14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110476-110500

Nimi : PaskaHesari
  
Viesti : http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901038858907_uu.shtml
  
  4. tammikuuta 2009 11:21:50

Nimi : Razze
  
Viesti :
"Tämäkin on toistoa, mutta en ole nähnyt tämän kysymyksen tiimoilta teoreettista keskustelua: Työperäisten tulijoiden jälkeläiset toisessa ja kolmannessa polvessa ovat aiheuttaneet suuren osan Euroopan ongelmista."

Tässä piilee se se ongelma, että tällaisen faktan ääneen toteaminen torppaa vuoropuhelun välittömästi vastapuolen kokiessa sanoman rasistiseksi.
Edes Jussi Halla-aho ei tänä päivänä taida uskaltaa (ymmärrettävistä syistä) ääneen sanoa sitä, että tänne tulevan maahanmuuttajan kansallisuudella ON VÄLIÄ.
Ikävä kyllä jo lakimme kieltää kansallisuuden perusteella syrjimisen, vaikka tämä juuri olisi elintärkeää maahanmuuton laadun kannalta.
Onhan selvää, että Suomelle hyödyllisempi maahanmuuttaja on malmölainen white flight-perhe Svensson, isä Sven ja äiti Birgitta, kaksi lasta, mäyräkoira ja muuttokuorma pakattuna Volvo XC 90:een kuin valeavioliiton varjolla maahantuleva Mouhammed Pryce Nigeriasta, joka heti oleskeluluvan saatuaan tekee suomalaisesta vaimostaan 1 v. lapsen yksinhuoltajan ja viiden vuoden sisään on perheenyhdistämisohjelman myötä tuottanut maahan myös koko 35-päisen ruokakuntansa.
Joudumme pitkin hampain sietämään työperäistä maahanmuuttoa ja samalla kädet ristissä toivomaan, että tulijoiden volyymi ja laatu pysyvät meille edullisina. On tietysti selvää, että työnperässä muuttaminen on sen verran vaikeaa (roskaväelle), ettei vakavia (yhteiskunnallisia) ongelmia todennäköisesti koskaan synny.
  
  4. tammikuuta 2009 11:22:37

Nimi : Haloskan uudenvuodenpuhe..?
Kotisivu : http://fi.wikipedia.org/wiki/Leo_Meller#Kirjallisuus
  
Viesti : Brittiläinen The Observer -lehti 30.11.2008.

Irakissa naisen saa murhautettua 100 dollarilla.

"Kunniamurhat" ovat lisääntyneet nopeasti eteläisessä Irakissa sijaitsevassa Basran kaupungissa. "Kunniattomaksi" katsottavan naisen saa murhautettua sadalla dollarilla.

Brittiläinen The Observer -lehti kertoi Basran viranomaisten myöntäneen, että he ovat voimattomia estämään "kunniamurhia".

Observerin haastatteleman basralaisen asianajajan mukaan poliisit suojelevat "kunniamurhien" tekijöitä. Asianajajan mukaan palkkamurhaajat veloittavat työstään alimmillaan sata dollaria eli vajaat sata euroa.

Observer paljasti aiemmin, miten oma isä oli surmannut brittisotilaaseen rakastuneen 17-vuotiaan Rand Abdel-Qaderin. Isä tukehdutti tyttärensä ja hakkasi tätä sitten veitsellä. Mies pidätettiin mutta päästettiin vapaaksi.

Randin äiti erosi miehestään murhan jälkeen ja meni piiloon. Tunnistamattomat pyssymiehet löysivät äidin ja murhasivat tämän.

"Näiden naisten elämä ei ole sataa dollaria arvokkaampi. Mistä tahansa basralaisesta kahvilasta löytyy tappajia, joiden kanssa voi neuvotella hinnoista samaan tapaan kuin olisi ostamassa lihaa", nimettömänä pysytellyt lakimies kertoi lehdelle.

  
  4. tammikuuta 2009 11:53:48

Nimi : PK
  
Viesti : Hyvin sä vedät AN ;)

Haluat siis, että minä pysäytän Thorsin kirjoittamalla Thors-säikeeseen inspiroivia krjoituksia, jotka eivät sisällä huumoria tai muita herralle vieraita asioita?

Kysyn taas, mikset itse tee jotain muita inspiroivaa, asiallista ja poikkipoliittista? Ainiin, sinun tapasi hoitaa asioita on kiukuttelu ja riidanhaastaminen. Sinulle on tärkeintä, että muu maailma marssii sinun tahdissasi, siinä mielessä et juuri poikkea muslimifanaatikoista ja univormu-natseista. Sillä erotuksella tietenkin, että islamisteilla ja natseilla on ainakin tarjota ne tahdit ja vormut, toisin kuin sinulla.

Voivoi, tulipas taas jauhettua ja verrattua herkkää miestä natseihin. Toivottavasti Thors ei kerennyt käyttää tätäkin tilaisuutta lakinsa ajamiseen!
  
  4. tammikuuta 2009 12:02:37

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Haluat siis, että minä pysäytän Thorsin kirjoittamalla Thors-säikeeseen inspiroivia krjoituksia, jotka eivät sisällä huumoria tai muita herralle vieraita asioita?"

Kommenttisi on järjetön. Kysymys oli mittasuhteista, useista tekijöistä, kollektiivisesta työstämisestä, työpanoksesta, ajankäytön, prioriteettien jne. suuntautumisesta "hommasta". Kommenttisi on rationaalisuudeltaan luokkaa "monikulttuurisuus on rikkautta". Et käsittele esitettyjä argumentteja.

"Kysyn taas, mikset itse tee jotain muita inspiroivaa, asiallista ja poikkipoliittista?"

Urakan koko on sitä mittaluokkaa, että tarvitaan useita tekijöitä, yhteistä suunnittelua, koordinointia, organisointia, työn jakamista osiin jne.

Kommenttisi on järkevyydeltään tasoa "monikulttuurisuus on rikkautta".

"Ainiin, sinun tapasi hoitaa asioita on kiukuttelu ja riidanhaastaminen."

Siinä tapauksessa Scriptakin on kiukuttelua ja riidanhaastamista. Pääosin olen pysynyt kommunikaatiossa rationaalisella asiatasolla, substanssin käsittelemisessä.

"Sinulle on tärkeintä, että muu maailma marssii sinun tahdissasi, siinä mielessä et juuri poikkea muslimifanaatikoista ja univormu-natseista."

Tämä kommenttisi on taas natsi-kortin luokkaa rationaalisuudeltaan. Et käsittele esitettyjä argumentteja, vaan henkilöit ne näiden argumenttien esittäjään.

"Sillä erotuksella tietenkin, että islamisteilla ja natseilla on ainakin tarjota ne tahdit ja vormut, toisin kuin sinulla."

Ks. yllä.

"Voivoi, tulipas taas jauhettua ja verrattua herkkää miestä natseihin. Toivottavasti Thors ei kerennyt käyttää tätäkin tilaisuutta lakinsa ajamiseen!"

Kommenttisi on kuvaava osoitus hommasta. Tästä todella on kysymys. Se on erittäin ikävää.
  
  4. tammikuuta 2009 12:18:20

Nimi : Hra. Gleb
  
Viesti : A.N. tuollaisella asenteella ja lähestymistavalla et tee "hommalle" kuin hallaa. Joka kerta kun luen viestejäsi vieraskirjassa, mielenkiintoni esittelemiisi asioihin laskee alemmas ja alemmas. Ihan tuosta negatiivisesta ja henkilöön menevästä tyylistä johtuen.

Jos haluat saada muutoksen aikaiseksi - ole itse se muutos.
  
  4. tammikuuta 2009 12:28:34

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Taas yksi joka ei kirjoita vakio-nimimerkillään. Huonoa netikettiä.

"A.N. tuollaisella asenteella ja lähestymistavalla et tee "hommalle" kuin hallaa. Joka kerta kun luen viestejäsi vieraskirjassa, mielenkiintoni esittelemiisi asioihin laskee alemmas ja alemmas. Ihan tuosta negatiivisesta ja henkilöön menevästä tyylistä johtuen."

Sehän on tietysti ollut yksipuolista. Kuten vieraskirjankin etusivulta voit lukea niin esimerkiksi IDA:n ja PK:n kommentit ovat olleet täysin asiatasoisia eivätkä suinkaan henkilöön käyviä. Tiedän aivan selkeästi etten ole pysynyt aina asiatasolla, mutta väitän kommunikoineeni kunnioittavammin kuin

a) vastapuoli
b) keskiverto Scriptan kirjoitus

"Jos haluat saada muutoksen aikaiseksi - ole itse se muutos."

Gandhi puhui tässä lausahduksessaan suurista kansanjoukoista. Hän totesi myös, että erimielisyydet ovat terveen kehityksen merkki.

Reino näyttää ottaneen hommassa uuden silmätikun, jälleen täysin tyhjästä. Veikkaan, että seuraavaksi kasan varoituksia / bannia homman maineen pilaamisesta saa nimim. Peltirumpu. Pahkasikaa.
  
  4. tammikuuta 2009 12:45:57

Nimi : PK
  
Viesti : No mikset AN ole ollut koordinoimassa mittasuhteisia projekteja? Miksi käytät oman ylenpalttisen aikasi riidan haastamiseen? Mitkä sitten ovat niitä sinun substanssiargumenttejasi? Edellä valitit(virheellisesti), etten ole krjoittanut mitään thors-ketjuun, mutta et itsekkään tee mitään, koska se on niin mittavaa ja joku kertoi jossain kultamunavitsin.
  
  4. tammikuuta 2009 13:07:22

Nimi : samppa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kirjoittakaa kommentteja ja kiittäkää jutusta http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=773011

  
  4. tammikuuta 2009 13:13:41

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "No mikset AN ole ollut koordinoimassa mittasuhteisia projekteja?"

Kysytkö tosissasi tämän kysymyksen? Osoita netistä voluumiltaan merkittävää "nuivailua" hommailun ulkopuolelta. Tämä on itseasiassa hirvittävää pessimismiä aiheuttava havainto.

"Miksi käytät oman ylenpalttisen aikasi riidan haastamiseen?"

Edelleen, onko Scripta riidan haastamista?


"Mitkä sitten ovat niitä sinun substanssiargumenttejasi?"

Kontekstiton kysymys.

"Edellä valitit(virheellisesti), etten ole krjoittanut mitään thors-ketjuun,"

OK, olin väärässä. Olet kirjoittanut Joulukuun alkupuolella parit hihhuu-huudot addressin äänimääristä. Otan sanani takaisin.

"mutta et itsekkään tee mitään, koska se on niin mittavaa ja joku kertoi jossain kultamunavitsin."

Jotkut kertoivat jossain tuhat kultamunavitsiä ja kirjoittivat max. 5-10 pohdittua viestiä siitä, miten Thorsin lakiehdotusta voitaisiin haastaa. Kuukausi on kulunut. Olen foorumilta bannattu kuten hyvin tiedät, ja koska välit ovat niin ilmiselvän tulehtuneet niin tuskin yhteistyöstä enää mitään tulisikaan.

Puhun nyt pääosin niille, jotka oikeasti olisivat halukkaita jotain tekemään ja yhteistyöhön keskenään kykenevät, että miksi ei suunnitella, debatoida jne. konkreettista politikointia sen muotoja, merkityksiä, kohderyhmiä, sisältöjä jne. vaan eksessiivisesti vain "hommaillaan"?

Osaatko vastata miksi 800+ hommailijaa eivät ole kuukauden aikana keskustelleet juuri yhtään siitä, miten Thorsin lakia voisi kansalaistoiminnalla yrittää torjua? Tämän jälkeen ruvenneet tuumasta toimeen? Älä vastaa tähän natsiunivormuista tai islamisteista tai siitä kuinka minä voisin aloittaa blogin jossain periferiassa tms. Koita vastata kysymykseen, edes yhden kerran.
  
  4. tammikuuta 2009 13:28:38

Nimi : Iso A
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hei Jussi! Mielipiteesi ovat varsin mielenkiintoisia ja tuulettavat niin kansan kuin myös sisäänpäinkääntyneen poliittisen koneiston maahanmuuttokeskustelua.

Olen lukenut antamiasi haastatteluita (myös muualta kuin HS:stä) ja silloin tällöin paistaa esiin laajempi tietämättömyytesi globaalin talousjärjestelmän toiminnasta. (Esim. mitkä ovat olleet taustalla siinä, että Somalia ja Ruanda ovat ajautuneet nykytilaansa. Tästä asiasta kirjoittaa mm. Chossudovsky).

Suosittelen että tutuistuisit mainitsemaani aihetta käsittelevään kirjallisuuteen, jotta kritiikistäsi muodostuisi koherentimpaa. Muutamia erinomaisia teoksia: Chossudovsky, Michel "Köyhyyden globalisointi" ja Stiglitz, Joseph E. "Globalisaation sivutuotteet." Nämä kirjat eivät todellakaan edusta mainstream-läpäläpää.
  
  4. tammikuuta 2009 14:00:56

Nimi : Nimetön
  
Viesti : "SannaS", moitit Halla-ahoa mukavista, laskeutuvista vaatteista. Etkö ymmärrä, että länsimaissa vaatteista päätetään itse. En jää päivystämään vastaustasi.
  
  4. tammikuuta 2009 14:08:33

Nimi : K
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tasa-arvon ihmemaasta kajahtaa. 1.1.2009 lähtien parturit ovat joutuneet muuttamaan taksojaan siten, etteivät taksat syrjisi sukupuolta.

Naisten hiusten leikkaus ja muotoilu on sekä enemmän aikaa vievää, että kalliimpaa. Siksi tähän asti on ollut eri taksat. Naisten hiuksia asetellaan usein hyvinkin pitkään, ennen kuin tulos on valmis. Siksi naisten hiusten leikkaus on kalliimpaa kuin miesten. Vaikka hinta miehille ja naisille olisi sama, naisten hiusten leikkaus on kampaajalle kalliimpaa. Nyt tasa-arvon nimissä miehet ja lapset saavat maksaa naistenkin hiustenleikkauksesta osan, koska kun hinnat on oltava samoja, kustannukset täytyy jakaa kaikkien asiakkaiden kesken.

Toistaiseksi naisilla on miehiä korkeammat sairausvakuutusmaksut vapaaehtoisissa sairausvakuutuksissa, koska naiset käyttävät enemmän lääkäripalveluja kuin miehet. Kaiken loogisuuden mukaan vakuutusyhtiöt diskriminoivat nyt naisia. Vakuutusmaksu pitäisi olla sama molemmille sukupuolille. Näin siis jos jatketaan tätä tasa-arvovaltuutetun linjaa.
  
  4. tammikuuta 2009 14:11:54

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hei A.N.,kuule, pointtisi on käynyt selväksi. Ei se siitä tuhannennestaviidennestäsadannennestakolmannestakymmmenennestäyhdeksännestäkään toistosta, joka olisi siis se seuraava, enää muuksi näköjään muutu.

Ei tota enää viitsisi lukea. Fakta on ja pysyy, että jokainen tekee hommaa tavallaan eikä sitä kukaan kriitikko pysty muuttamaan. Tee enemmän, puhu vähemmän ja ainakin yritä tiivistää.
  
  4. tammikuuta 2009 14:16:27

Nimi : Debatoija
  
Viesti : Perimmäinen syy niin Somalian, Kongon, Ruandan kuin koko Afrikan nykytilaan ja ylipäätään siihen universaaliseen faktaan, että negroidit ovat aina ja kaikkialla aina missä heitä ikinä missä tahansa mittakaavassa korttelista maanosaan esiintyykää, niin väkivaltaisia, lapsellisia, hälläväliä asenteen omaavia, vastuuttomia, huonon impulssikontrollin omaavia, yleistietoa omaamattomia, jälkeeenjääneitä ja omista asiostaan huolehtimaan kykenemättömiä jne...

NIIN POHJIMMILTAAN KYSE ON HEIDÄN GEENEISTÄÄN JA OLEMUKSENSA YTIMESTÄ.

Tätä faktaa ja asioiden olotilaa ei mikään mahdollinen tai mahdoton määrä kehitysapua, suvaitsevaisuuskasvatusta tai poliittista korrektiutta IKINÄ MUUUTA.
  
  4. tammikuuta 2009 14:30:13

Nimi : J. Mäki-Ketelä
  
Viesti : Joillekin tämän saitin seuraajille näyttää olevan hieman epäselvää siitä, mitä olen tai en ole kirjoittanut suhteestani olemassa oleviin ja vasta suunnitteilla oleviin puolueisiin yms.

Laitetaanpa nyt se Aamulehdessä julkaistu mielipidekirjoitukseni tänne kokonaisuudessaan ja pari rautalankavääntöä samalla (tästä kirjoituksesta lienee kuitenkin kyse):
1. Kuten jokainen lukutaitoinen havaitsee, en viittaa kirjoituksellani millään lailla Perussuomalaisiin. Vai lukeeko tuossa jossain kohtaa niin?
2. En ymmärrä puhetta ”takinkäännöstä”. Olenko jossain vaiheessa kertonut olevani Perussuomalaisten äänenkannattaja? Esimerkiksi Aamulehteen antamassani haastattelussa nimenomaan painotan sitä, että en kuulu mihinkään puolueeseen tms.
3. Ääri-ilmiöillä tarkoitan kirjoituksessani niitä mitä ihmeellisimpiä hörhösakkeja, jotka lähestyvät minua edelleen lähes päivittäin mitä villeimmillä ideoilla. Voitte ihan itse miettiä, mitä nämä ideat käsittelevät. Toivottavasti niitä kirjoittelevat ihmiset saavat asianmukaista hoitoa parhaillaan.

Älkää etsikö merkityksiä sieltä, missä niitä ei ole. Älkää ainakaan minun kirjoituksistani. Sanon kyllä suoraan sen, mitä sanottavana on.

Ja se kirjoitus:


ASIALLISEN MAAHANMUUTTOKESKUSTELUN PUUTE RUOKKII ÄÄRI-ILMIÖIDEN KASVUA

Avasin 9.12 internetiin adressin, jonka allekirjoittajat vaativat ministeri Thorsin (rkp) johdolla valmistellun uuden ulkomaalaislain hylkäämistä kokonaan. Tätä kirjoitettaessa adressin on allekirjoittanut jo yli 24 000 kansalaista.

Kuluneen kolmen viikon aikana olen saanut noin 2500 yhteydenottoa adressini johdosta. Osa yhteydenotoista ja niissä käsitellyistä asioista aiheuttaa minussa kasvavaa huolestuneisuutta.

”Kentältä” minulle tullut viesti on hyvin yksiselitteinen: niin kauan, kun julkisuudessa – ja nimenomaan valtamediassa – ei keskustella asiallisesti ja totuudenmukaisesti maahanmuutosta, sen eri muodoista sekä niiden kansantaloudellisista, kulttuurisista ja sosiologisista vaikutuksista, niin media ruokkii kasvavaa kansallismielisyyttä ja vaarallista äärioikeistolaisuutta sekä sitä kautta vääjäämättömästi lisääntyvää rasismia. Erilaiset äärijärjestöt värväävätkin parhaillaan uusia jäseniä riveihinsä. Pelottavaa on se, että niihin liittyy nyt aivan tavallisia, koulutettuja, työssäkäyviä keskiluokkaisia veronmaksajia eli niitä, joiden varaan suomalainen yhteiskuntajärjestys ja – rauha perinteisesti on rakennettu.

En pidä poliittisista ääri-ilmiöistä riippumatta siitä, onko kyse äärioikeistosta tai – vasemmistosta. Ääriliikkeet ovat aina totalitaarisia ja fasistisia ilmiöitä, jotka harvemmin tuottavat mitään hyvää ainakaan tavalliselle kansalaiselle. Tästä historia tarjoaa aivan liian paljon surullisia esimerkkejä.

Mikäli haluamme vastustaa yhteiskuntarauhalle vaarallisen aineksen lisääntymistä ja järjestäytymistä, tulee uusi ulkomaalaislaki hylätä kokonaisuudessaan ja avoin, reaalimaailmaan pohjautuva maahanmuuttopoliittinen keskustelu aloittaa välittömästi.

Mikäli näin ei toimita, näyttänee suomalainen yhteiskunta kymmenen vuoden päästä hyvin erilaiselta, kuin mitä se on nyt. Pahoin pelkään, että tapahtunut muutos on jotain, mitä kukaan ei osannut edes pahimmissa painajaisissaankaan pelätä.

Ei-työperäisestä maahanmuutosta keskustelu ja ei-työperäisen maahanmuuton järkevyyden asettaminen kyseenalaiseksi ei ole rasismia tai muukalaisvihaa. En minä ainakaan ole rasisti enkä vihaa ulkomaalaisia sen paremmin kuin ketään muitakaan. Olen vain huolissani sekä nykyisten että etenkin tulevien sukupolvien puolesta. Mielestäni minulla on oikeus siihen.


Juha Mäki-Ketelä
  
  4. tammikuuta 2009 14:35:53

Nimi : Adebisi
  
Viesti : Uusimmassa City-lehdessä Halla-aho väittää siviilipalvelunsa perusteeksi poliittiset syyt. Jussi, Jussi, Jussi.. älähän laske luikuria suustasi..

Myönnä rehellisesti että syy siviilipalveluksen suorittamiseen oli puhdas, arkaainen pelko, pelko joka saa kaltaisesi luikurit tyhjentämään suolensa sisällön housuihin kuin Veikko -poikasi yksivuotiaana.
  
  4. tammikuuta 2009 14:36:25

Nimi : vellihousu --> Razzelle
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tässä piilee se se ongelma, että tällaisen faktan ääneen toteaminen torppaa vuoropuhelun välittömästi vastapuolen kokiessa sanoman rasistiseksi.
Edes Jussi Halla-aho ei tänä päivänä taida uskaltaa (ymmärrettävistä syistä) ääneen sanoa sitä, että tänne tulevan maahanmuuttajan kansallisuudella ON VÄLIÄ.

Puhut täyttä asiaa, mutta periaatteessa Jussinkin vaatimukset työperäisen maahanmuuttajan suhteen on senverran kokeat ja työt niin vähissä, että näitä vaatimuksia täyttävä työperäinen maahanmuuttaja on erittäin epätodennäköisesti hankaluuksia aiheuttava, tai edes näihin hankaluuksia aiheuttaviin ryhmiin rodullisesti tai uskonnollisesti yhdistettävissä.

Ja eikai tässä nyt niin monikulttuurivastaisia olla, ettei mustia ihmisiä haluttaisin katukuvassa nähdä? Minä ainakin katselen varsinkin tummia naisia jopa suuremmalla mielenkiinnolla kuin "vihreitä ja valkoisia" naisia ;)
Ja olisin oikeasti ylpeä, jos saisin länsimaiset arvot ymmärtävän ja hyväksyvän ystävän vaikka Somaliasta. Taitaa vain olla toiveajattelua. Mutta avoimin mielin silti...
Koko mamu ongelma pohjautuu mielestäni pelkästään siihen, ettei viranomaiset ole pystyneet mamuja minnekkään integroimaan. Viranomaisten toimesta "homma" on lähtenyt käsistä heti alkuunsa, eikä tilannetta todellakaan tee helpoksi edes viranomaisten tasolla, asioista puhumattomuus niiden oikeilla nimillä. Edes poliisi, joka tietää kentällä missä mättää, ei pysty raportoimaan tilanteesta ylöspäin, koska raportoimalla jotain negatiivista jostain ulkolaisesta porukasta, on lähtökohtaisesti rikollinen, koska niin ei saa tehdä..
Kyllä me Suomalaiset olemme sellaisia valkonaamoja, että ei rodullinen sekoittaminen varmaan pahaa tekisi, mutta rotuja on vaikea saada ilman kulttuuria, jota taas ei onnistuneesti voi edes unelmoida sekoitettavan.
  
  4. tammikuuta 2009 14:45:13

Nimi : Tattikuningas
  
Viesti : A.N. muista että muukalaisvihaajat eivät halua vertailua muiden maiden kanssa vaan natsitetun valkoisen suomen.
  
  4. tammikuuta 2009 14:46:07

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : herra4x:

"Hei A.N.,kuule, pointtisi on käynyt selväksi. Ei se siitä tuhannennestaviidennestäsadannennestakolmannestakymmmenennestäyhdeksännestäkään toistosta, joka olisi siis se seuraava, enää muuksi näköjään muutu.

Ei tota enää viitsisi lukea. Fakta on ja pysyy, että jokainen tekee hommaa tavallaan eikä sitä kukaan kriitikko pysty muuttamaan. Tee enemmän, puhu vähemmän ja ainakin yritä tiivistää."

Täysin sama kritiikkisi pätee Scriptaan, joka on toistanut kolmeen ja neljään sataan kertaan maahanmuuttaja/muslimi/punavihreä = X ja Y jonkinlaisen vastakaiun toivossa. Missä on ollut paljon hyvääkin. Kyse ei ole itsessään sikäli samojen asioiden toistamisesta vaan siitä mitä toistetaan.
Levy saa junnata, kunhan sieltä kuuluu oikeita säveliä, kuten hommailua, sisäpiiriläisyyttä tai toistuvaa vähemmistöjen parjausta, joka ei itsessään rakenna yhtään mitään, jokainen "nuiva" ne ongelmat jo tietää. Scriptan asiasisällön voisi tiivistää n. 10 sivuun 2000:sta. Scriptan vahvuus (vaikka väliin kirouskin) on ennenkaikkea sen muoto, Halla-aho on hyvä kirjoittaja. Samat asiat voisi esittää kuivemmin siten ettei niitä kukaan lukisi.

Mutta kritiikin oikeutuksesta: Selkeät epäkohdat oikeuttavat kritiikin, tätä pidetään täysin selkeänä, kun asiaa katsotaan omasta näkökulmasta. Ei kukaan nuiva ajatellut 100. Scripta-kirjoituksen kohdalla, että olet jo sanottavasi sanonut älä enää jaksa toistella samoja hieman eri muodoissa ja hieman erilaisin variaatioin. Ja jos nyt sanotaan, että pystytä oma blogi, niin ei kukaan nuiva myöskään ajattele, että olemme jo sanottavamme sanoneet, aika jättää Hesari rauhaan. Ei, täysin samat teemat toistuvat, täysin samat argumentit, usein vielä samojen Joni Pelkosten ja Zarahustrien kanssa vängäten, eikä sitä nähdä vääränä, vaan oman sanoman levittämisenä toistolla, joka on täysin hyväksyttävää. Omasta näkökulmasta. Ihmisen subjektiivisuus.

Kyse on siis pohjimmiltaan sanoman sisällöstä. Kun sitä ei haluta debatoida, se sivuutetaan, kuten "suvaitsevaiset" tekevät. Tästä on valtavasti neuropsykologista tutkimustakin.
Seuraavilla kerroilla ei-haluttu kritiikki voidaan jo väistää jankkauksena, vaikka asiatasoista debaattia em. teemoista ei olla koskaan käyty ("mitä itse teet" "tee itse paremmin" "anteeksi etten ole täydellinen" "perusta oma blogi" tms. ad-hom tai väistö on toki voitu sellaiseksi tulkita).

Nyt olen kysynyt pohjimmiltaan saman miksi (ei ole debatoitu, organisoitu, suunniteltu jne. Thorsin lain vastustamista oikeastaan yhtään) kysymyksen usealla eri tavalla, paljon on tullut vastauksissakin tekstiä, mutta tietoisesti tämän ydinkysymyksen väistäen. Sitä ei ole kosketettu ollenkaan. Natsiunivormuista(PK), siitä kuinka haluan muiden uhraavan elämänsä itselleni (IDA) jne. on kyllä kirjoitettu.
Pohjimmiltaan kuvio asioiden vierestä puhumisesta on täysin sama kuin mistä "suvaitsevaisia" syytetään. Täysin sama. Tälle yhdistävä tekijä on varmasti se, että kaikki ovat ihmisiä.

Ongelma on syvemmällä poliittisen dialogin luonteessa ja ihmisluonnon ilmentymisessä, josta monikulttuurisuuskysymys eri tahoillaan ja tavoillaan on vain oma variaationsa monien muiden kysymysten joukossa.

Tällöin monikulttuurisuushullutus on enemmänkin yksi laajemman taudin oireista, ei pohjimmainen tauti itsessään, eikä sitä pysty diagnosoimaan itsenäisesti. Lotta Roti on tässä paljon paremmilla jäljillä intellektuaalisesti kuin esim. Halla-aho jonka hahmotelmat monikulttuurisuuspolitiikasta olivat aika köykäisiä intellektuaalisesti.

Oma kiinnostukseni, enkä julista tätä joksikin ehdottomasti oikeaksi ajatussuunnaksi, vaan vain siksi minkä itse tunnen enemmän oikeaksi (huomaa ero), on suuntautunut yhä enemmän ihmisen ajattelun erilaisten vaikuttimien ja taustojen ymmärtämisen yrittämiseen.
"Hommailun" ongelma yhtyy tällöin pohjimmiltaan samaksi ongelmaksi "suvaitsevaisuuden" ongelman kanssa.

Olisin halunnut toimia jonkinlaisessa kollektiivissa Thorsin lakia vastaan ja muutenkin nuivan teorian työstämiseksi, mikä olisi tarvinnut ainakin sen kymmenen aktiivista ja sitoutunutta tekijää, mutta olet oikeassa, mitä tätä levyä loputtomiin soittamaan.

En palaa enää Thorsin lakiin.
  
  4. tammikuuta 2009 14:49:23

Nimi : Haider
  
Viesti : Kävitkös itse Abedisi armeijaa vai oletko edes syntynyt Suomessa? Tuli vaan mieleen tuosta ulkomaalaisesta nimimerkistä...
  
  4. tammikuuta 2009 14:53:03

Nimi : vellihousu J M-K:lle
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Erilaiset äärijärjestöt värväävätkin parhaillaan uusia jäseniä riveihinsä. Pelottavaa on se, että niihin liittyy nyt aivan tavallisia, koulutettuja, työssäkäyviä keskiluokkaisia veronmaksajia eli niitä, joiden varaan suomalainen yhteiskuntajärjestys ja – rauha perinteisesti on rakennettu"

En tiedä mihin viittaat, mutta väitän, että valtaosa lukijoista kuten minäkin tulkisee tämän porujan Jussi Halla-ahon purukaksi.
Mielikuvalta ei voi mitenkään välttyä.

En väitä, että olet takkisi kääntänyt, mutta sellaisen vaikutelman saa, enkä ymmärrä miksi väheksyt PerusSuomalaisia tai edes SuomenSisua, kun ajamallesi asialle tuskin on läheisempiäkään puolueita tai järjestöjä.

Pointtisi on kuitenkin selvä ja kiistatta olet tehnyt hienon työn.
Ihmettelin vain sitä miksi "homma" piti kruunata demonisoimalla samoin ajattelevat.

Minäkin olen ikäni "halveksinut" PerusSuomalaisten touhuja, enkä vieläkään (vellihousu kun olen) pysty omalla nimelläni ilmoittaa heitä kannattavani, vaikka Halla-ahon myötä olen tajunnut, että se on ainoa oikea äänestysvaihtoehto nykyisellään. Toki toivon laillasi, että muutkin puolueet pikinmiten tarjoaisivat omia mamukriittisiä vaihtoehtojaan, tai ylipäätänsä kriittisyyttä mihinkään yhteiskunnan ongelmaan.
Vihreät ovat ainoa kriittinen puolue, mutta heidän kritiikkinsä harvoin pohjautuu mihinkään realismiin.

Jos minä olisin tehnyt adressin sinun laillasi ja minua olisi alettu epäillä perussuomalaiseksi, olisin varmaan juudaksen lailla kieltänyt heti koko puolueen, mutta minä olenkin vellihousu, miksi sinäkin olet, kun rohkeutta kuitenkin selkeästi löytyy?
  
  4. tammikuuta 2009 14:58:47

Nimi : TK
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Hei, kaikessa ystävyydessä, en tuossa kyennyt löytämään Halla-ahon kirjoituksista selvää vastausta siihen, että jos kerran on asemyönteinen, vasemmistovastainen ja suomalaisen kulttuurin puolustaja, niin minkälainen aspekti elämänkatsomuksessa ajaa sivariksi?´

Jos Suomi on kerran niin arvokas, että sitä kannattaa puolustaa hallitsemattomalta maahanmuutolta, miksi sitä ei kannattaisi puolustaa silloin, jos maahantunkeutujat marssivat tänne kiväärit kädessä panssarivaunujen perässä?
  
  4. tammikuuta 2009 15:11:45

Nimi : Myshkin
  
Viesti : Nyt kunnallisvaalivoiton jälkeen on jo havaittavissa se kehitys joka saavuttaa päätepisteensä jos Jussi valitaan eduskuntaan. Hänestä tulee geneerinen poliitikko, ympäripyöreitä kesyjä latteuksia toistava puhuva pää.
R.I.P. Scripta (hyviä lukuhetkiä muistellen, back in the day when Jussi had cojones).
  
  4. tammikuuta 2009 15:39:56

Nimi : vellihousu TK:lle
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : No kun vastausta sivariasiaan ei löydy, koska Halla-aho on ilmoittanut suoraan häpeävänsä valintaansa, eikä mielellään siitä puhu... Ihmiset kun on erehtyväisiä.. Jotkut erehtyy useammin... Halla-aho erehtyi mm. äänestämään vihreitä aiemmin...

Positiivista on nähdä, että tyhmiäkin ratkaisuja tehnyt voi osoittaa olevansa silti yhteiskuntakelpoinen ja järkevä.
  
  4. tammikuuta 2009 15:40:54


guestbook © freebok.net