14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110776-110800

Nimi : Ihmettelijä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Adelphi: Mainitsemasi esimerkki realisoituu käytännössä lähinnä erinäisinä kiintiöinä. Korkeakouluihin on suomenruotsalaiskiintiöt, tiettyihin ammattikoulutuksiin voi olla maahanmuuttajakiintiöt jne.

Kiintiöt perustellaan syrjintää lievittävinä toimina, ja, ennen kaikkea, ne kohdistuvat vähemmistöihin ryhminä. Keskeinen toimija on taas ryhmä, ei ketään tietyn niminen tai muuten omilla ehdoillaan yksilöitävä henkilö individuaalisesti.

Nähdäkseni ristiriita säilyy Jussin kirjoituksien välillä.
  
  8. tammikuuta 2009 21:19:14

Nimi : Aleksi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kaikkihan ovat varmaan kuullet teorian homofobiasta. Että homofobia ja varsinkin homoviha on oman homoseksuaalisuuden kieltämistä.

Hyppivän naisen tapauksessa taitaa olla kyse vähän samantyyppisestä ilmiöstä. Uteliaisuus Jussia ja jussin ajatuksia kohtaan halutaan epätoivoisesti kieltää äärireaktiolla.

Ja naisilla muutenkin viha ja rakkaus ovat hyvin lähellä toisaan.
  
  8. tammikuuta 2009 21:32:20

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Kiintiöt perustellaan syrjintää lievittävinä toimina..."

Jos asia on noin, niin silloinhan se sisältää väitteen siitä, että nykyisellään oppilaitokset harjoittavat syrjintää jota pitää kombensoida.
Muutoin se lievittäminen on aika vaikeata.
  
  8. tammikuuta 2009 21:34:08

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Ihmettelijä,

Adelphi jo vastasi sinulle samalla tavalla kuin itse aion nyt. Suvaitsevaisto mielellään korostaa, että "varsinainen" on vain yksilö, kun tämä rötöstelee. Jos rötöstelevä etno edustaisi ryhmäänsä millään tavalla, se rikkoisi tabua eikä olisi etnopositiivista. Sama etno (esim. Ali Qassim) on sitten positiivisissa asiayhteyksissä nimenomaan ryhmänsä mannekiini. Kysymys on kaksoisajattelusta, etnopositiivisesta kriteeristä sekä tabuista.
  
  8. tammikuuta 2009 21:35:46

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nähdäkseni kyse on nimenomaan suvaitsevaistolle ominaisesta kaksoisajattelusta, ei ristiriidasta Jussin teksteissä. Silloin kun puhe on jostain negatiivisesta kyseisen ryhmän kannalta (esim. rikollisuudesta), suvaitsevainen ajattelee yksilöä nimenomaan "yksittäistapauksena, jota ei saa yleistää": "Kun puhutaan esimerkiksi Suomessa asuvien somalien tilastollisesta rikollisuudesta, meille yleensä muistutetaan, ettei somaleja saa käsitellä massana vaan kutakin somaliyhteisön jäsentä on tarkasteltava yksilönä, hänen omilla ehdoillaan." Kun sen sijaan on puhe jostakin positiivisesta (esim. uimahallivuoroista), yksilö nähdäänkin ryhmänsä edustajana, millä perustellaan erityisoikeudet (ns. positiivinen syrjintä) ko. yksilölle.
  
  8. tammikuuta 2009 21:36:27

Nimi : joniq
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : HS Kanavalla Kirsikka Moring:
"Halusimme tai ei, globaali todellisuus lähestyy suomalaisiakin. Suomeen pyrkii entistä enemmän pakolaislapsia ilman vanhempia."
Kaikki voimat on otettu mokutuksessa käyttöön. TV-arvosteluunkin, jossa käsiteltiin nepalilaisesta tytöstä kertovaa
dokumenttia, pitää sekoittaa mokutusliturgiaa. Minusta ne partaa kasvattavat somalit näyttävät kaikkea muuta kuin lapsilta.
  
  8. tammikuuta 2009 21:39:30

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minusta tuossa ristiriidassa on jotain oleellista myös poliittisesti (oma fokuksenihan on tällä hetkellä enemmän akateeminen ja aatehistoriallinen).

Ei ole sattumaa, että persuihin on loikannut entisiä vihreitä. Myös vihreissä itsessään kytee sama ristiriita. Siellä on ihmisiä, jotka mieltävät itsensä suvaitsevaisiksi sanan perinteisessä merkityksessä: poliittisen liberalismin ihanne, universalistinen tasa-arvokäsitys ja valistuksen perintö.

Sitten ovat nämä uussuvaitsevaiset, jotka ovat valistuksen sijaan postmodernismin ja relativismin lapsia. Toiseus isolla T:llä, ryhmäoikeusajattelu ja "positiivisen syrjinnän" kaltaiset käsitehirviöt ovat heidän juttunsa. Julkilausumissaan he kuitenkin käyttävät Valistuksen kieltä - ehkä siksi, että se nauttii suurta legitimiteettiä toisin kuin se, mitä he käytännössä tekevät.

Veikkaan, että ristiriita kasvaa ennen pitkää liian suureksi ja tapahtuu joko jonkinlainen uuden puolueen tai liikkeen muodostuminen tai perinteisten liberaalien pako muihin puolueisiin.

Niinpä nämä "äärioikeisto"-skeemat alkoholisoituvine lähiönuorineen osuvat erittäin kauas maalista.
  
  8. tammikuuta 2009 21:39:41

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Aleksi: Kaikkihan ovat varmaan kuullet teorian homofobiasta. Että homofobia ja varsinkin homoviha on oman homoseksuaalisuuden kieltämistä.

Hyppivän naisen tapauksessa taitaa olla kyse vähän samantyyppisestä ilmiöstä. Uteliaisuus Jussia ja jussin ajatuksia kohtaan halutaan epätoivoisesti kieltää äärireaktiolla.


En pitäisi tuota kovin uskottavana selityksenä sen enempää homofobialle kuin halla-ahofobialle. Pikemminkin lienee kyse siitä, mihin joku täällä jo viittasikin, eli kun lehtien kirjoittelussa Jussista on keskitytty lähinnä punavihreiden naisten raiskaamiseen ja homojen ammuskeluun, niin monille herkkäuskoisimmille lukijoille on syntynyt kuva, että kyseessä on tyyppi, jonka päässä ei muuta liikukaan. Tai sitten kyseessä on vain epämääräinen, toisen tai kolmannen käden tietoihin perustuva käsitys siitä, että Halla-aho on jollain epämääräisellä tavalla "paha". Tähän asenteeseen olen törmännyt aika usein, ja varmaan kirjoituksessa mainitulla äidilläkin kyse on jostain tällaisesta.
  
  8. tammikuuta 2009 21:43:52

Nimi : Ihmettelijä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ämpee: Näin on perustellut esimerkiksi Heidi Hautala blogissaan:

"Ajatukseni lähtee siitä, että kiintiöitä hyvinkin tarvitaan, koska maahanmuuttajat törmäävät Suomessa jatkuvasti etniseen syrjintään työhönotossa."

"Suomessakin voitaisiin harkita, että nimenomaan julkisen sektorin työnantajia velvoitettaisiin palkkaamaan työntekijöikseen kuntansa maahanmuuttajia vastaava osuus väestöstä. Laki antaa mahdollisuuden tällaiseen ns. positiiviseen erityiskohteluun."


Adelphi: Olen huomannut mm. HS.fi:n uutisia lukemalla, että toiminta tuntuu olevan juuri noin kaksinaismoralistista kuten kerrot.
  
  8. tammikuuta 2009 21:48:21

Nimi : Uuno
  
Viesti : Kävin jonkin verran asiasta kirjeenvaihtoa korporaation Heikelän kanssa. Jannulle ei mennyt mitenkään jakeluun mikä ero on henkilöön menevällä vittuilulla ja asioiden kritisoimisella.

No, ihan fiksuja kavereita ne kumpikin varmaan ovat, mutta ovat näitä tyypillisiä tapauksia joilla aivot lakkaavat toimimasta kun puhutaan maahanmuutosta.
  
  8. tammikuuta 2009 21:56:03

Nimi : KoD
Kotisivu : Meillä ei ole varaa
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Olen aika 100% varma sen suhteen, että näemme mielenkiintoisia ratkaisuja ja linjauksia rahankäytöstä pääkaupunkiseudulla.

Saas nähdä mitkä asiat ovat tärkeysjärjestyksessä ja mitkä eivät...

Riittää Jussilla & kumppaneilla työsarkaa.
  
  8. tammikuuta 2009 22:07:12

Nimi : Gifu
  
Viesti : Hieno oli Jussin uusi kirjoitus,sitä lukiessa ja tätä omituista asiaintilaa pohtiessa tuli mieleen se toinen ammoin elellyt väärinajattelija, joka lausahti jotensakkin näin: "Jos minä vaikenisin niin nämä kivetkin huutaisivat." Hyvin sopisi Jussinkin repliikiksi toi.
  
  8. tammikuuta 2009 22:33:35

Nimi : naapurintäti
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tulipa tätä uusinta lukiessani mieleeni, että oletko nähnyt leffan Dogville? Jos et, kannattaa kokeilla (ei lapsille). Luulen että leffan lopun ajatuksista voisi tulla hyvä mieli, vaikka leffan lopun tapahtumista tuleekin taatusti paha mieli.

Ei mulla muuta. Tai no, voisin vaikka vähän hurrata: Hurraa Halla-Aho!
  
  8. tammikuuta 2009 22:47:21

Nimi : reino
Kotisivu : http://hommaforum.org/index.php?topic=3.msg13358#msg13358
  
Viesti : Mitä teen: Paljastan, että Halla-aho on SIISELI
  
  8. tammikuuta 2009 23:11:26

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : Mielenkiintoinen keskustelu:

Sota Gazassa. Vieraina palestiinalainen Mohammed Matooq, europarlamentaarikko Hannu Takkula (kesk.), tutkija Laura Junka ja entinen Lähi-idän kirjeenvaihtaja Roni Smolar.

Tässä linkki niille jotka eivät sattuneet katsomaan illan lähetystä

http://areena.yle.fi/toista?id=1768441
  
  8. tammikuuta 2009 23:13:30

Nimi : kaukasialainen
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Korporaation Heikelä oli armeijassa polttoainetankkaaja eli "letkuspede", siis B-mies, ja kaverista näki heti alkuunsa että ei hissi liiku ihan yläkerroksiin asti. Haastattelu Halla-Ahosta paljasti vain korporaation älyllisen tason, joka ei siis ollut kovin korkea.
Halla-Ahon uusi kirjoitus on erittäin mielenkiintoinen ja hyvin perusteltu, toisin kuin vasemmistoviherhinaajalla, joilla politiikka perustuu tyhjiin väitteisiin ja ulkoa opeteltuihin sloganeihin. PeSut tulevat jyräämään eduskuntavaaleissa, katsotaan suostuuko kokoomus ottamaan hallituskumppaniksi.
  
  8. tammikuuta 2009 23:47:39

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Lotta: "Niinpä nämä "äärioikeisto"-skeemat alkoholisoituvine lähiönuorineen osuvat erittäin kauas maalista."

Itsekin olen ihmetellyt median tarjoamaa, ja ilmeisesti aika laajalti uskottua "kiljuskinit siellä vaan huutelee" -asennetta.
Nähdäkseni nuivisto ei koostu kiljuskineistä, itseasiassa nuivia alati huvittavat trollit tuntuvat olevan kiljuskinien peilikuvia.

Vanhempi, ei niin sanavalmis jonkun sortin "asiantuntija" (ei tämän asian) on hyvillään huomatessaan, että jotkut yksilöt yliopistoissakin jatkavat omilla aivoillaan ajattelemisen perinnettä.
  
  8. tammikuuta 2009 23:55:38

Nimi : Alpo
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : kaukasialainen: Onko tuo Heikelän armeijatausta totta, vai tuuletatko vain ikeniä? Jos on totta, niin ei kyllä luulisi olevan varaa vittuilla. Itse en olisi voinut kuvitellakaan jättäväni armeijaa käymättä, mutta tunnen lukuisia tyyppejä, jotka ovat kyllä paljon fiksumpia, tarmokkaampia ja osaavampia kuin iso osa intissä vastaantulleista antenneista ja tuuliviireistä. Sanon siis, että ei se armeijan käyminen mikään lopullinen itseisarvo ole, eikä loppupeleissä välttämättä mittaa miestä juuri yhtään. Varsinkaan tämä nykyajan suklaapelleily, jossa ole kunnon kurista tietoakaan.

Mutta Heikelä taitaa olla muutenkin jälkeenjäänyt tässä Halla-aho-kritiikissä, kun suuri osa mokuilijoista on tainnut osata jättää jo yksittäiset henkilöasiat sivuun ja yrittänyt keskittyä sanomisten alasampumiseen. Vaikkakin edelleen huonolla menestyksellä.
  
  9. tammikuuta 2009 0:04:53

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Itsekin olen ihmetellyt median tarjoamaa, ja ilmeisesti aika laajalti uskottua "kiljuskinit siellä vaan huutelee" -asennetta.
Nähdäkseni nuivisto ei koostu kiljuskineistä, itseasiassa nuivia alati huvittavat trollit tuntuvat olevan kiljuskinien peilikuvia.


Huvittavaa on myös tämä uusin tyyli, jossa todetaan, että nyt "maahanmuuttokriittiset" ovat ottaneet kiljuskinien pointit, mutta muutettu ne salonkikelpoiseen muotoon.

Itse olen aina sanonut, että näissä asioissa suvaitsevaisto liikkuu juttuineen useimmiten sillä tasolla, että heidän kannattaisi ihan oikeasti keskustella skinien kanssa. Siinä tavallaan vastakkaiset näkemykset kohtaisivat tasavertaisina.

Ei ne skinit pure ja niissä on - jos niitä enää on - ihan samalla tavalla fiksuja ja tyhmiä kuten kaikissa muissakin porukoissa.

Esimerkiksi - vain siksi esimerkkinä, koska se nyt on viimeisin - Relanderin Vieraskynä avautuminen oli älyllisesti tyhjempi kuin moni Mistreatin laulu.
  
  9. tammikuuta 2009 0:15:05

Nimi : BLACK PANTHERS
  
Viesti : Me mustat pantterit annamme teille surkeat paskat, Pim Fortyinin kohtalon... pudotamme teidät parvekkeelta sulenpää sidottuna kaiteeseen...

KUOLEMA RASISTEILLE!

KUOLEMA SUVAITSEMATTOMILLE!
  
  9. tammikuuta 2009 0:19:26

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Alla taas suvaitaan...
  
  9. tammikuuta 2009 0:33:30

Nimi : Wilhelm
  
Viesti : Päivän supermokutus: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Karkotettava+somalimies+pelkää+paluuta+entiseen+kotimaahansa/1135242594959
  
  9. tammikuuta 2009 5:41:33

Nimi : Toni
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kultamunien ja moniosaajien lisäksi Suomeen on syntymässä uusi mamu-voimavara: "ihmemiehet".

"Saidin mukaan häntä kutsuttiin välillä Ihmemies MacGyveriksi, koska hän osasi huolehtia asioistaan."
  
  9. tammikuuta 2009 7:18:57

Nimi : Pekko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jep jep. Mitähän johtopäätöksiä siitä voi vetää, että somalia, joka osaa hoitaa asiansa kutsutaan ihmemieheksi. Aikamoista.
  
  9. tammikuuta 2009 8:08:10

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Norjassa riehutaan:

"Gaza-mielenosoituksesta täysi kaaos Oslossa

Norjan pääkaupungissa Oslossa poliisi on ottanut kiinni ainakin 27 mielenosoittajaa rajussa mielenosoituksessa, kertoo Yle Uutiset. Poliisi joutui taltuttamaan mielenosoittajia kyynelkaasulla. Viranomaisten mukaan yhteenotot olivat pahimmat sitten 1980-luvun. Ainakin yhden poliisin tiedetään loukanneen kasvonsa.

Levottomuudet alkoivat torstaina, kun suurimman oppositiopuolueen järjestämään, Israelia tukevaan mielenosoitukseen ilmaantui noin tuhat palestiinalaisten kannattajaa. He polttivat Israelin lippuja ja heittelivät poliiseja kivillä ja pulloilla.

Aiemmin päivällä kymmenettuhannet oslolaiset marssivat rauhallisesti Gazan sovun puolesta. Myös muualla Norjassa järjestettiin torstaina rauhanomaisia marsseja.

Viranomaiset ja juutalaisjohtajat ovat jo aiemmin ilmaisseet pelkonsa siitä, että Gazan väkivaltaisuudet leviävät Eurooppaan. Juutalaisia ja synagogia vastaan on hyökätty jo Ruotsissa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa.

Gaza-mielenosoituksia on järjestetty ympäri Eurooppaa, myös Suomessa.

Egyptissä jatketaan neuvotteluita Gazan tulitaukoehdotuksesta. Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin odotetaan matkustavan Kairoon tänään ja Israelin pääministerin Ehud Olmertin lähipäivinä.

Toiveita sovusta lisää YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymä päätöslauselma, jossa vaaditaan välitöntä ja kestävää tulitaukoa. Turvallisuusneuvosto korostaa myös aseiden salakuljetuksen lopettamista palestiinalaistaistelijoille ja Gazan saarron höllentämistä."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/46325-gaza-mielenosoituksesta-taysi-kaaos-oslossa-%E2%80%93-hurja-kuvakooste

Totta kai täälläkin täytynee samanlaista "klopaalia" menoa harrastaa tuota pikaa.
Eihän Suomi muuten olisi lainkaan mukana muun Euroopan menossa.
Sitähän Thors & muu hyysärilauma, mukaanluettuna täti punainen, haluavat.

On se sitten niin ihqua, kun meilläkin palaa autot.

Voivat nämä hyysäripoloiset sitten tuntea olevansa mukana jakamassa muun Euroopan mamuongelmia!


  
  9. tammikuuta 2009 8:22:14


guestbook © freebok.net