14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109726-109750

Nimi : Mo
  
Viesti : Ensimmäistä kivitystä odotellessa. Sitten tietysti kaikki suvaitsevat rientävät kilvan todistamaan että tämä ei ole sitä Oikeaa Shariaa.
  
  22. joulukuuta 2008 13:36:35

Nimi : Miniluv
Kotisivu : Vieraskirjan lyhyt slangisanasto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suvaitsevassa maahanmuuttodiskurssissa yllättävän usein kohtaavat kaksi tavallisesti toisistaan niin kaukana olevaa asiaa, homo ja vittu...
  
  22. joulukuuta 2008 13:40:16

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Brittien sharia-tuomioistuimissa on tuomittu esim. perinnönjako siten, että miespuoliset perilliset saavat kaksinkertaisen osuuden verrattuna naispuolisiin jälkeläisiin.

Perheväkivaltatapauksissa mies on lähetetty "anger management" -kurssille.

Kirjoitin asiasta joskus:

Monikulttuurin looginen huipennus

Jos musliminaisten oikeusturvalla ei ole väliä, sitten sharia on kai ihan ok.
  
  22. joulukuuta 2008 13:44:21

Nimi : Ristiriitaisuuksia Eirasta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Halla-aho 8.12.2008:
"2. Humanitaarinen maahanmuutto on kustannustehokkuudeltaan huonoin mahdollinen tapa vähentää maailman kärsimystä. Suurin osa maailman pakolaisista jää joka tapauksessa konfliktialueiden läheisyyteen pakolaisleireille, kurjiin oloihin. Summalla, joka kulutetaan yhden elintasosiirtolaisen ylläpitämiseen arktisella alueella, voidaan auttaa moninkertaista joukkoa paikan päällä. Suomen on yhteistyössä muiden teollisuusmaiden kanssa pyrittävä edistämään kollektiivisesti rahoitettujen ja kansainvälisesti valvottujen pakolaiskeskusten luomista konfliktialueille."

Halla-aho 22.12.2008
"Tätä taustaa vasten tuntuu, puhtaan periaatteellisella tasolla, erikoiselta, että Suomi lahjoittaa kehitysyhteistyöhön ensi vuonna 916 miljoonaa euroa. Se on puolet summasta, jonka Suomi ottaa ulkomaista velkaa. Vielä erikoisemmalta tuntuu, että kehitysyhteistyömenot kasvavat kuluvaan vuoteen nähden 85 miljoonalla eurolla. Se on paljon enemmän kuin lasten ja nuorten terveydenhuollosta puuttuva summa."

  
  22. joulukuuta 2008 13:49:58

Nimi : JKN
  
Viesti : Ristiriitaa ei ole. Ei ole ristiriitaista sanoa että paikanpäällä auttaminen on tehokkaampaa, kuin pakolaisten tuominen. Mutta juuri nyt meillä ei ole rahaa auttaa yhtäpaljon kuin ennen.
  
  22. joulukuuta 2008 13:55:56

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimim. Ristiriitaisuuksia Eirasta: Se, että paikan päällä auttaminen on kustannustehokkaampaa kuin humanitaarinen maahanmuutto, on tosiasia. Se taas on arvo- ja mielipidekysymys, pitääkö auttaa edes paikan päällä.

Tässä tapauksessa tosin kyse ei ole edes samaan paradigmaan kuuluvista asioista. Kehitysapurahoilla ei ylläpidetä pakolaiskeskuksia. Rahaa siirretään kehitysmaiden budjetteihin, mikä ei ole osoittautunut kovin tehokkaaksi tavaksi edistää myönteistä kehitystä.
  
  22. joulukuuta 2008 14:00:24

Nimi : PK
  
Viesti : hki.perh.isä,
Vaikka valtion lain syrjäyttävä korvaava laki voi olla itse periaatteeltaan kyseenalainen, niin suurempi ongelma on se, millaisella lailla valtion lakia korvataan. Juutalaisen lakikäsityksen käytännön toteutuminen lienee jotain, minkä kaltaista harrastetaan juutalaisessa valtiossa, eli Israelissa. Sharia-lain käytännön sovellutuksia näemme sitten Pakistanista Saudi-Arabiaan.

Vaikka kivitystuomioita ei jaetakkaan, niin tämä on yksi tapa, millä muslimit koittavat eriyrtymään yhteiskunnasta. Seuraavalle sukupolvelle muslimeita ja natiivibrittejä on täysin luonnollista, että muslimit noudattavat Briteissä shariaa. tämä sukupolvi on taas edellistä suurempi ja vaikutusvaltaisempi ja vaatii uusia erioikeuksia, kunnes maassa on käytännön dhimmi-laitos ja muslimi hallinto.
  
  22. joulukuuta 2008 14:04:29

Nimi : Wilhelm
  
Viesti : Muistaakseni Britannian sharia-jutut olivat keskittyneet nimenomaan siviilioikeuden puolelle, eli yksityisten välisiin suhteisiin. Luullakseni myös Britanniassa vallitsee sopimusvapaus, jolloinka sopimusosapuolet (=muslimit) ovat voineet sopia, että heidän sopimuksiinsa sovelletaan shariaa ja asia ratkaistaan islamilaisessa välimiesoikeudessa.

Tällä ei tietystikään voida kumota pakottavaa brittiläistä lainsäädäntöä mm. kuluttajansuojasta, avioliitto-oikeudesta ynnä muusta, mutta kukapa sitä sitten valvoo...
  
  22. joulukuuta 2008 14:05:42

Nimi : Paul R
  
Viesti : Lienee selvä, että maahanmuuttoa joudutaan jossakin vaiheessa rajoittamaan. Esimerkkinä muut Pohjoismaat.

Mikä se piste on Suomen kohdalla?

Haluaisin tietää, onko tätä pistettä mietitty monikulttuuristajien taholta. Mikä on riittävä määrä kansainvälisyyttä?

Vai lasketaanko vapaalla, kunnes todellisia ongelmia alkaa esiintyä.

Toisaalta Suomi on ottanut muiden maiden virheistä opikseen, joten ongelmia ei synny. Liberaali maahanmuttopolitiikka ei näin ollen tule täällä ongelmaksi ja ovia voidaan pitää auki loputtomiin.

---

Helsingissä 25% maahanmuuttjia v2015. Kukaan ei varmasti kuvittele, että tämä luku on hajautunut tasaisesti PK seudulle. Se tarkoittaa ~80% maahanmuuttajia Itä-Helsingissä. Lienee korkea aika myydä asuntonsa ko alueella.
  
  22. joulukuuta 2008 14:20:28

Nimi : Selkofani
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : On muuten hyvin ymmärrettävää, että Jussi Halla-aho, jonka verotettavat tulot vuonna 2007 olivat peräti 1345 EUR, kantaa näin syvää huolta verovarojemme käytöstä.

Linkki:
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsingin+valtuutetut/1135240793597

T: Veronmaksaja
  
  22. joulukuuta 2008 14:22:46

Nimi : Itä ei nuku
Mitä teen : Murskaan Halla-ahon uskottavuuden
  
Viesti : Nyt ei kyllä Jussi osunut kohteeseen viimeisessä kirjoituksessaan. Ovatko kehitysapurahat oikeasti kaikkein pahin ongelma, kun meidän maamme ottaa velkaa dumpatakseen rahaa Latviaan ja Islantiin?

Nämä rahat eivät koskaan tule palaamaan meille. Kummankin maan väestöpohja on niin perkeleen pieni, että noiden lainojen takaisinmaksuun menee sata vuotta.

Olisi tullut kaikille pohjoismaille halvemmaksi päästää Islanti konkurssiin ja antaa Norjan ostaa sen provinssikseen.

Se kahden miljardin euron laina ei siis ole, kuten Jussi väittää, hyvän omatunnon ostamiseen kehitysapuyhteistyöllä, vaan hyvän omatunnon ostamiseen pohjoismaisella yhteistyöllä. Kummatkin tosin ovat suht hyödyttömiä.
  
  22. joulukuuta 2008 14:23:32

Nimi : Kalle
  
Viesti : No kun tuosta Iltalehden jutusta jäi kuva, että Sharia-tuomioistuimet ovat saaneet sillä tavalla laillistetun aseman, että niiden tuomiot ovat samalla tavalla täytäntöönpantavissa kuin tavallisten tuomioistuinten. Välitystuomistuinten toimivaltahan on puhtaasti rajattu asioihin, jotka ovat sovittavissa muutenkin tuomioistuimen ulkopuolella.
Ja kun nuo myös käsittelevät esim. perheväkivaltajuttua niin kyllä siinä tungetaan rikosoikeuden puolelle.

Ainakin Suomessa normaalit välimiesmenettelyt on sillä tavalla alistettu virallisille tuomioistuimille, että välitysratkaisusta voi valitaa oikeuteen jos se on selkeästi oikeusjärjestelmän perusteiden vastainen, esim. syrjivä sukupuolen perusteella.
Lievimmilläänkin tuo Brittien malli johtaa siihen, että perheessä mies voi päättää milloin juttu käsitellään sharia-istuimessa. Periaatteessa tietysti vaaditaan kummankin osapuolen suostumus, mutta eipä taida naisella olla käytännössä paljon sananvaltaa.

  
  22. joulukuuta 2008 14:23:56

Nimi : Kansalainen
  
Viesti : Kansan käänyttäminen
natomyönteiseksi.
Rahaa siirrettiin Martti Ahtisaaren tilille Nonel-palkinnon muodossa, jotta hän auttaisi, lobbaisi Suomea natomyönteiseksi.
Ahtisaari ansaitsi viime vuonna yli 120 000 euroa.  
  22. joulukuuta 2008 14:28:34

Nimi : Selkofani
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Tässä teille joululaulu, johon kiteytyy maahanmuuttokritiikki mitä kauneimmalla tavalla.

Hyvää joulua kuulapäille ja nuuskamuikkusille!
  
  22. joulukuuta 2008 14:30:01

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : 1/212 osa suomalaisten kokonaiskulutuksesta, kuinka pärjäisimmekään ilman juuri tuota osuutta.

Vertauksena asevelvollisuuden myötä vuosittain menetettävän työ/opiskelupanoksen hinnaksi on laskettu 600-1,000 miljoonaa euroa (Poutvaara, Louhela 2007). Tällä korjauksella laskettuna Suomen puolustusmenot ovat EU-alueen kolmanneksi korkeimmat prosenttina BKT:sta (2.5%). Eli yli viisinkertaiset kehitysapuun nähden. Näillä menoilla ei saavuteta mitään pysyvää. Aseistus pitää uusia aina määräajoin. Eikä Suomeen kohdistu minkäänlaista sotilaallista uhkaa edes potentiaalisesti.

Kehitysavussa on valtavasti ongelmia, erityisesti passivoivuus ja korruptio sekä tuhoton länsimaista kehitysaparaattia ruokkiva byrokratia. Uudenlaisia kehitysyhteistyön tapoja täytyy etsiä. Ruohonjuuritason aktivoivasta toiminnasta on saatu erittäin hyviä tuloksia. Vastikkeellisuutta ja ehdollisuutta tarvitaan enemmän.
Kaikista ongelmistaan huolimatta, ilman tietotaidon, teknologian, ympäristönsuojelun resurssien, opiskelun resurssien, tarvittavan koulutuksen, lääkkeiden (jne.) tuloa osaltaan ulkoapäin, ei lahjana, mutta tarvittavana kehityksen mahdollistajana, ilman kehitysyhteistyötä, Saharan eteläpuolisen Afrikan tilanne ei tule nousemaan sivistykseen.

Olen lukenut Rushtonit ja Jensenini. Mitä vielä? Meredithin 50 vuotta Afrikan itsenäisyyden historiaa. Easterly, Calderisi White man's burden ja Trouble with Africa. En luettele koko kirjastoa. Älkääkä mainitko sitä yhtä kenialaista ekonomistia jonka muutamia lauseita Spiegelin haastattelusta lainataan gospelina, vain koska ne sattuvat tukemaan omaa kantaa/ennakkoasetusta.

Veli on viittä vaille maisteri pääaineena kehitysmaatutkimus, ja olen senkin ohesta käynyt satoja debaatteja ja tutustunut erilaisiin lähdeaineistoihin. mm. gapminderilla (gapminder.org) voi arvioida graafeja siitä kuinka lukutaito on lisääntynyt, lapsikuolleisuus vähentynyt, elinajanodote noussut jne. Myös sodat ovat vähentyneet, vaikka sitä ei perspektiivittömässä historiankertomisessa ja tiettyjen tapausten Zimbabwe, Kongo jne. alleviivaamisessa huomaisikaan.

Kehitysyhteistyön kritiikki on äärimmäisen tarvittua, ja varsinkin vanhakantaista marxilaista ajattelua pitäisi saada siivottua rakenteista. Kehitysyhteistyön vastaisuus sen sijaan on puhdasta rasismia. Sen piirteisiin kuuluu pohjimmiltaan täysi välinpitämättömyys sen suhteen miten Afrikka tulee kehittymään, kuoleeko miljoonia ennenaikojaan vai ei, ja yleinen afrikkalaisten epäinhimillistäminen olennoiksi joiden kärsimys, holtiton lisääntyminen, sekasorto on väistämätöntä. Ylipäänsä yhdentekevää, unohdettavaa, kunhan pysyvät omalla mantereellaan, poissa silmistä, poissa mielestä.
  
  22. joulukuuta 2008 14:34:00

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: "Eikä Suomeen kohdistu minkäänlaista sotilaallista uhkaa edes potentiaalisesti."

Puuttumatta muuhun, tämä väite on kyllä silkkaa roskaa. On aivan täysin mahdotonta sanoa, millaiseksi esimerkiksi Venäjän tilanne seuraavan 100 vuoden aikana kehittyy. (Paitsi ehkä jos omistaa tulevaisuuteen näkevän maagisen kristallipallon.) Näin ollen on naurettavaa väittää ettei Suomeen voi kohdistua edes potentiaalisesti mitään sotilaallista uhkaa. Kukaan vakavasti historiaan suhtautuva ja historiansa tunteva henkilö ei kehtaisi väittää tosissaan, että maahan joka on viimeisen 100 vuoden aikana sotinut kolme sotaa ei kohdistuisi edes potentiaalisesti mitään sotilaallista uhkaa. Olisi kyllä erittäin hienoa kuulla miten perustelet sen, ettei edes potentiaalista uhkaa ole. Ja mistähän ajanjaksosta tässä edes puhutaan? Uhka tänään? Uhka huomenna? Uhka 10 vuoden päästä? Nyt taisi rationaalinen ajattelu lipsahtaa pois päältä ideologisista syistä. :)
  
  22. joulukuuta 2008 14:47:33

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimim. "Itä ei nuku". Luepa tuo itsesi linkittämän Taloussanomien artikkelin alku. Siinä nimenomaan sanotaan näin: "[Ekonomistit] uskovat, että auttamisen taustalla on pelkän solidaarisuuden sijasta halu torjua pohjoismaista pankkikriisiä." Latvian laina on nimenomaan sijoitus jonka tarkoitus on joko aikaansaada Suomelle säästöjä tai tuottaa sille voittoa. En viitsinyt edes aloittaa sen Islantiartikkelin lukemisen, mutta eiköhän sen tapaus ole sama. Voinet itse perustella asian meille jos olet eri mieltä.

Muuten, onko jossain määrätty että kehitysavun on aina oltava voittoa tuottamatonta? Entäs jos Suomen valtio tekisi investointeja joihinkin sopivan tasapainoisiin kehitysmaihin, esim. aiemmin täällä esillä olleeseen Botswanaan, vaikka jonkin kevyen kokoonpanoteollisuuden muodossa? Kehitysyhteistyö voisi sitä kautta rahoittaa itse itsensä, ja se kannustaisi muita kehitysmaita saattamaan taloutensa ja yhteiskuntansa tasapainoon. Tämänlaisia projekteja on varmaan ollut ennenkin ja niissä ollan ehkä epäonnistuttu, mutta ainakin tätä voisi harkita yhtenä kehitysyhteistyön vaihtoehtona. Nimittäin jos joidenkin tahojen mielestä on pakko olla jonkinlaista kehitysyhteistyötä, niin tämän tapainen järjestely voisi olla Suomen kannalta parempi vaihtoehto kuin moni muu.
  
  22. joulukuuta 2008 14:48:29

Nimi : Jekku
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Joku on kuulemma heittänyt vieraskirjaan tilaston, jossa kerrotaan, että Suomi on kärkisijoilla pakolaisten määrä suhteutettuna asukasmäärään. Voisiko joku heittää linkkiä? Pitäisi keskustella hieman kavereiden kanssa asiasta :)
  
  22. joulukuuta 2008 14:48:47

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Selkofani: Kuten olen ilmoittanut, teen työtä apurahalla, joka on verotonta tuloa.

Tosin en tiedä, millä tavoin tämä on oleellista puhuttaessa verovarojen käytöstä.

A.N.: Kehitysyhteistyön vastaisuus sen sijaan on puhdasta rasismia.

Onko tuossa lauseessa mielestäsi järkeä? Älä nyt taas päädy maaniseen vaiheeseen.
  
  22. joulukuuta 2008 14:49:53

Nimi : julkirasisti
  
Viesti : miljoona kertaa mieluummin minun maksamat verorahat suomen puolustamiseen kuin mutakuonoille johonkin ambomaahan!
  
  22. joulukuuta 2008 14:54:11

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lähdet liikkeelle historian staattisuudesta. Moni Saksan naapurimaa on Keski-Euroopassa karsinut puolustusmenojaan, ja niiden menot ovat n. 1.5% BKT:sta. Myös Baltian maiden menot ovat alhaisia. Irlannin menot ovat 0.6% BKT:sta vaikka voisi todeta, että kukaan historiaansa tunteva ei voi sanoa, etteikö Englanti voisi seuraavan 100 vuoden aikana hyökätä alistamaan Irlantia, onhan se tehnyt siten lukemattomia kertoja historian saatossa.

Tilanne on täysin erilainen kuin 70 vuotta sitten. Maailma tulee kehittymään yhä enemmän immateriaalisen pääoman suuntaan. Suomi on siinä mielessä Venäjälle kuin pala maata jostain Siperian keskeltä. Täysin arvoton itsessään ja sotilaallisestikin merkityksetön.
Menneisyyden paradigma, joka johtaa hirvittävään rahanhaaskaukseen.
  
  22. joulukuuta 2008 14:54:17
 
Vastaus : Teet sen virheen, että oletat Venäjän toimivan rationaalisesti ja pragmaattisesti. Mitä "rationaalista" merkitystä Venäjälle on esim. Kuriilien saarilla tai Etelä-Ossetialla? Tai Tshetshenialla?

Nimi : Zngr
  
Viesti : A.N: mistä johtuu, että sinulla on aikaa kirjoitella melkein 24/7 Jussi Halla-ahon vieraskirjaan, ja vielä ominaisella kiihkollasi?

Mikä, niinq, on tavoitteesi?

Onko sinulla edes mitään tiettyä agendaa vai onko tuo silkkaa kiihtymystä (jonka syytä en uskalla arvailla) jota purat typottamalla tuhansia ja tuhansia sanoja erään kielitietelijän vieraskirjaan?

Jaksaisitko syytää tekstiä tänne, jos kukaan ei vastaisi sinulle mitään?

Minne muualle kirjoitat?
  
  22. joulukuuta 2008 14:57:28

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Onko tuossa lauseessa mielestäsi järkeä?"

Kontekstissaan, kyllä. Jonka perustelin. Oliko riittävän ei-maaninen vastaus?
  
  22. joulukuuta 2008 14:58:53

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: Se oli kehäperustelu. Oletit rasismin mielipiteeni motiiviksi, minkä jälkeen totesit mielipiteeni rasistiseksi.
  
  22. joulukuuta 2008 15:02:09

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hohhoijaa. Mikä on A.N:n mielestä sellainen ei-rasistinen kehitysavun määrä? Onko se jokin mielivaltainen 0.7% BKT:sta jonka jotkut muut maat ovat konsensuksena hyväksyneet?

Määrittääkö kulloinkin vallassa oleva yleisesti hyväksyttävä kansainvälinen politiikka sen, mitä sana "rasismi" jonakin tiettynä aikakautena tarkoittaa?
  
  22. joulukuuta 2008 15:04:11
 
Vastaus : Bännäsin A.N.:n vähäksi aikaa, joten jätetään hänet rauhaan.


guestbook © freebok.net