14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110451-110475

Nimi : Rauski
  
Viesti : Vieläkö noita Halliksen tiedostavia kirjoituksia löytyy mistään? :)
  
  3. tammikuuta 2009 23:53:41

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : A.N:llä on pointti tässä lakiehdotusasiassa. Toistaiseksi nuivat ovat vain viljelleet retoriikkaa tähän tyyliin: "Ruotsissa ja Tanskassa lyödään ovea kiinni ja nyt Thors tahtoo ylijäämäporukan tänne." Seassa on toki ollut faktaakin, kuten siitä, että turvapaikanhakijoita tulee Suomeen Ruotsista, mutta seuraavia ei ole näkynyt:
- edes pohjoismaiden lakien pääkohdat (toki näitä on vaikea toimittaa)
- maahanmuuton volyymit (tätäkin tietoa on vaikea saada)

Minä arvelen, että em. faktatietojen kerääminen on Hommalle^ liian vaikeaa. Asia on siltä osin niinkuin Nikopol jo huomautti: ei ole olemassa liikettä. Paras, mihin pystymme nyt, on suunnilleen vinkata työkaverille addressista. Tehdään ainakin se.
  
  4. tammikuuta 2009 0:42:51

Nimi : JT
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Media heräilee:
http://www.kaleva.fi/plus/juttu773011_page0.htm
  
  4. tammikuuta 2009 1:00:46

Nimi : näppärä mäyrä
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Minä ainakin toivon, että A.N. jatkaa kirjoitteluaan. Ihan asiallisia juttuja, vaikka välillä vähän jänkkäämiseltä kuulostaakin. HOMMA tarvitsee myös pientä arvostelua, muuten"han" me ylpistytään :)
  
  4. tammikuuta 2009 1:01:42

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Helsinkiläinen perheenisä mainitsee tärkeän asian. Kriittisen kommentoinnin uskottavuuden.

Eräs esimerkki: http://www.thelocal.se/15772/20081118/

"Sweden’s population increased by nearly 60,000 residents in the first nine months of 2008, with immigration accounting for more than 70 %

...

The net immigration of more than 43,000 represents the highest net immigration ever recorded in Sweden, reports the Sydsvenskan newspaper.

-

Ketä tulijat ovat? Mistä maista? Millä maahantuloperusteilla? Tästä olisi hyvä olla analyysi, ennen kuin heikentää omaa uskottavuuttaan "Ruotsi on lyömässä ovet kiinni" -retoriikalla. Vastapuoli voi olla asioista yllättäen perillä.

Mainitsin aikaisemmin H-aholle Tanskan systeemistä, jota hän on suosittanut Suomelle, tein siitä jonkinasteisen analyysin ja hain paljon erilaisia lukuja, joista osan laitoin tänne vieraskirjaan. H-ahon näkemyksessä on ristriita. Hän on syyllistänyt "punavihreitä" S:een jo nyt tulleiden "tänne päästämisestä". Kuitenkin, Tanskan uudenkin mallin myötä (sen jota Halla-aho on suosittanut) T:n vastaanottama määrä pakolaisia on ymmärtääkseni ollut korkeampi kuin S:lla vastaavana aikana. Tanska on siinä mielessä lyönyt ovet lukkoon aiempiin omiim voluumeihinsa nähden, mutta ei faktisesti, tulijoita tulee edelleen ja jo tulleet lisääntyvät. Työperäinen maahanmuutto sekoittaa demograafista yhtälöä, joka on perimmäinen kysymys. Mitä Tanskan malli tosiasiallisesti on yksityiskohtaisesti, ja kuinka paljon se eroaa Thorsin esittämästä - nyt korjatusta - versiosta? Onko Thors oikeassa sanoessaan että tuleva malli olisi eurooppalaista keskiarvoa? Voiko tuota tulkintaa lähteä ivaamaan tai vihjailemaan valehteluksi ('la Scripta) jos ei ole esittää millaista politiikkaa muut noudattavat ja mitä Thorsin laki tosiasiassa tarkoittaa?

Fiksaatio vain humanitaariseen maahanmuuttoon on harhauttanut demograafisesta kokonaiskuvasta. K-Euroopan tilanne, johon usein viitataan, ja tämä on taas jankkaamista, mutta tähdellisestä kysymyksestä ymmärrykseni mukaan, on syntynyt suurelta osin työperäisen maahanmuuton myötä, silti H-a City-lehden haastattelussa, jälleen, toisti kannan, ettei hänellä ole mitään työperäisiä tulijoita vastaan.

Se mitä olen yrittänyt päästä asiasta perille, niin ne lainatut "100,000 muslimia" tarkoittavat pääosin eri tavoin houkuteltuja/värvättyjä työperäisiä maahanmuuttajia Turkin ja Tunisian kaltaisista maista.

Tämäkin on toistoa, mutta en ole nähnyt tämän kysymyksen tiimoilta teoreettista keskustelua: Työperäisten tulijoiden jälkeläiset toisessa ja kolmannessa polvessa ovat aiheuttaneet suuren osan Euroopan ongelmista.

Olen myös yrittänyt löytää erilaisia rikostilastoja ja rikostilastojen puuttuessa selannut korkeaprofiilisista rikoksista tuomittujen valokuvia, pääosin Britanniasta ja Ranskasta. Yhdysvalloissa ero on alleviivatun räikeä. Pointti seuraa, moni ei siitä pidä.
Muslimiyhteisöissä tapahtuu sisäistä alistamista, perheiden sisällä jne. mitä en ollenkaan vähättele, mutta keskimäärin olen kääntynyt sille kannalle, että Islamin osuutta rikollisuuden selittäjänä liioitellaan tuhottomasti.
Gangsta-kulttuuri vaikuttaisi olevan kulttuurisena selittäjänä vahvempi, osanaan evoluutiopsykologinen selitysmalli josta voi lukea esim. täältä: http://www.economist.com/science/displaystory.cfm?story_id=12795581

"Halla-aholaisuudessa" ei ole hajoitettu islamin monoliittisuutta. Britannialaiset "pakistanilaiset" muslimit ovat ranskalaisia "algerialaisia" ja "marokkolaisia" paljon fundamentalistisempia, mutta tämä ei korreloi millään merkittävällä tapaa rikollisuuden, raiskausten, gettoutumisen tai työllistymisen kanssa. Ja jos korreloi niin korkeintaan sillä tapaa, että uskovainen syyllistyy vähemmän rikoksiin ja työllistyy todennäköisemmin.

Nämä erilaiset tekijät poikkileikkaavat tietysti toisiaan vahvasti.

Mutta keskeinen ikävä tosiasia, joka toistuen nousee esille, tuntuisi olevan, että "rodulla" ja rikollisuudella Rushtonin pahamaineisia hahmotelmia noudattaen, tuntuisi olevan ikävän persistentti, tilastollista poikkeusta vailla oleva korrelaatio ja paljon vahvempi kuin yhdelläkään kulttuurisella tekijällä.

Jos joku epäilee tämän globaalia empiiristä selitysarvoa, niin suositan lukemaan M. Meredithin Afrikan historian. En tiedä millainen selitysmalli pitää rakentaa, mutta uskonnolla on ollut siinä lopulta vain yksi vaikutus monien joukossa.

Jos palaan Thorsin lakiin tämän osalta, yritän tiivistää, mikä ei ole vahvuuksiani:

1. Keiden maahanmuuttamista ja miksi, miltä pohjalta pyritään torjumaan?
1b) Kuinka tämä argumentoidaan?

2. Kuinka uhkaavalta kohdassa 1) määriteltyjen tahojen maahanmuutto vaikuttaa kehittyvien trendien valossa?
2b. Kuinka nämä trendit näyttäytyvät jakautuvan työperäisen ja humanitaarisen maahanmuuton välillä?

3. Kuinka Suomen tilanne näissä trendeissä ja niitä ohjaavassa (Thorsin) lainsäädännössä vertailtuna vertautuu muihin Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan?
  
  4. tammikuuta 2009 1:42:31

Nimi : ElinaElina
  
Viesti : Ihan hyvä, että tulee kunnollisia haastatteluja !
  
  4. tammikuuta 2009 1:45:50

Nimi : sanoja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi Kalevassa :
"Hän on erikoistunut sananvapauden vastaisiin projekteihin"

Hyvin tokaistu!

  
  4. tammikuuta 2009 1:48:34

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Thorsin lain analysoiminen mm. vertaamalla muihin pohjoismaihin oltaisiin voitu toteuttaa kollektiivisella työllä jos oltaisiin _haluttu_. Hommailu määrästä katsottuna se ei ole ollut ajankäytön rajoituksista tai potentiaalisista toteuttajista kiinni.

Päämäärätön halu ja into ei kollektiivisenakaan riitä. Jonkun täytyy tehdä aloite ja laittaa pallo pyörimään. Ota ensiaskel ja perusta se lakiblogi, kun sinulla tuntuu ainoana olevan siitä jo selkeä käsitys. Varmasti saat yhteistyökumppaneita, minä ainakin olen kiinnostunut. Ei toiminnan tarvitse pyöriä nimenomaan Scriptan tai Hommafoorumin suojissa, eikä bannaus voi estää sinua tai ketä tahansa toimimasta.

Sama koskee yleisempää kansalaistoimintaa lain vastustamiseksi ja sen epäkohtien esille tuomiseksi. Se, toisin kuin väität, ei ole kiinni siitä missä määrin kansanedustajat ovat vastanneet heille esitettyihin kyselyihin.

Käsitykseni mukaan julkisuuden saamiseksi tarvitsemme kaikupohjaksi poliitikkojen lausuntoja, hyviä tai huonoja. Muuten meillä ei ole oikein muuta kuin adressin luovutus. Mielenosoitus? Ehkä, mutta se on vähän riskaabeli juttu...

Sanot, ettei suomalaisten tuntoja mittaavalla Gallup-tutkimuksella Thorsin laista olisi hyötyä. Voi olla, että olet oikeassa, perustelisitko kuitenkin miksi näet asian siten.

Voi siitä olla hyötyäkin, en tosiaan tiedä, mutta tuskin itse osallistun sen eteenpäin viemiseen. En koe virallista kyselyä niin olennaiseksi, kun noita lehtien nettigalluppejakin on jo ollut, eikä suurimmalla osalla ihmisistä edelleenkään ole hajua lain sisällöstä. Jos tuo on sinusta hyödyllisin teko juuri nyt, niin ota asiasta selvää ja tiedota muillekin.

Eikä meidän tarvitse olla joka asian tärkeydestä yhtä mieltä. Ylianalysointi, perfektionismi ja täydellisen konsensuksen hakeminen lamaannuttaa. Kukin tekee viime kädessä sitä, minkä kokee omaksi. Pääasia että aloittaa tekemisen.

(Tämä tästä tällä erää. Lopetan ennen kuin vieraskirjan isäntä kypsyy aiheeseen.)
  
  4. tammikuuta 2009 1:55:09

Nimi : Olli P
  
Viesti : Hyvä A.N.!

Ketä tulijat ovat? Mistä maista? Millä maahantuloperusteilla? Tästä olisi hyvä olla analyysi, ennen kuin heikentää omaa uskottavuuttaan "Ruotsi on lyömässä ovet kiinni" -retoriikalla. Vastapuoli voi olla asioista yllättäen perillä.

Toki olisi hyvä, mutta kaikkiin kysymyksiin luultavasti ei koskaan saada vastausta.

Olet hyvä esittämään kysymyksiä ja haastamaan, mutta löytyykö vastauksia?

  
  4. tammikuuta 2009 2:08:57

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Eikä meidän tarvitse olla joka asian tärkeydestä yhtä mieltä. Ylianalysointi, perfektionismi ja täydellisen konsensuksen hakeminen lamaannuttaa. Kukin tekee viime kädessä sitä, minkä kokee omaksi. Pääasia että aloittaa tekemisen."

Tästä olen täysin samaa mieltä. On olemassa myös paikka nimeltään Keski-maasto.

"(Tämä tästä tällä erää. Lopetan ennen kuin vieraskirjan isäntä kypsyy aiheeseen.)"

Kypsyy keskusteluun Thorsin lakiehdotuksesta, no, en välttämättä yllättyisi.

Yksittäistä blogia en aiheelle pystytä.

Tuosta gallupista vielä. Net-gallupin ja virallisen gallupin välillä on valtava ero uskottavuudessa ja merkityksessä julkiselle keskustelulle. Net-gallupeissa on kannabistakin oltu laillistamassa enemmistön kannatuksella kun aiheesta mainittiin päihdelinkissä. Ei näitä juuri huomioida, niiden epäluotettavuuden takia.

Jos toteutettaisiin virallinen gallup, suomalaisten tuntoja muutaman prosentin virhemarginaalilla kuvaten, jollakin seuraavanlaisella kysymyksenasettelulla: "Suomeen ollaan suunnittelemassa uutta maahanmuuttolainsäädäntöä. Tulisiko mielestänne oleskeluluvan saamisen ehtoja helpottaa/säilyttää nykyisellään/kiristää?", niin jos gallupin tulos olisi hyvin suopea nuivuudelle, ja tämä ylittäisi uutiskynnyksen ja yhdistettäisiin keskusteluun Thorsin laista, niin tuskin vaikutus kansalaisten mielipiteestä riippuvaisten puolueiden suuntaan ainakaan haitallinen olisi.

Mikä taho tällaisen tuottaisi ja mitä se edellyttäisi on toinen kysymys, en sano että tämä olisi jokin tärkein tehtävä asia, tai jokin mikä välttämättä saisi jotain aikaan, mutta se on yksi mitä on käynyt mielessä. Paljon muutakin olisi mistä olisi hyvä keskustella ja herätellä ajatuksia.

Hommassa tätä keskustelua ei ole käyty edellisten 2-3 viikon aikana. Sille on aivan turha etsiä tekosyitä tai käskeä toisia, yksittäisiä henkilöitä perustamaan omia marginaalisia blogejaan, kun liikkeelle pitäisi saada sadoittain toimijoita.

  
  4. tammikuuta 2009 2:58:51

Nimi : Niko Nurmi
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tervehdys!

Jatka samaan malliin, teet korvaamattoman arvokasta työtä Suomen tulevaisuuden eteen.

Mitenköhän tämä linkki:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901028852182_uu.shtml

ja uimahallivuorot sopivat yhteen?

Eiköhän lähdetä joukolla Jakomäkeen muslimien kylpyvuorolla...
  
  4. tammikuuta 2009 3:41:54

Nimi : Transvest
  
Viesti : Jussi Pussi Huoraa Nussi!

Mites frygistinen filologia jakselee? JRR Tolkienin lukemisto luettuna viimeiset 6 vuotta. Onko aivoissa tapahtunut mitään sinä aikana.

Olen lukenut väitöskirjasi. Siinä ei ole päätä eikä häntää. Irtonaisia lauseita peräkkäin. Koko "teos" on irrallinen räkäisy filologisessa tieteenperinteessä!
  
  4. tammikuuta 2009 3:52:18

Nimi : Joulupukki
  
Viesti : JHa on ja tulee AINA olemaaan vain ja ainoastaan yhden asian mies, se on jo nähty näitten viimeaikaisten juttujen (media) perusteella..

Onneksi on Hankamäen kaltaisia vielä. Ja muitakin monen asian miehiä.
  
  4. tammikuuta 2009 4:01:49

Nimi : PK
  
Viesti : Sen lisäksi, että viheä liitto on vähämielisten keskustelukerho ja happopäiden haihattelu seura, niin se on myös organisoitu rahankusetusliiga, joille nigerialaiset huippuosaajat jäävät kakkoseksi.

"Vihreät keräsivät kunnallisvaaleihin rahaa arpajaisilla, joiden päävoittona oli 100 000 euron arvoinen asuntolahjakortti. Mystistä kyllä, arvokasta päävoittoa ei saanut kukaan.

Vihreiden kampanjapäällikkö Ville Tuomisen mukaan 30 euron hintaisia arpoja myytiin vain 4 000 kappaletta. Yhteensä arpoja oli myynnissä

10 000. Tämän seurauksena vihreiden vaalivalvojaisissa suoritetussa arvonnassa voittajaksi ongittiin arpa, jota ei ollut myyty. Sadantuhannen euron potti jäi siis puolueelle.

”Koska 60 prosenttia arvoista jäi myymättä, oli todennäköistä, että näin käy.”

Tuomisen mielestä arvonta olisi ollut epäreilu, jos mukana olisivat olleet vain myydyt arvat.

”Siinä olisi itselle tullut kiusaus ostaa tukku arpoja, kun tiesi että mahdollisuus voittoon oli niin suuri.”

Vaikka arpojen myynti oli vaatimatonta Tuominen pitää sitä erinomaisena varainhankintatapana. Hänen mukaansa arvonnan idea oli hyvä, mutta toimeenpano ja markkinointi sakkasivat. Ensimmäistä kertaa järjestetty arvonta tuotti puolueelle kulujen jälkeen reilut 100 000 euroa.

”Koko summa on käytettiin kuntavaalikampanjointiin. Mitään ei jäänyt käteen”, Tuominen sanoo. "

En tällä kertaa kommentoi nimimerkin A.N. höpötyksiä, koska zionizi-nazzi reino kielsi :(
  
  4. tammikuuta 2009 4:36:03

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "En tällä kertaa kommentoi nimimerkin A.N. höpötyksiä, koska zionizi-nazzi reino kielsi :("

Homma-forum oli alhaalla, mutta google-cache näytti ettet ole osallistunut Thorsin lakia koskevaan keskusteluun edes höpöttämällä.

Kuukausi aktiivista toiminta-aikaa on mennyt JMK:n aktiivisuutta ja jonkinasteista toimintaa sen ympäriltä lukuunottamatta lähes tulkoon hukkaan.

800+ hommailijaa (joista 300-400 aktiivisia) eivät ole jaksaneet edes keskustella aiheesta. "Homman" jakamaa päämäärää (monikulttuurisuuskehityksen torjuminen) todennäköisesti uhataan erittäin vakavalla pitkän aikavälin kehityksellä, jolle ollaan luomassa lainsäädännöllistä pohjaa.
Apaattisuus millä tähän on suhtauduttu on inhottavan paljastavaa. Jopa tämän apaattisuuden esittäminen jotenkin luonnonvoimana, kuten Nikopol. Aivan kuin joku kosminen laki estäisi "hommailijoita" omasta tahdostaan ryhtymästä konkreettisesti näkemään vaivaa kysymyksen tiimoilta.

Muutamat yksittäiset henkilöt ovat tehneet jotain, mutta sadat henkilöt sivussa eivät ole tehneet kukin jotain tahollaan, kuten Roope esittää, vaan olleet tekemättä yhtään mitään. Koska se olisi vaivalloista, eikä se ole mukavaa.

Ei organisointia, ei kampanjoiden suunnittelua, ei synenergioiden etsimistä, ei asiakysymysten analysointia. Ei mitään vaativampaa, omaa panosta kysyvämpää?
Sen sijaan toimimista, hommailua kuten ennenkin jonkinlaisena hang-around-aktiviteettina ilman huolta todellisista poliittisista kysymyksistä. Hilpeitä one-linereita, "hauskoja" kuvia, kultamunia, yksittäistapauksia joita ei saa yleistää, rikastamista, mestaria... jonkinlaisessa itseensä käpertyvässä loopissa, jolla ei tunnu olevan muuta funktiota kuin oman toimintansa sisäryhmäinen sosiaalinen konteksti, jota väitetty päämäärä ja tavoite monikulttuuristumisen torjumisesta yhdistää mielikuvien ja tunteiden ja viiteryhmäisen kokemisen tasolla, mutta EI aktivoi vaivannäköä edellyttävän konkretian ja konkreettisen toiminnan tasolla.
  
  4. tammikuuta 2009 5:37:39

Nimi : HaH
  
Viesti : Jasså, Homma on kyykyssä, eli tulee seuraavaa ilmoitusta:


Connection Problems

Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.
  
  4. tammikuuta 2009 5:40:25

Nimi : Joulupukki
  
Viesti : Punavihervasemmistolaiset (naiset) ovat kaataneet homman nurin-!
  
  4. tammikuuta 2009 6:02:46

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Itse voisin kommentoida tuota A.N:n valitusta taas vaihteeksi: Eikö nyt ole aika selvää, että keskustelupalstalla muotoillut lakiesitykset eivät tule menemään läpi?

Taidat olla ainoa tyyppi koko maassa, joka ei ole huomannut, että ihmiset toimivat poliittisissa puolueissa. Kukaan ei väitä olevansa mikään voittaja vaan kaikki ovat varmaan aika syvällisen tietoisia siitä, kuinka vaikeaa muutoksen aikaan saaminen on.

Lisäksi jaksat ja jaksat valittaa ja vittuilla muille. Ei kukaan ole tehnyt mitään valaa siitä, että omistaisi koko elämänsä sinun kaavailemallesi politiikalle. Jos sinulla on esittää jotain rakentavaa niin esitä ihmeessä. On melko kohtuutonta vaatia tavallisilta kansalaisilta valmiita lakiesityksiä. Jos se sulta käy niin rikka sekin olisi rokassa.
  
  4. tammikuuta 2009 6:18:03

Nimi : Joulupukki
  
Viesti : IDA, hätäpään kalina kuuluu kauas.. Turha sinunkin on henkilökulttia Jussin ympärillä pönkittää. Se näetsen toimii Hommaa vastaan.
  
  4. tammikuuta 2009 6:24:10

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : IDA, hätäpään kalina kuuluu kauas.. Turha sinunkin on henkilökulttia Jussin ympärillä pönkittää. Se näetsen toimii Hommaa vastaan.

:)

Kyllähän vakaa tarkoitus olisi, että enemmän siirryttäisiin kalinasta kotimaan sarjojen pariin. Espanjan liigaa nyt unohtamatta.
  
  4. tammikuuta 2009 6:34:54

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Eikö nyt ole aika selvää, että keskustelupalstalla muotoillut lakiesitykset eivät tule menemään läpi?"

Kuka on puhunut keskustelupalstoilla muotoiltavista lakiehdotuksista??

"Taidat olla ainoa tyyppi koko maassa, joka ei ole huomannut, että ihmiset toimivat poliittisissa puolueissa."

Poikkipoliittinen kansalaistoiminta on täysin arkipäiväistä eikä vaihtoehtoista eikä poissulkevaa puoluepolitiikan kanssa. 100 edustajan pitää äänestää Thorsin lakia vastaan jos sen toivotaan kaatuvan. Kun laki menee lävitse, homma eittämättä on edelleen infernaalisessa nousussa.

"Kukaan ei väitä olevansa mikään voittaja vaan kaikki ovat varmaan aika syvällisen tietoisia siitä, kuinka vaikeaa muutoksen aikaan saaminen on."

Tuo tiedostaminen ei konkretisoidu "hommailu vs. konkreettinen vaivan näkeminen" ajankäytössä.

"Lisäksi jaksat ja jaksat valittaa ja vittuilla muille."

Ihmiset joita kriittinen keskustelu ei kiinnosta, tai jotka siihen älyllisistä tai muista syistä eivät kykene, kokevat sen siten. Onko Scripta vittuilua punavihreille jne.?

"Ei kukaan ole tehnyt mitään valaa siitä, että omistaisi koko elämänsä sinun kaavailemallesi politiikalle."

Missä tällaista valaa on vaadittu? Ei näissä kommenteissasi ole mitään logiikkaa tai substanssia. Vaatiiko Scripta koko yhteiskuntaa omistamaan kaiken elämänsä esittämilleen vaateille?

Et kommentoi esitettyjä ydinkysymyksiä. Käyt jonkinlaista sosiaalista sisäryhmäistä kamppailua, joka sivuuttaa asiakysymykset, logiikan, rationaalisuuden.

Lopputuloksena puet asiapohjaisen kritiikin, sitä koskettamatta, muotoon "haluat meidän uhraavan sinulle elämäsi". Täysin järjetöntä, ja natsi-korttiin verrattavaa keskustelun sivuuttavaa ad-hommailua.

"On melko kohtuutonta vaatia tavallisilta kansalaisilta valmiita lakiesityksiä. Jos se sulta käy niin rikka sekin olisi rokassa."

Kukaan ei ole vaatinut valmiita lakiesityksiä. Puhe oli lakiesityksen vertaamisesta mm. muiden pohjoismaiden käytäntöihin sekä lain sisällön tarkemmasta ymmärtämisestä. Tätä pystyttäisiin kollektiivina työstämään jokainen palan ja kohdan kerrallaan resurssiensa ja kiinnostuksensa mukaan.
Tämä parantaisi edellytyksiä tuottaa lakiesityksestä argumentatiivista kritiikkiä, so. muutakin kuin retorista kritiikkiä muista pohjoismaista "jotka sulkevat oviaan" ja "Euroopan liberaaleimmasta ulkomaalaislaista" jne. (jotka eivät välttämättä pidä paikkaansa).

Tällaiseen vaivannäkemiseen ei ole löytynyt aikaa, ei edes keskusteluun, koska ei ole löytynyt kiinnostusta, ei halua, ei viitsimistä - siitä pohjimmiltaan on kysymys - mutta vajaaseen kymmeneen tuhanteen viestiin funktioltaan vain sisäryhmäistä hommailua on.
Ennen kuin joku taas mustavalkoistaa kysymyksen, nämä eivät suinkaan ole toisiaan poissulkevia, mutta painotus on "hommailussa" täysin toisessa laidassa, vaikka akuutti tilanne konkretian tasolla edellyttäisi vastakkaista.

Ei sen tarvitse olla lain analysoimista ja vertaamista muihin Pohjoismaihin jos se hyödyttömäksi nähdään, tai gallupin teettämistä jos kansan nuiviuden todentamisella ei ole mitään merkitystä kannatuksensa kanssa kamppaileville puolueille.
Varmasti monia muitakin ehdotuksia osataan esittää ja pohtia, jos halutaan asian eteen vaivaa nähdä.

Ehkä sinä puoluetoiminnan kautta olet vienyt asiaa kansan pariin, hyvä jos olet.

Muttä pointti on kuitenkin mitä relevantein, että keskustelua lakiehdotuksen vastaisesta laajemmasta kansalaistoiminnasta ei ole hommassa tai muilla foorumeilla juurikaan käyty. Ei ideoiden kehittelyä, organisointia, konkreettista ajatusten vaihto vaikutusmahdollisuuksista. Ei edes niitä. Miksi?

Jos haluan että sitä olisi käyty enemmän, haluan siten, koska se mielestäni selkeästi edistäisi mahdollisuuksia vastustaa lakiehdotusta. Vaikka mahdollisuudet silloinkin olisivat vähäiset, mutta ainakin yritettäisiin konkreettisesti ja vaivaa nähden.

En halua lakiehdotuksen vastaista toimintaa ja siitä käytävää keskustelua siksi, että muut "omistaisivat koko elämänsä minun kaavailemalleni politiikalle". Enkä kritisoi lain torjumisen vaikutukseltaan nolla-arvoista hommailua "vittuillakseni" vaan kysyäkseni hommailun prioriteeteista.

Ehkä sinä osaat näitä kysymyksiä selventää ja jäsentää muutenkin kuin heiluttamalla natsikorttia kuten äsken teit?
  
  4. tammikuuta 2009 6:54:44

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (Joulupukki kirjoitti): "JHa on ja tulee AINA olemaaan vain ja ainoastaan yhden asian mies, se on jo nähty näitten viimeaikaisten juttujen (media) perusteella..".

Miksi Halla-ahon pitäisikään olla muuta? Se yksi asia on se, miksi äänestin ps-puolueen ehdokasta (Halla-ahon suosittelemaa) ja miksi olisin äänestänyt Halla-ahoa jos olisin ollut hänen vaalipiirissään. Se yksi asia on maan tulevaisuuden kannalta niin kriittinen, että minua ei edes kiinnosta tietää Halla-ahon tai ps-puolueen kantaa joihinkin toisarvoisempiin asioihin. Ps-puolue esimerkiksi on eri linjoilla EU-asioissa (tosin alan kallistua)kuin minä, mutta ei haittaa, pääasia että holtittoman maahanmuuttopolitiikan uskottava vastustaminen onnistuu siltä poliittiselta alustalta. Ja siksi ääneni ps-puolueelle ja Halla-ahon ääneen sanomalle maahanmuuttopolitiikan kritiikille. Ja juuri siksi lopetin kokoomuksen äänestämisen. Joku muu on lopettanut vain siksi demareitten äänestämisen, jne.
  
  4. tammikuuta 2009 9:49:37

Nimi : M
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : AN:

Tässä olisi Ruotsin ulkomaalaislaki innokkaille tutkijoille ja vertailujen tekijöille:

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=2005:716
  
  4. tammikuuta 2009 9:56:29

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : Mulla olisi konkreettinen ehdotus keskustelun tason parantamiseksi. A.N. laittaa käsivarren mittaiset monologinsa osoitteeseen www.blogspot.com ja heittää linkin tänne. Kiinnostuneet löytävät ja muilta säästyy rullaamisen vaiva. Meillä puhelinsurffaajilla on teknisiä rajoitteita.
  
  4. tammikuuta 2009 10:13:06

Nimi : Vellihousu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä A N kirjoittaa kieltämättä asiaa, kun nyt oikein ajatuksen kanssa teksteihin paneutuu. Ehkä kirjoittaja on nyttemmin hieman aiempaa enemmän "oikolukenut" tekstejään, kun sanoma on selkeytynyt. Hieman kuitenkin jää sellainen kuva, että "älkää tehkö kuten minä teen, vaan tehkää kuten minä sanon". Viittaan siihen, kun moititaan hommaa vain joutavasta jututtelusta, tekemisen sijaan. Mutta kyllä A N minut pesee, mennen tullen. Ties vaikka hänestäkin tulee vielä jotain suurta, esim. Jussin kaltaista. Ainakin puheenlahjat riittää normipolitikointiin, eli muiden vähättelya ja omaa kehua.
  
  4. tammikuuta 2009 10:18:25


guestbook © freebok.net