14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 110226-110250

Nimi : Isä Jumala
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Olisiko parempi, jos laki ei tuntisi ollenkaan käsitettä "kansanryhmän vastainen kiihoitus"."

Ei olisi. Kyllä niin homoille kuin lesboille sekä erilaisille uskoville ja muille länsimaisesta ateisminormisuudesta poikkeaville on taattava ympäristö, jossa heidän ei tarvitse jatkuvasti puolustaa itseään psyykkisesti.

Tällaista lakia ei tietenkään tarvittaisi, jos ihmiset osaisivat käyttäytyä toisiaan kohtaan tahdikkaasti, kunnoittaen ja provosoimatta, mutta käytäntö on osoittanut, että harvalla riittää siihen pää.
  
  30. joulukuuta 2008 18:04:18

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jos Wiki on luotettava lähde, niin katsoisin, että tuon kansanryhmäkiihotuspykälän suurin ongelma on siinä, että se rinnastaa uhkaamisen, panettelun ja solvaamisen yhtä vakaviksi rikkeiksi. Varmaankin se uhkaaminen on näistä se vakavin rike, ja nuo kaksi muuta voisi esim. eriyttää omaksi rikkeekseen.

Siitä vaan lakialoitetta sorvaamaan!
  
  30. joulukuuta 2008 18:21:17

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Aika huvittavaa, että suomenkielinen Wikipedia mainitsee ainoana esimerkkinä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan törkeistä kunnianloukkauksista annetun tuomion. Pitäisiköhän tuota artikkelia täydentää esim. case Ellilän osalta?
  
  30. joulukuuta 2008 18:32:12

Nimi : Ohimennen
  
Viesti : Mitä selkeästi sanottuna oikein tarkoittaa 'panettelu'?

Pienehkö sivistyssanakirja ei tunne sanaa.

Tässä olisi 'panetella' sanamuodolle yksi selitys:
A long slender cigar.

http://www.thefreedictionary.com/panetella

Englanninnokset antavat mm. smear, denigrate, jotka menevät myös solvaamisen nimiin.

Mistä siis ihmeestä sitä ihmisiä syytethän?
  
  30. joulukuuta 2008 18:32:36

Nimi : Yrjänä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Olisiko parempi, jos laki ei tuntisi ollenkaan käsitettä "kansanryhmän vastainen kiihoitus"

Mielestäni syyttäjällä pitäisi olla näyttöä, että kiihoitus on johtanut konkreettisiin vainoihin.
  
  30. joulukuuta 2008 19:05:40

Nimi : Paavo Väyrysenpoika
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Kommenttia "Tosiasioita reaalimaailmasta"

Listassa oli jotain hyviä pointteja, mielestäni muutama kohta kaipaa selvennystä:

1. SDP on ajanut Suomea heikommaksi Halosen ja Lipposen johdolla jo pidemmän aikaa; RKP on saanut suomalaisten kustannuksella rällästää jo pitkään mm. pakkoruotsilla (kansa pakotetaan käyttämään rajallisesta opiskeluajasta useita satoja/tuhansia tunteja vieraan/pienen maan kielen opskeluun), oma tv-kanava, yliopisto jonne pääsee hyvin helposti sisään jos on ruotsinkielinen nimi ym...,
2. Astrid Thors elää pienessä ruotsalaisessa kuplassaan, eikä näe "muslimiansaa" johon hän on suomalaisia kuljettanut joko tahalleen tai tahattomasti. Olisi hienoa kun joku tutkiva journalisti sörkkisi hieman RKP: taustoja, voisi löytyä mielenkiintoisia yhteyksiä Ruotsin suuntaan...
3. Halosen kannanotto maamiinojen poistamisesta oli SDP:ltä törkeyden huippu; maamiinat voi korvata vain ihmislihalla, ja Halonen on valmis heittämään miinojen sijasta suomalaista lihaa Venäläisten tykkien eteen.
4. Juutalaiset omistavat suurimmat kansainväliset pankit ja USA:n mediakoneiston, joten nämä antavat käytännössä vallan määrätä mitä jenkeissä tapahtuu. Ja se on varma että jokainen ajaa vain omia intressejään mm. sotien ja talouspakotteiden avulla. USA:lla ei ole mitään muuta syytä puolustaa Israelia tappioista välittämättä. Obaman astuessa valtaan tämä voi tietysti muuttua, ja ei mikään ihme että Israelilla on kiire valloittaa mahdollisimman hyvät asetelmat ennen USA:n presidentin vaihdosta.
5. Me näemme ja kuulemme Lähi-Idän uutiset CNN, REUTERSIN ja FOX-CHANNELIN kautta ja nämä kanavat ovat KAIKKI JUUTALAISTEN OMISTUKSESSA. Oletko joskus kuullut negatiivisia sävyjä Israelista ?
Asia on sama kuin sodissa, historia kirjoitetaan Voittajan Sävel-lajissa, hyvä esim. 2 maailmasota, Saksan koko kansasta tehtiin demoni, vaikka pieni vähemmistö Saksan armeijasta oli vastuussa hirmutöistä, ja samaan aikaan Stalin tappoi 10xenemmän siviilejä kuin juutalaisia kuoli koko sodan aikana. Mutta silti pidämme Holokaustia pahimpana rikoksena ja siitä muistutetaan koko ajan. Todellisuudessa Jenkit teki sopimuksen itse pirun kanssa, kun Stalinin kanssa tehty sopimus Euroopan jaosta sovittiin. Oletko kuullut median hehkuttavan tätä epäkohtaa ?
Käytännössä propagandan ansioista on hyvin vaikea tietää mitä esim. Länsirannalla tapahtuu, länsimaille syötetään kontrolloitua tietoa tapahtumista. Al-Jazeera on käytännössä ainoa "vastapuolen" uutislähde. Suomessa sama propaganda koskee maahanmuuttoasioiden hoitoa, pelotellaan oikeustoimilla jos asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, ja käytetään käräjiä poliittisena välineenä kuten Vihreät malliesimerkissään Halla-Ahoa vastaan. Se on kaikki tarkkaan harkittua propagandaa, ja toivottavasti Suomen kansa näkee sen paskan läpi jota nämä vihervasurit veivaavat.

We Salute Halla-Aho !
  
  30. joulukuuta 2008 19:08:20

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "5. Me näemme ja kuulemme Lähi-Idän uutiset CNN, REUTERSIN ja FOX-CHANNELIN kautta ja nämä kanavat ovat KAIKKI JUUTALAISTEN OMISTUKSESSA. Oletko joskus kuullut negatiivisia sävyjä Israelista ?"

Kröh. Aamulehdessä oli tänään juttua Gazan tilanteesta, tiivistys:

Hamas ampuu raketteja Israeliin, yli 300 palestiinalaista kuoli. Kuvassa palestiinalaisäiti pienen tyttärensä kanssa.

Laajahko reportaasi ei kertonut israelilaisista uhreista [i]mitään[/]. Paska tähtäys näillä hamas-keijuilla, tai sitten juutilaiset on kehittäneet raketinkestävän liivin?
  
  30. joulukuuta 2008 19:15:30

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Olisiko parempi, jos laki ei tuntisi ollenkaan käsitettä "kansanryhmän vastainen kiihoitus". Käsite on epämääräinen ja mahdollistaa mielivaltaiset tuomiot. Mikä tahansa asia voidana tulkita kiihotukseksi ja siten rangaistavaksi."

Tyyppi:
Eikä voida, ja maahanmuuttoa pystyy aivan vaarattomasti arvostelemaan, jos taitaa asiallisen kirjoittamisen taidon. Uskon ettei tähän tarviste erillistä ohjetta laittaa, vaan kaikki tietänevät monissa blogeissa esiintyvät ylilyönnit, jotka ovat siis huomattavasti räikeämpiä kuin JHA:n pienet lipsautukset.

Olen pari päivää kerrannut valtionsyyttäjä Mika Illmanin ja vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaisen toimia tässä kiihottamisasiassa.

Vähemmistövaltuutettu muun muassa teki poliisille syyttämispyynnön kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kun joku oli ripustanut natsilipun ikkunaansa. Poliisi ei nostanut syytettä.

Vähemmistövaltuutettu katsoi Tatu Vanhasen kommenttien tutkimuksestaan ylittäneen rikostutkintakynnyksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puumalaisen mielestä etnisen ryhmän kutsuminen toista tyhmemmäksi etnisen alkuperänsä perusteella on kansanryhmää vastaan kiihottavaa panettelua. Tutkimustietoon perustuva näkemys ei Puumalaisen mielestä ollut mikään puolustus. Poliisi ei nostanut tässäkään tapauksessa syytettä.

Mika Illman on jo pitkään vaatinut Suomeen keskustelupalstoille Ruotsin mallin mukaista moderointia. Nettipalstojen pitäisi sakon uhalla palkata tarpeeksi valvojia poistamaan rasistiset viestit välittömästi. Muussa tapauksessa julkaisijaa pidettäisiiin rikosoikeudellisessa vastuussa viesteistä. Illmanin mukaan tämä koskisi myös yksityisten tahojen nettikeskusteluja, pikaviestintää ja IRC:tä. (Tiedän, teknisesti mahdotonta, mutta ei se "lapsipornosuodatustakaan" estänyt.)

Kun edes vähemmistövaltuutettu ei näköjään tiedä mitä rasistinen "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" oikestaan tarkoittaa, niin kuinka kirjoittajat tai keskustelupalstojen valvojat sen voisivat tietää? Muistutan, että tällä hetkellä jälkimoderointi ei ole pakollista. Rasistiset tai kunniaa loukkaavat tekstit pitää poistaa vasta poliisin pyynnöstä, kun ne on oikeudessa todettu lainvastaisiksi. Mahdollisista ylilyönneistä huolimatta tämä on parempi ratkaisu kuin ylivarovainen ennakkosensuuri.

Jos tuo uusi ulkomaalaislaki saadaan kaadettua, niin tästä 'kansanryhmää vastaan kiihottamis'-laista voisi ottaa seuraavan urakan. Etenkin kun Illman aikoo ensi vuonna liittää siihen tahallisen epämääräisen rasististen viestien poistamispakon.

Sisäisen turvallisuuden ohjelma/Mika Illman:
Arvioidaan tarve säätää internet-sivustojen ylläpitäjille erityinen rasistisen rikoksen tunnusmerkistön täyttävän aineiston seuranta- ja poistamisvelvollisuus.
  
  30. joulukuuta 2008 19:29:30

Nimi : sami
  
Viesti :
Panettelulla tarkoitetaan tässä yhteydessä tyypillisesti yleistäviä ja harhaanjohtavia lausuntoja. Vaikka rikos onkin sinänsä rangaistava vain tahallisena, on väitteiden esittäjän tarkistettava faktansa riittävän laajasti ennen niiden esittämistä. Näiltä osin pykälän taustoissa viitataan pitkälti vanhoihin herjausta koskeviin säännöksiin, jotka sittemmin kumottiin nykyisen RL 24 luvun säätämisen yhteydessä.

  
  30. joulukuuta 2008 19:30:26

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Wikiartikkelista: "Valtionsyyttäjä toimii syyttäjänä yhteiskunnallisesti merkittävissä asioissa sekä asioissa, jotka hovioikeus käsittelee ensimmäisenä oikeusasteena. Sellaisia ovat lähinnä kaikkein korkeimpien virkamiesten virkarikokset, korkeiden upseerien tekemät sotilasrikokset sekä maanpetos- ja valtiopetosrikokset."

Jos minä sanon vaikka että "väestöryhmään X kuuluvat on rumia, laiskoja ja tyhmiä", niin kumpaan kategoriaan se kuuluu? Oikeesti voi vitun Illman.
  
  30. joulukuuta 2008 19:42:02

Nimi : Razze
  
Viesti : Nyt vain sitten veikkausta vetämään sen puolesta, kuinka nopeasti valtakunnansyyttäjä rientää paikalle, kun ensimmäinen "kaikilta vääräuskoisilta koirilta on katkaistava kurkut!" kajahtaa Suomalaisessa moskeijassa.
Jos mainitun kaltainen lause ei ole "kiihottamista kansanryhmää vastaan", niin mikä helvetti sitten on?
  
  30. joulukuuta 2008 19:59:17

Nimi : Del
  
Viesti : JH-a:
Syytteeseen ja tuomioon riittää syyttäjän ja tuomarin subjektiivinen kokemus "kiihottavuudesta". Tällaisessa tilanteessa puolustautuminen on melko vaikeaa.


Tuosta syystä sinullekin tullaan langettamaan tuomio. Syyllisyytesi on lain mukainen, koska scriptan teksteistä voi toki niin halutessaan kiihottua aivan kuten mistä tahansa muustakin tekstistä.
  
  30. joulukuuta 2008 20:14:34

Nimi : MMA
  
Viesti : Israelin ja Hamasin sota näyttäisi olevan melkoinen vedenjakaja, niin täällä Vieraskirjassa kuin Homma-forumilla. Maahanmuuttoa muslimimaista kritisoidaan. Toisaalta äärimuslimeita sympatiseerataan kun ovat sodassa Israelia vastaan. Näyttäisi vähän siltä että Israelvastaisuus sumentaa jopa mokukriittisten järkeä? Tai olenko ainoa joka näkee tässä asiassa ristiriitaa?

Itseltäni voisi kyllä aika helposti vilahtaa natsikortti (tosin vain mielessä) jos sama kaveri vastustaa maahanmuuttoa muslimimaista, ja toisaalta pitää peukkuja Hamasille, ja sen tukemalle Iranille.

Olisi mielenkiintoista tietää perusteita tällaiselle ajattelulle?
  
  30. joulukuuta 2008 20:24:57

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : MMA: Kuka täällä sympatisoi Hamasia?

Itse olen tässä kuten aiemmissakin konflikteissa yksiselitteisesti Israelin puolella.

Suvaitsevaiset ovat jänniä. Juutalaiset ovat pyhiä ja koskemattomia silloin, kun on kyse 65 vuotta sitten tapetuista juutalaisista. Sen sijaan juutalaiset ovat Suuri Saatana, kun on kyse tästä päivästä ja Israelin valtiosta.
  
  30. joulukuuta 2008 20:28:12

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pieni selvennys edelliseen kirjoitukseeni. Poliisi itse ei tietenkään syytteitä nosta tai hylkää.

Vähemmistövaltuutettu Puumalainen pyysi poliisia tutkimaan täyttääkö natsilippu ikkunassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan –rikoksen tunnusmerkistön. Poliisi katsoi, ettei kyse ollut rikoksesta, mutta valtuutettu oli edelleen toista mieltä. Hän teki syyttämispyynnön, joka meni valtakunnansyyttäjänvirastoon. Apulaisvaltakunnansyyttäjä kuitenkin katsoi, ettei asiassa ollut syytä epäillä rikosta.

Vaikka Puumalainen siis oli todistetusti väärässä laintulkinnassaan, näpäytti hän poliisilaitosta vaatimalla heitä kouluttamaan henkilökuntaansa kiihottamispykälän sisällöstä, soveltamisesta ja tulkinnasta. Lisäksi hän valitti julkisuudessa apulaisvaltakunnansyyttäjän tulkintaa vääräksi.
  
  30. joulukuuta 2008 20:30:25

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Täytyykin oikein muistella, koska viimeksi näin missään tummapukuisten otsakiehkurahemmojen kirkuvan kuolemaa kaikillen muille paitti meitille ittelle, ja heiluttelevan palavien autojen, lippujen ja raunioiden valossa "Behead those who insult Moses" -kylttejä...

Jep, siitä on aikaa.
  
  30. joulukuuta 2008 20:32:10

Nimi : Paul R
  
Viesti : Poliittisesta korrektiudesta.
Klikkasin linkkiä, koska tiesin, että löydän jotain tällaista tarjota esimerkiksi heti etusivulta;

http://www.palmbeachpost.com/localnews/content/local_news/epaper/2008/12/29/1229wpbfired.html

13 city employees ousted in West Palm computer probe

[...]The inappropriate material found on city computers ranged from sexual content to religious slurs, material in some cases forwarded from one employee to another, he said.[...]

Ihan kauheata. Käyty katsomassa tuhmia sivuja, pidetty niitä hauskoina ja lähetetty kollegoille sähköpostilla.
  
  30. joulukuuta 2008 20:38:13

Nimi : urogallus
  
Viesti : "Suvaitsevaiset ovat jänniä. Juutalaiset ovat pyhiä ja koskemattomia silloin, kun on kyse 65 vuotta sitten tapetuista juutalaisista. Sen sijaan juutalaiset ovat Suuri Saatana, kun on kyse tästä päivästä ja Israelin valtiosta."

Juutalaiset - parhaimmillaan kuolleina.

Suvaitsevaisto rakastaa uhreja ja vihaa toimijoita. Mitä Lähi-itään tulee, niin olen itse lähinnä Israelin puolella. Tottakai Israel on tehnyt yhtä sun toista ikävää, ja koko valtion perustaminen saattoi olla virhe. Mutta Israelia ei saa tekemättömäksi, ja tuon alueen maista se on selvästi paras suunnilleen millä mittarilla tahansa.
  
  30. joulukuuta 2008 21:00:17

Nimi : JSS
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Kun 53 % Suomalaisista ( 1000 haastateltu) sanoo, että "käsiaseet kiellettävä" Sanoo MEDIA JUMALA " Suurin osa Suomalaisista on Käsiaseita vastaan".

Yle uutisissa oli kysely, jossa 43% vastanneista kannatti muistaakseni palkan alennusta. "MEDIA JUMALA" sanoi lähetyksessä, että VALTA OSA SUOMALAISISTA kannattaa jopa palkan alennusta.(muistaakseni näin)
"MEDIA JUMALAN" ääni on on pelottava ja johdatteleva.

Kysynkin nyt tyhmänä kansalaisena, KENEN ÄÄNI MEDIASSA PUHUU ja KENEN IDEOLOGIAA se KANNTTAA???

Pikkuisten aivojenkin takaa kuuluu ääni " ÄLÄ USKO".
  
  30. joulukuuta 2008 21:22:23

Nimi : Paavo Väyrysenpoika
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Muutama yleistys:
Israel vs. Hamas = kaksi äärifundamentalistista organisaatiota. Kumpiakaan en halua tänne, vähemmän tosin muslimeja heidän raakuuden ja sivistämättömyyden takia sekä avoimen "muita ihmisiä vihaavan" toiminan takia. Kummankaan puolella en ole heidän sodassaan, mutta Halla-Aholta en toivoisi myöskään hirveän suuria hehkutuksia Israelin puolesta, vaikka jos valita pitäisi, valitsisin minäkin Israelin näistä kahdesta pahasta. Juutalaisten strategiana on toimia enemmänkin kulisseissa, ovat älykkäitä mutta helvetin kieroja, ja motivaationa pääsääntöisesti hankkia vitusti hilloa muiden selkänahoilla.

Mutta Lähi-Idän sodat olisivat samaa kategoriaa kuin Afrikan urpojen taistelut eli ei kiinnostaisi länsimaita & USA:ta ELLEI siellä olisi öljyä ja Israelin valtaklikkiä maailman ainoan suurvallan ytimessä.
Hyvä pitää kokonaiskuva päässä kun katsoo maailman tapahtumia. Mutta se on varma että näitä muslimikiimaisia vihervasureita ja RKP: Thorseja ei pitäisi päästää enää valtaan Suomessa. Täysin edesvastuutonta toimintaa. Ei mietitä asioita seuraavien sukupolvien kannalta. Toisaalta viherhomot on todennäköisesti poltelleet niin paljon pilveä että alkaa selväjärkinen ajatelu olemaan jo harvinaista niissä piireissä. Hyvä jos kerkiää homokavereitaan pitää tyytyväisinä kun on niin kiire haastella käräjille nettikirjoittajia "poliittisesti epäkorrekteista" jutuista. Se on sananvaltaa 2000-luvun Suomessa !!!
Halla-Aho saa vieläkin ääneni !

  
  30. joulukuuta 2008 21:27:36

Nimi : JSS
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Mitä Israeliin tulee, niin en ihmettele Demarien ja "Virheiden" vastustusta ja aggressiota sellaista kansaa vastaan, joka on kasvanut yksin kansakunnaksi muiden kansojen vastutustuksetta huolimatta. Sekä on turvannut omien kansalaisten elinehtoja ja turvallisuutta.
No Demalat ja "Virheet" ovat Suomenkansalaisten vastaavat olot heikentäneet päätöksillään jo vuosia.

Tuollaiset puolueet pitäisi kieltää lailla. " Salaliito Suomen valtiota vastaan"

  
  30. joulukuuta 2008 21:33:43

Nimi : Mitäs me sitten teemme?
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Hieman on pelkoa ilmassa, että me voimme jopa hävitä nämä sanavapaustaistelut tilapäisesti. Yleinen mielipide on aivan liian välinpitämätön ongelman vakavuudelle, eikä suuri yleisö ja vanhemmat ikäpolvet jotka eivät ole yleensäkään tottuneet mielipiteitään minnekkään julkisesti kirjoittamaan, ymmärrä kuinka ahdistavalta tilanne tuntuu kirjoittelua harrastavalta.

Esimerkkinä vaikka voitte googlata sirpa salmi nimisen tavallisen ja naiseksi erittäin mukavan tuntuisen ihmisen.

Tässähän on erinomainen esimerkki siitä, että aivan tavallinen mielipide netissä on aika "itsemurhaa". Ennemmin tai myöhemmin joku ahdasmielinen tekee tästä rikosilmoituksen ja sitten on menoa. Sirpankin kohdalla näitä ahdistuneita on jo useampi käynyt kommentoimassa.

No sinällään minäkään en kannata kyllä minkäänmoista nimittelyä, joten syytökset Halla-ahoa kohtaan tuntuvat erityisen vääriltä, koska en ole nimittelyä scriptassa tavannut.

Jokin vastuu pitäisi näille ammatti ahdistuneille sälyttää. Pitäisi ainakin olla oikeudenkäynnissä toisena osapuolena, jolla on myös mahdollisuus hävitä. Tämä kyllä vähentäisi huomattavasti harmaan alueen ilmoittelua.

Entäs jos Jussi tuomitaan? Lähdemmekö sitten samalle linjalle? Netti on pullollaan jussia ja sisulaisia koskevia herjauksia, joille en näkisi mitään erillisvapautta lain suhteen.

Lisäksi ihmettelen, että mikä organisaatio supo on määrittelemään jonkin yhdistyksen natsihenkiseksi? luullakseni ei sen oikeutetumpi kuin kenen tahansa oikeus määritellä mamut työtävieroksuviksi. Aikamoista yleistämistä, panettelua ja leimaamista, vaikka sisussa olisikin joku natsihenkinen jäsen, ei mielestäni kenelläkään ole oikeutta koko yhdistystä leimata.

Jos minä äänestän vihreitä ja liityn jäseneksi vihreään puolueeseen ja tatuoin olkapäähäni hakaristin, voidaanko silloin määritellä vihreät natsihenkisiksi? Näköjään voidaan jos JSN voi supon lausunnon perusteella oikeuttaa lehdistön moiseen nimittelyyn.

Voiko Kokoomusta nimitellä rasistiseksi puolueeksi, kun eräs heidän kansanedustaja antoi salaa kuvatussa videossa aika selkeää mielipidettä muukalaisista?

Ja mitä kaikkea muuta seläntakana puhuttua "asiaa" löytyy muista puolueista.

Minä kyllä takertuisin kovemmalla kädellä sisun leimaamiseen, koska virallisesti en ole nähnyt sisun olevan natsihenkinen.

Eli ollaanko mietitty seuraavaa siirtoa jos (me) hävitään tämä sananvapaus?
Uskon kuitenkin, että jos nyt tulee häviö, on se tilapäinen, sillä nykyinen sukupolvi ei hiiskuttelua ja hyssyttelyä suvaitse. Kukaan ei kuitenkaan suvaitse nimittelyä puolin eikä toisin, joten siivotaan nyt aluksi omat suumme ja jos hävitään, ehdottaisin, että vastapuolen sovauksiin tartuttaisiin kovalla kädellä.
  
  30. joulukuuta 2008 21:41:58

Nimi : x.x
  
Viesti : "Juutalaisten strategiana on toimia enemmänkin kulisseissa, ovat älykkäitä mutta helvetin kieroja, ja motivaationa pääsääntöisesti hankkia vitusti hilloa muiden selkänahoilla."

Ja kristityillä, katllisilla, budhisteilla jne. ei ole tätä ominaisuutta vaan vauraus luodaan humaanisti ilman minkäänlaista hyväksikäyttöä.

Jos ei viitsittäs olla niin vitun naiveja. Suuret rikkaudet tehdään aina muiden selkänahasta. Aina.
  
  30. joulukuuta 2008 21:46:40

Nimi : MMA
  
Viesti : Myönnettäköön että 'vieraskirjalaisten-Hamas-sympatioille' ei taida olla paljon todistusaineistoa. Osuipa vaan tuo Väyrysenpojan kirjoitus silmään, jossa esim. CNN kerrottiin olisi juutalaisten propagandamedia. Tuota kanavaa pari vuotta viikottain seuranneena olen kyllä vahvasti toista mieltä. CNN mielestäni yrittää juuri saada suosiota lähi-idässä olemalla vähän kallellaan arabien suuntaan. Esimerkkinä vaikka tämä haistattelu: http://www.youtube.com/watch?v=w6fn5NZ6LBk

Mitä tulee juutalaisiin toisen maailman sodan aikana, niin olisin jo valmis antamaan anteeksi nykyisille saksalaisille toisen maailman sodan tapahtumat. Saksalaiset tosin itse ovat suurimmat demonisoijat itseään kohtaan, mikä ehkä osaltaan vaikuttaa myös suomalaisiin suvaitsevaisiin? Hitler on heille loistava esimerkki pahasta valkoisesta miehestä nyt ja aina. Sodan loppuajan venäläissotilaiden systemaattiset raakuudet saksalaisia kohtaan ovat jääneet melko vähälle huomiolle. Eihän ultimaattista pahaa kohtaan voi tuntea myötätuntoa.

p.s. Onkohan Freebok suojattu Googlen hauila? Haku: 'israel site:www.freebok.net' ei palauta mitään ;)
  
  30. joulukuuta 2008 21:50:53

Nimi : Pekka Koo R
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : TANTTA ASTRID ja RITVA VILJANEN!

Kuka ja milloin keksi satusanan KOTOUTTAMINEN, jota Tantta A ei osaa lausua suomeksi?

Mikä mahtaa olla sen sanan etymologia eli/tai syntyhistoria?

Uteliaana maallikkona haluaisin tietää...
  
  30. joulukuuta 2008 22:07:17


guestbook © freebok.net