14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110426-110450

Nimi : Vesku
  
Viesti : Toinen kevennys:

http://www.youtube.com/watch?v=CU8KnJ2SNSE&feature=related
  
  3. tammikuuta 2009 13:01:29

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Hommafoorumi tekee minkä pitikin: vie käsiin räjähtäneen keskustelun Vieraskirjasta ja yhden miehen harteilta paikkaan jossa on söötsi, moderointi ja media-arkisto. Käyttäjät hoitavat sisällön. Jos ei kelpaa, oma vika.

Itse päivystin vieraskirjaa alan linkkien varalta. Nyt ei huoleta enää että vallankumous alkaa huomaamattani. Foorumisofta pelastaa. Foorumi, kymmenkunta avainblogia ja Mediaseuranta - Hommaaminen ei ole enää tiedonkulusta kiinni.

reino on ollut avainpelaaja jo vuosia. Ihan turha vittuilla miehen linjasta, jos ainoa mikä itseltä onnistuu on vittuilu toisten märistä tulitikuista kun Reichstag pitäisi polttaa. Muutenkin kypsyttää joku aamuyön hämärissä mutisija jota jaksaa pöyristyttää se kun kukaan ei ole tänäkään yönä tehnyt mitään konkreettista Eduskunnan käsiteltävänä olevan lain pysäyttämiseksi.

Etujoukko-Homma-apparaatista haaveilu on pelkkää haaveilua. Liikettä ei ole. On vain sananvapaustaistelu ja poliittinen protesti. Protestia on persujen äänestäminen kunnes riittävän moni politico alkaa kuunnella kansan enemmistöä. Kun sananvapaus toteutuu, protesti on täyttänyt tehtävänsä. Persujen tulevaisuus tai Hommafoorumin serebraalisuusaste ei silloin enää kiinnosta.

Homma ei tarvitse ideologiaa, dogmaa tai pukukoodia. Vain tarpeeksi poliittisia ruumiita että sananvapaus toteutuu.
  
  3. tammikuuta 2009 13:14:06

Nimi : joniq
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Palstalla on esitetty että adressista olisi veto pois. Ehkä näin on, mutta yhdesssä mielessä adressi on täyttänyt tehtävänsä. Pidän adressin olemassaoloa merkittävänä syynä siihen, ettei Thorsin lakia saatu ajettua läpi ennen joulua.Tietenkin yhteydenotot poliitikkoihin olivat tärkeitä. Ehkä aktiivisuus on hiipunut siksikin kun välitön uhka lain hyväksymisestä siirtyi, myös joulu ym. lomailu vaikuttaa. Annettaneen poliitikoillekin joulurauha, sitten taas täysi painostus päälle. Laki on mätä.
  
  3. tammikuuta 2009 14:50:30

Nimi : Huomauttaja
  
Viesti : "En tiedä onko pelkkää sattumaa, mutta minun mielestäni adressin suosio lopahti samalla kun aloittaja irtisanoutui meistä "ääriryhmistä". Ymmärrän kyllä, että varmaan paine tehdä pesäeroa oli suuri, mutta "takinkääntö" oli kuitenkin käsittämätön. Avaaja ei näe mitään syytä, että "heihin" liittyisin tulevaisuudessakaan." kirjoittaa Anteeksi vain.

JMK ei sano mitään ääriryhmistä, ei edes viittaa sellaiseen. Toteaa vain, ettei halua liittyä PS:ään, SS:ään tai muihin puolueisiin tai järjestöihin. Ei sanaakaan ääriryhmistä, ei edes viittausta siihen, että jokin olisi ääriryhmä.

Jos kyllästyy vastaamaaan samoihin kysymyksiin jatkuvasti, mikä on parempi paikka yhteisvastaukselle kuin adressi, josta ne kysymykset nousevat?
  
  3. tammikuuta 2009 14:57:50

Nimi : Huomauttajalle J MK:sta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä hän puhuu äärijärjestöissä lehdistötiedotteessaan, jossa perää valtapuolueiden reagointia, ettei syntyisi ääriliikkeitä.

En muista tarkkoja sanoja, mutta pointti oli selvä.

Sinällään kaikesta huolimatta arvostan adressin tekijää, mutta mielestäni pesäeron tekeminen ja PS:n ja sisun "leimaaminen" oli ikävää omaan pesään kusemista, jos näin saa sanoa.

Eli mitä järkeä tehdä pesäeroa järjestöihin, jotka ajavat tasan tarkkaan samaa kuin pesäeron tehnyt.

No eihän kukaan ole täydellinen, eikä mikään tietenkään estä olemasta vaikka vihreä maahanmuuttokriittinen.

Ilmiö on ihan normaali politiikkaa.
Naapuri puolueen kanta asiaan X on sairas, vaikka oman puolueemme täydellinen kanta asiaan X onkin täysin sama kuin naapurilla....
  
  3. tammikuuta 2009 15:52:39

Nimi : Ylpeä Uusnatsi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tiedustelisin olisiko mahdollista käyttää Jussin valokuvaa Hess marssilla?joka tapauksessa varaukseton 100% kannatus tältä suunnalta.Itsekin olet tottakai tervetullut jos haluat.
  
  3. tammikuuta 2009 17:13:13

Nimi : Lyyli
  
Viesti : HÖPSIS "uusnatsi" et viittis provoilla, ei mene läpi
  
  3. tammikuuta 2009 17:22:51

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllähän JMK puhui äärijärjestöistä.

No ei se minua ainakaan haittaa jos joku sanoo vaikka että ei halua olla kanssani missään tekemisissä koska "se on ääri-ihminen."

25000 nimeä on kaveri kuitenkin kerännyt, mikä on hieno juttu. Jokainenhan ymmärtää että ilman näitä "äärijärjestöjä" tässä ei olisi saatu mitään maahanmuuttokeskustelua aikaiseksi. Eikä JMK:n adressiinkaan olisi tullut nimiä. Mitäs se haittaa, jos joku sanoo että Suomen Sisu sammuttaa tulipaloa väärin, jos kritisoija itse tekee jotain tulipalon sammuttamiseksi.

Jos vapaa-ajattelijoiden islam-kritiikki sun muu sisäsiisti "maahanmuuttokritiikki" olisi ollut ainoa mitä meillä on, media ei olisi koskaan kiinnostinut.ja Soininvaaran maltillinen islamkritiikki tms.
  
  3. tammikuuta 2009 18:09:58

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ollut aikaisemmin tiennyt että reino = Jari Leino. Oliko tämä, Roope, julkista tietoa vai lipsautitko sen vahingossa?

Toiseksi, en missään tapauksessa kiistä addressin ansioita, se on jo nyt saanut paljon aikaiseksi. Esitin mielipiteeni siitä, että en näe järkeväksi istua addressin päällä aina hetkeen 2 päivää ennen äänestystä kuten JMK on suunnitellut. Voin olla väärässä, mutta kokisin, että kansalaiskeskustelun nostattaminen on se keskeinen juttu. Niin myöhäisessä vaiheessa se jäisi vähäiseksi.

Mutta Homma-foorumin Thorsin lain unohtamista koskeva kritiikkini on mielestäni täysin perusteltua. Mitään lisäkeskustelua ei ole syntynyt siitä, kuinka kansalaistoiminnalla lakia voitaisiin lähteä torppaamaan. Kolme viikkoa on kulunut, eikä sitä voi sanoa vain joulun ja uuden vuoden syyksi. Se on tekosyy. Joulu ja uusivuosi eivät ole vähentäneet "hommailua", päin vastoin.

Mitään ryhmittymää ei näytä syntyneen purkamaan ja analysoimaan lakia osiinsa suomalaisessa ja eurooppalaisessa kontekstissa, jotta näitä argumentteja voitaisiin sitten hyödyntää lain käsittelemisen alla median ja kansanedustajien painostamisessa. Älkääkä sanoko tee itse, koska tähän tarvittaisiin monta tekijää jakamaan koordinoidusti työpanosta.

Toisin sanoen hallitseva piirre "hommailussa" näyttää olleen välinpitämättömyys. Nikopol voi väittää, ettei mitään tällaista voitaisi tehdä "ei ole liikettä". Voitaisiin jos haluttaisiin, riittävän suuruisella kollektiivisella työpanoksella.

Samoin kuin mm. oltaisiin voitu suunnitella ja toteuttaa (tai voitaisiin edelleen) virallisen Gallupin teettämistä Thorsin lakiehdotuksesta, jonka otanta vastaisi suomalaisten keskimääräisiä tuntoja varmuudella plus-miinus muutama prosenttiyksikköä. En usko, että media voisi sitä sivuuttaa. Gallupin teettämisen kulut pitäisi tietää ja kuka ja miten ne porukassa korvaisivat (vrt. rahastot oikeuskulujen maksamiseksi).

En tiedä torjuisiko tällainen kampanjointi lakia, tai saisiko siihen lisää tiukennuksia, mutta ei se ainakaan mahdollisuuksia vähentäisi.

Vaikka median suuntaan ei tarvitsisi juuri nyt olla aktiivisia, niin toki taustatyötä, valmistelevaa työtä, suunnittelua jne. voitaisiin tehdä koko ajan, ja pitäisi tehdä. En näe hommafoorumin 10,000+ viestin joukosta merkkejä tästä työstä.

Tämän on lakiehdotus johon suurelta osin konkretisoituu Suomen maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskehitys.
"Hommailu hommailee" täysin autuaan välinpitämättömänä tästä näin, aivan kuin tällainenkin kehitys olisi lähinnä merkitykseltään polttoainetta sisäpiiriläiselle tunteenkohotukselle (jonka merkitystä en sinänsä vähättele) mutta ei siltikään vaade pyyteettömään ja kovaan työntekoon asian edestä.

Jos toisaalta on yritetty tehdä jotain "kansan pariin viemistä" kuten reino 3 viikkoa sitten kirjoitti, niin olisi hyödyllistä kuulla tuota koskevista kokemuksista.

Jäämme odottamaan?
  
  3. tammikuuta 2009 18:42:27

Nimi : Nyymi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Päivän Kalevassa oli artikkeli otsikolla "Virtuaalivihollisten kahvihetki". Yleisölle esitellään perussuomalainen Olli Immonen "Oulun Halla-ahona". Vihreitä edustaa Paula Pohjanrinne ja maahanmuuttajaa (yllätys yllätys) somali Saeed Warsame.

Pohjanrinteen mukaan muslimien ongelmat eivät johdu kulttuurista vaan syrjimisestä. Lisäksi suomalaisilla on globaali vastuu esim. etiopialaisista lapsista.

Ei mitään uutta. Mutta yleisöä todennäköisesti kiinnostaa Halla-ahon nimi: tähän mennessä kyseistä herraa ei ole (tietääkseni) lehdessä esitelty. Onko erkkolaisen päällystakin valvoman tiedotusvälineen todellisuusjatkumossa aukko? Tarkkailijaa myös huvittaa se, että prototyyppiseksi maahanmuuttajaksi on valittu somali. Sokerina pohjalla: arvatkaa somalin ammatti?

Aivan oikein: tulkki.
  
  3. tammikuuta 2009 18:44:27

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Batman on oikeasti Bruce Wayne, mutta se on salaisuus. No, on tuo ollut täällä vieraskirjassakin kymmenkunta kertaa. Viimeksi joku spämmäsi sitä jouluna.

Esitin mielipiteeni siitä, että en näe järkeväksi istua addressin päällä aina hetkeen 2 päivää ennen äänestystä kuten JMK on suunnitellut. Voin olla väärässä, mutta kokisin, että kansalaiskeskustelun nostattaminen on se keskeinen juttu.

Samaa mieltä. Mutta tätä keskustelua on vaikea nostattaa, kun yksikään poliitikko ei vastaa kysymyksiin ennen helmikuuta. He eivät lähde lomillaan sooloilemaan tässä asiassa. Meillä ei edelleenkään ole muita tiedotusvälineitä kuin netti.

Mutta Homma-foorumin Thorsin lain unohtamista koskeva kritiikkini on mielestäni täysin perusteltua. Mitään lisäkeskustelua ei ole syntynyt siitä, kuinka kansalaistoiminnalla lakia voitaisiin lähteä torppaamaan.

Ainakaan minulla ei ole uusia ideoita siitä, kuinka laki voitaisiin torpata. Kertoisin jos olisi, siispä vaikenen siitä.

Mitään ryhmittymää ei näytä syntyneen purkamaan ja analysoimaan lakia osiinsa suomalaisessa ja eurooppalaisessa kontekstissa, jotta näitä argumentteja voitaisiin sitten hyödyntää lain käsittelemisen alla median ja kansanedustajien painostamisessa. Älkääkä sanoko tee itse, koska tähän tarvittaisiin monta tekijää jakamaan koordinoidusti työpanosta.

Huhhuh. Kolme viikkoa sitten tempaistiin koko saitti pystyyn ja nyt pitäisi olla jo työryhmät toiminnassa. Ei siinä mitään, juuri tuota minäkin haluaisin, mutta et taida ymmärtää miten hankalaa tällaisen virtuaaliprojektin käynnistäminen on. Meillä ei ole juuri mitään tietoa käytettävissä olevista resursseista, ei tarkkaa tietoa käytettävissä olevasta ajasta tai välineistä, eikä yhtään rahaa. Ala ihmeessä pureutua siihen lakiesitykseen ja jakamaan töitä. Minä autan jos osaan, vaikka lakitaustaa on vain puoli opintoviikkoa.

Toisin sanoen hallitseva piirre "hommailussa" näyttää olleen välinpitämättömyys. Nikopol voi väittää, ettei mitään tällaista voitaisi tehdä "ei ole liikettä". Voitaisiin jos haluttaisiin, riittävän suuruisella kollektiivisella työpanoksella.

Mitäs jos Linus olisi alussa sanonut, että mulla on idea hyvästä käyttöjärjestelmästä, alkakaas vapaaehtoiset organisoitumaan?

Samoin kuin mm. oltaisiin voitu suunnitella ja toteuttaa (tai voitaisiin edelleen) virallisen Gallupin teettämistä Thorsin lakiehdotuksesta, jonka otanta vastaisi suomalaisten keskimääräisiä tuntoja varmuudella plus-miinus muutama prosenttiyksikköä.

Tuo ei minusta kuulosta kovin hyödylliseltä, mutta soita ja kysy hinta. Sehän ei vielä maksa mitään.

Vaikka median suuntaan ei tarvitsisi juuri nyt olla aktiivisia, niin toki taustatyötä, valmistelevaa työtä, suunnittelua jne. voitaisiin tehdä koko ajan, ja pitäisi tehdä. En näe hommafoorumin 10,000+ viestin joukosta merkkejä tästä työstä.

Katso tarkemmin. Olen lukenut kymmeniä jollei satoja viestejä, joista olen saanut uutta tietoa ja näkökulmia. Organisoituminen nyt vaan kestää aikansa. Ei ole ketään Johtajaa, joka laittaisi pyörät pyörimään puolestamme.

Jäämme odottamaan?

Emme muuten jää.
  
  3. tammikuuta 2009 19:39:47

Nimi : Sotilas
  
Viesti : En minä ainakaan usko että Seppo Lehto olisi jossain salaliitossa maahanmuutto ystävällisten kanssa. Seppo on ajanut johdon mukaisesti samaa linjaa jo kolmatta kymmentä vuotta että minusta on aika kyseen alaista epäillä hänen motiivejaan, olen läheltä seurannut. Seppoon verrattuna Jussikin on Asiassa pelkkä untuvikko, kyllä kai tämä nyt ainakin on täysin selvää. Ja myös Sepolla on yliopisto koulutus eli ei se mikään tyhmä kaveri ole.
  
  3. tammikuuta 2009 19:40:10

Nimi : Ano Nyymi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Jussi lupaa meille, ettet koskaan eroa vaimostasi. Jos kuitenkin näin kävisi, lupaa ettet ala Kanervaksi tai Vanhaseksi naisten suhteen.

Kun nyt selkeästi on nähtävissä, että sinusta tulee politiikan suurmies, älä tuhoa uraasi naisten vuoksi."

Mä laitan paremmaksi:

Jussi, jos pääset joskus jonkun puolueen johtoon niin älä hyvä mies mee lehtikuvaan verkkosukissa! -:)
  
  3. tammikuuta 2009 20:31:28

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Roope: "Huhhuh. Kolme viikkoa sitten tempaistiin koko saitti pystyyn ja nyt pitäisi olla jo työryhmät toiminnassa. Ei siinä mitään, juuri tuota minäkin haluaisin, mutta et taida ymmärtää miten hankalaa tällaisen virtuaaliprojektin käynnistäminen on."

Väistät nyt pointin. Thorsin lain analysoiminen mm. vertaamalla muihin pohjoismaihin oltaisiin voitu toteuttaa kollektiivisella työllä jos oltaisiin _haluttu_. Hommailu määrästä katsottuna se ei ole ollut ajankäytön rajoituksista tai potentiaalisista toteuttajista kiinni.

Sama koskee yleisempää kansalaistoimintaa lain vastustamiseksi ja sen epäkohtien esille tuomiseksi. Se, toisin kuin väität, ei ole kiinni siitä missä määrin kansanedustajat ovat vastanneet heille esitettyihin kyselyihin.

Sanot, ettei suomalaisten tuntoja mittaavalla Gallup-tutkimuksella Thorsin laista olisi hyötyä. Voi olla, että olet oikeassa, perustelisitko kuitenkin miksi näet asian siten. Se on vain yksi ehdotus.

"Ala ihmeessä pureutua siihen lakiesitykseen ja jakamaan töitä."

Anonyymin proxyn kautta tänne vieraskirjaan? Jari Leino bannasi tunnukseni hommasta pohjimmiltaan halla-aholaisuuden kritisoinnin (so. "nillityksen") takia.

Lueskelin viime yönä hommaa anonyymin proxyn kautta hieman enemmänkin ja huomasin, että keskustelussa ei ole ollut oikeastaan yhtäkään "homman" ulkopuolista. Ne muutamat "ei-hommaajat" ketkä ovat hommassa vierailleet ovat saaneet alta aikayksikön Jari Leinolta varoitusta banneista tai bannia mitä mielivaltaisimmista syistä. Viimeisimpänä joku kokoomuslainen kun arvosteli, että pitäisikö Hommassa näkyä viestiketjun jossa kehuttiin Kansallissosialistista Saksaa. Joku toinen moderaattori sulki ketjun, Reino antoi valittajalle "penalttia" "ei toivottujen assosiaatioiden luomisesta".

Yksi fiksun oloinen keskustelija palstalla oli Itäkairan Erakko (joka ei missään määrin häiriköinyt), hän lähti foorumilta seuraavalla perusteella. Hän kirjoitti hetken tuskastumisessaan, inhimillisen kommentin: "Olen tänään lueskellut keskustelua eri puolilta foorumia ja tullut päätelmään, ettei siihen kannata osallistua kuin nopeilla heitoilla, koska inttäminen alkaa välittömästi kahden erilaisen mielipiteen kohdatessa."
Tämän Reino katsoi uhkaukseksi ko. toiminnasta ja antoi "penalttia". Tuloksena asiallinen keskustelija lähti foorumilta.

Vasta eilen luin Opuksen valvovan silmän viestit kokonaisuudessaan, niissäkin oli paljon asiaa. Hänen bannaamisensa oli ilmeisen vainoharhainen ja perusteeton.

Reino:

"Ylläpidon VAROITUS:
Sellaisten lauseiden hokeminen, kuten "Tämän (ja useiden muiden) ketjun ainoa funktio on ruokkia maahanmuuttajiin ja maahanmuuttoon liitettyjä ennakkoluuloja ja pelkoja." rikkoo sääntöjen kohtaa, jossa kielletään kirjoittajia pyrkimästä tahallaan luomaan sellaisia ei-toivottuja assosiaatioita, jotka saattaisivat vahingoittaa tämän foorumin mainetta."

Reinoilulla homma tulee satavarmasti pysymään hommailuna ja ulkopuoliset keskustelijat tuntevat itsensä hyvin ulkopuolisiksi, eivätkä lainkaan tasapuolisesti kohdelluiksi.

Reino foorumin perustamisen alla puhui itseasiassa tällaisen jaon puolesta, ettei keskustelun synnyttämiseen ole tarvetta, koska sen mahdottomuus oli hänelle kuulemma selvinnyt. Perusteita hän ei antanut, mutta nyt kun tiedän reinon olevan Jari Leinon, niin olisiko jotain kytköstä tähän vihreiden foorumien (lanka, kasvi jne.) spammaamiseen Marraskuun puolella:

"Minun nimeni on Jari Leino. Se ei sano
kenellekään mitään. Mutta minä (kuten
kuka tahansa vähänkään aikaansa seuraava
tavallinen ihminen) väittelen sinut
nurin maahanmuuttoasioissa. Milloin ja
missä tahansa.

Ei millään pahalla.

Uskallatko?

jari_leino ättämerkki mail.com"

Asiallista keskustelun yrittämistä? Johtopäätökset vedenpitäviä? Entä miksi jälleen vihreiden suuntaan? Miksi ei kokoomus, keskusta, SDP...?

Tästä homman (lähinnä Reinon kuten toinen mode kommentoi sähköpostissa) suhtautumisesta ulkopuolisiin näkemyksiin käynee vertaukseksi seuraava:

Jussi Halla-aho: "Menin 2000-luvun alussa mesoamaan Suomen Sisun keskustelupalstalle siitä, että he ovat tyhmiä rasisteja. Kävi ilmi, että heidän mielipiteensä olivat parempia kuin omani. Jos minä olin niin oikeassa rasismiväitteineni, miksi vastapuolen ei tarvitse kiroilla ja sillä on esittää todisteita?"

Entä jos Jussi olisi bannattu Sisun foorumin mainetta pilaavana foorumilta saman tien? Olisiko tullut Scriptaa jne.?

Kuinka monta potentiaalista "uutta" käännynnäistä reinoilu sysää sivuun "hommasta"?
  
  3. tammikuuta 2009 21:07:29

Nimi : Jekku
  
Viesti : Minä olen A.N. kanssa samaa mieltä. Jos "hommaa" todella halutaan, lakiesityksen ja Europan maiden tilanteiden selvittäminen onnistuu yhteistyöllä. Itse selvittelin Espanjan, Englannin, Tanskan ja Norjan vastaavan ministerin lausuntoja netistä ja niitä kyllä löytyy. Jos linkkejä postataan hommafoorumille niin mitä hyötyä asiasta on? Pari kaveria käy kurkkaamassa ja murjasemassa jonkun vitsin perään?
  
  3. tammikuuta 2009 22:18:26

Nimi : Sivustaseuraaja A N :lle
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ihmettelen, miksei kyseinen mielipiteitä omaava kaveri perusta sitä omaa "scriptaansa"?

Olen huomannut, että moni käy moikkaamassa täällä vieraskirjassa antaen samalla Kotisivun URL: laatikossa linkin uusimpaan blokiinsa. Minä ainakin poikkeuksetta klikkaan näihin blokeihin ja luen ne, jos niissä on asiaa.

Suosittelisin tätä erityisesti A N:lle, koska minusta ainakin nämä jutut on niin kuultu. En silti väitä, etteikö niissä olisi asiaa, mutta minä en välitä katsoa edes tuntematonta sotilasta kahtakertaa.. Jotkut katsovat sen joka vuosi.
Anna meille mahdollisuus olla lukematta jokapäivä pitkää vuodatustasi, jonka sanoma ei mielestäni ole oleellisesti muuttunut.

Etukäteen kiittäen.
Ja Reinolle täydet pojot siitä, että porukkaa leimaavat kirjoitukset vain pois, sillä kyllä näille hitleri komppauksille pitää totisesti etsiä toinen foorumi.
  
  3. tammikuuta 2009 22:27:16

Nimi : Sivusta seuraaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ja edelleen skenessä näyttäisi olevan "sivustaseuraaja" ja allekirjoittanut.
  
  3. tammikuuta 2009 22:32:05

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : Siihen aikaan kun levysoittimet oli vinyylilevyillä toimivia, saattoi joskus käydä niin että neula jäi kiertämään samaa reittiä, ja soitin toisti loputtomasti samaa vongutusta.
Jos niin kävi oli levy pilalla ja se piti koko levy vaihtaa uuteen, ei se yleensä itsestään korjaantunut.
  
  3. tammikuuta 2009 22:39:43

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sivusta seuraaja, joka et edes kirjoita vakionimimerkilläsi, on totta että puhun paljon samoista teemoista. Koska koen ne teemat tärkeiksi. Teemoilla on myös "alateemoja". Tällä kertaa ihmettelin sitä, miksi ei ole edes keskusteltu Thorsin lain vastustamisesta. Kolme viikkoa on kulunut niin, että aiheesta (kansalaistoiminnan aktivoiminen, muodot jne.) ei ole keskusteltu, eikä itse lakiesitystä ole analysoitu (mm. mitä tarkalleen ottaen vastustetaan, jotta tämä voidaan argumentoida selkeästi mm. kontrastina muihin pohjoismaihin).

Olen voinut joskus kirjoittaa samansuuntaisesti jostakin toisesta aiheesta, mutta tämä on nyt ajankohtainen.

Kehut Reinoa bannaus-politiikasta, jolla Halla-aho olisi vuonna 2000 lentänyt Sisun foorumilta muutaman ensimmäisen kommenttinsa jälkeen, ja jäänyt ehkä uskoon, että foorumia kansoittaneet olivat kuin olivatkin tyhmiä rasisteja, kuten hän tuolloin ajattelija.

Jos homma ei pyri vapautumaan marginaalistaan, niin on aika selvää, että marginaaliin myös jäädään.

Homman keskustelun läpikäymisestä tekisin sen huomion, että tämän suhteen ongelmia on ollut vain yhdellä moderaattorilla, mille olen myös saanut toisaalta vahvistusta.

Enkä tiedä mistä Hitler-komppauksista nyt puhut? Reino on päinvastoin vainoharhaillut, että jos niistä mainitsee, niin silloin tahraa foorumin mainetta.

Reinolle pahempia foorumin maineen tahraajia eivät niinkään ole olleet eri sortin fasistit ja ilmiselvät rasistit tai kansallissosialismin symppaajat, vaan heidän jutuistaan huomauttaneet. Varoitus on voinut tulla jo yksittäisestä huomautuksesta. Täysin järjetöntä.

En nyt sinun toiveesi johdosta, joka ei merkitse yhtään mitään, lopeta juuri tähän hetkeen näkemysteni ilmaisemista näistä tärkeäksi kokemistani aiheista.

Voit aivan hyvin sivuuttaa kommenttini. Enkä ole kirjoittanut tänne joka päivä. Edelliset kommentit olivat n. 2 viikkoa sitten.
  
  3. tammikuuta 2009 22:39:48

Nimi : A N:lle
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En väheksy mielipiteitäsi, mutta en ihmettele niitäkään, joita se ei kiinnosta. Olet varmasti HOMMAlle tärkeämpi tekijä kuin minä koskaan, mutta kritiikkini oli vain siitä, ettei ilmaisutapasi ole mielestäni myyvä. Mitä tulee itsesi vertaaminen Halla-ahon 2000 vuoden touhuihin, en kykene näkemään yhtäläisyyttä. Minä kehuin Reinoa linjastaan ainoastaan asialle negatiivista julkisuutta tuovien hitleri komppauksien bannaamisesta.

Pitäis varmaan keksiä itsellekkin nimimerkki, kun kohta 10 kertaa olen räksyttänyt.
Minun vaikutukseni Hommaan kuitenkin jäänee oikeiden äänestysvalintojen tasolle, muuhun ei ole rohkeutta (omalla nimellä)
Ja anteeksi kovasti, kos olen jonkun nimimerkkiä tietämättäni käyttänyt. Ehdotuksia nimimerkiksi voi antaa, kun oma mielikuvitus ei riitä ja rohkeus oikeaan ei riitä.
  
  3. tammikuuta 2009 22:48:42

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Ehdotuksia nimimerkiksi voi antaa, kun oma mielikuvitus ei riitä ja rohkeus oikeaan ei riitä.

Miten olisi "Vellihousu"? ;-)
  
  3. tammikuuta 2009 22:53:55

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Olen miettinyt, miten kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien edut voitaisiin yhdistää mahdollisimman rakentavalla tavalla.

Löysin mielestäni hyvän ratkaisun: käännetään Suomen Laki I ja II somalian kielelle/kielille.

Kaikille osallistujille kunnon korvaus ja vapaalippu Mogadishuun.
  
  3. tammikuuta 2009 23:03:12

Nimi : Sivusta seuraaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : On olemassa nimimerkit Sivusta seuraaja ja sivustaseuraaja. Sen varmaankin voi myös vieraskirjan isäntäkin todentaa.

Sanottakoon, että nimimerkin valinta ei ole aikanaan ollut paras mahdollinen.
  
  3. tammikuuta 2009 23:04:04

Nimi : Vellihousu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Miten olisi "Vellihousu"? ;-)

No perkele. Sehän kuvaa paremmin kuin hyvin. Eipä sitä itse arvaa aina näin läheltä etsiä vastausta.

Saako sen myöhemmin vaihtaa, jos rohkeus joskus riittäisi muuhunkin kuin huuteluun?
  
  3. tammikuuta 2009 23:04:19

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : Synkkä Siiseli, aiotko laskeutua kellariin kirjoittamaan lähiaikoina? Silmiäni alkaa kuivaamaan, kun en ole uskaltanut silmiäni räpäyttää odotellessani 2009 vuoden ensimmäistä scriptatekstiä.

  
  3. tammikuuta 2009 23:17:39


guestbook © freebok.net