14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110701-110725

Nimi : Realisti
  
Viesti : Eikös nyt helpoin tapa olisi, että ulkomaalaiselle työvoimalle maksettaisiin ne samat palkat, jotka suomalaisetkin saa. Lopetetaan siis rakennuttajan helppo tienaaminen, kun hän palkkaa tänne virolaista työvoimaa alipalkalla.
  
  7. tammikuuta 2009 21:38:04

Nimi : Anna
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Nykyisin niin trendikkäissä sarjakuvablogeissa esitetään vastapuheenvuoro kaikennäköiselle kriittisyydelle. Linkkejä:

Suomen Gifu
Kirjanmerkki

Hämmentävää kyllä piirtäjä on huolissaan suomalaisesta kulttuurista. Vika on kuitenkin suomalaisissa miehissä ja suomalaisessa kulttuurissa. Hupskeikkaa :)
  
  7. tammikuuta 2009 22:15:43

Nimi : Hätäaputöitä
  
Viesti : On se kans meininkiä kun kaikenlaisilla korjaus ja kunnostustöillä yritetään estää taantuman syvenemistä. Luulisi, että sellaiset tekemättömät työt, joita ei voida muutenkaan jättää
tekemättä eivät vaikuta taantuman syvenemiseen millään tavoin.  
  7. tammikuuta 2009 23:36:42

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Tuli taas noista sarjakuvablogeista mieleen, että kummat sitä oikeasti ovat rasisteja, maahanmuuttokriittiset vai maahanmuuton puolestapuhujat...
Kriittiset kun sanovat, että maassa pitää olla maan tavalla ja että siihen pitää pystyä.
Sallivat taas hyssyttelevät ja sanovat, että noita pitää ymmärtää, ei ne voi oppia meidän tavoille, vaan meidän pitää suvaita niitä.
Toinen ryhmä vaatii maahanmuuttajien opettelevan asioita ja uskoo siihen, että siihen pystytään, ja toinen on taas sitä mieltä, etteivät he opi. Ihan kuin olisivat jotain vähempiarvoisia, heikkolahjaisempia yksilöitä raahaamassa suomalaisten lemmikeiksi tai jotain vastaavaa...
  
  7. tammikuuta 2009 23:39:34

Nimi : bububububuntu
  
Viesti : Halla-aho aloitti bloginsa avioliittonsa rakoillessa ja käyttää sitä viemärinä jonne syyttää sappiset ja paskankatkuiset plörinänsä.

Johannes totesi jotain napalankoudesta pitääkö paikkansa?

Jussin harhaisen politiikan nielemisessä oli kuulemma vaikeuksia..
  
  8. tammikuuta 2009 3:21:04

Nimi : Debatoija
  
Viesti : Jopa kissat ja koirat oppivat talon tavoille kun opetetaan vaikka kepin ja porkkanan kanssa. Omat kissani myös ovat hyväntahtoisia ja haluavat miellyttää minua eli isäntäänsä. Mikä helvetti tollasissa muslimeissa ja neekereissä ylipäätään mättää, että nämä ovat tollasia helvatin paukapäitä, joille mikään oppi ei mene perille. Ovat siis kissoja ja koiriakin alemmala tasolla kuvottavine tapoineen, uskomuksineen ja toimintakuvioineen. Rikollista saastaa joka pitäisi neutralisoida.
  
  8. tammikuuta 2009 6:10:29

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Mielestäni Debatoijan kannattaisi aloittaa neutralisointi omista viesteistään.
  
  8. tammikuuta 2009 6:47:35

Nimi : Uncle Antti
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : FRANCE. The government says vandals have torched 30 percent more cars on New Year’s Eve this year than during the holiday last year. The Interior Ministry says l,l47 cars were burned overnight, compared to 878 last year. Police arrested 288 people, up from 250 last year. Burning cars on the last day of the year has become a tradition in underprivileged French suburbs.
  
  8. tammikuuta 2009 7:39:21

Nimi : MultiColour mr White
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti :
Cuius regio,eius religio

Näin se vaan on.
  
  8. tammikuuta 2009 8:31:16

Nimi : Kolunsarka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Romanikiertolaiset tienaavat kymmenen euroa päivässä
Diakonissalaitoksen katupartio haastatteli liki 200:aa romania
Katriina Pajari
helsingin sanomat

Ryteikön keskellä on itse rakennettu vanerimökki, jonka piipusta nousee savua.

Vaikka ulkona on rapsakasti pakkasta, sisällä on lämmin. Se on puulämmitteisen kaminan ansiota.

Sähköjohto tuo torppaan valoa. Lattialle on levitetty mattoja ja seinän viereen on sijattu peti.

Tämä on Scumpitsa Mandicàn, Constantin Làcàtuksen, Isidor Làcàtuksen ja Dumitru Brebenelin Helsingin-koti.

He ovat Suomessa samasta syystä kuin sadat muutkin. Kerjäämässä ja työnhaussa.

Metsikössä asuvat romanikiertolaiset ovat asuneet Suomessa kuusi kuukautta. Se on melko tyypillinen aika.

He kerjäävät Helsingin keskustassa joka päivä yhdeksästä viiteen. Päivän tuotto vaihtelee kymmenen ja viidentoista euron välillä.

Sekin on melko tyypillistä, tietävät Diakonissalaitoksen Tuomo Leinonen ja Marjatta Vesalainen.

Kiitos kaksikon, keskustan kerjäläisistä tiedetään nyt enemmän kuin ennen. Helsingin kaupungin ja Helsingin Diakonissalaitoksen Rom po drom – Romanit tiellä -projektissa työskentelevä työpari on haastatellut liki kahtasataa Helsingissä majailevaa kiertolaista.

Valtaosa Helsingin keskustan kerjäläisistä on romanialaisia, muutamat ovat Bulgariasta. Suomessa pisimpään viipyvät ovat yleensä kotoisin Bacaun, Gorjin tai Alban lääneistä Romaniasta.

Nuorin tavattu kiertolainen oli kaksivuotias, vanhin jo vanhus. Suurin osa kiertolaisista on miehiä.

Lähes poikkeuksetta kiertolaisryhmät – tai mustalaiset, kuten he itseään kutsuvat – olivat tulleet Suomeen leveämmän leivän perässä.

"Se on saviolkitiilestä rakennettu ja kaikkialla on kuraa, ei voi pitää itseään puhtaanakaan", yksi työryhmän haastattelemista kertoi Romanian-kodistaan.

Moni saapuu Suomeen, koska on kuullut tuttaviltaan "rikkaasta valtiosta ja anteliaista asukkaista".

Suomesta ei tiedetä etukäteen muuta kuin se, että se sijaitsee "ulkomailla". Luulipa joku romanialaisista Suomea kuningaskunnaksikin.

Harhatietoa levitetään muun muassa internetissä. Siellä on romaniankielisiä sivustoja, joissa kerrotaan tietoa Suomen huutavasta työvoimapulasta ja valtion runsaskätisistä avustuksista.

Kerjäläisiä kohdanneet kaupunkilaiset ovat epäilleet "kerjäysliigojen" oleva keskustan kerjäämisen taustalla. Kesä–lokakuussa tietonsa kerännyt työryhmä ei kuitenkaan havainnut merkkejä laajemmin johdetusta toiminnasta.

"Että minäkö olisin koko päivän kerjäämässä ja antaisin rahat jollekin, en todellakaan ole niin hölmö", työryhmän haastattelema kerjäläinen vastasi väitteeseen.

Myöskään pakotettua kerjäämistä ei havaittu, vaikka naiset ovatkin tiukasti miesten käskynalaisia. Romanikulttuuri ei salli prostituutiota.

Työryhmä on huolestunein kiertolaislasten kohtalosta. Kerjäläisten ja katusoittajien lasten koulunkäynti kärsii vanhempien jatkuvan poissaolon tai muuttamisen takia.

Helsingissä haastateltiin kaikkiaan 196:ta romania, joista 34 oli alaikäisiä.

Leinosen ja Vesalaisen mielestä on erityisen tärkeää, ettei romanikiertolaisista tule kuumaa perunaa, jota valtiot pallottelevat keskenään.

Heidän mielestään kerjäläisille pitäisi antaa materiaalista tukea vain harkiten.

"Työlle on asetettava tavoitteeksi kerjäävien ja suomalaisten välisen yhdentymisen tukeminen sekä sosiaalisen eriarvoisuuden vähentäminen", he sanovat.

Lihavoidut sitaatit ovat suoria lainauksia työryhmän väliraporttia varten haastatelluilta romaneilta."

Lihavoidut sitaatit ovat suoria lainauksia työryhmän väliraporttia varten haastatelluilta romaneilta."

http://www.hs.fi/digilehti/kaupunki/artikkeli/Romanikiertolaiset+tienaavat+kymmenen+euroa+p%C3%A4iv%C3%A4ss%C3%A4/1135242571004

Mikä mahtanee olla kyseisen porukan sähkön lähde ja kuka maksaa kulut?
Mainitsiko toimittaja asiasta vahingossa vai ihan tahallaan?
  
  8. tammikuuta 2009 9:16:22

Nimi : Paul R
  
Viesti : Northern England: "Sorry, but I'm not impressed with Nigel Farage the leader of the United Kingdom Independence Party (UKIP).

UKIP is a single issue anti-EU pressure group whose membership is comprised largely of elderly, disgruntled, ex-Conservatives. It is a multi-cultural party that welcomes membership from non-whites and has on many occaisions has fielded ethnic candidates. In simple terms it considers anyone who happens to live in Britain, 'British'.

It is no coincidence that the British media are pushing Mr Farage and his party as we face, as you do in Finland, elections to the European Parliament in June this year. In the European elections in 2004 UKIP won 12 seats, the British National Party (BNP) won none. UKIP had the advantage of massive funding, celebrity indorsement and most importantly, media hype by a largely favourable press. By contrast the BNP were at best ignored, at worst vilified by the media.

We are seeing a replay of 2004, as both the BNP and UKIP are competing for the same votes, from the same voters. I can not prove that UKIP are a state sponsored outfit designed to derail the BNP, but that is the allegation, and that is their effect."
  
  8. tammikuuta 2009 9:22:46

Nimi : Uncle Antti
Kotisivu : http://www.politicalislam.com/blog/kafir/
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Sattui silmiin tuo sivusto.
Sitten sattui paahan, vaikka olen henkilokohtaisesti ollut monta vuotta ilman ihmisarvoa.
  
  8. tammikuuta 2009 9:23:46

Nimi : Blanc
  
Viesti : Schools caught up in Palestinian conflict

Barbed-wire fences and security guards are a regular part of many Jewish childrens' school day

A number of school administrators have come forth in recent days to confirm that they recommend Jewish children should not enrol at their schools.

According to school administrators, law enforcement officials and social workers, the on-going conflict in Gaza has led to heightened tensions between Jews and Arabs - particularly Palestinians - here in Denmark.

And although few headmasters of schools have faced the situation, most of those at schools with a high percentage of children of Arab descent say they try to prevent Jewish parents from enrolling their children there.

On Monday, headmaster Olav Nielsen of Humlehave School in Odense publicly admitted he would refuse Jewish parents' wish to place their child at his school.

Ihanaa rauhallista monikulttuuria tanskasta <3 juttu on kopioitu Copenhagen Postista < http://www.cphpost.dk/news/national/88-national/43930-schools-caught-up-in-palestinian-conflict.html >
  
  8. tammikuuta 2009 10:04:40

Nimi : Kytänsoittaja
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Turun Sanomissa oleva Ishmael Falken haastattelu

"Israelin valtion ylläpitämiin medioihin ei koskaan päästettäisi puhumaan avoimesti."

Jutun kirjoittanut Heikki Kauhanen on käännynnäismuslimi. Miettikääpä sitä.
  
  8. tammikuuta 2009 10:25:54

Nimi : Tosi
  
Viesti : On varmaan moni muukin osannut yhdistää kolme uutista/tekijää, joilla on selkeä korrelaatio keskenään.

Talous (kasvu)
Ilmastonmuutos (ihmisen osuus?)
Pakolaisuus

Kai nytkin taloutta koitetaan huonolla menestyksellä nostaa alipalkatulla halpatyövoimalla, mutta valtaosa ei työllisty, josta ehkä tämäkin lama on saanut merkittävästi negatiivista energiaa. Toisaalta jos ilmaston näkökulmasta asiaa ajatellaan, väestönkasvu on suurin ongelma sekä se, missä yksilö kuluttaa luonnonvaroja.

Länsimaiden väestöhän olisi kääntynyt jo laskuun ilman kolmansien maiden maahanmuuttoa. Sen lisäksi ekologinen jalanjälki länsimaissa on paljon negatiivisempi.

3 toisiaan syövää seikkaa loppupeleissä. Tosin en tiedä, kuinka iso merkitys ihmisellä oikeesti on ilmastonmuutoksessa, mutta onhan se ihan hyvä keppi vähentää päästöjä, jos ei muuta. En tiedä sitäkään, mitä sen varjolla tehdään. Jossain dokkarissa tosin kerrottiin, että sen verukkeella on huijattu paljon rahaa. Sama pätee varmaankin multikultitouhuun.
  
  8. tammikuuta 2009 10:36:22

Nimi : Gifu
  
Viesti : Suomen Gifu... mitä v..tua?
  
  8. tammikuuta 2009 11:10:41

Nimi : etnis
  
Viesti : "Gifu" viitannee perinteisen Sisu-askin tuotenimen kirjoitusasuun.
  
  8. tammikuuta 2009 11:28:56

Nimi : el sid
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Kahta israelilaista miestä on ammuttu ostoskeskuksessa Odensessa keskisessä Tanskassa.

pohjoismaissa ei ole ollut koskaan mainittavaa juutalaisvihamielisyyttä. se on tullut tänne arabimaahamuuttajien mukana.

hollannissa on poltettu synagogia. asialla olivat muslimaista tulevat arabinuoret.

jopa Iltalehti on nyt herännyt:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200901088875341_ul.shtml


estä infifadan leviäminen suomeen. käy allekirjoittamassa:

http://www.adressit.com/ulkomaalaislaki
  
  8. tammikuuta 2009 11:40:48

Nimi : Risto
  
Viesti : Olen itsekin sitä mieltä että täällä on liikaa ns.pakolaisia (ns. sen takia että tänne tullaan rolexit ranteissa omilla rahoilla, ja sitten haastetaan riitaa suomalaisten kanssa, raiskataan meidän naiset ja eletään sossun rahoilla kun duuni ei kiinnosta).

Silti on sanottava että jos hra Halla-aho pyrkii provosoimaan, hän totta vie onnistuu. On mielestäni täysin naurettavaa mussuttaa sivutolkulla jossain blogissa siitä miten asia kuin asia on huonosti, kun tuntuu siltä että ainakaan Halla-aho itse ei tee yhtään mitään tilanteen muuttamiseksikaan. On näitä "sitten kun minä pääsen eduskuntaan" alkuisia satuja nähty ennenkin. Huomionkipeä mies on selvästi kyseessä, mutta kaikki julkisuus ei vastoin vitsiä ole positiivista.
  
  8. tammikuuta 2009 11:51:10

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : Hanna
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä

Viesti : Minusta ulkomaalaiset ovat hyvä asia. Heidät pitää vain saada yhteiskuntaan mukaan yhteiskunnan rattaita pyörittämään."


Ettei mentäsi perä edellä puuhun niin olisi korostettva sitä ulkomaalaisten hyvyyttä jo maahanmuuttokriteereissä eikä vasta jälkikäteen toivottava asian itsestään tai väkisin vääntämällä korjautuvan. Muuten he ovat pelkkä rasite ja hiekkaa yhteiskunnan rattaissa. Meidän on katsottava oman etumme perään tässäkin kohtaa.

Maahanmuuttajuus ei ole pelkkä itseisarvo. Siinä on varjopuolensakin ja se on voitava tyssätä kokonaan jos tarve niin vaatii.
  
  8. tammikuuta 2009 12:04:59

Nimi : RP
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Arvauksia soveltamiskäytäntöön tehdyn muutoksen laadusta (kiristys vai löysennys)?
http://www.migri.fi/kansalaiseksi/fin/fi-intro-2.html

"Palvelua päivitetään nuhteettomuusedellytyksen soveltamiskäytäntöön tulleiden muutosten vuoksi.
Päivityksestä johtuen palvelu on toistaiseksi poissa käytöstä. Palvelu avataan uudelleen tammikuussa 2009."
  
  8. tammikuuta 2009 12:33:27

Nimi : saint
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Risto: ”...tuntuu siltä että ainakaan Halla-aho itse ei tee yhtään mitään tilanteen muuttamiseksikaan. On näitä "sitten kun minä pääsen eduskuntaan" alkuisia satuja nähty ennenkin.”

Luepa Scriptan kirjoitukset 223 ja 224. Mielestäni on aika kohtuutonta vaatia J.H-a:lta enempää, kuin mitä hän on jo tehnyt: saanut teksteillään ja kannanotoillaan aikaan ”kansanliikkeen”, joka vaatii muutosta maahanmuuttopolitiikkaan, ja siinä sivussa nostanut PeSu -puolueen kannatuksen huimaan nousuun olematta edes puolueen jäsen.

Muistaakseni J.H-a on maininnut, ettei politiikka kiinnosta häntä, ja hän suostui viime eduskuntavaaleissakin ehdokkaaksi hieman vastentahtoisesti. Kyseessä ei siis ole tavanomainen poliittinen pyrkyri, niinkuin tunnut kuvittelevan.
  
  8. tammikuuta 2009 12:41:44

Nimi : Minä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Politiikka ei kiinnosta, mutta eduskuntiin ja EU-parlamenttiin pitäisi päästä...ja aika kovastihan tuo Hallis tuntuu politikoivan mm. täällä Scriptassa. Minä en ainakaan äänestä ehdokasta, joka a) ilmoittaa paheksuvansa poliittista peliä tai b) muuten esiintyy politiikanvastaisesti.
  
  8. tammikuuta 2009 13:06:05

Nimi : Del
  
Viesti : Risto: voisitko antaa käytännön esimerkkejä mitä Jussi olisi voinut tehdä enemmän kuin mitä tähän asti on tehnyt(eli kirjoittanut)?
  
  8. tammikuuta 2009 13:15:18

Nimi : Tosi
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : ..en vieläkään asu Helsingissä.

Mun mielestä Halla-aho on jo vaikuttanut mielipideilmapiiriin ja siitä voitaneen lähteä liikkeelle.

On aika huolestuttavaa, että valtiot ottavat lainaa kun lama nyt uhkaa ja osin jo on täällä. Mitä sitten, kun sekään ei auta. Sitten ollaan paljon syvemmällä lamassa. Raha on työn symboli, mitä enemmän työtätekemättömiä on, sitä vähemmän on oikeata rahaa. Seteli on vain työn symboli, joka arvonsa ansaitakseen vaatii työtä.
  
  8. tammikuuta 2009 13:15:32


guestbook © freebok.net