14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109626-109650

Nimi : kannattaja
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : ""Ääni on Jaakobin ääni, mutta kädet ovat Eesaun kädet""

jaakob = paavo lipponen
eesau = päivi lipponen os härtsbäri

vai ihanko omia aatoksiaan se mooses toisteli telkkarissa öylön
  
  21. joulukuuta 2008 17:43:20

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Entä epäilys vähättely siitä, että olisivatko Ukkola (tms.) saaneet uhkauksia? Saihan Thorskin niitä blogiinsa."

Noista asioista meillä on todisteena heidän oma sanansa, ja Thorsin ollessa kyseessä, pelkkä asiallinen palautekin riittää sulkemaan sen kommettiosaston, niin käsittämätöntä sekoilua ministeri esittää.
  
  21. joulukuuta 2008 17:46:29

Nimi : gloaming
  
Viesti : JH-a: Asia on helppo todeta, vrt. Pajusen puheenvuoro.

Pajusen ulostulon käsittelyä on ehkä hankala arvioida johtuen ajallisesta läheisyydestä sinun käsittelyysi. Hän epäilemättä sai osan siitä paskasta, jossa oli alun perin sinun osoitteesi.

Mutta esim. Kari Rajamäen politiikan kommentointi antaa jonkinlaisen käsityksen suhtautumisesta ministeritason ilmeisen salonkikelpoiseen, tiukkaan maahanmuuttopolitiikkaan. Monilla tahoilla hänen koettiin olevan natsirasisti mikä rasistinatsi.

Maahanmuuttokriittiset voivat yrittää pyrkiä dialogiin establishmentin kanssa kykyjensä mukaan, mutta epäilen vahvasti, että establismentilla ei ole halua lyhtyä dialogiin maahanmuuttokriittisten kanssa, oli kritiikin sisältö mitä tahansa.

A.N., kenellekään ei tosiaan ole epäselvää, että Meriläis/ViNa-episodi oli tyylitön, päättyi se sitten miten tahansa ja että esim. monien toimijoiden assosiaatio (ääri?)nationalistiseen Suomen Sisu -yhdistykseen, jonka siipien alle ymmärtääkseni mahtuu myös aivan todellisia Kolmannen valtakunnan politiikan kannattajia, holokaustirevisionisteja ym., on yleisesti vahingollinen maahanmuuttokritiikin mediakuvalle.
  
  21. joulukuuta 2008 17:51:12

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Myönnän ongelmitta, että olen antanut liian helppoja täkyjä, ja tämä selittyy luonteenlaatuni epätäydellisyydellä.

Sen sijaan nimim. gloaming, kuten empiria osoittaa, on oikeassa siinä, että vihareaktio on aivan sama, esitettiin asia miten hyvänsä. Ongelma on asiassa, ei ilmaisussa.

Kuitenkin toistan, että A.N.:n virhe on "tavallista ihmistä" koskevassa virhearviossa. Yhtäältä tavalliset ihmiset ovat aivan riittävän älykkäitä näkemään varsinaisen asian (ts. olemaan jumittumatta muutamaan rimanalitukseen), toisaalta "tavalliset ihmiset" eivät kaipaa salonkijaarittelua, vaan useimmille riittää tieto siitä, haluaako poliitikko tiukempaa vai löysempää mamupolitiikkaa.

Viimeksimainitun opin moneen kertaan vaalikiertueilla, kun yritin hienostella tilastoilla ja laajan mittakaavan uhkakuvilla.
  
  21. joulukuuta 2008 17:58:43

Nimi : Jouluja
Kotisivu : http://www-fi.valitutpalat.fi/lehti/lehti9807/artikkeli01.html
  
Viesti : Uskotaan, uskotaan...Mutta testaa, kuinka hyvin tunnet suomalaiset dekkarit.


  
  21. joulukuuta 2008 18:02:37

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Minä olen viimeisten viikkojen aikana törmännyt monta kertaa juttuun Tulipunaisesta Jeja-Pekasta. *Kukaan* kohtaamani ihminen ei ole suhtautunut äijään myönteisesti. On aivan samantekevää, nimitetäänkö häntä "sihiseväksi plasmamöykyksi", kun tilanne on tämä.

Kansa on nuivaa. Nykyinen eliitti ei tarjoa kansalle ollenkaan mahdollisuutta edes toivoa nuivaa politiikkaa. Silloin on vaihdettava eliittiä niin paljon, että loput pelästyvät.

Persujen kevään 2011 vaalivoitto on paras tietämäni keino tähän Hommaan.
  
  21. joulukuuta 2008 18:02:46

Nimi : Rotta
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Pari poiminta Mikko Välimaan hesari-kirjoituksesta:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tulossa+Euroopan+hullu+vuosikymmen/1135242245103

"[Ruotsin] maahanmuuttajalähiössä eivät rähise niinkään maahanmuuttajat vaan ulkopuolelta tulleet antifasistit."

"Ruotsissa nuorisotyöttömyys ja koulupudokkuus taas koettelevat rankimmin osaa maahanmuuttajien jälkipolvesta, mikä purkautuu rettelöintinä."

Tämä on nyt Jussi Halla-ahon kritisoimalla tavalla puuttumista kirjoituksen yksittäiseen kohtaan, mutta en voi olla sitä huomioimatta:
Siis Ruotsin maahanmuuttajalähiöissä eivät niinkään rähise maahanmuuttajat, mutta kuitenkin maahanmuuttajien jälkipolven nuorisotyöttömyys purkautuu rettelöintinä. Näitä kahta havaintoa on vaikea sovittaa yhteen, ellei sitten rähinällä ja rettelöllä ole jotain hienovaraista eroa, jonka Välimaa haluaa tässä tuoda esiin. Vai purkautuuko sitten maahanmuuttajien jälkipolven nuorisotyöttömyys "muualta tulleiden antifasistien" rettelöintinä.
  
  21. joulukuuta 2008 18:03:30

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jha: "Sinä voisit käydä sitä valtavirtakeskusteluasi Oden vieraskirjassa, mutta tavalliset ihmiset eivät a) olisi ikinä kuulleet argumenteistasi, b) jaksaisi lukea niitä vaikka löytäisivätkin, c) ymmärtäisi vaikka lukisivatkin. Elitismi ja varsinkin rationalismi, josta olet minua moittinut, on nimenomaan sinun ongelmasi."

Lähtökohtainen ongelma on kirjoittaa nimimerkillä. Pitäisi uskaltaa omalla nimellä ja ottaa sitä mukaan niskaan kaikki tuleva paska. Tämä koskettaa kaikkia vieraskirjalaisia. Minusta esim. lot ja kumppanit voivat tehdä tämän valansa "http://laivaontaynna.blogspot.com/2008/11/alumiinitaivaan-toinen-vala.html" vain tulemalla esiin omalla nimellään yhä suurempana joukkona. Muu on tekopyhyyttä. Tästä olen toistuen kiittänyt ja kehunut sinua.

Nyt kun mainitsit rationalismin ja elitismin, niin se on toinen ongelma. En kykene käymään "kansanomaista" keskustelua. Siksi teoriapuoli on kiinnostanut luontaisesti enemmän.
Analyyttinen suhtautumiseni on hieman autistinen, tiedostan sen.
Haluan purkaa kaiken osiinsa ja yrittää ymmärtää funktioita.

"Oden vieraskirjassa esittämäsi arviot, että läsnäolevat keskustelijat, sinä mukaanlukien, ovat huomattavasti älykkäämpiä kuin "tavalliset" ihmiset."

Hyvin paljon yhteiskunnallisesta kehityksestä tapahtuu ~120 tasolla. Suurin osa ihmisistä ovat poliittisesti apaattisia (3/4 ei tiedä hallituspuolueita!) ja toisaalta hyvin auktoriteettiuskoisia. Julkisuudessa käytävä keskustelu, poliittinen dialogi jne. tapahtuu lähinnä akateemisesti koulutettujen ihmisten kesken. Kansanedustajatkin ovat suurin osa korkeasti koulutettuja. Korkea koulutus korreloi ÄOn kanssa.

Sinunkin äänestäjäsi, kuten olet todennut, ovat suuri osa koulutettuja. Väittäisin, että Scriptankin vakio-vieraskirjalaisten keskimääräinen koulutustaso ja ÄO on selvästi yli kansallisen keskiarvon.

Tällä tekijällä on merkitystä sen suhteen kenelle ja miten kommunikoidaan.

Se miksi kritisoin sinua liiallisesta rationalismista johtuu siitä, että Scriptassa oletat liian vahvasti, että ihmiset kykenisivät näkemään (rationaalisen) sanoman sanoman muodosta. Ihminen, älykäskin, on voittopuolisesti tunneajatteleva olento. Käytetyt termit assosioituvat ja niiden mukana tulee aina kasa konnotaatioita. Kielitietelijänä tiedät nämä varmasti aivan yhtä hyvin. Tästä aiheesta löytyy jo hyvin paljon neuropsykologista tutkimusta.

Kunkin meistä on välillä vaikea hahmottaa kuinka laaja kirjo todellisuuslinssejä ihmisillä on. Kuinka jonkin "yksinkertaisen", "ilmiselvän" ajatuksen voi ymmärtää täysin päinvastaisestikin. Tähän sekottuu paitsi identiteetti, myös jonkinlainen tarve itsensä oikeuttamiseen.

Osmosta voi toki todeta, että olipa hän hölmö, epärehellinen ja pettymys keskusteluissa. Tällainen väite rationalisoi tunneajattelun. Samaa kuulee sitten monelta muultakin, Pihalta, Lipposelta jne. ja yhä voi ihmetellä eivätkö nuokaan ymmärrä selkeitä tosiasioita.
Tunneajattelun assosiaatiot, merkitys, identiteetti, auktoriteettiusko, viitekehys jne. ovat keskeisiä merkityksiä. Rationaalisuuden pitäisi jotenkin tehdä näiden kanssa yhteistyötä.

Se on vaikeasti selitettävä ihmistuntemuksen kysymys. Ei vain hommailu, vaan mitä hommailun kohderyhmät ovat, millaisia nämä kohderyhmät ovat, ja miten he hommailun kokevat ja miten hommailun tähän tulisi suhtautua.

Se on enemmän prosessi kuin minkään yhden tietyn kommunikointitavan etsiminen.
  
  21. joulukuuta 2008 18:13:46

Nimi : gloaming
  
Viesti : JH-a: Ongelma on asiassa, ei ilmaisussa.

Näin. Kyseessä on paskamainen aihepiiri, johon liittyvissä ratkaisuissa joku kärsii aina ja josta ei ehkä "rajat auki" -politiikan ulkopuolella ole ainakaan lyhyellä aikajänteellä jaossa polittiisia irtopisteitä, taivaspaikkaa, nirvanaa tai maailmallista gloriaa. Juuri kukaan ei todellisuudessa "ole ilolla paha ihminen". Mutta valitettavasti politiikka, kaikki johtamistoiminta ovat luonteeltaan tällaisia. Jotain tiettyä maahanmuuttoprofiilia ajaessamme joudumme tekemään tiettyjä eettisiä kompromissejä. Kuinka suuria nämä voivat olla, siitä tässä keskustelussa/neuvottelussa kai ensisijaisesti on kysymys.
  
  21. joulukuuta 2008 18:16:37

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mainitsenpa, että nyt kun homma on kiskottu julkisuuteen osittain rankan provosoinnin ja tyylittömyyksien keinoin, salonkikelpoisille on avautumassa uusia tilaisuuksia. Siinä missä aikaisemmin asialliset puheenvuorot on lyhyen, halveksuvan rykäyksen jälkeen vaiettu kuoliaaksi, populistisen revittelyn jälkeen niiden esittäjät alkavatkin vaikuttaa potentiaalisilta yhteistyökumppaneilta. Tämä hyvä/paha poliisi -tekniikalle sukua oleva strategia ei ole mikään erityisen mukava tai kohtelias, mutta kuten vihreä liike ja vasemmisto ovat moneen kertaan todistaneet, se on erinomaisen toimiva. Radikaalien ja maltillisten, tai populistien ja salonkikelpoisten, samassa rintamassa toimiminen ei myöskään ole missään mielessä sen kannalta välttämätöntä. Itse asiassa se on sille suoranaista myrkkyä, ja ihan aidot antipatiat näiden suuntausten välillä ovat sille vain eduksi. Ilman niitä kukaan ei luota siihen, että näiden välillä ei ole mitään aitoja eroja.

Komppaan tässä puolestani niitä, jotka kehottavat A.N:ää perustamaan oman bloginsa, ja oman suuntauksensa. Se tulee olemaan hyvin raskasta ja turhauttavaa, vielä suuremmissa määrin kuin Epäkorrektin Teorian luomistyö, mutta onko se todella liian suuri hinta maksettavaksi siitä, että Halla-aho tulee olemaan monikulttuurikriittisyyden henkilöitymä ties kuinka pitkään?
  
  21. joulukuuta 2008 18:21:15

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "[Ruotsin] maahanmuuttajalähiössä eivät rähise niinkään maahanmuuttajat vaan ulkopuolelta tulleet antifasistit."

Malmössä näitä antifasisteja oli rauhoittelemassa poliisin lisäksi myös maahanmuuttajien edustajia.

Voiko tuosta tehdä sen päätelmän, että antifasistit kuuntelevat mielummin maahanmuuttajia kuin poliisia ?

Vai voisiko siitä päätellä, ettei siellä riehumassa ollutkaan pelkästään niitä antifasisteja ?
  
  21. joulukuuta 2008 18:31:05

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : vihreä/az/A.N. kirjoitti:
"Minusta esim. lot ja kumppanit voivat tehdä tämän valansa "http://laivaontaynna.blogspot.com/2008/11/alumiinitaivaan-toinen-vala.html" vain tulemalla esiin omalla nimellään yhä suurempana joukkona. Muu on tekopyhyyttä. Tästä olen toistuen kiittänyt ja kehunut sinua. "

Itse olen pohdiskellut nimimerkin ja omalla nimellä ulostulon merkitystä.

Olen päätynyt seuraavaan lopputulokseen: Omalla nimellä ulostulo ei edistä riittävästi "hommaa", jotta perheelleni mahdollisesti koituva haitta tulisi kompensoiduksi. En ole riittävän merkittävä henkilö enkä riittävän hyvä kirjoittaja.

Kirjoitin joskus kauan sitten usenetissa omalla nimelläni silloin, kun minulla ei vielä ollut perhettä.

Uskon, että monet muut ajattelevat samalla tavalla. Siksi kunnioitan kaikkia niitä, jotka ovat lähteneet hommaan mukaan ja esimerkiksi asettuneet ehdolle kunnallisvaaleissa.

Asian edistämisen kääntöpuoli on se, että "hommaa" edistämisestä ei koidu kenellekään henkilökohtaista hyötyä toisin kuin vastapuolelle, jonka edustajista monet hyötyvät monikulttuurin edistämisestä. Jussillekin olisi oman työuransa kannalta ollut edullisempaa pitää mölyt mahassaan ja palvella vallitsevaa ideologiaa.

Kehitys voi kuitenkin mennä siihen suuntaan, että itse kukin harkitsee uudelleen anonymiteettia ja sen säilyttämisen välttämättömyyttä.
  
  21. joulukuuta 2008 18:46:46

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuohon kaapista ulos tulemiseen sanoisin vain sen, että jos ei ole valmis henkilöimään Hommaa itseensä, on elettävä sen kanssa, että Homma henkilöityy niihin, jotka ovat tähän valmiita. Ja ne ihmiset eivät välttämättä ole täydellisiä.

Tämä pitäisi ennen kaikkea A.N.:n ymmärtää. Jos Hommalla on vääränlaiset kasvot, antakoon A.N. sille toisenlaiset.
  
  21. joulukuuta 2008 18:52:46

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi Halla-aho: ..."tavalliset ihmiset" eivät kaipaa salonkijaarittelua, vaan useimmille riittää tieto siitä, haluaako poliitikko tiukempaa vai löysempää mamupolitiikkaa.

Viimeksimainitun opin moneen kertaan vaalikiertueilla, kun yritin hienostella tilastoilla ja laajan mittakaavan uhkakuvilla.


Juuri jotain tällaista tarkoitin, kun selitin A.N:lle viime yönä, että vasta kun ryhtyy tekemään asioita käytännössä, saa huomata mitkä niistä toimivat kuten niiden paperilla pitäisi toimia ja mitkä eivät, ja että toimintatapojaan voi sitten korjata sen mukaisesti. Paperilla homman pitäisi epäilemättä mennä niin, että kun on riittävästi tilastoja väitteiden tueksi, niin kaikki vakuuttuvat, mutta käytännössä ihmiset ovat kai useimmiten sisäistäneet "valhe, emävalhe, tilasto"-puolitotuuden tai eivät yksinkertaisesti jaksa kiinnostua kovin jaarittelevasta esityksestä. Perimmäinen kysymyshän, kuten Jussi totesi, on varsin yksinkertainen: haluaako poliitikko tiukempaa mamupolitiikkaa vai ei.

Eihän tässä tapauksessa ole mikään ongelma se, että "tehtyä ei saa tekemättömäksi". Ei kai Jussin uskottavuudelle ole minkään mittaluokan kolaus se, että aiemmissa kirjoituksissa on paljon (akateemista yleisöä viihdyttävää mutta tavalliselle lukijalle kovin vierasta) käsitteenpyörittelyä ja salonkifilosofointia; tärkeintä on se, että uusimmissa kirjoituksissa ("Maahanmuuttopolitiikan hahmottelua"-sarja ja "Uusi ulkomaalaislaki") on niitä kauan kaivattuja käytännön ehdotuksia.

Sivumennen sanoen: kaipailit A.N. tuossa aiemmin ja ilmeisesti Homma-forumillakin sivustoa, johon olisi koottu tilastoja maahanmuutosta ja monikultturismista. Vera Izrailit on hiljattain avannut juuri sellaisen sivuston, josta löytyy myös linkkejä muuta Eurooppaa sekä Yhdysvaltoja koskeviin tietoihin. Sivusto ei varmastikaan ole vielä täydellinen, mutta harvapa asia tässä maailmassa on. Siinä olisi joka tapauksessa yksi alusta, josta voisi kehitellä kaikenkattavaa "Monikultturismin FAQ"-sivustoa. Veran sähköpostiosoite löytyy hänen bloginsa etusivulta, joten ehdotan että otat häneen yhteyttä.
  
  21. joulukuuta 2008 18:54:26

Nimi : Sivusta seuraillut
Kotisivu : Hesarin uutinen
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Mainitusta Hesarin uutisesta tuli mieleen asia, josta on jo pitänyt muutaman kerran kirjoittaa tännekin.

Halla-aholaisia on syytetty siitä, että he joukolla menevät osallistumaan keskusteluun vaikkapa Soininvaaran blogiin tai HS:n uutisiin.

Nyt kysymys kuuluu: mitä pahaa on kyseisessä menettelytavassa? Esimerkiksi homoaktivistit käyttävät ihan samaa. Homo kaverini (ei homokaverini :D) kertoi, että heidän vakioirkkikanavallaan joku ilmoittaa heti, kun jossain julkaistaan sopiva uutinen, jossa puhutaan verenluovutuksesta.

Ja sinne sitten "hyökätään" suureen ääneen esille homojen luovutuskiellon ikävyyttä. Kuten voitte saman tien käydä toteamassa.

Miksi tämä menettelytapa on ok homoille, mutta ei nettisensuurin vastustajille tai monikulttuurikriitikoille?
  
  21. joulukuuta 2008 18:54:31

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimim. Sivusta seuraillut: Tuo on osa ongelmavyyhtiä. Jos asia on väärä, kuten se tässä tapauksessa on, kaikki tavat toimia ja olla ovat vääriä.

On väärin, jos mamukriitikko on huonosti koulutettu, mutta vielä enemmän väärin on, jos hän on hyvin koulutettu. Silloin vähintään oppiala on väärin.

Mamukriitikon on väärin asua Kontulassa, mutta vielä enemmän väärin on asua Eirassa.

On väärin kirjoittaa brutaalisti ja nuhjuisesti, mutta vielä vääremmin on kirjoittaa oikeakielisesti ja faktapohjaisesti.

Mamukritiikkiä on täysin väärin esittää omassa blogissa, jota mamukriitikko voi diktatorisesti hallita, mutta tuhat kertaa väärempää on mennä esittämään mamukritiikkiä keskustelupalstoille ja suvaitsevaisten blogeihin. Se on tietoliikenteen häirintää ja spämmäystä.
  
  21. joulukuuta 2008 19:07:03

Nimi : Paul R
  
Viesti : Munakasta ei voi tehdä rikkomatta munia. Tietyt suvaitsevaiseen ajatteluun liittyvät oletukset ja tabut on murskattava sen sijaan, että yritettäisiin pelata suvaitsevaisten peliä suvaitsevaisten säännöillä.

Kiitos.
  
  21. joulukuuta 2008 19:07:24

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Tuohon kaapista ulos tulemiseen sanoisin vain sen, että jos ei ole valmis henkilöimään Hommaa itseensä, on elettävä sen kanssa, että Homma henkilöityy niihin, jotka ovat tähän valmiita. Ja ne ihmiset eivät välttämättä ole täydellisiä.

Tämä pitäisi ennen kaikkea A.N.:n ymmärtää. Jos Hommalla on vääränlaiset kasvot, antakoon A.N. sille toisenlaiset."

Onko keskustelu ollut siitä, että ihmisten pitäisi olla täydellisiä?

Edellytetäänkö Thorsilta, että hänen on oltava täydellinen?
  
  21. joulukuuta 2008 19:13:51

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: Onko keskustelu ollut siitä, että ihmisten pitäisi olla täydellisiä?

A.N., takerrut jatkuvasti yksittäisiin sanavalintoihin, tässä tapauksessa sanaan "täydellinen", vähän aiemmin "plasmamöykkyyn" ja "vahingoniloon". Luulen kyllä, että jokainen muu lukija ymmärsi, mikä Jussin pointti tuossa lainaamassasi kommentissa oli (se ei siis ollut se, pitäisikö ihmisten olla täydellisiä vai ei), ja vähän ihmettelen, jos et sinäkin ymmärtänyt.

Tämä on yksi syy siihen, miksi ajatuskin väittelystä kanssasi aiheuttaa jo etukäteen uupumuksen tunteen. Muita syitä löydät kyllä esim. aiemmin tänään kirjoittamistasi viesteistä yllin kyllin, jos vain otat silmän käteen ja katsot.
  
  21. joulukuuta 2008 19:21:39

Nimi : weekendsoldier
Kotisivu : http://weekendsoldier.blogspot.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ei kai Jussin uskottavuudelle ole minkään mittaluokan kolaus se, että aiemmissa kirjoituksissa on paljon (akateemista yleisöä viihdyttävää mutta tavalliselle lukijalle kovin vierasta) käsitteenpyörittelyä ja salonkifilosofointia; tärkeintä on se, että uusimmissa kirjoituksissa ("Maahanmuuttopolitiikan hahmottelua"-sarja ja "Uusi ulkomaalaislaki") on niitä kauan kaivattuja käytännön ehdotuksia."

- Ku nyt tulis pitkästä aikaa ees sitä salonkifilosofointia, mutta kun Jussilla on ollu aika hiljasta kirjotusrintamalla (poislukien noi maahanmuutpolitiikka jutut) kun aika on mennyt kaikenmaailman länkytyksien kommentoinnissa.

Jos saan ehdottaa Jussi (Anteeksi sinuttelu, kun ei olla edes koskaan tavattu.) että keskittysit taas kirjottamaan noita loistavia juttujas. Noita arvostelijoita ja paskanjauhajia tulee aina riittämään. Turha niitä on ruveta koko ajan kommentoimaan. Sitä saa muuten tehdä koko ajan. Antaa koirien räksyttää. "Koirat haukkuu ja karavaani kulkee."
  
  21. joulukuuta 2008 19:21:55

Nimi : joniq
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N:lle. Kuten muutkin ovat todenneet, asian ydin on kuitenkin se maahanmuuttoasia, ja siihen reagoiminen. Sinulla saattaa olla asiantynkää noissa jutuissasi mutta jos kanssasi aikoo diskuteerata, se menee kokopäivätyöksi, eikä sitä jaksa erkkikään. Ei kai kyseessä ole se, että haluat vain briljeerata keskustelun tähtenä, ja asia ei ole sinulle niin tärkeä. Itselleni tärkeintä on se että pidän Halla-
ahon teesejä paikkansapitävinä ja omin vaatimattomin keinoin yritän puuhata asian puolesta.
  
  21. joulukuuta 2008 19:36:38

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : " Luulen kyllä, että jokainen muu lukija ymmärsi, mikä Jussin pointti tuossa lainaamassasi kommentissa oli (se ei siis ollut se, pitäisikö ihmisten olla täydellisiä vai ei), ja vähän ihmettelen, jos et sinäkin ymmärtänyt.

Tämä on yksi syy siihen, miksi ajatuskin väittelystä kanssasi aiheuttaa jo etukäteen uupumuksen tunteen."


Kyse on keskustelu(?) tekniikasta, ja oman asian arvostuksesta, sekä esittäjän moraalista.

Jotkut pitävät omaa asiaansa niin hyvänä, että he ovat valmiita käyttämään pikku(?) vilppiä asiansa tueksi, vähentämään takaisin väittävien jaksamista.

Valikoiva älykkyyden taso on yksi tälläinen, välillä ollaan tyhmiä, välillä taas loistetaan(?), ja muistiin käy ihan sama, jotkut asioista muistetaan "aurinkoakin tarkemmin", mutta muisti pettää(?) sopivasti yksinkertaisimpienkin yleisessä tietoisuudessa olevien asioiden kohdalla, jos tuntuu sillä hetkellä siltä, että pitää vähän saada hengähdystaukoa.

Tälläinen epärehellisyys ei ole pelkästään uuvuttavaa, se raivostuttaa, ja laittaa ignoroimaan koko esittäjänsä, tai sitten kannustaa erityisen sarkastisiin kommentteihin.

Tuo tyyli on myös omiaan eristämään käyttäjänsä, ja aikaa myöten myös kalvamaan käyttäjänsä uskottavuuden tyystin.

Jotkut eivät suostu siihen, että asiat tappelisivat ilman eritystekniikoita omilla avuillaan.
  
  21. joulukuuta 2008 19:54:15

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Adelphi: "Tämä on yksi syy siihen, miksi ajatuskin väittelystä kanssasi aiheuttaa jo etukäteen uupumuksen tunteen. Muita syitä löydät kyllä esim. aiemmin tänään kirjoittamistasi viesteistä yllin kyllin, jos vain otat silmän käteen ja katsot."

Ei tästä ollut kysymys. Ei ollut kysymys sanasta "täydellinen". Sen sijalla olisi voinut olla "tee itse paremmin" tai "nillitystä", jotka väistävät asiatason keskustelun.

Adelphi: "Eihän tässä tapauksessa ole mikään ongelma se, että "tehtyä ei saa tekemättömäksi". Ei kai Jussin uskottavuudelle ole minkään mittaluokan kolaus"

Mitä on "uskottavuus"? Kenen silmissä? Ylivoimaisesti suurinta osaa ihmisistä ei voisi vähempää kiinnostaa. Muista poliittisista puolueista sekä valtamediasta on tullut pelkästään negatiivista palautetta? Jos eduskuntavaalit olisivat kuukauden päästä, mikä mahdollisuus "hommalla" olisi millään tapaa vaikuttaa tulevan hallituksen kokoonpanoon ja linjauksiin? Mikä olisi "kuuma peruna" hallitustunnusteluissa jos persut saisivat hyvän äänisaaliin?

Se on lopulta aika sama mitä auktoriteettiuskoinen "tavallinen kansalainen" asiasta ajattelee. Suuret voluumit reagoivat aina vasta omakohtaisen kokemisen myötä, ts. kun uhkakuvat ovat jo toteutuneet. Tätä ennen "liike" on abstraktiin ajatteluun rajoittunut ja onnistumisedellytyksiltään jo lähtökohtaisesti poikkipoliittinen.
  
  21. joulukuuta 2008 20:14:52

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hammer:

Juuri siksi "homman" pitäisi seuraavat kuukaudet keskittyä Thorsin esityksen pitämiseen esillä julkisuudessa niillä keinoilla, joita meillä on käytettävissä.

Vähin kai mitä voi tehdä on sen toteaminen, että äänestulos pidetään varmasti esillä seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

Ne kansanedustat, jotka ensi vuoden alussa vielä ovat sitä mieltä, että Suomea uhkaa työvoimapula jne...sitten tietävät, että vuoden 2011 vaaleissa tuo mielipide kyllä muistetaan.
  
  21. joulukuuta 2008 20:16:10

Nimi : satunnainen huomioitsija
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Juha Mäki-Ketelä uusimmassa lausumassaan tiedotusvälineille (adressin keskustelussa) tarjoaa helpon täkyn äärioikeistovaarasta, jollei laajalti suostuta keskusteluun maahanmuuton perusteista. Viime aikojen havainnot puhuvat kuitenkin enemmän punaviheranarkofasistivaarasta. Mutta olkoon, jos printtimedia tuon julkaisee, niin voihan se olla alku enemmällekin. Eli eipä heitetä lasta pesuveden mukana.
  
  21. joulukuuta 2008 20:20:35


guestbook © freebok.net