14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109526-109550

Nimi : kiinan taitaja
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : ?
?
Kaikki copypastaamaan.

  
  21. joulukuuta 2008 0:45:20

Nimi : Joku raja
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Eiköhän noi hakaristit ole hyvän maun ylittäviä jutskia, jotka poistetaan heti, kuten niiden julkaisijakin.... Monoa perseelle kiitos
  
  21. joulukuuta 2008 0:47:56

Nimi : Paul R
  
Viesti : Olisikohan aika sivuuttaa Paavo "vanhana jääränä"? Petaa nuorelle morsmaikulleen uuden monikulttuurisen ajan airueena.

Ei vetele. Kiitos vain.
  
  21. joulukuuta 2008 0:48:10

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "mielestäni harrastat lähinnä metakeskustelua siitä miten pitäisi ja saisi keskustella."

Olet ymmärtänyt väärin. En ole puhunut siitä miten saisi tai ei saisi keskustella, vaan pyrkinyt herättämään keskustelua mm. siitä miten erilaiset kommunikoinnin tavat vaikuttavat mm. myöhempiin yhteistyön edellytyksiin muiden puolueiden/poliitikkojen kanssa sekä julkisuuskuvaan. En ole puhunut siitä, että saisiko jollakin tapaa kirjoittaa, vaan pyrkinyt herättämään keskustelua siitä, että voiko jokin tapa kommunikoida tehdä pidemmällä aikavälillä hallaa "100/199 hommalle". Tämä on pohjimmiltaan reinon banni-peruste.

"Ja ainakin minua se ärsyttää."

Onko tämä peruste yhtään millekään? Varmasti Jussin kirjoittelu ärsyttää todella monia. Omalla kirjoittelullani on ollut täysin sama funktio kuin Jussinkin. Edistää "hommaa", me vain ymmärrämme sen eri tavoin funktioiltaan ja luonteeltaan.

Sikälikin väitteesi on kohtuuton, koska monikulttuurikriittisten sisäistä keskustelua aiheesta on ollut erittäin vähän. Yleensä keskustelua ei ole pystynyt edes synnyttämään "argumentti/vasta-argumentti/argumentti" tasolla.

Luin juuri Arthur Koestlerin kirjan the scum of the earth hänen toisen maailman sodan aikaisista kokemuksista Ranskassa, keskitysleirillä, kuinka hän pakeni Ranskasta Afrikan kautta Britanniaan.
Matkansa kuvauksen ohessa hän kuvaa myös omaansa ja euroopan sisäistä matkaa 1930-luvun alkupuolelta 1940-luvun taitteeseen. 1930-luvun älymystön ja idealistien suuri tappion syy oli sisäisen itsekritiikin puuttuminen. Kritiikki suunnattiin vain ulkopuoleen, eikä nähty oman ajattelun ja toiminnan virheitä, mikä johti lopulta oman toiminnan järjettömyyteen ja edesauttoi totaalista häviötä.
  
  21. joulukuuta 2008 0:48:15

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : @A.N.: Relax. Keskiyön hetki on sivuutettu.

@4x: "Homma is a nigger in this world"
  
  21. joulukuuta 2008 1:02:04

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ole puhunut siitä, että saisiko jollakin tapaa kirjoittaa, vaan pyrkinyt herättämään keskustelua siitä, että voiko jokin tapa kommunikoida tehdä pidemmällä aikavälillä hallaa "100/199 hommalle". Tämä on pohjimmiltaan reinon banni-peruste.

Ok. Näemme asiat hieman toisin sitten. Itse olen sitä mieltä, että se yhteiskunnallinen työ mitä tehdään tapahtuu aika paljon muualla. Eli lähinnä puolueissa, järjestöissä ja vähintään tapaamisissa ihan henkilökohtaisella tasolla. Uskon kyllä siihen, että verkkokirjoittaminenkin vaikuttaa, mutta minusta nimenomaan pitäisi luottaa siihen, että ihmiset ymmärtävät sen luonteen. Ja osaavat myös lukea tekstejä ja ajatella itse. Koska niin kuitenkin on.

Onko tämä peruste yhtään millekään?

No ei. Kerroin vain, että se ärsyttää. Avoimilla motiiveilla puhtaan asian puolesta ;)

Sikälikin väitteesi on kohtuuton, koska monikulttuurikriittisten sisäistä keskustelua aiheesta on ollut erittäin vähän. Yleensä keskustelua ei ole pystynyt edes synnyttämään "argumentti/vasta-argumentti/argumentti" tasolla.

Jep. Tuo on totta, että sisäistä kritiikkiä ehkä - korrrostan sanaa ehkä - todellakin puuttuu. Itse en kuitenkaan usko, että sellaista tulee tekemällä eikä sitä kannata ehdoin tahdoin, pelkän kritiikin vuoksi, ruveta synnyttämäänkään.

1930-luvun älymystön ja idealistien suuri tappion syy oli sisäisen itsekritiikin puuttuminen.

Jos luet vielä tarkemmin niin huomaat, että 30-luvun älymystö ei juuri tappioita kärsinyt. Ihan muita kuin wittgentsteineja ja gödeleitä niillä leireillä ja sodissa kärsi ja kuoli.

Älymystö yleensäkin pyrkii keskustelemaan keskenään. Sillä sitten taas ei ole vaikutusta mihinkään koska 90 prosenttia ihmisistä ei kuulu älymystöön. Ihan sama saammeko me yhteyden - E.T ;) - johonkin muslimioppineeseen tai vihreään neroon. Se 90 prosenttia on niin viisasta, että ei korviaan lotkauta vaikka keskustelisimme sivistyneesti sata vuotta.
  
  21. joulukuuta 2008 1:10:10

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jjuhani": "totta hitossa Homma on tarkoitettu Halla-Aholaisille eikä"

Nimimerkillä Jjuhani/Juhani ei ole aiemmin kirjoitettu tänne vieraskirjaan. Huomaa myös "mestarin" nimen kirjoitusasu. Homma on saavuttanut lakipisteensä kun "reinot" ja "trollit" löytävät toisensa.

IDA:lta haluaisin kysyä toistamiseen, että mitä "voi vittua" ja "kommunismia" oli ehdotuksessa, että bannaus-päätökset edellyttäisivät kahden moderaattorin hyväksynnän, ettei yksittäinen moderaattori voisi käyttää valtaansa väärin.
Kommunistisissa puolueissa oli hieman erilainen meininki.
  
  21. joulukuuta 2008 1:16:21

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Jumala on detaljeissa, tai jotain, sanoi joku, joskus.

Homma on päämäärässä. Mutta minä olenkin ateistihko. Silti, homma^^^.
  
  21. joulukuuta 2008 1:26:09

Nimi : Joulua
Kotisivu : http://home.swipnet.se/~w-101645/rosengrd.htm
  
Viesti : Malmö Rosengård
  
  21. joulukuuta 2008 1:27:42

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : IDA:lta haluaisin kysyä toistamiseen, että mitä "voi vittua" ja "kommunismia" oli ehdotuksessa, että bannaus-päätökset edellyttäisivät kahden moderaattorin hyväksynnän, ettei yksittäinen moderaattori voisi käyttää valtaansa väärin.
Kommunistisissa puolueissa oli hieman erilainen meininki.


Tarkoitin siis sitä, että jos tähän nysväämiseen mennään, niin voidaan saman tien perustaa kommunistinen puolue. En nyt pelkästään sinua asiasta syytä, mutta yksi pahimpia jänkkääjiä, ellet pahin, kuitenkin olet.
  
  21. joulukuuta 2008 1:28:04

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (MW aloitti)

So this is Homma.

Imagine there's a Homma. You may say that I'm a dreamer. But I'm not the only one. I hope someday you'll join us.

Beautiful Homma.
(Just like) Homming over.
Twist and Homma.
Hommaberry Fields Forever.
Dear Homma, joko.
Working Class Homma.
I Want to Hold your Homma.
Homma is all you need.

  
  21. joulukuuta 2008 1:40:15

Nimi : Paul R
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : http://www.youtube.com/watch?v=8_PFtBfqmZw
  
  21. joulukuuta 2008 1:42:06

Nimi : xor_rox
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Siis miten tää nyt menee, Hesarin moderointilinja on muuttunut tai jotain? Meinaan, että tämänpäiväiseen irakilaisia ja somaleita koskevaan uutiseen liittyvistä kommenteista ironisimmat ja aika tattimaisimmatkin viestit julkaistaan.

"
Hyvä Vihreät! Hyvä Kokoomus! Tätä me tarvitsemme, helpotusta työvoimapulaan. Somalit ovat tunnetusta tunnollista ja työssäkäyvää väkeä, hyvä että saimme tänne juntti-pohjolaan näitä moniosaajia. Irakista taas on hyviä kokemuksia tuolta rajan takaa, eteläisestä Ruotsista. Siellähän irakilaiset paraikaa rakentavat rauhaa paikkoja tuhoavien mellakoitsevien ruotsalaisten ja poliisien välille.

Somali voittaa aina. Hyvä HS! Suomi nousuun! "

Kyllä taitaa homma olla nousussa, todellakin.
  
  21. joulukuuta 2008 1:47:24

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Homma of Us
Dig a Homma
Across the Homma
I Me Homma
Dig It (Just Dig it, or else :))
Homma Mae
I've Got a Homma
One After Homma
The Long And Winding Homma
For You Homma
Get Homma

Lista on loputon, syytön minä siihen olen...
  
  21. joulukuuta 2008 1:57:06

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jos luet vielä tarkemmin niin huomaat, että 30-luvun älymystö ei juuri tappioita kärsinyt."

En huomannut. Koestler aloittaa kirjansa: To the memory of my colleagues, the exiled writers of Germany who took their lives when France fell :

WALTER BENJAMIN, CARL EINSTEIN, WALTER HASENCLEVER, IRMGARD KEUN, OTTO POHL, ERNST WEISS

Koestler itse, yksi 30-50 lukujen merkittävimpiä yhteiskunnallisia kirjalijoita, oli kokenut keskitysleirin niin Saksassa, Espanjassa kuin Ranskassa. Hän kuvaa hyvin omakohtaisesti idealistisen ja toisinajattelevan älymystön kohtaloa manner-Euroopassa. Tarina on hyvin synkkä. Hän kirjoittaa hyvin paljon siitä kuinka ihmiset eivät pystyneet näkemään todellisuutta omalta todellisuudeltaan, muutamia lainauksia:

s. 90

If, on August 22nd, 1939, you had told any member of the French, English, or German C.P. [communist party] that within twenty-four hours a Soviet-Nazi pact would be signed and the Swastika hoisted in Moscow, he would have either laughed at you or hit you in the face.

s. 134

"Everything he said sounded utterly convincing. One could almost see the well-oiled cogwheels turn in his brain, grind the words out of their meaning, turn them round and round, until it became self-evident that real anti-Fascism meant support for the Fascists.

s. 247

"I had imagined I knew the proletariat - now I realise that those I met at Party-meetings, in C.P. cells, etc., were exceptions, a selected vanguard, entirely untypical. In three weeks here I have learned more about mass psychology than in seven years of Communist busybodying. Good God! In what an imaginary world we have lived. Have to start quite afresh - all of us."
  
  21. joulukuuta 2008 1:59:11

Nimi : Alpo
  
Viesti : Huh, paljon olen Hyysärin uutisten kommenttikeskusteluja lukenut, mutta nyt ei voi muuta sanoa kuin, että HOMMA^^^^
  
  21. joulukuuta 2008 2:20:31

Nimi : Kullervo
Kotisivu : http://kullervokalervonpoika.wordpress.com
  
Viesti : Ehtimättä taas ihan kaikkea tähän välissä kommentoitua luke, täytyy kuitenkin todeta tähän:

Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Mitäpä tuollaisia kommentoimaan? Lipponen oli niin solmussa, että sääliksi kävi. Kasvoille nousi helpottunut hymy toimittajan vaihtaessa puheenaihetta.


... notta, hyvä on silmä Jussilla.

Talouskasvublaablaablaa sujui poliittiselta eläimeltämme suht´hyvin (tutun demaritoimittajan antaessa Puakille taustatukea.

Tuossa vaihessa tosin hymyilytti jo Lipposen kommentti siitä, kuinka nämä jälkeen tulleet hallitukset eivät ole onnistuneet pilaamaan minun perintöäni... Missähän ajassa ja asemassa Lipponen kuvittelee muuten - noin oikeasti - elävänsä?

(Ei hän ihan syytön kuitenkaan ole.)

Mutta - ah - kun päästiin Georgiasta kunnallisvaaleihin, demari toimittaja puhuikin torjuntavoitoista ja voitoista - vaikka demareille putosikin löysät housuihin vaalituloksen myötä.

Tässä vaiheessa Lipposen konseptit sekosivat ja hän joutui turvautumaan natsikorttiin... :D

Aika on ajanut vahvasti ohi näistä lipposista - he eivät vaan tiedä sitä vielä.
  
  21. joulukuuta 2008 2:21:20

Nimi : Jussi Savola
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : "Kotoutumisen hyvät käytännöt ovat pitkälti tiedossa ja mallia voidaan hakea maailmalta. Hallitusohjelmaan kirjattu yhteistyön lisääminen Kanadan kanssa antaa tähän erinomaiset lähtökohdat. Kanadasta löytyy erinomaisia esimerkkejä maahanmuuton hyvistä käytännöistä. Ongelmissa kieriskelyn sijaan nyt on pistettävä vauhtia ratkaisuihin, vaatii Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki."

Kysyin sähköpostitse, tarkoittaako Sinnemäki tässä Kanadan pisteytysjärjestelmän käyttöönottoa.

Pari päivää olen jo pidätellyt hengitystäni odottaessani vastausta. Alan kohta muuttua sinivihreäksi...
  
  21. joulukuuta 2008 2:37:10

Nimi : robusx
  
Viesti : Tärkeintä että täällä on mustan informaation höpöttäjiä jotta saadaan homma näyttämään lopetetulta
  
  21. joulukuuta 2008 3:16:03

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : US Academy Band: When Johnny Comes Marching Home

Tästä uudet sanat:

Oli Halla-aho hurja mies
huraa huraa
hän maahanmuuton riskit ties
huraa huraa
hän suvaitsevaista uhmasi
ja kaiken Scriptaan kirjoitti
oli Thorsin kauhu
tuo Jussi aikanaan
oli Thorsin kauhu
tuo Jussi aikanaan

Häntä Mestariksi kutsuttiin
huraa huraa
hänen tekstejänsä luettiin
huraa huraa
ja kansan rivien tietouteen
tuli asia josta vaiettiin
oli rohkea mies
tuo Jussi aikanaan
oli rohkea mies
tuo Jussi aikanaan

Hesari häntä demonisoi
huraa huraa
ja punavihreet pahoin voi
huraa huraa
jo propagandaa yrittää
hoo-ässän penaalit synnyttää
mut faktoillehan ei
kukaan mitään voi
mut faktoillehan ei
kukaan mitään voi


Hän paljon kohua aiheutti kai
huraa huraa
ja Vihreät naiset slaagin sai
huraa huraa
näin Jussi koneensa avata voi
ja poliisilla puhelin soi
kun ajatusta väärää
hän esille varmaan toi
kun ajatusta väärää
hän esille varmaan toi

Jo rasistikortti heilahtaa
huraa huraa
se kuitenkin alas ammutaan
huraa huraa
ja julkisuuteen nuivat toi
ne tulevaisuuden muuttaa voi
ja tästä kiittää saamme
Jussia blogia vain
ja tästä kiittää saamme
Jussia blogia vain
  
  21. joulukuuta 2008 3:20:36

Nimi : Rotta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hyvää perseennuolentaa Breini. Joko maistuu kielessä kakka?
  
  21. joulukuuta 2008 3:24:47

Nimi : Jepjep
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Aika väsyneitä nuo trollinpoikaset tähän aikaan.
  
  21. joulukuuta 2008 3:48:29

Nimi : Rotta
  
Viesti : Jepjep,
pahoin pelkään että kyseessä ei ole trolli, vaan Breini on ollut liikkeellä ihan tosissaan:D
  
  21. joulukuuta 2008 4:02:19

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Esimerkki siitä, mitä kutsutaan "vänkäämiseksi", tämä on neljän päivän takaa vieraskirjasta:

Jussi Halla-aho kirjoitti: "Vaa'ankieliasema toki puuttuu Suomesta, mutta siihenhän tässä juuri pyritään. Eikä se ole mahdoton tavoite. Se voi toteutua vaikka seuraavissa vaaleissa."

Vastaus (lyhennelty):

Kuinka tämä toteutuisi Suomessa?

Suomessa on ollut sateenkaarihallitus, jossa olivat isoista demarit ja kokoomus. Sitten keskustan ja d:ien hallitus. Nyt ke:n ja ko:n. RKP ja vihreät ovat nykyisellään yhteistyökykyisiä mihin hallitukseen tahansa.
Ilmastonmuutospolitiikka nostaa v:en painoarvoa.

2011 hallituksen voi ajatella olevan Kok + Kesk/SDP + Vihr (+ RKP). KD on sopiva myös useisiin hallituspohjiin, Vasemmistoliitto silloin jos sekä vihr. että SDP ovat mukana. Monia erilaisia variaatioita on. Kaikilla saadaan yli 50% ilman Persuja, vaikka Persut saisivat 10% kannatuksen.

Persut eivät missään tilanteessa ole *välttämätön* sille tavoitteelle, että vaalivoittaja (todennäköisesti Kok.) voisi saada taakseen enemmistön. Täten Persuilla ei ole vaa'ankieliaseman tuomaa etulyöntiasemaa odotettavissa. Miksi uskoa, että olisi? Mitkä puolueet riitaantuisivat niin, että eivät samaan hallitukseen mahtuisi? Suomen poliittinen kenttä on Tanskaan nähden aivan liian homogeeninen, jotta sama millään merkittävällä todennäköisyydellä voisi onnistua täällä. Miksi uskoa muuta?

Eri asia on sitten Persujen mahdollinen merkittävän suuruinen vaalivoitto, joka pakottaisi huomioimaan puolueen hallitustunnusteluissa. Näissä tunnusteluissa ei tule olemaan samaa painoarvoa kun vaa'ankieliasemassa olisi. Yhteistyönedellytyksistä keskusteltaessa tulee varmasti eteen monia mielenkiintoisia kysymyksiä, jos Hallis on yksi vaalien äänikuninkaista, ja ilmastonmuutos-puolue vihreät ovat menossa myös innolla hallitukseen.

Yhteistyön sujuvuus (ei sooloilua, hallituskumppanien arvostaminen jne.) tulee olemaan keskeisessä asemassa.

-

Tämä koskettaen poikkipoliittisuutta versus Persujen painoarvoa.

Väitän, että Halla-ahon esittämä tavoite vaa'ankieliasemasta on täysin epärealistinen ja osoittaa vähäistä pohdintaa koskien Suomen poliittista kenttää, rakentuen yhteensovittamattomasta Tanska-vertauksesta, maasta jossa puoluekenttä on hyvin kahtiajakautunut ja vähemmistöhallitukset yleisiä toisin kuin Suomessa.

Jos ja kun Persujen oma painoarvo ei tule riittämään, asettuu poikkipoliittisuus premissiksi. Poikkipoliittisuus on yksi niistä kysymyksistä, josta monikulttuurikriittisiltä löytyy hyvin vähän teoretisoitua, vakavasti otettavaa pohdintaa. Millaista on poikkipoliittisuuden dynamiikka, kuinka oma toiminta (enkä nyt tarkoita vaan Jussia vaan laajemmin) asettuu siihen nähden jne.

Ovatko tällaiset todella kysymyksiä, joita pidetään vittumaisina, vänkäämisenä, rasittavina, nillittämisenä jne.?

Ihannoidakseen omaa rationaalisuuttaan monikulttuurikriittisyys on yllättävän irrationaalista heti sillä hetkellä kun kritiikki uhkaa kääntyä sisäänpäin. Tämä tulee liikkeen myös takuuvarmasti johtamaan harhaan, jos tähän ei tule muutosta. Tämän ennustuksen voi aika suurella luottamuksella tehdä historian esimerkkejä vasten.

Kukaan ei ole esittänyt visiota siitä, kuinka uskovat 100/199 käännöksen tapahtuvan, millä aikataululla, ja kuinka kriittiset siihen vaikuttavat.

Jotenkin tyypillinen, sisäryhmäinen "mitä tehdään", "miten tehdään" ja "miksi tehdään" kysymysten analysoimisen halveksunta on sisäänrakentunut hyvin syvälle "homman" olemukseen.

Tätä keskustelua ei juuri ole, eikä sitä haluta.
  
  21. joulukuuta 2008 4:15:19

Nimi : Peltirumpu
  
Viesti : "Ihannoidakseen omaa rationaalisuuttaan monikulttuurikriittisyys on yllättävän irrationaalista heti sillä hetkellä kun kritiikki uhkaa kääntyä sisäänpäin. Tämä tulee liikkeen myös takuuvarmasti johtamaan harhaan, jos tähän ei tule muutosta. Tämän ennustuksen voi aika suurella luottamuksella tehdä historian esimerkkejä vasten.

Kukaan ei ole esittänyt visiota siitä, kuinka uskovat 100/199 käännöksen tapahtuvan, millä aikataululla, ja kuinka kriittiset siihen vaikuttavat.

Jotenkin tyypillinen, sisäryhmäinen "mitä tehdään", "miten tehdään" ja "miksi tehdään" kysymysten analysoimisen halveksunta on sisäänrakentunut hyvin syvälle "homman" olemukseen.

Tätä keskustelua ei juuri ole, eikä sitä haluta."

Hyviä huomioita. Itsekritiikkiä ja omien tavoitteiden ja motiivien uudelleen arviointia tulisi aina harjoittaa.
  
  21. joulukuuta 2008 4:27:03


guestbook © freebok.net