14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110751-110775

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Halla-aho kyllä itse kovin kernaasti luo fiktiivisiä ryhmiä (esim. "suvaitsevaisto"), vaikka syyttää samasta asiasta muita."

Seuraa oma näkemykseni: Kaikki ryhmät jotka me ihmiset omissa mielissämme luomme ovat enemmän tai vähemmän fiktiivisiä. Tämä johtuu siitä, että koko iso maailma ei mahdu kenenkään ihmisen päähän kaikessa monimutkaisuudessaan. Näin ollen meidän on pakko tehdä kokemuksistamme jonkinlaisia pelkistyksiä, jos haluamme jollain tavalla järkevästi hahmottaa maailman kokonaisuutta mielissämme. Ihmiskieli perustuu juuri tällaiseen pelkistävään jäsentelyyn, ja jos joku vastustaa tätä vaikka jonain ennakkoluuloisuutena, niin menee siinä kohtaa ihmisluontoa vastaan.
  
  8. tammikuuta 2009 18:04:37

Nimi : TSUNGUS KHAN
  
Viesti : Juuri tuollaisia kuin Pekka Kosma nämä nuivistit ovat: ei teidän helvetin invalidien solkotuksesta ota pirukaan selvää..yrittäkää saatana soikoon nukkua pahimmat liimahöyryt pois päästänne ennen kuin otatte näppiksen esiin.

Halla-aholle. Etkö joskus ollut loukkaantuvinasi kun sinua sanottiin maahanmuuttajavastaiseksi. Kai henkilöä joka haluaa ylläpitää maahanmuuttajavastaisia asenteita kuten kirjoitat voi sanoa maahanmuuttajavastaiseksi.

Sylkäisen päällesi kun lähden täältä Lappeenrannasta käymään Eirassa!

PS.
Halla-ahon ja Reinon välit ovat tulehtuneet kuin Reinon peräaukko.
  
  8. tammikuuta 2009 18:22:35

Nimi : Ihaa
  
Viesti : : Juuri tuollaisia kuin Pekka Kosma nämä nuivistit ovat: ei teidän helvetin invalidien solkotuksesta ota pirukaan selvää..yrittäkää saatana soikoon nukkua pahimmat liimahöyryt pois päästänne ennen kuin otatte näppiksen esiin.

Halla-aholle. Etkö joskus ollut loukkaantuvinasi kun sinua sanottiin maahanmuuttajavastaiseksi. Kai henkilöä joka haluaa ylläpitää maahanmuuttajavastaisia asenteita kuten kirjoitat voi sanoa maahanmuuttajavastaiseksi.

Sylkäisen päällesi kun lähden täältä Lappeenrannasta käymään Eirassa!

PS.
Halla-ahon ja Reinon välit ovat tulehtuneet kuin Reinon peräaukko.


Juu, en allekirjoita Halla-ahon kirjoituksia suureltakaan osin. En myöskään äänestäisi häntä jos voisin mutta tässä kyllä kiteytyy se vaihtoehdon näkemys asioihin. Ei tollasta vuodatusta kyllä oikein kykene käsittämään.

Jos pitää joskus valita kumman "joukoissa" seison niin ylläoleva vuodatus sen valinnan kyllä päättää puolestani.
  
  8. tammikuuta 2009 18:37:14

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Eli alla esimerkki tyypillisestä suvaitsevaisesta: Nimim. TSUNGUS KHAN hienosti ja suvaitsevaisesti ilmaisee aikovansa sylkäistä itselleen tuntematonta henkilöä, jonka jälkeen hän käy arvailemaan toisen itselleen tuntemattoman henkilön peräaukon tilaa.

Varmaan verraton seuramies.
  
  8. tammikuuta 2009 18:41:35

Nimi : Harri
  
Viesti : Jep. veikkaan, että siellä missä TSUNGUS KHAN on kulkenut, ruoho kasvaa.
  
  8. tammikuuta 2009 18:46:16

Nimi : Pertti Tuori
  
Viesti : Voisiko olla että Halla-ahon katkeruuden syy on se että hän on saanut AIDSIN eli aquired immuno defigiency syndromen ukrainalaisilta "ilolinnuilta" olessaan siellä kirjoilla Helsingistä opiskeluaikanaan! Siellä myös menetti poikuutensa!

Back to azerbaijdzhan aaaaaaaarrrhhhhhgg

Vähäinen elinaika panee miehen kirjoittelemaan synkkiä. Exituksen synkkä varjo leijuu hänen päänsä yläpuolella kun Damoclen Miekka!

pentti.tuori@antifacistinfo.org
  
  8. tammikuuta 2009 19:08:33

Nimi : Johansson saaristosta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Halla-ahoa vihataan suunnilleen yhtä paljon kuin ketä tahansa muuta poliitikkoa. Ja esimerkiksi Tuomioja saa taatusti enemmän paskaa niskaansa foorumeilla kuin Halla-aho.

Halla-ahon ympärille syntynyt sosiaalinenkuvio on liike, joilla on nousunsa, laskunsa ja joillakin vakiintumisensa. Nyt meneillään on nousu, joka tosin jo osoittaa sikäli hiipumisen merkkejä, että Halla-ahon motiiveja on ruvettu epäilemään ja nuivistuneet tahot ovat ruvenneet vähitellen riitelemään myös keskenään.

Tällaisen liikkeen nousuvaiheessa on tyypillistä etsiä omia ja vastustajia ja kuvitella, että oma asia on jotenkin merkittävämpi kuin se todellisuudessa onkaan. Kunhan nousuvaihe laantuu, niin sen jälkeen jyrkkä vastekkainasettelukin laimenee.
  
  8. tammikuuta 2009 19:25:04

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Hihihi, täällähän ollaan hauskoja tänään. Ihan uusia trolleja kömpii esiin! Oikein laadukasta. Hehheh.

Pirjokin on taas täällä! Kevät tulee! Pirjolle vastaukseksi ihmettelenkin että minustakin on outoa että esim Korporaatio on selkeästi Halla-ahovastainen, vaikka itse ovat aika epäkorrekteja, ja vitsiä kyllä väännetään myös vähemmistöistä mielellään. Ja myös sillä punaniskaisella tavalla. Toki heille epäkorrektius on jonkinlainen työkalu, ja kaikkea lyödään mitä uskalletaan. Ei siellä mitään ajatuksia haluta pyörittää.

--

Mitä tulee tuohon ainakiseen vastakkainasetteluun, niin olen sitä miettinyt lähinnä Internetin liekkisotien kautta, ja siitä saamani näkemykset tuntuvat pätevän kaikkialle:
Ihmisellä on biologista taustaansa taipumus valita puoli. Eli on olemassa "he" ja "me". Ilmeisesti juontaa lauma- ja heimotyyppististä ryhmistä. Tämä "nuo ovat pelottavia/vaarallisia/naurettavia" päteekin suhteellisen hyvin laumatilanteessa. Mutta se ei enää toimi globaalissa maailmassa. Internetissä auttaa vielä kasvottomuus, mutta se ei ole välttämättömyys kuten juuri 70 vuoden takaisista vasemmisto/oikeisto skaboista voidaan huomata.

Eli kun puoli sitten on valittu, voidaan vastustajaa parjata ja epäinhimillistää. Tämä on pätenyt historiassa niin koulun pihalla kuin sodissakin, ja se on myös tutkimuksilla saatu todennettua... Ja tätä vastapuoltahan ei tarvitse psykologisesti käsitellä ihmisenä tai minkään arvon ansaitsevana. Ja kaikki häneen liittyvä voidaan sitten kääntää tämän luokkajaon syyksi: kommunistit ovat sellaisia, kapitalistit juovat Guatemalan verta. KuPSilaiset haisee. Ja halla-aholaiset ampuvat homoja päähän ja talsivat toisenväristen ruumiiden päällä.
(Ja juu, kyllä, viherpipertäjät heittelevät tiiliskivillä, ja imppaavat liimaa ja toisenvärisiä ihmisiä.)

Ihmisen psyyke ei siis ole rakennettu niin monien asioiden hallitsemiseen, ja varsinkin nettityyppinen sähköinen, välitön ja valtavan laaja kommunikointi menee rikki. Tai oikeammin ihmisen pää menee rikki siinä touhussa. Ei oikein pystytä hallitsemaan sitä että vastapuolen yksilöllä onkin yksilölliset ajatukset moneen suuntaan ja asiaan!

Jos tämän alkeellisen puolueellisuuden huomaa itsessään, niin on helppo huomata tätä rajanvetoa kaikessa, käyttöjärjestelmäsodissa, saabismissa, snoukkaajat vastaan sukseilijat, teddyt vastaan punkkarit... Ja niin sitten tämä maailma vain pyörii hulluuksista toisiin. Niin Internetissä kuin muuallakin.

Toivotaan että välitön tiedonvälitys pystyy murtamaan isojen natsiliikkeiden tapaisten liian isojen, liian homogeenisten liikkeiden synnyn. Oli tämä liike sitten suvaitsevaiston tai äärioikeiston aiheuttamaa. Työkaluna siis olisi monimuotoisuus (!! outo sana nuivistin suusta?) siten että ihmiset eivät pysty sitoutumaan liian kiinteästi liikkeisiin, niin että ne pääsisivät valtaan murskaavalla tavalla. Tästä on vähän viitteitä siinä mielessä että 1900-luvun puolen välin jälkeen kuitenkin poliittiset liikkeet ovat olleet hajanaisempia ja pienempi, ja "skenessä" on ollut paljon jatkuvaa muutosta.

(Mainittakoon että mielestäni Jussi, vaikka käyttääkin noita ryhmäkuvauksia työkalunaan, ei varsinaisesti syyllisty puhtaaseen me/he asetteluun, vaan tuo mukaan myös faktat. Niihin katsomalla ei mollaamisessaa voi käyttää hyväksi tuota vastakkainasettelua.)
  
  8. tammikuuta 2009 19:34:24

Nimi : Johansson saaristosta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ihmisellä on biologista taustaansa taipumus valita puoli."

Juuri näin se on. Siksi en tässä vaiheessa halua sitoutua Hommaan, koska siellä pusketaan eteenpäin rajusti tunteilla. Sitoutumisen aika on ehkä viiden vuoden päästä, kunhan vastakkainasettelu on rauhoittunut ja reaalipolitiikka on osoittanut ilmiölle rajansa ja lakinsa.

Tällä hetkellä Homma on ennen kaikkea valjastettu Halla-ahon sysäämiseksi valtakunnan tai Euroopan politiikkaan. Sen todelliset käytännön vaikutukset ovat vähäiset ja sellaisiksi jäänevätkin. Harvoin nämä yhden asian liikkeet kauan elävät. Perussuomalaisten kautta vaikuttaminen vuosikymmenten saatossa voi johtaa kestävämpiin tuloksiin.
  
  8. tammikuuta 2009 19:45:37

Nimi : Google web trends
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Google hakusuosio. Vertailu Haloseen. Viimeiset 30 päivää. Tukiainen näköjään jumittaa uskotulo hommiin. Halla-aho 20 kertaa haetumpi kuin Tarja Halonen. Siitä voi jokainen repiä ja miettiä mitä se merkitsee. Jossain suvaitsevaiston piireissä alkaa housut tutista kun Suomen kansa huomaa tulleensa kusetetuksi valtaapitävien toimesta. Eikä valehtelu liturgia näytä vieläkään vähenemisen merkkejä.

Halla-aho 20.0
Tukiainen 5.50
Halonen 1.00
  
  8. tammikuuta 2009 19:51:34

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ei siinä ole mitään suuremmin pahaa että Halla-ahoon on personifioitunut koko monikulttuurin vastainen liike ja tämä homma.
Kyllä H-a on meidän kannatuksestamme riippuvainen. Toisaalta hän joutuu lähes ilmaiseksi tekemään kaupungin hallituksessa ym. työtä meidän puolestamme. Kolmen lapsen isällä olisi varmaan taloudellisesti järkevämpääkin tekemistä.


  
  8. tammikuuta 2009 20:15:21

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "1. Sanat versus teot ja intentiot. Kummat muokkaavat todellisuutta?
2. Ryhmät versus yksilöt. Kummat ovat perusyksiköitä puhuttaessa esim. tasa-arvosta, kunnioituksesta tai ihmisten kohtelusta? "

Hahmottelin graduideoita joululomalle, ja kirjoitin kirjeen retorisen sosiaalipsykologian isälle Michael Billigille, jossa erittelin näkemyksiäni. Kumpikin näistä kohdista tuli esiin jotakuinkin tuollaisinaan, kun yritin antaa hahmon "suvaitsevismille", jonka määrittely on tavoitteenani.

Hyvä kirjoitus kaiken kaikkiaan. Sattumoisin luen juuri Billigin kirjaa huumorista (joka oli yksi niistä kirjoista, joka inspiroi kirjoittamaan hänelle). Hänen näkemyksensä huumorin sosiaalisesta roolista on jonkin verran synkeämpi, mutta hän ei ole sitä mieltä, että stereotypiavitsit johtuvat siitä, että niiden kertojilla olisi ainoa oikeasti pahansuopa asenne (edes "tiedostamaton"). Hän on sitä mieltä, että niiden kertomisella on useimmiten kielteisiä seurauksia. Hänen johtava ajatuksensa on, että huumori on sosiaalisen vallankäytön väline, ja sen sydämessä asuu tietty pahansuopuus. Huumori voi olla sekä kapinallista että kurinpidollista. Olen aina rakastanut huumoria ja inhonnut huumorittomuutta, joten näkemyksessä on nieleskelemistä. Ei se silti ihan perätönkään ole, jos rehellinen olen. Kirjan alaotsikko oli 'social critique of humor', joten siinä ei ehdotettu huumorin kieltämistä tai mitään vastaavaa. Tarkoitus oli valottaa historiallisia ja nykyisiä käsityksiä huumorista ja tuoda esiin se, mistä on kirjoittajan näkemyksen mukaan vaiettu (hänen mielestään nykyaikana ajatellaan normatiivisesti, että huumori on itsessään hyvä asia, ja sen käyttö pahansuopiin tarkoituksiin on "väärinkäyttöä").
  
  8. tammikuuta 2009 20:18:28

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Oletko Lotta jo keksinyt hyvän suomenkielisen vastineen "suvaitsevismille"? Toivottavasti se ei ole juuri tuo... ;-)
  
  8. tammikuuta 2009 20:26:03

Nimi : JM
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Veikkaanpa, että sätkyttelevä äiti on peloissaan Jussin omistamista aseista. Ei mikään ihme, jos hänen ainoa tietolähteensä on eräät nimeltä mainitsemattomat lehdet. Ehkä ilkeä setä ampuu pyssyllä päähän.
  
  8. tammikuuta 2009 20:27:07

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Juu ei ole :)

Ajattelin keskittyä nimeen vasta sitten, kun on kasassa jonkinlainen kokonaisuus, jota ryhtyä nimeämään. Nimen pitäisi myös toimia ennen kaikkia englanniksi, koska suvaitsevaisuusoppi on ennenkaikkea englanninkielisen maailman ja Euroopan tauti.
  
  8. tammikuuta 2009 20:32:29

Nimi : Kuka mitä häh?
Mitä teen : Mainitsen Rosa Meriläisen ja saan kirjoituskiellon
  
Viesti : Jussihan on mahtavassa kirjoitusvireessä. Uusin blogiteksti, "Tammikuista tajunnanvirtaa", ei sisällä todellakaan mitään poukkoilevaa ja löysää tajunnanvirtaa, vaan kriittistä, älykästä ja analyyttista pohdintaa. Jatka Jussi samaan malliin!

Siis mitäh? Onko Jussilta tullut uus kirjoitus? Täälläkö vai jossain muualla? Miksei näy mun koneella?
  
  8. tammikuuta 2009 20:33:50

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kuka mitä häh?: yritä päivitystä ("refresh").
  
  8. tammikuuta 2009 20:37:23

Nimi : kertsu 59
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : ..asun edelleenkin kaenuussa.Tanakkaa asiaa tuo Jussin uusin.Hienoja termejä huo virkaloukkaantuja sekä ammattisuvaitsevainen.Itse olen joskus käyttänyt termiä ammattiymmärtäjä.
  
  8. tammikuuta 2009 20:43:38

Nimi : Helosan
  
Viesti : "Tammikuista tajunnanvirtaa" sivuaa myös M. Ellilän kuuluisaa väitettä "yhteiskunta koostuu ihmisistä", jonka taustalla puolestaan on ainakin M. Thatcherin näkemys "yhteiskuntaa ei ole" (1987, koko lausunto)

Ks. myös metodologinen individualismi (Mises)
  
  8. tammikuuta 2009 20:54:04

Nimi : Sivusta seuraaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minäkin kuulin aamuisessa Korporaatiossa "Sika-Harrin uutiskatsauksen" joka ei voinut olla päättymättä ikuisen siviilipalvelusmies Halla-ahon mainintaan. Taisi tosiaan muuten niin nokkelilla herroilla jäädä jotain hampaankoloon syksyisestä vierailusta. No onhan siinä tietysti se hyvä puoli, että kun mitä useammin nimi Halla-aho mainitaan missäkin, sitä useammin joku uusi sielu eksyy näille sivuille ja huomaa ettei se niin rassisti olekaan.
  
  8. tammikuuta 2009 21:02:21

Nimi : Ihmettelijä
  
Viesti : Rupesin pohtimaan Halla-ahon uusimman kirjoituksen vertautumista hänen aiempiin sanomisiin.

8.4.2005 Halla-aho kirjoittaa kolumnissaan "Mustien ja valkoisten tuloeroista" seuraavaa: "Kun puhutaan esimerkiksi Suomessa asuvien somalien tilastollisesta rikollisuudesta, meille yleensä muistutetaan, ettei somaleja saa käsitellä massana vaan kutakin somaliyhteisön jäsentä on tarkasteltava yksilönä, hänen omilla ehdoillaan."

8.1.2009 Halla-aho kirjoittaa kolumnissaan "Tammikuista tajunnanvirtaa" seuraavaa: ""Kaikki konfliktit ovat syntyneet erilaisten virkaloukkaantujien ja ammattisuvaitsevaisten kanssa, koska heidän pirtaansa ei mahdu se, että yksilöä ei nähtäisikään ryhmän mikrotasoisena representaationa. Heille keskeinen yksikkö ja toimija on ryhmä, ei yksilö.


Uskoakseni Halla-aho viittaa juuri näihin "ammattisuvaitsevaisiin" aiemmassa kirjoituksessaan, vaikkei varsinaista agenttia passiivimuodon takana määritelläkään.
  
  8. tammikuuta 2009 21:02:47

Nimi : KML
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Taas kirjoitti Hyysärissä eli Pravdassa joku mikä lie -tyyppi kolumnin populismista, mikä osoittaa poliittisen eliitin äänitorven todellakin pelkäävän kansan vaihtavan uudenlaisen poliittisen eliitin.
  
  8. tammikuuta 2009 21:06:01

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Äidin sätkyttely johtuu hänen tiedostamattomasta himostaan Halla-ahon kehoa kohtaan, jonka hän näkee mustana, mikä puolestaan johtuu median mustamaalauksesta.
  
  8. tammikuuta 2009 21:08:22

Nimi : P
  
Viesti : Tein havainnoin Suomalian Sanomista. Käsittääkseni tuossa on selkeä syrjivä kohta, joka pitää ilmiantaa vähemmistövaltuutetulle, tai tehdä slapp tutkintapyyntö poliisille!

"Tiesitkö, että Turussa asuu tällä hetkellä 128 maan kansalaisia?

Tai että Turussa puhutaan 95 eri kieltä?

Muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia turkulaisia on lähes 11 700.

Turun kaupunki palkitsee jälleen vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuus- vaikuttajan.

Tunnustuksella halutaan kiinnittää kiinnittää positiivisesti huomiota kaupungin kansainvälisyyteen ja monikulttuuriseen arkipäivään.

Tunnustuksen saajat valitaan kaupunkilaisten tekemien ehdotusten perusteella. Ehdotuksia voi jättää internetin kautta sekä lomakkeella, joita on jaossa muun muassa Turun kirjastoissa, Turku-Pisteessä (Puolalankatu 5) ja Kansainvälisessä kohtauspaikassa (Vanha Suurtori 3).

Ehdotuksen voi tehdä joko molemmista palkittavista tai ainoastaan toisesta.

Ehdotuksia voi jättää 9.1.2009 asti. Nimeä oma ehdokkaasi.

Esityksen tekee kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen koolle kutsuma raati, johon kuuluu maahanmuuttajien, Turku-seuran, kauppakamarin, työvoimatoimiston, Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, median ja kaupungin edustus.

Tunnustukset jaetaan nyt neljättä kertaa

Turkuun valitaan vuonna 2009 neljännen kerran vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusvaikuttaja.

Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet:

* vuonna 2006 artenomi Binh Le Xuan ja opettaja Tellervo Vaitinen
* vuonna 2007 opettaja Irina Ossipowski ja projektipäällikkö Sari Kanervo
* vuonna 2008 toiminnanohjaaja Selim Selimi ja erityissosiaalityöntekijä Päivi Talvinen.

Tunnustukset jaetaan Suomen kansalaisuuden saaneiden juhlassa Turun linnassa 28.2.2009.

Valintakriteerit

Vuoden uusturkulainen:

* on maahanmuuttajataustainen – Suomen kansalainen – asuu Turussa
* toimii laaja-alaisesti oman väestönosansa ja koko yhteiskunnan hyväksi
* edistää integroitumista – on aktiivinen järjestötoimija

Vuoden monikulttuurisuusvaikuttaja:

* kuuluu valtaväestöön – on Suomen kansalainen – asuu Turussa
*
edistää esimerkillisesti ja konkreettisesti monikulttuurisuutta Turussa

Lisäksi ehdokkaat:

* lisäävät kontakteja ja keskinäistä ymmärrystä maahanmuuttajaväestön ja kantasuomalaisten kesken
* luovat omaperäisesti ja ennakkoluulottomasti uusia toimintamalleja suvaitsevaisuuden ja integroitumisen edistämiseksi
* toimivat monien etnisten ryhmien kanssa.

Ehdotuksia voi jättää 9.1.2009 asti."
Siis tämä:

* kuuluu valtaväestöön – on Suomen kansalainen – asuu Turussa

Siis ko. monikulttuurivaikuttaja palkintoa ei voida sääntöjen mukaan antaa vähemmistön edustajalle!

Vaatimus "kuulumisesta valtaväestöön" on syrjintää puhtaimillaan! Turun kaupunki harjoittaa rassismia!
  
  8. tammikuuta 2009 21:09:28

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ihmettelijä: kyse lienee kaksoisajattelusta ja ristiriidasta tekojen ja sanojen välillä, jota Jussi käsitteleekin heti tuoreimman kirjoituksensa seuraavassa kappaleessa:

Suvaitsevaisto puhuu mielellään yksilöistä ja julistuksissa vastustaa yksilön redusoimista edustamansa ryhmän jäseneksi. Käytäntö on kuitenkin päinvastainen, mistä hyvänä esimerkkinä ovat juuri vaatimukset etnisten vähemmistöjen positiivisesta syrjinnästä, ts. yksilön suosimisesta hänen viiteryhmänsä perusteella ja muiden yksilöiden kustannuksella.
  
  8. tammikuuta 2009 21:11:43


guestbook © freebok.net