14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109676-109700

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : AN ei ehkä vastaa, enkä vastaa hänen puolestaan, vaan omasta puolestani.

Minulla on käsitys että maahanmuutto rikastaa hyvin pitkään. Pyrkimys on varmaankin tähän:

”Muutama sata miljoonaa Zimbabwen dollaria.” http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/12/17197

Tottakai muutama sata miljoonaa euroa taskussaan kulkeva tuntee itsensä rikastuneeksi.

  
  22. joulukuuta 2008 0:07:20

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Milloin sinä yleensä olet nähnyt suurta, poliittista taidetta? Ei sellaista edes ole."

Sibeliusta innosti valtavasti Suomen itsenäisyys, eikä hän suinkaan ollut ainoa. Itsenäisyys oli tuolloin dynaamista, muutosta, dramaattista, innostavaa. Ei sillä ole enää lainkaan samaa merkitystä.

Uskonnolliset liikehdinnät uudella ajalla vaikuttivat merkittävästi aikakautensa säveltäjien töihin.
1920-luvun Pariisin taiteilijapiirit olivat hyvin ideologisia ja poliittisesti motivoituneita.
1960-luvun musiikki ja kirjallisuus oli hyvin poliittista ja kantaaottavaa kansalaisliikehdinnän, seksuaalisen vapautumisen mukana. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon. Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan on osittain Stalinismin kritiikki. Nykyinen viihdekulttuuri on suhteessa pinnallista ja kertakäyttöistä.

"Ei millään pahalla, mutta pohdinnoistasi huolimatta vaikutat enemmän apurahalautakunnalta kuin varsinaiselta taiteen tekijältä."

Puhuin nyt yleisesti, en käsittääkseni väittänyt olevani taiteilija.

"Milloin itse olet esittänyt mitään positiivista liittyen noihin asioihin, joita pidät tärkeänä?"

Negaatio-keskeisyys on ongelma maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskysymyksissä. On totta, että en ole itsekään niistä juuri positiivisia visioita esittänyt.

"En varmaan ole lukenut kaikkea, mutta se mitä olen lukenut on aina ollut kritiikkiä sitä kohtaan miten muut kirjoittavat ja ajattelevat."

Olet pitkälle oikeassa. Negaatioiden kautta alkavat keskustelut ovat myös tunnepitoisesti lataantuneempia.

"Lisäksi tapanasi on luoda kuvaa siitä, että tällä puolella olisi yhtenäinen "fasistinen" ajatusmaailma, johon sinä "vapaana, rakastavana ja myönteisenä" sieluna et voi sopeutua."

Tuo on täysin paskapuhetta. En ole ketään vieraskirjassa haukkunut fasistiksi, enkä tosiaankaan väitä olevani mikään rakastava, vapaa ja myönteinen sielu eiköhän se käy aika selväksi.

"Eli olet monella tasolla niin väärässä kuin vain olla voi. Sitä et kuitenkaan suostu edes ajattelemaan, vaan palaat aina tuohon samaan juttuun."

Ajattelu tässä ehkä on ongelmana. Useimmiten et ymmärrä sitä mitä yritän tarkoittaa vaan väännät siitä hyvin ihmeellisen käsityksen. Mielestäni ainakin yritän esittää asiat monitahoisempina ja kompleksisempina kuin millaisiksi mustavalkoistat ne. Omaa ajatteluani ohjaa epävarmuus paljon enemmän kuin varmuus, jotenkin kuitenkin ymmärrät, että näkemykseni olisivat jotenkin ehdottomia.
Johtuu varmasti molemmista.
  
  22. joulukuuta 2008 0:15:01

Nimi : AIVAN OIKEIN...
  
Viesti : Millainen on lyhyt ja hyvä kertomus ?"Kertomuksilla pidämme huolta ihmisyydestämme ja viemme inhimillisyyttä eteenpäin.

Kertomuksilla teemme itsemme itsellemme ja toisille ymmärrettäväksi.
Kertomukset yhteisöllisinä kulttuuri-ilmiöinä palvelevat yhteisössä normien välittymistä; yhteisön arvot välittyvät yhä uusille sukupolville.

Parhaimmillaan kertomus voi auttaa kuulijaansa tulkitsemaan omia tunteitaan. Hyvä kertomus vastaa kuulijansa ahdistuksiin ja toiveisiin. Se tarttuu hänen vaikeuksiinsa ja auttaa häntä löytämään ratkaisuja ongelmiinsa.

Kertomusten kuuleminen merkitsee lapselle minä-kuvan avartumista. Satujen ja kertomusten välityksellä lapsi oppii tuntemaan elämän perustilanteita. Niiden avulla hän tutustuu elämän vastakohtapareihin jo ennen kuin hänellä on niistä muuta omakohtaista kokemusta."

  
  22. joulukuuta 2008 0:22:27

Nimi : Paul R
  
Viesti : A.N. Mikä on sopiva määrä maahanmuuttajia?
  
  22. joulukuuta 2008 0:26:35

Nimi : Epäkorrekti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N: Minulla ei ole mitään preka-eetuja ja heidän hengenheimolaisiaan vastaan. Muutama sata eetua mahtuu Suomeen hyvin, joistakin voi tulla kirjailijoita, joistakin taiteilijoita, eläköön nuoruuttaan, työelämässä ovat kuitenkin lähes kaikki 30-vuotiaina.

Niinpä, töihinhän nämä prekailijat varmaan lopulta menevät (tai omasta mielestään joutuvat). Mutta näin käy vain siihen asti, kunnes Virheet saavat läpi houreensa kansalaispalkasta tai muusta "riittävästä" tuesta. Sen jälkeen nämä preka-eetut jatkavat kaupunkitilan haltuunottoa ja muuta häiriköintiään hautaan saakka veronmaksajien rahoilla.

Erittäin hyvällä tuurilla - mihin en kyllä vähääkään usko - joku preka-eetu saattaa tosiaan tulla hyväksi taiteilijaksi. Mutta tässäkin todennäköisyys kutistuu mitättömästä olemattomaksi, jos taikaseinästä tupsahtaa aina fyffeä sen verran kuin taiteilija sattuu tarvitsemaan.
  
  22. joulukuuta 2008 0:30:12

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sibeliusta innosti valtavasti Suomen itsenäisyys, eikä hän suinkaan ollut ainoa. Itsenäisyys oli tuolloin dynaamista, muutosta, dramaattista, innostavaa. Ei sillä ole enää lainkaan samaa merkitystä.

Uskonnolliset liikehdinnät uudella ajalla vaikuttivat merkittävästi aikakautensa säveltäjien töihin.
1920-luvun Pariisin taiteilijapiirit olivat hyvin ideologisia ja poliittisesti motivoituneita.
1960-luvun musiikki ja kirjallisuus oli hyvin poliittista ja kantaaottavaa kansalaisliikehdinnän, seksuaalisen vapautumisen mukana. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon. Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan on osittain Stalinismin kritiikki. Nykyinen viihdekulttuuri on suhteessa pinnallista ja kertakäyttöistä.


Tarkoitin poliittisella taiteella jotain poliittista suuntausta tietoisesti edistävää taidetta. Sellainen on yleensä aivan täyttä roskaa.

Ajatuksesi, että monikulttuurisuuskriittisyys ei synnytä hyvää taidetta tuntui siis hyvin kummalliselta, koska kysymys on nimenomaan politiikasta, eikä taiteesta.

Maailmansodatkin synnyttivät hyvää taidetta, mikä tahansa voi tehdä sen, hyvä taide ei vain ole sen arvoista, että sen syntymisen vuoksi kannattaisi sytytellä sotia.

Tuo on täysin paskapuhetta.

Ok. Sitten se on ja olen väärässä. Sen vaikutelman vain olen saanut, että haet jotain yhteistä salonkikelpoista linjaa ja pidät nykyistä toimintaa myös jotenkin ideologisesti yhtenäisenä ja vielä arveluttavalla tavalla.
  
  22. joulukuuta 2008 0:40:12

Nimi : Paul R
  
Viesti : m i k ä o n s o p i v a m ä ä r ä m a a h a n m u u t t t a j i a ?

Älä mussuta yhtään enempää ennen kuin vastaat tuohon.
  
  22. joulukuuta 2008 0:43:16

Nimi : Tinden
  
Viesti : Adressin tilanne: 23974.  
  22. joulukuuta 2008 1:03:14

Nimi : Tuomas
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Vihreiltä tulee nyt konkreettisia ehdotuksia vihdoin ja viimein, lienee tämäkin ihan hyvä asia:

http://www.vihreat.fi/fi/node/3594
  
  22. joulukuuta 2008 1:10:16

Nimi : gloaming
  
Viesti : A.N., ehdotan Sinulle aivan vakavasti, että palaat utopiaasi, koska voit siellä selvästi henkisesti paremmin. Ambivalenssissasi kärvistely paitsi kuluttaa täällä aika paljon palstatilaa, alkaa olla jo aika raskasta seurattavaa. Sinulla on ainakin minun siunaukseni asian suhteen.
  
  22. joulukuuta 2008 1:19:47

Nimi : fgh
  
Viesti : Vihreiltä tulee nyt konkreettisia ehdotuksia vihdoin ja viimein, lienee tämäkin ihan hyvä asia:

http://www.vihreat.fi/fi/node/3594


Ei tuossa mitään hyvää ole muuta kuin että sentään sanotaan ääneen, että ongelmiakin on. Mutta edelleenkään ei edes suostuta mainitsemaan sellaista vaihtoehtoa, ei edes hypoteettisesti, että vähennettäisiin maahanmuuttoa niin ettei 15 vuoden päästä neljäsosa pääkaupungin asukkaista olisi maahanmuuttajataustaisia.
  
  22. joulukuuta 2008 1:20:02

Nimi : Jussi-52
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Eräillä keskustelufoorumeilla on esitetty salaliiton omaisia vihjailuja siitä, että nykyisen lepsun ulkomaalaispolitiikan sylttytehdas näkyy hyvin ns. "Vuorineuvosten työmaaruokalan" ikkunasta.

Eräät, ilmeisesti kokonaan naispuoliset virkamiehet, ovat edistäneet merkittävästi uraansa tekemällä tämän, valtionhallinnon järjestelmän hyvin tuntevan, kaikkea erilaisuutta (ja vain sitä) ihannoivan henkilön toiveiden mukaisesti erilaisia lakialoitteita ja -esityksiä. Nämä lähtevät parhaiten liikkelle sillä, että asiat valmistellaan virkamiestyönä ministeriöissä ja näiden alaisten laitosten selvityksinä, joista voidaan lainsäädäntökoneistolle tuottaa päätettäväksi valmis laki, jossa alkuperäinen tavoite on kätketty erilaisten sanankäänteiden sekaan. Tällä vältetään hyvin julkinen keskustelu ja asianomaiset henkilöt pystyvät etenemään virkaurallaan ilman omia ansioita. Jälkimmäinen ei ole tapahtunut aivan salassa, vaan siitä on puhuttu välillä paljonkin julkisuudessa.

Toiset vain pitävät siitä, että voivat ns. kusta omaan kaminaan. Jotkut ovat ottaneet sen elämäntehtäväkseen.
  
  22. joulukuuta 2008 1:21:00

Nimi : gloaming
  
Viesti : http://www.vihreat.fi/fi/node/3594

Tämä aiemminkin esillä ollut kannanotto on täysin kannatettava lukuunottamatta viimeisessä lauseessa olevaa periaatetta, joka luonnollisesti pitää olla lähtökohtana esim. turvapaikkahakemuksia käsiteltäessä, mutta laajemmin käytännön maahanmuuttopolitiikan periaatteena se on kelvoton, koska se estää minkäänlaisen maahanmuuton profiloimisen. Ts. siinä de facto annetaan maahantulijoille oikeus päättää, ketä tänne muuttaa. Viimeinen lause siis käytännössä romuttaa kaiken sitä ennen mainitun.
  
  22. joulukuuta 2008 1:40:30

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Sen vaikutelman vain olen saanut, että haet jotain yhteistä salonkikelpoista linjaa ja pidät nykyistä toimintaa myös jotenkin ideologisesti yhtenäisenä ja vielä arveluttavalla tavalla."

Kannatan lähinnä tavoitteellisuutta, epävarmuutta, etsimistä ja mukautuvuutta. En ole käsittääkseni ehdottanut jotain tiettyä linjaa, jolla jotakin tavoitteita voisi olla saavutettavissa. Olen ollut kiinnostunut siitä, että kuinka jonkin tietyn linjan toteuttaminen perustellaan tavoitteiden näkökulmasta. Tämä on tietyllä tapaa etsimistä löytämättä, kriittisyyttä paitsi ulospäin, niin sisäänpäin. Oman toiminnan ja asetettujen tavoitteiden suhteen jatkuvaa pohtimista, analysoimista ja mukauttamista. Ei siten, että tällainen olisi jotenkin oma kaiken lamauttava, ulkopuolinen rasitteensa, vaan sisäänrakentunut funktio, joka ei silloin olisi enää niinkään "homman kritiikkiä" vaan "osa hommaa" tai pikemmin "hommaa".

Se on vain oma kantani. Hyvin suuri osa kysymyksistä on epäselviä. Olisiko Scriptan lukijoita/ääniä/mediajulkisuutta tullut lainkaan samoissa määrin ilman törkeyksiä, en osaa tähän vastata. Entä LW:n pointti luodusta liikkumavarasta? En osaa siihenkään sanoa.

Lähinnä ajattelen, että kysymysmerkit ovat huutomerkkejä paljon arvokkaampia. Kuinka, miten, miksi eivät ole vaihtoehtoja "hihojen käärimiselle", "tekemiselle" vaan ideaalisti niitä sisäänrakennetusti ohjaava funktio.

Joku voisi aloittaa hommaan ketjun, kuinka uskot 100/199 tavoitteen saavutettavan ja millä aikataululla ja kuinka pitkälle Suomi on siinä vaiheessa monikulttuuristunut. Olisi mielenkiintoista lukea vastauksia. Alkuun pääsee varmaan aika helposti, 2011 saadaan lävitse kriittisiä edustajia... ja... entä sitten?
En esitä tätä vittuillakseni, vaan oikeasti en saa itse tähän mitään muuta vastausta kuin sen, että Suomi seuraa muiden perässä ja sitten joskus kun sillä ei ole enää niin suurta väliä laitetaan ovia kiinni. Maailmassa ja ihmisyydessä on jotain äärimmäisen fatalistista, minkä luonnetta olisi mielenkiintoista yrittää ymmärtää paremmin.
  
  22. joulukuuta 2008 1:43:02

Nimi : reino
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Oon se vaan sillai, että vaikka kuinka olis hienot pelit ja vehkeet ja voorumit ja tuhansia viestejä, niin yliluonnnollisen käsittämättömällä tavalla se paras viihde kuitenkin aina materialisoituu tänne vieraskirjaan.

Tää on vähän niinku se punaviheriön musta aukko, josta Jussi yhdessä kirjoituksessaan kirjoitti. :)

Homma on kovassa nousussa!
  
  22. joulukuuta 2008 1:44:54

Nimi : nimetön
  
Viesti : an, kirjoituksesi ei ole oikein luettavaa. moni on jo toivonut poistumistasi. etkö ymmärrä. eikö täällä ole moderoijaa. hei-hei.
  
  22. joulukuuta 2008 2:01:39

Nimi : gloaming
  
Viesti : A.N., lienee päivän selvää, että 100/199 eksplisiittisesti tällaisen agendan taakse ei Suomen puoluekenttä huomioiden koskaan tule tapahtumaan. Kyllä valtiopäivättalot ovat liekeissä sitä ennen. Niin ikävästä aihepiiristä on kysymys.

Mutta kansalaiskeskustelun viriämisen ja jonkinlaisen poliittisen voiman, olkoon se sitten vaikka Perussuomalaisten kautta, osoittamisen jälkeen näitä vaikutteita omaksutaan väistämättä käytäntöihin ja lopulta puolueohjelmiin. Syntyy jonkinlainen kompromissi. Tämän kummempaa lopputulosta on mielestäni epärealistista ennakoida, mutta sekin on jo askel rationaalisempaan (en sano "parempaan", koska paremmuus riippuu siitä, kenen kannalta tarkastellaan) suuntaan.
  
  22. joulukuuta 2008 2:04:06

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ei tämä ole mitään viihdettä, tämä on vakavaa keskustelua maahanmuuttopolitiikasta ladien kesken ;)

A.N:

Eduskuntaenemmistön saavuttaminen on hieman ylimitoitettu tavoite.

Joka tapauksessa kukaan ei kai ole kumoamassa nykyistä järjestelmää ja nykyisessä järjestelmässä poliittinen vaikutusvalta saadaan, jos saadaan, osallistumalla politiikkaan.

Se on monin tavoin eri juttu, kuin kirjoittaminen. Ei esimerkiksi voi esittää mitään kaiken kattavaa suunnitelmaa, koska toiminnassa on mukana niin paljon muitakin ihmisiä, joilla on omat näkemyksensä kullakin. Tai ainahan omat suunnitelmansa voi esittää, mutta tosiasia kuitenkin on, että lopullinen linja on aina jonkinlainen kompromissi.

Ellei mikään poliittinen puolue kelpaa on mahdollista perustaa oma tai yrittää vaikuttaa jotenkin muuten jo olemassa oleviin. Tai sitten vain seurata mitä tapahtuu.

Itselleni ainakin on vaalien alla ollut kohtuullisen selvää, ketkä ehdokkaat ja mitkä puolueet näkevät monikultturismin vaarat ja toimivat monikultturismia vastaan. En viitsi tuhlata aikaani arvostelemalla heitä, koska he kuitenkin ovat poliitikkojen joukossa selkeä vähemmistö. Tärkeämpää olisi saada heitä enemmän eduskuntaan.
  
  22. joulukuuta 2008 2:06:35

Nimi : Paul R
  
Viesti : Minä A.N olen fatalisti. Edelleen odotan vastausta.
  
  22. joulukuuta 2008 2:06:44

Nimi : Tiedoksi
  
Viesti : En tiedä kuuluuko Vieraskirjaan mutta haluaisin toivottaa Jussille ja läheisilleeen siunauksellista joulun aikaa tämän kappaleen myötä.

http://www.youtube.com/watch?v=KAMhF6yMWOg
  
  22. joulukuuta 2008 2:19:08

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : 100/199:lla tarkoitan pragmaattisuutta, joka voi teoriassa tulla useammalla tapaa, mm. hallituskauppojen myötä. Tai sitten osittaisena yleisenä nuiviintumisena, jossa ei ole mitään selkeää jakolinjaa. On täysin selvää, että 100 "halla-aholaista" eduskunnassa ei tule olemaan vaikka Reichstag palaisi.

Konkreettiseksi kysymyksen tekee Thorsin laki, joka tulee menemään lävitse. Tämä antaa aika selkeän muodon 100/199:lle: Milloin 100 kansanedustajaa 199:stä äänestää sen ulkomaalaislain puolesta, joka peruuttaa Thorsin vapautukset vähintään Rajamäkeläiselle tasolle, mahdollisesti tiukemmiksi, sekä ottaa kulttuuriselta pohjalta kantaa myös työperäiseen maahanmuuttoon.
  
  22. joulukuuta 2008 2:26:45

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Älkää kiusatko A.N:ää noin paljon. Minä ainakin puolustam hänen oikeuttaan kontribuoida Hommaan. A.N. on aika paljon pahanilman lintu, ja hänen jotkut postauksensa ovat vaikeita, ehkä vähän pitkäpiimäisiä lukea jos ei juuri satu seuraamaan samaa ajatusrataa. Ja inttäminen on rasittavaa. Mutta hyvin monessa asiassa hän on oikeassa, vähän kuin Kertavierailu.

On esim täysin totta ettei tilanne muutu ennenkuin päättäjissä on riittävä osuus kriittisiä. Ja että sitä ennen on tapahduttava paljon. Ja että edes Vieraskirja ei itsessään ole kuin muutoksen ensiairut. Eikä Jussikaan ole virheetön, joskin A.N:n näkemysero on mielestäni hänen asiansa, ei Jussin ongelma. Mutta on totta että asiaan pitäisi olla enemmän lähestymistapoja. Ja että Homma ei saa olla immuuni kritiikille tai ammumme itseämme jalkaan. Mielestäni A.N:llä on ideoita ja tarve puolustaa sitä jankkaavaa linjaansa. Ja meillä olisi syytä olla hermoja kuunnella myös sitä. Herranen aika, ei hän nyt mikään mokuttaja ole!

Kritiikki on ikävää. Silti sitä pitää pystyä katsomaan silmiin. Hylätään sitten se osa mikä on tietoisesti vääräksi katsottu!
  
  22. joulukuuta 2008 2:37:58

Nimi : tiedoituslaitos
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Kahdeksanvuotias ei saanut avioeroa

21.12.2008 11:18

STT–AFP

Riad. Kahdeksanvuotias saudityttö ei saa avioeroa. Saudiarabialaisen tuomioistuimen mukaan tytön on odotettava siihen asti, että hän on puberteetti-iässä.

Avioerokanteen pani vireille tytön äiti. Tytön isä oli naittanut tytön yli 50-vuotiaalle miehelle tytön tietämättä.

"Tuomari on hylännyt tytön äidin esittämän kanteen, koska tämä ei ole asianosainen. Tuomarin mukaan tytön on itsensä nostettava kanne, kun hän pääsee murrosikään", selvitti puolustusasianajaja tuomioistuimen päätöstä sunnuntaina.

Sukulaisten mukaan tyttö elää yhä äitinsä kanssa, eikä avioliittoa ole vielä pantu käytännössä täytäntöön. Isä oli suostunut naittamaan tytön taloudellisten vaikeuksiensa vuoksi. Hän sai etukäteen myötäjäisinä vajaat 6 000 euroa.

Alaikäisten järjestetyt avioliitot eivät ole harvinaisia erittäin konservatiivisessa Saudi-Arabiassa.
  
  22. joulukuuta 2008 3:29:14

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : 100/199:lla tarkoitan pragmaattisuutta, joka voi teoriassa tulla useammalla tapaa, mm. hallituskauppojen myötä. Tai sitten osittaisena yleisenä nuiviintumisena, jossa ei ole mitään selkeää jakolinjaa.

Tuo tapahtuu nimenomaan poliittisessa keskustelussa. Itse uskon sen verran ihmiseen, että ei siellä nyt kaiveta vastustajasta esiin kaikkein pahimpia puolia menneisyydestä vaan keskustellaan niistä tavoitteista, jotka voidaan jakaa.

On ihan hyvä, että kaikille on selvää mitä näkemyksiä kukakin edustaa, joten poliittinen korrektius ja hyssyttely ajatellen sitä miten vastustajien kanssa tulee toimeen ei ole tärkeää.


Konkreettiseksi kysymyksen tekee Thorsin laki, joka tulee menemään lävitse. Tämä antaa aika selkeän muodon 100/199:lle: Milloin 100 kansanedustajaa 199:stä äänestää sen ulkomaalaislain puolesta, joka peruuttaa Thorsin vapautukset vähintään Rajamäkeläiselle tasolle, mahdollisesti tiukemmiksi, sekä ottaa kulttuuriselta pohjalta kantaa myös työperäiseen maahanmuuttoon.


Thorsin laki, jos se menee äänestyksessä läpi, voidaan muuttaa kai vasta seuraavan eduskunnan aikana. Yksi mahdollisuus olisi alkaa valmistelemaan uuden lain suuntaviivoja jo ennen vaaleja ja pyrkiä nostamaan asia - todennäköisesti se tulee siksi muutenkin - yhdeksi keskeiseksi kysymykseksi vaaleissa.

Nyt voi vain yrittää tehdä selväksi kansanedustajille, että äänestyksen tulos tullaan muistamaan.

Näissä talousnäkymissä kyse ei ole pelkästään kulttuurisesta kysymyksestä, vaan lain puoltaminen on silkkaa hulluutta muutenkin. Käytännössä maahan halutaan lisää työttömiä ulkomailta ja parin vuoden päästä jokainen myös tietää tämän ja tietää ketkä halusivat.
  
  22. joulukuuta 2008 3:35:08

Nimi : Pertti
  
Viesti : Moi Jussi! Haista kuule vittu. Olet homo! Vitun homo! homo. painu vittuun.
  
  22. joulukuuta 2008 4:00:47


guestbook © freebok.net