14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109651-109675

Nimi : far angst
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.

Teepä nyt selkeä vaikkapa kymmenkohtainen ohjelma, miten sinun mielestäsi Homma pitää hoitaa ja miten Jussin tulee esiintyä.
Käytä lyhyitä, selkeitä lauseita, älä viittaa historiaan, tilastoihin tai yleisiin totuuksiin. Kymmenen selkeää, lyhyttä käskyä ja erinomaisen lyhyet selvennökset/perustelut.

Tämä kaikki tulee mahtua yhdelle A4 arkille. Melkein jo odotan.
Kiitos.
  
  21. joulukuuta 2008 20:22:25

Nimi : satunnainen huomioitsija
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Lisäys edelliseen, MäkiKeteleän jutun kommentointiin. HS:n keskustelusta: Tulossa Euroopan hullu vuosikymmen
-----------------------------
Toimettomuus suurin uhka
finne | 21.12.2008 19:18
"Ruotsissa mellakkauutisten yhteydessä on jo pariin kertaan tuotu esiin se, että jokainen kadulla poltettu auto sataa suoraan ääninä laitaoikeiston laariin. Viimeksi tämän nosti esiin Sydsvenskan-lehden toimittaja, joka totesi osuvasti: Yöllisistä mellakoinnista eivät kärsi valtapoliikot, joiden vastuun perään lähiöissä nyt huudetaan. Kun seuraava aamu valkenee, laskun maksaa kansa."
...............
Annetaan siis ymmärtää, että jos ette tue valtaapitäviä – jotka eivät kylläkään puhu ongelmista niiden oikeilla nimillä, eivätkä tee tekoja, jotka poistavat ongelmia ja ehkäisevät uusien ongelmien syntyä - ovat natsipuolueet heti kohta kolkuttelemassa oven takana ja demokratia pian mennyttä. Miten tuota pelottelua voi pitää osuvana journalismina?

Jos kerran valtapuolueet eivät osaa ehkäistä ongelmalähiöiden syntyä tai ratkoa maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, on kai täysin selvää, että kuluttaja (eli äänestäjä) ostaa vaihtoehtoista tuotetta, jonka uskotaan täyttävän kuluttajan tarpeet. Mikä tuossa voi olla niin ihmeellistä ymmärtää tai hyväksyä, ja millä tavalla se olisi pois kansalta, joka haluaa rahoilleen vastinetta?

Se energia, joka nyt tuhlaantuu äänestäjien pelotteluun ja valtaapitävien toimettomuuteen, kannattaisi Ruotsissa ja yhtä hyvin Suomessakin käyttää ongelmien ratkaisemiseen ja ehkäisemiseen. Toimittajienkin soisi kantavan tässä hommassa kortensa kekoon.

Jos Sydssvenskan-lehden toimittajalla olisi ollut edes ripaus ammattitaitoa, olisi hän vähemmän osuvan, mutta sitäkin ristiriitaisemman toteamuksena sijaan kysynyt: "Miten ja miksi valtapoliitikot ovat antaneet maan luisua tähän tilaan?"
  
  21. joulukuuta 2008 20:39:42

Nimi : Peltirumpu
  
Viesti : Jotenkin turhauttavaa lukea sivutolkulla väittelyä, kun voisi lukea siitä mitä nykylinjalle maahanmuuttopolitiikassa voi tehdä.

Ymmärrän kritiikkiä ja vastakritiikkiä, mutta tulee kyllä mieleen että tässä nyt koitetaan siirtää huomio sivuraiteille, ja saada hajaannusta aikaan maahanmuuttokriittisten leiriin.

Eiköhän nyt olla jo kuultu argumentteja puolesta ja vastaan mitä tulee tyyliseikkoihin, koska tulee asiasisällön vuoro?

"Politiikka on mahdottoman taidetta. Asiasisältö on päämäärä. Muoto on päämäärän palvelija"

Eikö se näin mennyt?
  
  21. joulukuuta 2008 20:42:57

Nimi : Miniluv
Kotisivu : Vieraskirjan lyhyt slangisanasto
  
Viesti : A.N., kun olet täällä linjoilla, kertoisitko lyhyesti sen Epäkorrektin teorian perusajatuksen. En vaadi käyttämään minuuttia enempää ajastasi. Kiitos.
  
  21. joulukuuta 2008 20:56:46

Nimi : Pirjo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Näin keskitalven juhlan lähestyessä olisi varmaan kaikkien hyvä rauhoittua ja muistaa lähimmäisiään.Itse toivotan oikein hyvää talvijuhlaa kaikille ja muistakaa että kinkkua ei ole pakko syödä vaikka se muka "kuuluu" asiaan.
  
  21. joulukuuta 2008 21:03:44

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hyvää talvijuhlaa Pirjollekin. Tässä muuten asiaan liittyvä välikevennys.
  
  21. joulukuuta 2008 21:09:15

Nimi : KML
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Maassa maantavalla tai maasta pois! Täällä Suomessa me oikeauskoiset juhlimme joulua syömällä maamme tapojen mukaan siankinkkua joulupöydissä.
  
  21. joulukuuta 2008 21:22:01

Nimi : Anna
Kotisivu : Kitkerät Neitsyet - Maailma on huono
  
Viesti : Kitkerät Neitsyet on tämänkin vieraskirjakeskustelun ja median luonteen nähnyt ennalta:

"Sillä, joka ei ota kantaa ei ole varaa valittaa
mutta joka suunsa avaa heti tyhmyytensä tunnustaa
Joka ainoa mielipiteesi leimataan ja luokitellaan
Ajatuksillesi kuulijan saat provosoimalla korkeintaan"
  
  21. joulukuuta 2008 21:24:37

Nimi : Mikko69
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hyvä Jussi! Tuo kirjoituksesi toinen osa maahanmuuttopolitiikasta oli hyvää asiaa.

Mielestäni pitäisi lähtökohtana nimenomaan olla se, että pakolaiset (ne vähät, jotka kriteerit oikeasti täyttävät) ovat täällä aina vain väliaikaisesti. Heille ei siis missään vaiheessa tulisi myöntään Suomen kansalaisuutta. Heti kun tilanne, jonka takia he ovat pakolaisstatuksen ansainneet poistuu, heidät on passitettava takaisin omiin maihinsa. Oleskelu Suomessa ei myöskään tule olla mitään lomailua, vaan heidän tulee tehdä työtä leipänsä / asuntonsa eteen siinä missä muidenkin ihmisten. Rikollisen toiminnan, pakolaisudeen ainana Suomessa, tulee aiheuttaa automaattisesti karkoitus.

Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi ja menestystä uudelle vuodelle!

  
  21. joulukuuta 2008 22:21:24

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Voiko joku osoittaa homman tämän kirjoittamisen hetkellä 7190:n viestin joukosta yhden viestin (yksi riittää), joka kuvaa parempaa maailmaa positiivisen - ei negaation - kautta?
  
  21. joulukuuta 2008 22:55:08

Nimi : Maastamuuttaja
  
Viesti : Suomen väestönkasvuennusteita laadittaessa kannattaa ottaa huomioon, että kaikki mailmassa syntyneet ja syntyvät lapset ovat potentiaalisia Suomen kansalaisia, Thorsin lain mukaan. Kysymys on vain kulkuneuvojen valinnasta, kävelemälläkin pääsee, matkustusasiakirjat kannattaa kuitenkin hävittää ennen rajan ylitystä.
  
  21. joulukuuta 2008 22:59:20

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Voiko joku osoittaa homman tämän kirjoittamisen hetkellä 7190:n viestin joukosta yhden viestin (yksi riittää), joka kuvaa parempaa maailmaa positiivisen - ei negaation - kautta?

En muista varmasti, mutta todennäköisesti olen tännekin jossain vaiheessa kirjoittanut ajoista, jolloin Athletic Club Bilbao taas on La Ligan mestari ja kouluissa luetaan Kalevalaa.

:)
  
  21. joulukuuta 2008 23:02:09

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ole kaikkia Homman viestejä lukenut, mutta tässä olisi yksi. Tosin kyseessä on Sampo Terhon muualla julkaisema kolumni nimeltä "Ihmeellinen Suomemme".
  
  21. joulukuuta 2008 23:04:41

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "Kun Kenia itsenäistyi vuonna 1963, sen väkiluku oli alle 10 miljoonaa.

Nyt se on noin 35 miljoonaa,

ja sen on ennustettu nousevan 60 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä.

Väestöstä noin puolet elää äärimmäisessä köyhyydessä eli alle
dollarin päivätuloilla.”


http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=131073&nodeid=34352&contentlan=1&culture=fi-FI

Auttamisesta huolimatta hätääkärsivien määrä kasvaa.

Olisiko niin, että oikeaa ongelmaa ei suostuta näkemään.?
  
  21. joulukuuta 2008 23:09:27

Nimi : Mäenpään adjutantti
  
Viesti : Olavi on todennut Halla-Ahon menneen liian pitkälle vittuilullaan ja aikoo tulla ottamaan Jussin nenästä senkan piakkoin, ehkä jo jouluaattona.

Täytyy ihmetellä millä lihaksilla Jussi-Boy on oikein vittuillut ihmisille??! Mieshän on elävä esimerkki kielikuvasta "kuin tuulen nussima vinkuheinä" *pyörittelee päätään*

Jussin mutkakaan ei pian ole enää suojana kunhan Helsingin poliisi saa aselupatutkinnan suoritettua loppuun.
  
  21. joulukuuta 2008 23:12:10

Nimi : Päivän puheenaihe
Kotisivu : PELKÄÄTKÖ KOIRIA
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Koirien puremat tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi ihminen tulee joka tapauksessa koiran puremaksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien koirien hampaisiin jäisivät oikeat koiraihmiset. Holtittomat Koiranomistajat ja heidän tukijansa. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että koiran purema osuu omaan nilkkaan
  
  21. joulukuuta 2008 23:16:55

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luettuani tänään ja eilen vajaat 1,000 viestiä hommaa (anonymous proxyn kautta, se on ainoa millä osaan bannin kiertää) muutamat vanhat ajatukset ovat taas palanneet mieleen. Tai oikeastaan tunnot. Ilman monikulttuurisuuskysymystä olisin poliittisella kartalla erittäin kaukana keskiverrosta "hommailijasta", melkein poliittinen vihollinen. En ole ollenkaan kansallismielinen, en arvosta mitään mystistä "suomalaisuutta". Kannatan asevelvollisuuden lakkauttamista. Kannatan nykyistä paljon korkeampaa kehitysapua. Hahmotan "paremman maailman" lähinnä positiivisuuden, en niinkään negaatioiden kautta. Kannatan käsiaselakien tuntuvaa tiukentamista ja tiukkoja rajoituksia alle 30-vuotiaille. Kannatan huumausaineiden käytön dekriminalisointia ja kannabiksen kasvatuksen laillistamista. Minulla ei ole mitään preka-eetuja ja heidän hengenheimolaisiaan vastaan. Muutama sata eetua mahtuu Suomeen hyvin, joistakin voi tulla kirjailijoita, joistakin taiteilijoita, eläköön nuoruuttaan, työelämässä ovat kuitenkin lähes kaikki 30-vuotiaina. Pidän tasokkaasta graffititaiteesta.
Pidän punavihreän underground kulttuurin taiteesta ylipäänsä.
Kannatan EVR:ää. En syö lihaa. Kannatan kulttuurivaihtoa, moniarvoisuutta, globaalia solidaarisuutta. Kannatan liberaalia, sivistynyttä, mahdollisimman yksilönvapaata, ympäristöstään ja kaikista tiedostavista ja tuntevista olennoista huolehtivaa yhteiskuntaa.

Maahanmuuton ja monikulttuurisuuden kysymykset, niihin muodostuneet näkökannat ovat olleet arvopohjan rationalisoimista. So. nykyinen eurooppalainen maahanmuutto- ja monikulttuurikehitys ei tue niiden arvojen heijastumista, joita yhteiskunnassa kannatan. Eikä ole kustannustehokasta maailman huono-osaisten auttamista.

Tämä ei kuitenkaan tunneajattelultaan juuri asettaudu uomiinsa. Tunneajattelussa monikulttuurisuus ja maahanmuutto ovat pitkälle oikeita vaihtoehtoja, niiden negaatiot "eivät tunnu" oikeilta.
Yritän ehkä ylianalysoida jonkinlaista hyvitystä tälle tunteelle.

Palaan kuitenkin yhä uudelleen arvioimaan, ettei viitekehys ole oikea. SIksi en pidä mm. epäkorrektin teoriaa kovinkaan suuressa arvossa.

Tämän selittäminen vaatisi paljon pidemmän tilan, mutta kyse on laajojen yhteiskunnallisten suuntaviivojen dynaamisuudesta, jotka tuntuvat tallovan staattisuuden jalkoihinsa, koska staattisuus on inspiroimatonta, apaattista. En usko "mokukriittisyyden" voivan synnyttää suurta taidetta koska sitä ajaa apaattinen, staattinen negaatio sisimmässään. Suuri taide, suuri kehitys tulee suurista muutoksista, jotka eivät voi olla kivuttomia.

Ehkä palaan vielä rationaalisestikin monikulttuurisuuteen. Luen tällä hetkellä mm. maailman historiaa ja olen saanut virikkeitä tähän suuntaan.

Ehkä kirjoitan tästä pidemmin joskus. Voi olla, että silloin olen halla-aholaisuuden vastustaja, en kriitikkko. Ei ole varmuutta siitä, mihin suuntaan ajatukset lopulta kääntyvät, koska rationaalisuutta en voi kuitenkaan sivuuttaa.
  
  21. joulukuuta 2008 23:33:41

Nimi : stadin gimma
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : mainio nuivakalenteri, 21. päivä mukavaa puuhastelua
  
  21. joulukuuta 2008 23:42:44

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tämän selittäminen vaatisi paljon pidemmän tilan, mutta kyse on laajojen yhteiskunnallisten suuntaviivojen dynaamisuudesta, jotka tuntuvat tallovan staattisuuden jalkoihinsa, koska staattisuus on inspiroimatonta, apaattista. En usko "mokukriittisyyden" voivan synnyttää suurta taidetta koska sitä ajaa apaattinen, staattinen negaatio sisimmässään. Suuri taide, suuri kehitys tulee suurista muutoksista, jotka eivät voi olla kivuttomia.

Milloin sinä yleensä olet nähnyt suurta, poliittista taidetta? Ei sellaista edes ole.

Ei millään pahalla, mutta pohdinnoistasi huolimatta vaikutat enemmän apurahalautakunnalta kuin varsinaiselta taiteen tekijältä.

Milloin itse olet esittänyt mitään positiivista liittyen noihin asioihin, joita pidät tärkeänä? En varmaan ole lukenut kaikkea, mutta se mitä olen lukenut on aina ollut kritiikkiä sitä kohtaan miten muut kirjoittavat ja ajattelevat.

Lisäksi tapanasi on luoda kuvaa siitä, että tällä puolella olisi yhtenäinen "fasistinen" ajatusmaailma, johon sinä "vapaana, rakastavana ja myönteisenä" sieluna et voi sopeutua.

Eli olet monella tasolla niin väärässä kuin vain olla voi. Sitä et kuitenkaan suostu edes ajattelemaan, vaan palaat aina tuohon samaan juttuun.
  
  21. joulukuuta 2008 23:45:13

Nimi : Paul R
  
Viesti : A.N.

Mikä on sopiva määrä monikulttuurisuutta. Koska lopulta laitetaan rajat kiinni?
  
  21. joulukuuta 2008 23:46:25

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : A.N.,

"Tunneajattelussa monikulttuurisuus ja maahanmuutto ovat pitkälle oikeita vaihtoehtoja, niiden negaatiot "eivät tunnu" oikeilta.
Yritän ehkä ylianalysoida jonkinlaista hyvitystä tälle tunteelle."


*Tämä* on pitkälle se syy, jonka vuoksi yhtäältä minä ja toisaalta sinä ja vaikkapa Otso Kivekäs (90-luvun jakolinjoilta tuttu) ja Ville Komsi olemme pohjimmiltamme toistemme vastustajia.

Minusta ei ole harmi, että et ole samalla puolella. Kuten itsekin tiedät, sinusta ei kuitenkaan viime kädessä ole mihinkään. Sanon tämän näin rumasti siksi, että luotan monien täällä ja muualla käytyjen juttujen takia arvostelukykyysi näissä asioissa. Kerro Soininvaaralle, että hän tekee hommansa väärin.

Lakkaa, hyvä ihminen, itkemästä omaa henkilökohtaista tragediaasi! Pamahda vaikka uskoon, niin saat jotain toimintakykyä.
  
  21. joulukuuta 2008 23:49:57

Nimi : Paul R
  
Viesti : ja todellakin odotan vastausta edelliseen.
  
  21. joulukuuta 2008 23:50:22

Nimi : Kokoliha
  
Viesti : A.N.

Olet nähtävästi hengästyttävän tuottelias ja nopea kirjoittaja. Voisit ensialkuun kasata blogiisi mahdollisimman kattavan Moku-FAQin ja/tai klassisten Moku-latteuksien kumoamisen.

Reinohan on omaan blogiinsa sellaista aloittanut, ja sellaiselle olisi toki tilausta. Niitä Q-osuuksia löytänet helposti, koska olet myös noin nopea lukija.

Vihreistä voisi olla hyvä aloittaa, esimerkiksi tässä vihreiden maahanmuuttoteesejä.

Huomioi varsinaisten teesien lisäksi myös nti Terävän kommentit urogallukselle, esim:

"Toki riskinä on ranskalainen malli, jossa maahanmuuttajien tyytymättömyys nousee esiin. Tämä voidaan kuitenkin estää kiinnittämällä kotoutumiseen aktiivista huomiota ja kitkemällä rasismia. Näen monikulttuurisuuden niin suurena rikkautena, että olen valmis "ottamaan tämän riskin". Tämän lisäksi näen, että meillä rikkailla mailla on velvollisuutemme maailman köyhiä kohtaan. Kehitysapu on osa tätä velvollisuutta, mutta niin on myös rajojen avaaminen maahanmuuttajien tulla."

Monikulttuurikritiikki kieltämättä on koostunut pääosin pelkästä kritiikistä, mutta eikö näin pidä ollakin? Todistustaakkahan on väitteiden esittäjällä, ja sen taakan täyttämiseen ei mielestäni ole monikulttuurin ja humanitaarisen maahanmuuton diggaajapiireissä edes auttavasti kyetty.
  
  21. joulukuuta 2008 23:54:53

Nimi : Paul R
  
Viesti : Vastaa!!!1

20%?
50%?
98%?
  
  21. joulukuuta 2008 23:58:22

Nimi : jellona
  
Viesti : Lipponen arvioi että nyt on käsillä talouden harmageddon, Kataisen mielestä talouden talvisota. Itse olen yhdestä lamasta selvinnyt joten voin kait kutsua itseäni veteraaniksi.

Lisää maahanmuuttajia tänne hommaavat tahot ovat täysin arviointikyvyttömiä ja poliittisesti epäpäteviä. Lakihelpotukset voivat pahimmilleen aloittaa uuden kansainvaelluksen Suomeen kun kehitysmaiden tilanne alkaa olemaan tukala.
Tulen omalta osin pitämään huolen syyllisten oikeuteen saattamiseksi mikäli Suomi ajautuu umpikujaan maahanmuuton aiheuttamien levottomuuksien ja talousvaikeuksien vuoksi.

http://pinkkiruusu.wordpress.com/about/

  
  22. joulukuuta 2008 0:03:51


guestbook © freebok.net