14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109751-109775

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: "Lähdet liikkeelle historian staattisuudesta."

Historian staattisuus... menneisyyden paradigma...

Tuota, tuota... sinä, A.N., nyt siis toteat, että menneisyyden perusteella ei voi tehdä erityisiä päätelmiä tulevaisuudesta mitä sotilaallisiin uhiin tulee, huolimatta siitä että menneisyys on sentään dokumentoitu tosiasia. Sen sijaan teet tulevaisuudesta (joka vissiin on hieman dynaaminen, vapaasti kehittyvä asia, jonka ennustaminen varmuudella on täysin, ehdottoman, sataprosenttisen absoluuttisen mahdotonta) ennusteita nykyisen tilanteen ja vankan perstuntuman perusteella, ja toteat siltä pohjalta, että mitään potentiaalistakaan uhaa ei voi olla. En voi sille mitään, että tämä minusta kuulostaa aivan törkeän epäviisaalta ja suorastaan hölmöltä.

Tosiasia on, että sinä et voi tietää millainen maailma on 100 vuoden päästä, vaikka kuinka fantasioisit maailman kehityksestä immateriaalisen pääoman korkeamman arvostamisen suuntaan. 50 vuoden päästä Euroopassa saattaa olla käynnissä verinen uskonnollinen sisällissota. Tai sitten täällä hypitään paljasjaloin kedoilla ja kaduilla ja tanssitaan yhdessä monikulttuurisessa harmoniassa. On se mahdollista. Mutta varmuutta asiasta on paha saada ennen kuin siellä ollaan.

Sinä et nyt taida tajuta, että meillä on tuossa idässä naapurimaa, joka viimeksi pari kuukautta sitten hyökkäsi toisen itsenäisen naapurivaltionsa kimppuun huomattavalla sotilaallisella voimalla varsin mielivaltaisesta syystä. Tällä hyökkäyksen uhriksi joutuneella valtiolla ei ollut yhtään enempää sotilaallista merkitystä kuin Suomellakaan. Mutta tästä huolimatta potentiaalistakaan uhaa ei voi olla, koska sinä sanot niin. Jep. No eihän siinä mitään sitten.
  
  22. joulukuuta 2008 15:05:57

Nimi : Kalle
  
Viesti : Tuosta silti A.N:n kanssa samaa mieltä, että kyllä kehitysapu on omalla tavallaan kannattava sijoitus kaikista ongelmistaan huolimatta. Samalla tavalla kuin Latvian pankkien pystyssä pitäminen. Sen tarkoitus on pitää Afrikka edes jotenkuten pystyssä ja näin ehkäistä mahdollisimman paljon pakolaisvirtoja yms. globaaleja ongelmia. Vaikka usein tuntuu, että siirtolaistilanne on paha, niin se voisi olla paljon pahempi, jos koko Afrikan manner päättäisi lähteä kerralla liikkeelle.

Paljon huonoa on kehitysavussa, mutta se on silti mielestäni välttämätön ja kannattava sijoitus. Se vain pitäisi oppia ohjaamaan tehokkaammin kohteeseen. Ja kokisin sen myös jossain määrin moraalisena velvollisuutena. Tarkasta määrästä voidaan sitten vääntää kättä. Itse maksaisin vaikka viisinkertaisesti jos sillä saataisiin elintasosiirtolaisuus loppumaan. Tai edes perusteet käännyttää onnenonkijat rajalla.
  
  22. joulukuuta 2008 15:08:31

Nimi : JF
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.M: Välinpitämättömyys ei ole rasismia. Siivotkoon vanhat siirtomaavaltiot jälkensä.

ja nuo houreiset maanpuolustukseen viittaavat "ei ole mitään uhkaa"-väitteet ei ole kovinkaan kaukonäköisiä.
  
  22. joulukuuta 2008 15:10:59

Nimi : Nandu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kaikki uusi ja kiiltävä infra Afrikassa tuntuu olevan kiinalaisten rakentamaa. Tällaiseen johtopäätökseen tulee ainakin katselleessaan mitä vain suht tuoreita dokkareita Afrikan maista.

Kiinalaiset tulevat itse paikan päälle ja pykäävät teitä, stadioneja ja sen sellaista. Tuloksekkaampi tapa kuin rahalahjat?
  
  22. joulukuuta 2008 15:25:40

Nimi : Mo
  
Viesti : Kehitysavusta samoin kuin noista Islannin ja Latvian tukipaketeista pitäisi saada maata pantiksi. Afrikassa näille maaplänteille voisi perustaa erilaisia lomakeitaita-ilmasto ihanteellinen halpaa työvoimaa jne. Samalla nostaisi elintasoa ympäristössä.
  
  22. joulukuuta 2008 15:27:51

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Näkeekö Jussi ristiriitaa siinä että kannattaa rahoitusta pakolaisten auttamiseksi lähtömaissaan ja samalla kehitysapurahojen karsimista?

Itse katsoisin että rahoituksen painopistetä pitäisi siirtäää kriisapuun, ensiapuun, jotta ihmisten ei tarvitsisi lährteä liikkelle. Ei ainakaan rehellisin aikein.

Kehitysapurahoja käyteään väärin. Se on tosiasia. Jopa juuri matkustamiseen Eurooppaan turvapaikan haun nimissä.

Nämä asiat vaatisivat perusteellista muokkausta. Liikaa erilaisia solmukohtia ja päälekkäisyyksiä. Se aiheuttaa korruptiota. Mutta tämä taas vaatii poliittista tahtoa. Kukaan valtapoliitiko ei uskalla koskea näihin asioihin pitkällä kepilläkään nin että jotain tapahtuisi.
  
  22. joulukuuta 2008 15:31:16

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jouko: Kehitysapurahoilla ei auteta pakolaisia.

Kirjoituksessani oli kyse lähinnä siitä, mitkä ovat valintatilanteessa Suomen valtion prioriteetteja, omat vai vieraat.
  
  22. joulukuuta 2008 16:27:41

Nimi : Keijo
  
Viesti : Se kahden miljardin euron laina ei siis ole, kuten Jussi väittää, hyvän omatunnon ostamiseen kehitysapuyhteistyöllä, vaan hyvän omatunnon ostamiseen pohjoismaisella yhteistyöllä. Kummatkin tosin ovat suht hyödyttömiä.

Jos osaisit lukea ymmärtäisit ettei Jussi ole näin väittänyt.
  
  22. joulukuuta 2008 16:39:53

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Kehitysapurahoilla ei auteta pakolaisia."

Ei suoraan mutta välillisesti, estetään pakolaisuuden syntymistä. Niitä rahoja on myös siirretty kriisiapuun. Minä puhuin myös tuloksista, joista ei ole näyttöä.
Ja tietenkin prioriteeti pitäisi aina olla että omat ensin. Tämä korostuu erityisesti taloustaantuman aikana.
Nyt autetaan isoilla lainoilla Islantia, Latviaa ja Viroa. Kaikki ne rahat tulee meillekin velaksi. Olemme ikäänkuin takaajina. Tässä tilanteessa ei olekaan järkeä enää lähteä kasvattamaan kehitysapurahoja.
  
  22. joulukuuta 2008 16:42:32

Nimi : weekendsoldier
Kotisivu : http://weekendsoldier.blogspot.com
  
Viesti : "Kirjoituksessani oli kyse lähinnä siitä, mitkä ovat valintatilanteessa Suomen valtion prioriteetteja, omat vai vieraat."

- Vieraat näyttää olevan valtiovallalle tärkeämpiä kuin oma kansa. Ja kiitos Jussille hyvästä kirjoituksesta.
  
  22. joulukuuta 2008 16:50:32

Nimi : Selkofani
  
Viesti : Jussi:
"Selkofani: Kuten olen ilmoittanut, teen työtä apurahalla, joka on verotonta tuloa.

Tosin en tiedä, millä tavoin tämä on oleellista puhuttaessa verovarojen käytöstä."

Minä olen tulkinnut, että näiden arjalaisten mehukerhojen juttujen kovin ydin on siinä, että Suomella menisi paljon paremmin, jos kaltaisesi (so. ei-veronmaksajat) laitettaisiin ensimmäiseen Mogadishun koneeseen ilman paluulippua.

Itse tulen mieluusti vilkuttamaan kentälle.
  
  22. joulukuuta 2008 16:52:20

Nimi : Vanha demari
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Itse asiassa ei ole olemassa 2 mrd vajausta valtion tuloissa, joka pitäisi täyttää lainaa ottamalla. Se on ihan valintakysymys. Voitaisiin jättää veronalennukset tekemättä ja ottaa vähemmän lainaa. Mutta oikeistohallitus on valinnut näin.
  
  22. joulukuuta 2008 16:55:08

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Selkofani: Mihin arjalaisiin mehukerhoihin sinä tarkalleen ottaen olet ollut yhteydessä? Kuka mehukerhon jäsen esitti tuon kerhon virallisena kantana?
  
  22. joulukuuta 2008 16:57:18

Nimi : Selkofani
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pääasialliset arjalaiset lähteeni ovat
-Jussi Halla-ahon blogi
-Suomen Sisu
-Muita keskustelupalstoja spämmäävät Halla-ahon lakeijat
  
  22. joulukuuta 2008 16:59:03

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Saisinko sitaatteja kiitos.
  
  22. joulukuuta 2008 17:00:16

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Selkofani: Minä olen tulkinnut, että näiden arjalaisten mehukerhojen juttujen kovin ydin on siinä, että Suomella menisi paljon paremmin, jos kaltaisesi (so. ei-veronmaksajat) laitettaisiin ensimmäiseen Mogadishun koneeseen ilman paluulippua.

Ymmärtääkseni arjalaisten mehukerhojen juttujen kovin ydin on siinä, että koska kaltaisiani ei-veronmaksajia on omasta takaa aivan riittävästi, niitä ei kannata tuoda lisää Mogadishusta.
  
  22. joulukuuta 2008 17:00:16

Nimi : Mo
  
Viesti : http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/krpn_ruanda-tutkinta_valmistumassa_445967.html

"Ruandan kansanmurhaa käsittelevä YK:n rikostuomioistuin tuomitsi viime viikolla kolme ruandalaisupseeria elinkautiseen rangaistukseen verilöylystä. Kansainväliseen tuomioistuimeen on tulossa vielä kymmeniä juttuja käsittelyyn.

Lisäksi useassa EU-maassa on epäiltyjä ja parhaillaan EU:ssa pohditaan yhteistä linjaa siihen, suostutaanko epäillyt luovuttamaan Ruandaan.

Toistaiseksi yksikään EU-maa ei ole epäiltyjä Ruandaan luovuttanut. Jos näin toimitaan jatkossakin ja jos Suomessa tutkittavana olevassa jutussa nostetaan syytteet, Suomen historian ensimmäinen joukkotuhontaoikeudenkäynti pidettäneen keväällä Porvoon käräjäoikeudessa. "

Hoikkalalla tiedossa hyvät tilit... En ymmärrä miksei tätä "porvoolaista" voi toimittaa Ruandaan oikeuteen. Jos pääarkkitehti sai elinkautisen tuskin tätäkään kuolemaan tuomitaan.
  
  22. joulukuuta 2008 17:11:02

Nimi : Kalleville
  
Viesti : Ukkola kirjoittaa taas halla-ahosta ja persuista printtilehdessä.
  
  22. joulukuuta 2008 17:15:21

Nimi : yx nuivis vaan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=38721&contentlan=1&culture=fi-FI

Kehityasavun kohteet on julkisia. Sieltä vaan repimään kappaleiksi hölmöimpiä hankkeita.

Parhautta on korkotukihankkeet - mitä kehitysapua se on että suomalaisten yritysten vientiä kiinaan tuetaan korkotukihankkein?

Järjestöhankkeissa on jotain järkevääkin, mutta joukossa myös kunnon diibadaabaa:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=134711&nodeid=38721&contentlan=1&culture=fi-FI

Kai tuollakin jollekkin sopivan koulutuksen saaneelle humanistille löydetään työpaikka kortiston sijaan..
  
  22. joulukuuta 2008 17:16:41

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mitäs se Ukkola tällä kertaa sanoo?
  
  22. joulukuuta 2008 17:17:36

Nimi : saint
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nandu: ”Kaikki uusi ja kiiltävä infra Afrikassa tuntuu olevan kiinalaisten rakentamaa. Tällaiseen johtopäätökseen tulee ainakin katselleessaan mitä vain suht tuoreita dokkareita Afrikan maista.

Kiinalaiset tulevat itse paikan päälle ja pykäävät teitä, stadioneja ja sen sellaista. Tuloksekkaampi tapa kuin rahalahjat?”

Jokin aika sitten TV-uutisissa oli juttua siitä, että kiinalaiset ovat saaneet aikaan Afrikassa sellaista kehitystä, että maa on saatu tuottamaan elintarvikkeita yli oman tarpeen.

Uutispätkän lopuksi alkuasukas valitti sitä, että kiinalaiset tulevat teettämään heillä ”paskatöitä” ja riistämään heitä vähentäen paikallisten toimintaedellytyksiä.
  
  22. joulukuuta 2008 17:18:21

Nimi : ilmoitan
Kotisivu : http://www.upi.fiia.fi
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Ulkopoliittisella instituutilla ja Euroopan parlamentin Suomen
tiedotustoimistolla on ilo kutsua sinut seminaariin

EU 2009 - 2014: KAIKKI ON GLOBAALIPOLITIIKKAA?
Johtoajatus ja yhteinen sävel unionin ulkoisiin haasteisiin
Aika: perjantai 23.1.2009 klo 9.00 - 14.00
Paikka: Pikkuparlamentin auditorio

Tulevalla vaalikaudella Euroopan unioni joutuu huomaamaan, ettei EU-tason
kysymyksiä ole enää olemassakaan. On vain globaalipolitiikkaa. Tämä koskee myös
perinteisiä unionin sisäpolitiikan aloja, kuten sisämarkkina-asioita,
tutkimusta ja kehitystä sekä maatalouspolitiikkaa. EU:n keskeiset haasteet
perustuvat paitsi kansainvälisiin sopimuksiin ja kehitystrendeihin myös
tarpeeseen pärjätä globaalissa kilpailussa.

Varaa siis kalenteristasi päivämäärä 23.1.2009!
Saat tammikuun puoleenväliin mennessä kutsun ohjelmatietoineen ja
ilmoittautumisohjeineen.

Seminaarin ohjelma koostuu asiantuntijoiden lyhyesti alustamista
poliitikkopaneeleista. Paneeleihin osallistuu eri puolueita edustavia Euroopan
parlamentin jäseniä, mm. Satu Hassi, Anneli Jäätteenmäki, Reino Paasilinna,
Esko Seppänen ja Sirpa Pietikäinen. Puhetta johtaa professori Esko Antola.
Asiantuntija-alustuksista ja teemaesittelyistä vastaavat mm. Ulkopoliittisen
instituutin, Maanpuolustuskorkeakoulun ja Maa- ja elintarviketalouden
tutkimuskeskuksen tutkijat.

Ensimmäisessä paneelissa pohditaan EU:n politiikan johdonmukaisuutta: vasen
käsi ei aina tiedä mitä oikea tekee. Toisessa keskustellaan EU:n kyvystä toimia
yhdessä ja puhua yhdellä äänellä voimakkaiden kansallisten intressien ja
ratkaisumallien paineessa.

Seminaarin yhteydessä julkistetaan MTV3:n ja EP:n Suomen tiedotustoimiston
tilaama mielipidetutkimus kansalaisten globaaleista huolenaiheista ja
odotuksista EU:ta kohtaan.

Lisätietoa: Annica Moore, annica.moore@upi-fiia.fi <mailto:annica.
moore@upi-fiia.fi>, puh. 0206 111 718

  
  22. joulukuuta 2008 17:22:29

Nimi : RR
  
Viesti : Kiinalaista uuskolonialismia

Melkein ihailen kiinalaisten häikäilemätöntä uuskolonialismia.

Kun he "auttavat" Afrikan maita, heillä on puhtaasti taloudelliset edut mielessään. Kiinalaiset eivät epäröi lahjoa korruptoituneita viranomaisia tai erilaisia "vapaustaistelijoita".

Paras esimerkki on kai Sudan. Kiinalaiset poraavat öljyä täyttä päätä ja ovat saaneet tehdä sitä kaikessa rauhassa.
Miksi kapinalliset eivät ole iskeneet kiinalaisten hallinnoimille öljykentille?
Öljyn tuotannon häiritseminen vaikeuttaisi Khartumin hallinnon asemaa.
Nyt Sudanin pohjoisosan islamistit ostavat öljyrahoilla aseita, joita he käyttävät etelän kristittyjä ja luontoonuskovaisia vastaan.

No, raha ei haise haise Zürichissä - maksettiin se hallitsevalle klikille tai "kapinallisille".

Ulkomaisissa julkaisuissa on kerrottu paikallisten afrikkalaisten työntekijöiden esittäneen kitkeriä mielipiteitä uusia siirtomaaherrojaan kohtaan.

Koskahan Mugabe heittää uudet plantaasin omistajat ulos Zimbabwesta?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/4031969.stm
  
  22. joulukuuta 2008 17:24:25

Nimi : Mo
  
Viesti : "Uutispätkän lopuksi alkuasukas valitti sitä, että kiinalaiset tulevat teettämään heillä ”paskatöitä” ja riistämään heitä vähentäen paikallisten toimintaedellytyksiä."

Kai se eurooppalaiseen kehitysapuun tottunutta vituttaa jos pitäisi töitä ruveta tekemään. Kun se Riikka-Piia Suomesta kävi ne paskaviemäritkin puhdistamassa. Sen jälkeen ne ovatkin taas tulvineet yli...
  
  22. joulukuuta 2008 17:25:03

Nimi : weekendsoldier
Kotisivu : http://weekendsoldier.blogspot.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Tilanne on täysin erilainen kuin 70 vuotta sitten. Maailma tulee kehittymään yhä enemmän immateriaalisen pääoman suuntaan. Suomi on siinä mielessä Venäjälle kuin pala maata jostain Siperian keskeltä. Täysin arvoton itsessään ja sotilaallisestikin merkityksetön.
Menneisyyden paradigma, joka johtaa hirvittävään rahanhaaskaukseen."

Ei tilanne ole muuttunut siitä 70:n vuoden takaisesta miksikään. Ja suomi on kaikkea muuta kuin sotilaallisesti merkityksetön venäjälle. Meiillä on 1000 kilometriä yhteistä rajaa ja Suomi sijaitsee lähellä Venäjän ydinalueita. Lisäksi jotkut Venäjän tärkeimmistä sotilastukikohdista ovat aivan Suomen tuntumassa.

Itämeren alue on Venäjälle erittäin tärkeä esim. öljy- ja kaasuviennin turvaamiseksi. Siksi Venäjä vahvistaa koko ajan läsnäoloaan Itämerellä. Ja jos maailmanpoliittinen tilanne alkaa taas kiristymään, voi Venäjä hyvinkin ruveta taas haikailemaan tukikohtia Suomesta.

Venäjällä ei ole mitään merkkejä kehittymisestä "immateriaalisen pääoman" suuntaan. Raha puhuu Venäjällä ja se raha tulee öljyn ja kaasun viennistä.

Valitettavasti armeijan ylläpito maksaa, mutta armeija on vähän kui jauhesammutin. Sitä toivoo, ettei sitä koskaan tarvitse, mutta sitten kun tarvitsee, eikä sitä ole, on kusessa.

Mitä tulee Venäjän toiminnan pragaattisuuteen tai sen puutteeseen, niin Venäjä nimenomaan toimii pragmaattisesti ja sotilaalliset näkökohdat ovat siellä koko ajan pohdintojen taustalla.

Venäjä menetti Neuvostoliiton ja itäblokin hajoamisen takia supervallan asemansa ja se haluaa sen takaisin. Erilaiset uhoamiset ja esim. Georgian sota ovat olleet ikään kuin väkivaltaista tiedustelua, käyttääkseni sotilas termiä. Kokeillaan miten pitkälle voidaan mennä ennenkuin länsi puuttuu asiaan. Ja esim. Georgiassa ei puututtu mitenkään. Hymisteltiin ja toivottiin että Venäjä lopettaisi hyökkäyksen.

Lännellä (eli tässä tapauksessa NATO:lla) ei edes ole valmiita suunnitelmia, miten toimia jos Venäjä aloittaisi sotilaallisen operaation esim. Baltiassa.

Mitä tulee NATO:on liittymiseen, mitä joku haikaili, niin se ikkuna on mennyt jo kiinni. Ei ole mitään NATO optiota. Jos NATO:on oltaisiin oikeasti haluttu, se olisi pitänyt toteuttaa Venäjän ollessa heikko. Nyt on myöhäistä. Vahvistuva Venäjä ei halua uutta NATO maata rajalleen, eikä USA, joka on ainoa todellinen voimatekijä NATO:ssa aio ryhtyä Venäjän kanssa tukkanuottasille jonkun Suomen takia.

Ja vaikka pääsisimmekin NATOO:n, on meidän itse kannettava päävastuu puolustuksestamme. NATO:n mahdollinen apu olisi lähinnä ilmatukea, eikä ainakaan mitään massiivisia maajoukkoja olisi tänne odotettavissa.

Joten meidän on pidettävä hyvät välit Venäjään ja armeija iskukykyisenä, ettei Venäjä rupeaisi spekuloimaan mahdollisuudella laajentaa valtapiiriään Suomeen.
  
  22. joulukuuta 2008 17:30:45


guestbook © freebok.net