14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110401-110425

Nimi : OS62
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kerrohan Pirjo, eikö mielestäsi 2 hullua kuitenkin oikeuta sinut kieltämään ampumaharrastuksen 700 000:lta, vaikka ne 2 hullua ovat "muutama tapaus"?
  
  2. tammikuuta 2009 22:35:52

Nimi : Helppo-Heikki
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : kaikki nää hankaluudet johtuu - arvatkaa mistä/kenestä? Miksi mummon pitää kaivaa kynsiviilat ja deodoranrit. Kun olisi aivan helppo ja järkeenkäyvä ratkaisu asiaan? Vaan kun ei saa olla rasisteja!

Ulkkarisukulaisen on vaikeaa päästä Suomeen vaikka on tohtori, ja suomalaisen kanssa aviossa, veljellä oli vaikeaa muttei mahdotonta työskennellä Euroopassa vaikka oli isolla ylikansallisella firmalla. Oikeudenmukaista?

Sitten kamelinkuoharit ja khattikauppiaat pääsee ohituskaistaa Suomeen kristallikruunujen alle vinkumaan kuinka ei ole kahta keittiötä.

  
  2. tammikuuta 2009 22:40:07

Nimi : Kaukasialainen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pirjoseni, muslimien toiminta euroopassa ei ole mikään pyhäkouluretki ala-aste ajoiltasi. Se on hyvin liikuttavaa kuinka ihanasti ajattelet että kaikki ihmiset ovat kilttejä ja ihania. Euroopassa islam on kylvänyt kauhua jo useita vuosia, mainittakoon nyt vaikka muutama esimerkki lähihistoriasta:

1.Malmön muslimimellakat ja Malmön arkielämä, jonne poliisitkaan eivät enää uskalla mennä
2. Pariisissa muslimit polttivat uudenvuoden yönä 1 000 (se on tuhat) autoa.

Siinä nyt ihan vain pieni muistutus "muutaman" muslimin tekosista. Näitä siis haluat suomeen ? Voisit koittaa vaikka ensiksi asumista lapsiesi kanssa Espoon Kirstinmäessä tai Itä-helsingin Mogadihu Avenuella. Toivottavasti lapsesi eivät ole tyttöjä, koska islam pitää heitä koiran arvoisina. Ja ovat todennäköinen raiskauskohde näillä alueilla. Pirjo, herätys nykymaailmaan, toivottavasti et joud ikinä kokemaan näitä asioita, ja jos et ole asunut näillä alueillakuten minä, voi sinun olla vaikea samautua tilanteeseen.
  
  2. tammikuuta 2009 22:42:55

Nimi : Mikael
  
Viesti : Cityn artikkeli oli kyllä taas huippua ja josta myös selviää että Jussihan on ihan untuvikko tuossa valaistumisen suhteessa.

"Menin 2000-luvun alussa mesoamaan Suomen Sisun keskustelupalstalle siitä, että he ovat tyhmiä rasisteja. Kävi ilmi, että heidän mielipiteensä olivat parempia kuin omani."

Erityisesti tuo kohta laittoi hymyn huulille ja varmasti myös maestro itsekin hymyilee itselleen ja osaa nauraa myös itselleen kun tuollaasia antaa julki.

Minä taasen olen ollut jo seitsenvuotiaasta asti nuiva ja nuivistuin silloin pohajanmaalla kesälomaillessa mummin ja papan luona ja ahmimalla vapaussotaa ja toista maailmansotaa käsittelevää kirjallisuutta hyllymetreittäin.
Lukemiseen kyllästyneenä välillä karautin 15km päähän fillarilla hautuumaalle kattelemaan kaatuneiden sukulaisten hautoja samalla kun paikallisessa kirjastossa täytin repun taas uusista kirjoista tai liiteriin veistelemään ja sahailee puupyssyjä,käsikranaatteja,miinoja jne. kaikea sellaista tarpeellusta ja vintiltä hakemaan "asepukuun" kangasta jonka jälkeen reppu selkään,baretti päässä ojia pitkin soille ja takametsiin tekemään yllätys hyökkäyksiä kuviteltua vastujaa vastaan,naapurien isännät,emännät ja kesävieraatkin tuli "rynnäköillä" yllätettyä metsätöissä,pelloilla ja kuka mistäkin,oli niillä ilmeet kun yltäpäältä savessa,sammeleen,oksien ja muuiden naamiointiin käytettäviern tarpeiden peittämä 7v villi-ihminen ilmestyi "jostain siihen huuliä päristäen puusohloilla :)

Joten nuivuudesta on täs kärsitty melkein koko ikä ja tälläisiä niistä pojan vintiöstä tulee jos annetaan leikkiä pyssyillä lapsena :)
  
  2. tammikuuta 2009 22:57:12

Nimi : RP
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Selvisipä sitten sisäpiirin ulkopuolisillekin tuosta City-lehden jutusta, kuka "professori Z" oikealta nimeltään on.
  
  2. tammikuuta 2009 23:07:33

Nimi : Sotilas
  
Viesti : Kyllähän mäkin Kaisaniemien puistossa partioin hampaat mukana jos käsky käy. Sillä tää maa meidän on ja olla täytyy eikä laiskain lurjusten kuten runoilia sanoo. Ei musta muutoin ole kuin hänen jalkainsa juuressa olemaan. En ole arvollinen ees hänen kengän paulojansa päästämään.
  
  2. tammikuuta 2009 23:22:07

Nimi : Razze
  
Viesti : Hyvä veto palauttaa mieliin eilispäivän järjettömyyksiä ja samalla muistuttaa siitä, mihin lopulta umpisokea suvaitsevaisuus johtaa.
Tarkoitan tietysti tuota elämäntapaintiaani-farssia: huumeidenkäyttöä, pienten poikien seksuaalista hyväksikäyttöä, rahanvedätystä - jopa täysin järjetön rituaalimurha!
Ja tätä toimintaa jotkut vielä kirkassilmäisesti komppasivat, todeten: "asiassa oltiin oikeilla jäljillä".

Hätkähdyttävää.

Mutta niin kai se on tänä päivänäkin: mitäs sitä muutamasta harha-askeleesta, pääasia että ollaan "oikeilla jäljillä!".

Se on Piis, tai tulee turpaan!
  
  2. tammikuuta 2009 23:35:47

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (Mikael kirjoitti): "Että tämmöistä kulttuuri kokeilua silloin ennen,nyt näinä päivinä kokkeilut on hiukan laajentuneet ja seurauksista on saatu lukea medioista mittarit täyteen ja kaiken maailman valepakolaisia tulee ovista ja ikkunoista".

Sana "valepakolainen".
  
  2. tammikuuta 2009 23:40:34

Nimi : Jukkis
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olipa hämmentävä tilanne tänään pe n. kello 22.45 Manskulla. Punaisissa valoissa ankallismuseon kulmalla seisoi kaksi linkkaria peräkkäin. Yht'äkkiä etummainen bussi lähti liikkeelle ja kuski AJOI AIVAN POKKANA päin punaisia. Kyse ei ollut mistään aavistuslähdöstä vaan sankarisuhari oli n. 100 metrin päässä valojen vaihtuessa vihreäksi. Jos oikein muistan niin kyseessä oli linja 324N.

Seuraavissa valoissa paljastuneet kuskin etnisyyden ulkoiset tunnusmerkit eivät enää yllättäneetkään. Ettei vain ollut Paula Vorrenan tuttu: "Bussinkuljettajan koulutuksesta hän pääsi läpi nokkeluutensa ja hyvän näkömuistinsa avulla: hän opetteli ulkoa monivalintatehäviin kuuluneet kärpäsenkakkajonot."
  
  2. tammikuuta 2009 23:55:50

Nimi : Kaukasialainen
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tuli samanlainen bussitilanne vastaan kun ajoin Vanhaa Turunväylää niin bussi tuli väärää kaistaa vastaan pakkivalo päällä. Ajattelin että mitä hemmettiä tässä on menossa ja katsoin kuskia niin somalihan siellä oli puikoissa. en olekaan sen jälkeen nähnyt somalia oikeissa "töissä". Tämä tapahtui v. 2002.
  
  3. tammikuuta 2009 0:05:42

Nimi : Jukkis
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Korjataan vielä että bussikuskin selviytymistarinaa ei taannoin Uudensuomen blogissaan kertonut Paula vaan Vaula Norrena.
  
  3. tammikuuta 2009 0:22:16

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sivustaseuraaja,

"Muslimiperheen turvapuheet säikyttivät - ulos lentokoneesta

Minkä vuoksi perheen muslimitausta mainitaan? Eikö yllä linkitetty artikkeli olisi uutinen, jos puhuttaisiin vain perheestä, joka pohti, minne istua?"

Jos perheenjäsenet eivät olisi olleet muslimeja, kukaan ei olisi kuvitellut heidän olevan terroristeja. Ylireagointiahan tuo nyt tietysti oli. Sen nyt vielä ymmärtäisi, että perhettä olisi kuulusteltu ja käsimatkatavarat nopeasti tutkittu, ja sitten lähetetty matkoihinsa kohteliaan anteeksipyynnön saattelemina. Se, että lentoyhtiö ei suostunut edes ottamaan perhettä lennolle, oli melko törkeää. Mistä sitten ikinä johtuikaan.
  
  3. tammikuuta 2009 0:32:24

Nimi : Vesku
  
Viesti : Kevennys

http://www.youtube.com/watch?v=TVHUMH9liA4&feature=related[7link]

ja toinen

[link]http://www.youtube.com/watch?v=CU8KnJ2SNSE&feature=related
  
  3. tammikuuta 2009 1:22:30

Nimi : Vesku
  
Viesti :
  
  3. tammikuuta 2009 4:15:03

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mitä Thorsin lakiehdotuksen vastustamiselle tapahtui? Addressi näyttää lopahtaneen. Addressin vetäjän idea addressin luovuttamisesta vasta 2 päivää ennen äänestystä ei tunnu kovin järkevältä, koska tuossa ajassa ei ehdi syntyä enää mitään kansalaiskeskustelua mediassa. Addressi muutenkin vaikutti paljon merkittävämmältä kun se oli kerännyt spontaanisti 20k+ ääntä alle viikossa. Nyt se on kerännyt 25k+ ääntä kohta neljässä viikossa "kampanjoinnilla" ja media on sen jo unohtanut.

Mielenosoituksesta tai sen kaavailusta ei ole kuulunut mitään. Hommafoorumilla aiheesta "kansalaistoiminnasta Thorsin lakia vastaan" oleva keskusteluketju on äärimmäisen säälittävä. Ketään ei näytä kiinnostaneen keskustelu siitä, mitä muuta, mitä vielä lisäksi jne. voitaisiin tehdä. Edellisen kahden viikon ajalta kommentit ovat tyyliä:

"M, varo mitä netissä sanot tai Oikeaoppisuuden Ministeriö lähettää Hyvyysinkvisiittorit tutkimaan perimäsi."

"Ja lapset laitetaan uudelleenkoulutusleirille."

[ei hassumpi yleisotos "hommasta" ylipäänsä]

Ei mitään konkreettista ehdotusta. Ei yhtään mitään.

Onko joku ryhmä valveutuneita tuottanut tarkemman analyysin sen lain sisällöstä ja vertautumisesta voimassa olevaan sekä mm. muihin Pohjoismaihin?

Ei, ei, ei?

Mutta onpahan ainakin ollut aikaa kirjoittaa 9,000+ viestiä hommailua samoin, vanhoin, väsynein teemoin kultamunista jne. joilla ei ole mitään merkitystä sisäpiiriläisen, merkityksettömän runkkaamisen ulkopuolelta.

Ai niin, Reino totesi olevansa niin kiireinen viedessään Thorsin lain vastustusta kansan pariin (so. Internetin ulkopuolelle) ettei hänellä ollut(/ole?) aikaa edes vieraskirjaa lukea.

Olisi mielenkiintoista lukea selvennystä noista reinon (ja kumppaneiden vai yksinkö se mopoilee?) aktiviteeteista. Millaista vastaanotto(?) on ollut? Mitä oikeasti on saavutettu ja mitä siitä muut voisivat oppia?

Ehkä saamme lukea selvennystä, ehkä emme.

Reinon raataessa kansan parissa joku ryökäle on vielä mennyt hänen tunnuksellaan postailemaan hommaan lyhyessä hetkessä 400(!) viestiä tällaista aamusta iltaan:

"- Joo, sori jätkät, en pääse tänään kaljalle.
- No mikä?
- Muija joutu jäämään ylitöihin ja mä oon lapsenvahtina.
- No?
- No kun siellä on Gazassa Hamaksen uuden johtokunnan vaalit ja Aviva on siinä "vote from the rooftops" -osastossa."

"Jos taas otetaan esimerkkitapaukseksi somalilapset, niin heidän tunnekielensä (PBUH, minä lupaan pyhästi uskoa tunnekieleen, onhan minulla aivan uskomattomasti tunneälyä) kehittyy kotona somalien rikkaan suullisen tarinankerrontaperinteen parissa. Sen sijaan kirjallisen somalinkielen (joka ei somaleille itselleenkään ole mitenkään tärkeä) osaaminen ei ole heille oleellista suomalaisessa yhteiskunnassa pärjäämiseksi."

"Univormut? Krav maga? Tuolta jätkät löytyy vinkeää kissaa:
http://www.militaryphotos.net/forums/showpost.php?p=2111400&postcount=11

Muutenkin aivan loistavaa valokuvamatskua tuolla foorumilla.

(Ja taas käy kallonmittausfoorumeilla kova kohina, että "siellä se reinokin vain postailee juutalaisten naisten kuvia... örghhh... zog zog zog...")"

Aikaisemmin pystyi epäilemään vieraskirjan kaoottisuutta kunnollisen teoreettisen keskustelun estäjänä. Homma on aika selvästi ja vastaan sanomattomasti selventänyt asiain oikean tilan.

Hommassa tärkeintä on hommailu.

Kuten Halla-ahon kirjoitus kehitysavusta ja Afrikasta - teemoista joista epäilen ettei hän mitään tiedä - selkeytti tiettyjä arvopohjaisia kysymysmerkkejä.

En tiedä oletko rasisti. Jotkin kirjoituksistasi antavat viitteitä siihen suuntaan. Esimerkiksi jonkin tietyn kansanryhmän tarkoituksellinen näyttäminen mahdollisimman negatiivisessa valossa valikoivalla tilastojen lainaamisella, sekä kaikista positiivisista tilastollisista trendeistä tietoisesti vaikenemalla.
Se on eräänlaista stereotypioivaa monoliittisuutta, jota ainakin jotkut tietoisuuden tutkijat pitävät ihmisellä ominaisena. Syyllistyn siihen itsekin, mutta ideaalisti en pidä siitä.

Yksi esimerkki: Ranskassa on n. miljoona nuorta muslimimiestä. Muutama tuhat heistä riehuu kaduilla, polttaa autoja jne (alle yksi prosentti).
Puhumme kuitenkin "nuorisosta", "maahanmuuttajamiehistä" monoliittina kuin nämä pahimmat häiriköijät olisivat heidän nimittäjänsä.

Kehitysyhteistyön vastustajat puhuvat samalla mentaliteetilla Afrikasta.
  
  3. tammikuuta 2009 5:22:42

Nimi : ha ha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Parempi, että hommailu pysyy Homma foorumin tuvassa ja peräkammarissa. Salongissa on jonkin verta parempaa teksiä kuitenkin. Ennen tuo kaikki oli täällä vieraskirjassa.

  
  3. tammikuuta 2009 5:45:41

Nimi : pikakommentti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Mitä Thorsin lakiehdotuksen vastustamiselle tapahtui? Addressi näyttää lopahtaneen. Addressin vetäjän idea addressin luovuttamisesta vasta 2 päivää ennen äänestystä ei tunnu kovin järkevältä, koska tuossa ajassa ei ehdi syntyä enää mitään kansalaiskeskustelua mediassa. Addressi muutenkin vaikutti paljon merkittävämmältä kun se oli kerännyt spontaanisti 20k+ ääntä alle viikossa. Nyt se on kerännyt 25k+ ääntä kohta neljässä viikossa "kampanjoinnilla" ja media on sen jo unohtanut.

Mielenosoituksesta tai sen kaavailusta ei ole kuulunut mitään. Hommafoorumilla aiheesta "kansalaistoiminnasta Thorsin lakia vastaan" oleva keskusteluketju on äärimmäisen säälittävä. Ketään ei näytä kiinnostaneen keskustelu siitä, mitä muuta, mitä vielä lisäksi jne. voitaisiin tehdä."


A.N on merkittavimpia nuivia, ja on kasittamatonta etta hanet on valiaikaisesti bannattukkin taalta. Todellisuudessahan homma ei voi kehittya mihinkaan suuntaan, elleivat ihmiset joudu kohtaamaan erilaisia mielipiteita.

Ja jos mamu - nuivia ollaan, ainoa asia milla on mitaan merkitysta on vain ja ainoastaan Thorsin lain vastustaminen - sellaisin keinoin, etta asia tavoittaa asiasta ennen kuulemattomat ihmiset. Vihervasemmiston demonisoiminen, sisapiirihuumori yms. vain maalaa homman harrastajia nurkkaan, vaikka kuitenkin suurin osa suomalaisista on maahanmuuton tiukentamisen kannalla. Poliittista valtaeliittia ei vain suuremmin kiinnosta, mita hommafoorumeilla kirjoitetaan, viesti pitaa vieda kansan pariin.

Eli mita oikeastaan voisi tehda taman enemmiston tavoittamiseksi?

Jos tanne tulisi hyvia ehdotuksia, ehka keskustelua voisi viritella. Jokatapauksessa hommalla on mahdollista menestya lakiesityksen kaatamisessa vain ja ainoastaan siirtymalla oman sisapiirin ulkopuolelle. Liika hommailu taas vain vahvistaa skenen marginalisoitumista tiettyyn lokeroon, mista kasin se ei kiinnosta muuta kansaa.
  
  3. tammikuuta 2009 6:39:04

Nimi : far angst
  
Viesti : Sotilas:

Minusta Sepon ja Jussin linjat ovat täysin erilaisia. Seppo provoilee ja pitää omaa hauskaa, Jussi taas analysoi, perustelee, valaisee ja istuttaa ajatuksia henkisiin autiomaihin. Niistä ajatuksista joskus ehkä korjataan sato eduskuntapaikkoina.

Sepon hyvä puoli on, että hän vetää pois Hommasta^^^ ääriaineksen, joka vain haittaisi Hommaa^^^ ja sen päämäärää eli järkevää maahanmuuttoa. Tämä ääriaines provosoinnillaan ja matalaotsaelämöinnillään karkottaa suuren osan suomalaisia äänestäjiä.

Siten Seppo siis pelaa kokonaan mamujen ja mokuttajien joukkueessa. Taitaa vain olla liian vaikea asia tajuttavaksi?
  
  3. tammikuuta 2009 9:23:28

Nimi : J. Mäki-Ketelä
  
Viesti : Lisää hassuja yhteensattumia:

Tiesittekö, että Astrid Thors toimi Pakolaisneuvonnan puheenjohtajana, mutta luopui puheenjohtajuudesta toukokuussa 2007, juuri ennen kuin sisäministeriö laittoi lausuntopyynnön ko. taholle? Hän on toiminut myös Åbo Akademin säätiön valtuuskunnassa. Myös jälkimmäinen taho löytyy lausunnon antajista.

Olisikohan nämä yhteydet voineet vaikuttaa siihen, minkälaisia lausuntoja Thors on saanut ajamalleen hankkeelle? Vai ovatkohan ihan tilattuja lausuntoja?

Muuten, tästä ”sattumasta”, että laki tuli käsittelyyn näin joulun alla: tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, vaan sisäministeriön aikaansaannos annettiin ensi kerran täysistunnolle pähkittäväksi jo vuosi sitten, ja kas silloinkin ajankohta oli varsin mielenkiintoinen, 21.12.2007.

Silloinkin varmaan oikein optimaalinen aika, jos haluaa saada asialle kansanedustajien täyden huomion...

Mutta ihan sattumaahan nämä, sattumaa vaan…
  
  3. tammikuuta 2009 10:31:20

Nimi : Anteeksi vain J M-K
Kotisivu : Nousu taantui
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En tiedä onko pelkkää sattumaa, mutta minun mielestäni adressin suosio lopahti samalla kun aloittaja irtisanoutui meistä "ääriryhmistä". Ymmärrän kyllä, että varmaan paine tehdä pesäeroa oli suuri, mutta "takinkääntö" oli kuitenkin käsittämätön. Avaaja ei näe mitään syytä, että "heihin" liittyisin tulevaisuudessakaan.
No jokaisella on vapaus tehdä mitä haluaa, mutta minä itse en näe kuin pelkästään syitä liittyä avaajan demonisoimiin järjestöihin ja puolueisiin, siis mikäli pitää maahanmuuttoa ongelmallisena.
Tietysti voi liittyä vihreisiin ja ihmetellä miksi ongelmallista maahanmuuttoa jatketaan ongelmia ratkomatta. Melkein harmittaa, että allekirjoitin, kun hyvän asian varjoilla lopulta vain demonisoitiin kaikki piirit, jotka aiheesta on huolissaan.
  
  3. tammikuuta 2009 11:08:56

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : Eikös puhe ollut että A.N. laittaa viestiä kun parempi foorumi paremmilla keskustelijoilla on pystyssä, tai kun on konkreettisia ehdotuksia, tai kun vallankumous alkaa?

Merkittävä nuiva my ass. Yksi ääni silläkin vain on.
  
  3. tammikuuta 2009 11:22:09

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.:

Minusta olet monessa kohtaa kritiikissäsi kohtuuton. Pitäisikö tuohon verkkoadressiin kerätä 50 vai 100 tuhatta nimeä että olisit tyytyväinen? Minusta se on jo nyt täyttänyt tehtävänsä, sillä miten muuten Thorsin lain vastustus olisi konkretisoitunut valiokuntakäsittelyn yhteydessä toimittajienkin tajuttavaksi? Ei sen addressin pidäkään olla joka päivä ihmisten mielessä, muuten he kyllästyvät liian nopeasti koko aiheeseen.

Hommafoorumi on ollut pystyssä joululomien aikaan kolme viikkoa, joten totta kai se hakee vielä muotoaan. Vakiintuminen kestää kuukausia. Kirjoittajat eivät tunne toisiaan ja monet vanhat vieraskirjalaiset eivät näköjään ole vielä edes hakeutuneet foorumille. Jos Peräkammarin sisäpiirihuumori estää kirjoittamisen, niin aika pienestä jää kiinni.

Reino on aina Reino, minkäs mies luonnolleen voi, mutta esimerkiksi hänen Vihreän Langan keskustelupalstalle (huomaa, ei Homman sisäpiirisivulle) kirjoittamansa "Maahanmuuttopolitiikan arvot ja tavoitteet" oli mielestäni hienoa käsitteiden avausta. Lisää tätä.

Siinä olet oikeassa, että Hommafoorumi on ollut enimmäkseen hommailua: kavereiden moikkailua, kusipäille vittuilua, huonoille vitseille nauramista. Mutta tämä yhteishengen nostatus ja toisiin tutustuminen on välttämätön vaihe. Niin se menee kuin elävässä elämässäkin, sillä meillä ei ole mitään valmiita verkostoja ja rakenteita. Hiljalleen löytyy oikeat ihmiset tekemään keskenään yhteistyötä oikeissa rooleissa. Sitä ei voi oikein mitenkään hoputtaa, vaikka minäkin olen ollut jo kärsimätön.

Juuri nyt ulkomaalaislaista ei julkisuudessa kannata löylyä lisätä, koska kansanedustajat ovat vielä lomalla. Pitää odottaa, että he palaavat töihin. Meillä ei ole kovin monta tilaisuutta päästä lehtiin. Adressin luovutus voi olla ainoa, joten kannattaa miettiä tarkkaan sen ajoitus, mitä vaatimuksia korostetaan ja miten siitä tiedotetaan.

Voi olla, että ulkomaalaislain suhteen meiltä loppuu aika ja/tai resurssit kesken. Toisaalta, jos suuret puolueet ovat jo salaa tehneet ryhmäpäätökset, niin meillä ei alun alkaenkaan ollut oikeasti mitään mahdollisuutta. Se ei kuitenkaan ole kaiken loppu vaan pitkän marssin alku. Tumpataan tupakat ja lähdetään painamaan hommia, yhdessä ja erikseen.
  
  3. tammikuuta 2009 11:57:38

Nimi : Maahanmuuttajat
  
Viesti : Somalian historiasta tai poliittisesta tilanteesta ei juuri ole julkaistu kirjoja suomeksi.

Poikkeuksen tekee Ari Serkkolan vuonna 1992 ilmestynyt Somalia : taival suvun ja valtion varjossa (VAPK-kustannus).
Se on yhä edelleen käyttökelpoinen teos sille, joka haluaa suomenkielistä tietoa Somalian historiasta, somalialaisten elintavoista ja heidän kulttuuristaan.

Myös Internetistä löytyy suomenkielistä tietoa Somaliasta:

* Somalian historia (Suomi–Somalia-seura ry.)
* Somalialaiset (Turun kulttuurikeskus)
* Afrikkanet: Somalia (Jorma Sarsama)


  
  3. tammikuuta 2009 12:23:15

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "Pitäisi olla jonkinlainen äänioikeustesti jossa katsotaan voiko jollekkin henkilölle antaa oikeutta vaikuttaa."

Pikkusen kyl tää pirjo on mainio. Nauru pidentää ikää.
  
  3. tammikuuta 2009 12:31:09

Nimi : Kaukasialainen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nämä somalisivut eivät sanallakaan sivuuta ongelmia, joita maahanmuuttajat aiheuttavat, kuvaa kaunistellaan ja vältetään puuttumasta käytännön asioihin. Tyypillistä vihervasemmistoRKP -linjaa, tehdään viralliselta kuulostavaa juttua, joka käytännössä on täydellä sensuurilla ilman mitään kyseenalaistuksia olevaa mamujen etujen ajamista kantaväestön kustannuksella. Työministeriö kustantaa koko somalijärjestöjen organisaation, lehdet, toimittajien palkat ym. Joten sivuilta ei käytännössä saa mitään konkreettista infoa vaan asioita kaunistellaan ja hoetaan monessa kohtaa "all we needs is love" ja tällä tavalla yritetään esitellä islam rauhaa rakastavana yhteisönä. Huh huh, enpä olisi uskonut että Suomessa viralliset tahot tukevat tälläista aivopesua !
  
  3. tammikuuta 2009 12:43:20


guestbook © freebok.net