14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110826-110850

Nimi : Jiri Keronen
Kotisivu : Helvetin puutarha
  
Viesti : Ongelma piilee nimenomaan siinä, että Helsingin Sanomat ovat toistuvasti osoittaneet, että ne voivat oikeasti kirjoittaa tuollaisia asioita vailla minkäänlaista ripausta ironiaa. Jos samanlaisen jutun olisi julkaissut mikä tahansa muu sanomalehti, ihmiset pitäisivät sitä paljon todennäköisemmin ironiana. Helsingin Sanomat on itse oman soppansa keittänyt.

Plus se on Hesari, niin hyvä haukkua AINA, kun se on vain mahdollista, vaikka ei olisikaan sillä hetkellä aihetta. Helsingin Sanomiin pätee nimittäin sama kuin lapseen; jos se ei ole pahanteossa, ovat koiruudet kyllä mielessä.
  
  9. tammikuuta 2009 13:21:53

Nimi : TheViP
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mikä on Jussin mielipide tästä karkotushommasta ?
  
  9. tammikuuta 2009 13:32:43

Nimi : JT5
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luistaako Kerosella hihna noin pahasti? ;)
  
  9. tammikuuta 2009 13:36:41

  
Viesti : Miksi Keronen käyttää monikkomuotoa Helsingin Sanomista???
  
  9. tammikuuta 2009 13:38:48

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussin viimeiseen liittyen: Amerikassa on jo kauan vaikuttanut mustien yhdistyksiä, jotka ajavat neekeri-sanan uudelleen legitimointia eivätkä suostu muita vaihtoehtoja käyttämäänkään.
  
  9. tammikuuta 2009 13:50:27

Nimi : Herja
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tuo Hesarin juttu karkotusta pelkäävästä somalimiehestähän oli varsin mainio. Jos arvon nuivistit ja hommailijat silmäilevät juttua vähän tarkemmin, niin jutustahan löytyy hitunen samanlaista (ei toki yhtä kärjistettyä) ironisointia kuin Halla-aho harrastaa.

Niin, toimittaja Kerkelähän on ainoana Sanomatalon sisällä ymmärtänyt kirjoittavansa nykypäivän Pahkasikaan. Hänhän on vastuussa mm. tästä hulvattomasta huumoripläjäyksestä:

Lapissa tapahtuu henkirikoksia enemmän kuin Keski-Afrikassa
  
  9. tammikuuta 2009 13:54:24

Nimi : Lagopus
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hesarin karkotusjutun tyylilajin ratkaisee jo toimittajan nimi: Lasse Kerkelä.

Siis sama mies, jonka mielestä "Lapissa tapahtuu henkirikoksia enemmän kuin Keski-Afrikassa".

Kyllä Kerkelä on aivan tosissaan.
  
  9. tammikuuta 2009 13:57:59

  
Viesti : No mikä tuossa jutussa nyt niin erinomaisen kummallista on? Sekö, ettei otsikossa ole maagista sanayhdistelmää "asukaslukuun suhteutettuna"? Kyllähän ajatteleva lukija nyt hokaa heti, että kyseessä täytyy olla suhteellinen vertailu - jo ennen kun lukee ao. kohdan itse tekstissä.

Lisäksi kannattaa muistaa, että juttujen otsikot eivät monestikaan päädy lehteen sellaisina, kuin ne toimittajalta lähtevät, niitä saatetaan taittovaiheessa tiivistää ja jopa muuttaa.
  
  9. tammikuuta 2009 14:03:28

Nimi : Jiri Keronen
Kotisivu : Helvetin puutarha
  
Viesti : <i>Luistaako Kerosella hihna noin pahasti? ;)</i>

Luistaa. :(
  
  9. tammikuuta 2009 14:04:57

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Nimetön,

Kerkelän Lappi<->Afrikka -jutun hulluus ei ole otsikossa tai vertailutavassa. On aivan oikein verrata juuri asukaslukuun suhteutettuja lukuja. Mutta mitä arvelet Kerkelän datasta? Todellako Länsi- ja Keski-Afrikassa tapetaan vähemmän kuin Lapissa?
  
  9. tammikuuta 2009 14:10:54

Nimi : Dan
  
Viesti : Nimimerkki "lurkkeri" on oikeassa. Kekkonen oli vahva mies. Häntä ei ohjailtu keskustan puoluetoimistosta. Häntä ohjailtiin NKP:n puoluetoimistosta. Suurmies ansaitsee kokoisensa puoluetoimiston.

Halla-ahon uusin kirjoitus on taas hienoa tekstiä. Milloin kuulemme hänen pitävän julkisen puheen? Halla-ahon väkevät puheet hakkaisivat arja alhojen ja muiden rivipoliitikkojen mitäänsanomattomat lässytykset mennen tullen.

"Yhteiskunta tukee nyt pankkeja erilaisia järjestelyin, jotta rahoitusjärjestelmä toimisi. En ole ihan varma siitä, että tuki olisi kaikissa oloissa vastikkeellista." (AA 7.1.2009)

"Suvaitsevaisuus ja tasa-arvo alkavat teoista, ne alkavat juuri sinusta, ja ne alkavat juuri siitä, miten kohtelet sitä konkreettista, edessäsi seisovaa yksilöä." (H-a 8.1.2009)

Onhan noissa nyt eroa...

Satuin muuten eräänä vappuna olemaan Hakaniemen torilla, kun AA piti puheen. Yleisö vaikutti välinpitämättömältä.

Maahanmuuttokriittisten kannattaisi ehkä pitää ensi vappuna oma tilaisuutensa puheineen ja menoineen. Tiedotusvälineet olisivat varmasti kiinnostuneita.
  
  9. tammikuuta 2009 14:12:49

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luin tuon Hesarin jutun karkoitettavasta somalista. Ei siinä minun mielestäni ollut mitään tarkoituksellista ironiaa tai satiiria.
  
  9. tammikuuta 2009 14:27:45

Nimi : Mikko Ellilä
Kotisivu : Vuoden monikulttuurisuusvaikuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti :
Nimi : Futuristi

Viesti : "Turkuun valitaan vuonna 2009 neljännen kerran vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusvaikuttaja."

Muuta Mikko Turkuun, niin saadaan sinut valituksi vuoden uusturkulaiseksi ja monikulttuurisuusvaikuttajaksi. Meriittejä sinulla ainakin piisaa.


7. tammikuuta 2009 18:28:57


Minähän asun nimenomaan Turussa.

Voitte vielä tänään äänestää:
www.turku.fi/uusturkulainen

Vielä ehdit ehdottaa!

Ehdota vuoden uusturkulaista ja monikulttuurisuusvaikuttajaa

Turun kaupunki palkitsee vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusvaikuttajan. Ehdotuksia voit jättää 9.1.2009 saakka internetissä sekä muun muassa Turun kirjastoissa ja Turku-pisteessä jaossa olevalla lomakkeella.


  
  9. tammikuuta 2009 15:12:27

Nimi : Futuristi
  
Viesti : "Minähän asun nimenomaan Turussa.

Voitte vielä tänään äänestää:
www.turku.fi/uusturkulainen"

Miksi se sinun kiihotusjuttusi käsiteltiin Espoon käräjäoikeudessa? Siksikö, että se oli valtakunnansyyttäjän juttu? Jos olet asunut Turussa jo pitkään, sinua voi olla vaikea kutsua uusturkulaiseksi. Vai muutitko Turkuun vasta opiskelemaan? Siinä tapauksessa olet täysin kiistattomasti ja objektiivisesti tarkasteltuna uusturkulainen ja monikulttuurivaikuttaja.
  
  9. tammikuuta 2009 15:20:51

Nimi : Jukka Karén
  
Viesti : hmemies Saidin mukaan "Täällä (Suomessa) on myös 5–7 veljeäni"

Aika tarkkaanhan nuo somalit tuntuvat tietävän "sukulaistensa" määrän, 5-7. Minullakin on 1-3 veljeä, 2-5 siskoa ja äitejä tuommoiset noin 8.


Niin mullakin!!
Ollaankohan me veljeksiä? Jos turvapaikkaa haettais Suomesta, niin sitten ainakin oltaisiin. Sen aikaa.
  
  9. tammikuuta 2009 15:47:36

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : tapio:
Luin tuon Hesarin jutun karkoitettavasta somalista. Ei siinä minun mielestäni ollut mitään tarkoituksellista ironiaa tai satiiria.

Sepä se. Minä olisin voinut kirjoittaa sanasta sanaan täysin samanlaisen jutun ja joka rivi olisi notkunut tarkoituksellista ironiaa. Kyllä sen sieltä huomaa, jos vähän viitsii yhdistellä lauseita ja sanavalintoja toisiinsa. Tai sitten olen ollut liian monta vuotta netissä...
  
  9. tammikuuta 2009 15:50:18

Nimi : Mikko Ellilä
Kotisivu : vuoden monikulttuurisuusvaikuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti :
Asuin Espoossa silloin, kun ajatuspoliisi Mikko Puumalainen ja inkvisiittori Mika Illman syyttivät minua Pyhän Multikultidogman epäilystä eli maahanmuuttopolitiikan kritisoinnista.

Tämän vuoksi syytettä käsiteltiin Espoon käräjäoikeudessa.

Nykyään asun Turussa, joten halukkaat voisivat periaatteessa äänestää minua vuoden monikulttuurisuusvaikuttajaksi. Äänestysaika päättyy tänään. Tämä läppä olisi pitänyt keksiä aiemmin.

Vuoden uusturkulaiseksi olisi myös pitänyt äänestää jotain kulttuurinrikastuttajaa. Jos tämä mies olisi asunut Turussa, hän olisi ollut varteenotettava ehdokas:
http://www.kho.fi/paatokset/45418.htm
  
  9. tammikuuta 2009 16:11:47

Nimi : Pirjo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suomi on harvaan asuttu maa joten täälä olisi helposti tilaa vaikka tuplamäärälle ihmisiä.Turha saivarrella ettemme voi ottaa pakolaisia tai vainottuja Suomeen.Palestiinassa on paraikaa humanitäärinen kriisi joten pakolaisten ottaminen sieltä suunnalta olisi hieno teko suomelta.Hamas on terroristijärjestö vain israelin mielestä ja monia hamasin jäseniä vainotaan jatkuvasti.
  
  9. tammikuuta 2009 16:18:23

Nimi : Alpo
  
Viesti : Pirjo: No jos on niin harvaan asuttu, niin miksi kaikki maahanmuuttajat jäävät lähes poikkeuksetta suuriin kaupunkeihin? Lappi, Kainuu ja Pohjois-Karjala tyhjenevät, että humina käy.
  
  9. tammikuuta 2009 16:41:04

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : "Suomi on harvaan asuttu maa joten täälä olisi helposti tilaa vaikka tuplamäärälle ihmisiä.Turha saivarrella ettemme voi ottaa pakolaisia tai vainottuja Suomeen.Palestiinassa on paraikaa humanitäärinen kriisi joten pakolaisten ottaminen sieltä suunnalta olisi hieno teko suomelta.Hamas on terroristijärjestö vain israelin mielestä ja monia hamasin jäseniä vainotaan jatkuvasti"

Pirjo se jaksaa aina vain ilahduttaa näillä kirjoituksillaan!

Kuule Pirjo, tänne Suomeen mahtuisi vaikka 100 miljoonaa ihmistä mutta kun ei se ole tilasta kiinni vaan rahasta...
Mutta josko ensin ilmottaisit että voit omalla kustannuksellasi ottaa porukkaa hoitoon?

Hamas on terrorijärjestöksi luokiteltu muidenkin kuin Israelin toimesta,sori nyt vain...
Katsos Pirjoseni,jos on aselepo ja siitä huolimatta ammuskellaan raketteja summittaisesti pääosin siviilien niskaan niin se on terrorismiä se, eikä se siitä miksikään muuksi muutu vaikka kuinka itkisit.
  
  9. tammikuuta 2009 16:51:55

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : Pirjo, Olen TÄYSIN samaa mieltä kanssasi. Otetaanpa kokeiluksi vaikka alkuun semmoinen 18 miljoonaa (kuulosti hyvältä) "pakolaista" ja ootellaan talveen ;) Montako otat nurkkiisi?
  
  9. tammikuuta 2009 16:58:55

Nimi : Mukana Hommassa
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tässä perjantaikevennys videon muodossa, joka sopii hyvin Jussin viimeisimpään kirjoitukseen: http://www.youtube.com/watch?v=I0UMKjW845A
  
  9. tammikuuta 2009 17:00:44

Nimi : Sveitsissä
  
Viesti : "Mä oon vielä ulkomaalainen. 12 vuotta pitää olla maassa, että voi hakea kansalaisuutta. Tarkoitus on ensi kesänä laittaa paperit sisään."
Ari Sulander, maalivahti
  
  9. tammikuuta 2009 17:02:34

Nimi : ValkoinenKuolema
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Jussi Savola, voiko tuollainen tyhmyys tarttua? Luuletko että kaikki maailman aseet valmistetaan suomessa ja kaikki ne luvallisesti myönnetään suomalaisille, sitten ne lähtevät siitä liikenteeseen? Ehkä jopa mustalaisille....
  
  9. tammikuuta 2009 17:03:50

Nimi : Mäki-Ketelä kirjoittaa väliaikatietoja
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : adressin keskusteluissa.

http://www.adressit.com/keskustelu/7133/start/350
  
  9. tammikuuta 2009 17:06:16


guestbook © freebok.net