattava.

Vanhasen mukaan hallitus keskittyy tammikuun lopussa valmistuvassa lisätalousarviossaan yritysten rahoituksen saannin turvaamiseen, työllistävän rakentamisen edistämiseen sekä koulutuksen järjestämiseen irtisanotuille ja lomautetuille.

Vanhanen torjui kritiikin siitä, että hallitus on elvyttänyt liian vähän ja liian hitaasti.

- Me varauduimme jo viime elokuussa heikentyvään talous- ja työllisyystilanteeseen voimakkaasti elvyttävällä budjetilla. Syksyn lisäbudjetissa ja marraskuun täydentävässä talousarviossa elvytysvipua lisättiin, hän sanoi."

Ihanko totta?
Mutta maahanmuuttajiin ja heihin liittyviin projekteihin kyllä rahaa piisaa.
Ei olla köyhiä eikä kipeitä!

Rasistejahan tässä ollaan, kun tätä Vanhasmatin & co toilailuja kritisoi ja päivittelee!


  
  14. tammikuuta 2009 13:22:17

Nimi : Tyhmä
  
Viesti : Voisiko joku kertoa mitä tarkoittaa sana "nuiva"?
  
  14. tammikuuta 2009 13:34:29

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : Vieraskirjan slangisanasto
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Nuivalle ja monelle muulle termille löytyy selitys ja parhaimmassa tapauksissa etymologiakin Homma-foorumin slangisanastosta.
  
  14. tammikuuta 2009 13:55:11

Nimi : Väärin äänestävä ulkosuomalainen
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Pääministeri(kin) näköjään pyrkii maalaamaan kuvan jossa Perussuomalaisten kannatuksen nousu kumpuaa kategorisesta "ulkomaalaisvihamielisyydestä".

Voisiko kuitenkin kyse olla siitä, että he ovat ainoana poliittisesti merkittävänä puolueena avoimesti kyseenalaistaneet Vanhasen toisteleman mantran, jossa Eurooppaan vyöryvä kolmannen maailman pakolaistulva on vain "mahdollisuus" ja "välttämättömyys"? Minun mielestäni sen vaikutukset ovat pääosin negatiivisia. Euroopan islamisaatio on jo todistettavasti johtanut mm. sananvapauden ja demokratian kaventumiseen, naisten aseman heikkenemiseen sekä mittaviin turvallisuus- ja järjestysongelmiin. Enkä valitettavasti anna herra pääministerin sanella äänestyskäyttäytymistäni, kun tunnen itselleni tärkeiden perusoikeuksien olevan vakavasti uhattuina.

Työskentelen itse ulkomailla ulkomaalaisen yrityksen palveluksessa, monenväristen eri kulttuurien edustajien kanssa. En koe olevani kategorisesti "ulkomaalaisvihamielinen". Mielestäni vain jokaisen maan velvollisuus on ajaa kansalaistensa kokonaisetua vastuullisella maahanmuuttopolitiikalla.

Olen nuorena idealistina äänestänyt Vihreitä ja jopa Demareita (hävettää jo valmiiksi, älkää lyökö lyötyä, sitä paitsi Halliskin on salaa vihertävä sivarihippi :-)) ennen kuin minusta tuli pitkäaikainen Kokoomuksen kannattaja. Seuraavissa vaaleissa aion äänestää Jussi Halla-ahoa, joka joitakin ylilyöntejä lukuunottamatta puhuu maailman hallitsemattomista siirtolaisvirroista analyyttisen kiihkottomasti. Matti Vanhasen mukaan "puheet hallitsemattomista siirtolaisvirroista on lopetettava".

Vaaliuurnilla tavataan!
  
  14. tammikuuta 2009 13:57:17

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olisikohan jo aika hylätä kategoria nimeltä "kansallinen"?
  
  14. tammikuuta 2009 14:03:20

Nimi : Futuristi
  
Viesti : "Olisikohan jo aika hylätä kategoria nimeltä "kansallinen"?"

Ja mitä tilalle? Heimopohjainen? Imperiaalinen?
  
  14. tammikuuta 2009 14:26:26

Nimi : Koti-isä
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti :
Olen asunut vanhasen hallitsemassa suomessa monta vuotta, mistä saisin haettua kriisiapua itselleni? Voiko etnisesti suomalaista alkuperää oleva henkilö hakea turvapaikkaa eu:n sisältä? Tarvetta olisi...

  
  14. tammikuuta 2009 14:26:28

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Futuristi: miksi tarvitaan jotain tilalle? Kollektiivisubjektit joutaa roskiin.
  
  14. tammikuuta 2009 14:30:12

Nimi : Paul R
  
Viesti : Kyllä me tästä vielä kalu saadaan, jahka vaihdetaan uusi porukka sisään seuraavissa vaaleissa. Paremmin täällä pyyhkii kuitenkin tämän asian tiimoilta, kuin muissa Euroopan maissa.
  
  14. tammikuuta 2009 14:34:20

Nimi : Futuristi
  
Viesti : "Futuristi: miksi tarvitaan jotain tilalle? Kollektiivisubjektit joutaa roskiin."

Jaaha, että tällainen tapaus.
  
  14. tammikuuta 2009 14:39:15

Nimi : Hannes
Kotisivu : http://www.metacafe.com/watch/2283630/this_is_what_hamas_has_pla
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Katsokaapa Video. Näin Hamas Gazassa käyttää samaamansa EU:n tukimiljoonat hyväkseen
  
  14. tammikuuta 2009 14:47:09

Nimi : Persoona non grata
  
Viesti : Mitä teen: Aion mainita Panu Höglundin nimen.

Nyt kuuluu kummia. Panu Höglund fantasioi facebookin yhteisössä kuinka Jussi Halla-Aho kuulemma tulee raiskatuksi vankilassa.
  
  14. tammikuuta 2009 14:57:33

Nimi : Man Boy
  
Viesti : Jep, eli olemme esim. Halla-ahon kanssa tässä samoilla linjoilla.
  
  14. tammikuuta 2009 15:00:05

Nimi : Roope
Kotisivu : Vanhasen haastattelu suomeksi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Puheet esimerkiksi hallitsemattomista siirtolaisvirroista on Vanhasen mukaan lopetettava."

Thomas Wallgren:
Talouden kehityksestä ja esimerkiksi ilmastonmuutoksen johdosta on syytä epäillä, että alkaneesta vuosisadasta tulee ennennäkemättömien muuttoliikkeiden vuosisata.

Niin. Ketkäs ne puhuvatkaan kapitalismin, ilmastonmuutoksen ja riittämättömän kehitysavun lähivuosikymmeninä aiheuttamista "hallitsemmattomista siirtolaisvirroista". Nyt suut suppuun!
  
  14. tammikuuta 2009 15:55:04

Nimi : Uncle Antti
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Törmäsin tähän penkoessani: "...Helsingin hallinto-oikeus on 18.3.2005 antamassaan päätöksessä (diaarinumero 04692/04/3105, taltionumero 05/0234/1) todennut seuraavaa: "Somalimaan tilanne on useiden vuosien ajan ollut rauhallinen ja vakaa. Alueella on perustettu hallintojärjestelmä ja sinne ovat voineet palata tai siirtyä myös muut kuin alueen perinteisiin klaaneihin kuuluvat. …Somalimaahan paluulle ei siten yleisesti ottaen ole ulkomaalaislain 31 §:ssä tarkoitettuja esteitä."

Onhan tuosta tietty joku vuosi aikaa, mutta Somalimaahan voisi tuon perusteella laittaa menemään vaikka kaikki somalialaiset!
  
  14. tammikuuta 2009 15:58:20

Nimi : Nauris
Kotisivu : Helsinkin kaupunginvaltuuston kokous klo 18
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : dina.tv
  
  14. tammikuuta 2009 15:58:40

Nimi : Mooses
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Matti Vanhanen: "Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusiota, että he voivat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa äänestämällä esimerkiksi perussuomalaisia."

Onnittelut Matti. Kontribuutiosi Vuoden Pöntöin Mokutus -listalle onkin sitten ainoa äänestys, missä tulet lähiaikoina pärjäämään.
  
  14. tammikuuta 2009 16:09:42

Nimi : Nyymi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nyt kuuluu kummia. Panu Höglund fantasioi facebookin yhteisössä kuinka Jussi Halla-Aho kuulemma tulee raiskatuksi vankilassa."

Siksikö että Panulla tuskin tulee olemaan vankilassa naisia joita ahdistella?
  
  14. tammikuuta 2009 16:14:29

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Jos siis ei saada puhua hallitsemattomista siirtolaisvirroista, keskittykäämme vaikkapa pääministerin naisseikkailuihin.
  
  14. tammikuuta 2009 16:22:36


guestbook © freebok.net