14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109376-109400

Nimi : Marko_
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Perjantaina 19.12. Kalevan pääkirjoitussivun Kirjoittajavieras-palstalla vahvaa poljentoa. Oulun yliopiston kirjallisuuden emeritusprofessori Liisi Huhtala kirjoittaa otsikolla ”Lintukotomme ja uudet tulokkaat”.

Pitkän kirjoituksen hekumakohtiin kuuluu eittämättä kappale: ”Halla-ahon ja Pajusen kommenteissa maahanmuuttajat nähdään yhtenä massana, vailla ryhmä- ja yksilöeroja. Näin toimitaan propagandassa yleensä. Halla-aho lisäksi niputtaa toisenrotuiset raiskaajiksi, ja kolmetuhatta jokuveljeä äänesti häntä.”

Liisi-mummo taitaa olla hieman väsynyt. Tai hän ei ole eläkeläisen kiireiltään ennättänyt lukemaan yhtäkään Halla-ahon kirjoitusta vaan pohjaa mielipiteensä Sannan ja Ramin huippuartikkeleihin.

Itse olen Mestarin päiväkäskyistä ollut lukevinani, että
- Halla-aho ei niputa maahanmuutajia yhdeksi massaksi vaan nimenomaan korostaa eroja eri kulttuureista saapuvien mamujen välillä
- Halla-aho kirjoittaa yksilöeroista
- Halla-aho ei kirjoita roduista vaan kulttuureista
- Halla-aho ei niputa toisenrotuisia raiskaajiksi

En toki ole professori vaan tavallinen akateeminen perheenisä, joten ymmärrykseni voi olla vajaa. Anteeksi.
  
  20. joulukuuta 2008 11:41:40

Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Buahhhaahhhaahhaa.

Nyt olemmekin muuttuneet sameiden vesien kalastajista pullon hengeksi.

Miten tämä eliitti ja media voi ollakin näin pihalla. Kenellekään ei käy mielessä, että kyseessä on ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat huolissaan Suomen, itsensä ja etenkin lastensa kohtalosta, koska ovat nähneet mitä tämä Euroopan laajuinen hulluus saa aikaan.

Vihreätkin voisivat Sinnemäen johdolla mennä kotouttamaan sinne Mälmön suuntaan, katsotaan miten keinot tepsivät.
  
  20. joulukuuta 2008 11:44:06

Nimi : Optimi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kriittinen lukija: "Ämpee: Vaikutat tietävän asioista, joten pystyt varmaan kertomaan, miten Halla-aho pyrkii vaikuttamaan Helsinkin pakolaistilanteeseen valtuustotyössään?

Se, että hän on saanut huomattavaa julkisuutta vaikuttaa varmasti hänen kirjoituksiensa levikkiin ja laatuun, mutten laske tätä siksi työksi, johon hänet on vaaleilla valittu.

Se, että saa äänensä kuuluville on positiivinen asia ihmiselle, joka haluaa vaikuttaa politiittisesti, mutta mielipidekirjoituksista ei yleensä makseta palkkaa. Mihin siis veronmaksajien Halla-aholle antamat rahat (palkka) tulee menemään?"

Palkka? Valtuutetut saavat kokouspalkkioita ja se palkkio on tulevalla valtuustokaudella peräti 295 euroa. Valtuusto kokoontuu noin 20 kertaa vuodessa ja palkkiosta todennäköisesti vie puoluekin osansa.
  
  20. joulukuuta 2008 11:49:39

Nimi : gloaming
  
Viesti : Rami Mäkinen, myönnettäköön, että ulostulosi (ainakin minun kohdallani totaalisesta tuntemattomuudesta, en ole ostanut IS/IL-tyyppisiä lehtiä 15 vuoteen) tänne oli kieltämättä outoa ja poikkeuksellista.

Vaikka kysymyksesi dialogihakuisuudesta on sinänsä validi, on todettava, että koska Sanna Ukkolan lehtikirjoittelu ei ole vähäisessäkään määrin dialogihakuista, eikä edes tiedonvälitystä, vaan mielipiteen ja -kuvan muokkausta, mitä tilaa tältä pohjalta dialogille jää? Pitäisikö Halla-ahon keskustella Ukkolan kanssa, onko hän vain murhanhimoinen natsi ja ihmisvihaaja vai myös lisäksi erityisesti sovinisti ja homofoobikko? Varsinaisia maahanmuuttopolitiikan substanssikysymyksiähän ei ole tässäkään episodissa ylipäätään käsitelty.

Mitä tulee norsunluutorniinne, se ei perustu tiedolle ja osaamiselle, vaan instituutiolle ja tämän (historialliselle) asemalle yhteiskunnassamme, mikä havainto vain korostaa verkossa syntyneen uuden, vapaan tiedonvälityksen ainutlaatuista tärkeyttä. Teidän tehtäväksenne muodostuu tulevaisuudessa tuottaa osaltanne materiaalia tälle tiedonvälitykselle, ei päin vastoin. Moderointipyrkimykset tulevat epäonnistumaan aivan yhtä perinpohjaisesti kuin yritykset estää muiden digitaalisten aineistojen vapaata levitystä ovat epäonnistuneet. Pekka Hyvärinen ja kumppanit taistelevat tuulimyllyjä vastaan, uivat vastavirtaan hitaammalla nopeudella kuin itse virta.

Dialogin edellytyksenä on, että osapuolten premissien joukoilla on olemassa edes vähäinen leikkaus.

Kaikesta huolimatta Hyvää Joulua, myös Muille vieraskirjalaisille kuin Ramille ja Sannalle.
  
  20. joulukuuta 2008 11:50:57

Nimi : Kriittinen lukija
  
Viesti : Roope: Sattuipa sopivasti tuo Lammin pakolaiskeskusuutinen.

Lammilla jonkin aikaa asuneena tiedän, että paikkakunnalla polisin työstä merkittävä osa menee paikallisen päihderiippuvaisten hoitolaitoksen asiakkaiden retkahduksista seuraaviin rikoksiin. Tästä esimerkkinä apteekkiryöstö. Ymmärtääkseni kleptomania on keskimääräistä yleisempi tuon ryhmän piirissä.

Paikalliset eivät halua, että "parantuneet" jäisivät asumaan alueelle.,Hyvä perustelu voisi olla se, että useimmilla koulutusta ei ole ja työkokemus on sen verran säälittävä, että luultavasti uusasukkaan elättäminen jäisi luultavasti kuormittamaan kunnan sosiaalitointa.

Tietääkseni nykyisin Lammilla poliisin pidättämät henkilöt viedään Hämeenlinnaan putkaan. Jos paikallinen rikollisuus on nyt jo asukasmääräänsä nähden korkea, niin uuden poliisiaseman rakentaminen on jo sillä perusteltua.

Pakolaiskeskukseen ei varmaankaan suhtauduta varauksettomasti kunnassa, jossa suomalaiset "vieraat" tekevät merkittävän osan rikoksista. "Miten mahtaa käydä, kun koko elämänsä sodan keskellä viettänyt nuori tulee kylään?" on kysymys, jota ei voi väistää.
  
  20. joulukuuta 2008 11:52:41

Nimi : titta-liina
  
Viesti : Sinnemäkikin vois mun puolesta keskittyä johtaan edestä ja omalla esimerkillä niinkuin armeijassa kuulemma opetetaan. Jokainen voi ottaa pakolaisia luokseen kotoutumaan oman kykynsä mukaan sen sijaan että ulkoistaa maailmanhalaamisensa valtion välityksellä kaikille muillekin.
  
  20. joulukuuta 2008 11:53:09

Nimi : Jack
Kotisivu : vb
  
Viesti : Vallitseva oikeuskäytäntö on mittari sille, missä kohdassa demokratia-diktatuuri -asteikolla maa sijaitsee. Karkeasti ottaen on niin, että demokraattisessa maassa saa syytteen rikoksesta tehtyään rikoksen. Diktatuurimaissa raja on häilyvämpi. Tuomioon riittää se, että puuhailee jotain epäilyttävää, joka voidaan tulkita rikoseen viittaavaksi. Kiinassa on tuomittu toisinajattelijoita vankilaan viattomista blogikirjoituksista. Tuomioiden perusteena on ollut "kumouksellinen toiminta", mikä on sopivan epämääräinen käsite ja siten syyttäjien ja tuomareiden vapaasti hyödynnettävissä.
Valko-Venäjällä on pidätetty poliitikkoja hieman samanlaisista syistä, tai heitä vastaan on keksitty joitakin muita mielikuvituksellisia syytteitä.

Yhdysvalloissa demokratia-aktivistit pitivät huolestuttavana sitä, että ihmisiä pidätettiin terrorismilakien perusteella määräämättömäksi ajaksi ilman syytteitä tai tuomioita. Amerikkalainen demokratia on nyt tekemässä korjausliikettä tällaisen käytännön lopettamiseksi.

Suomessa liukuminen kohti diktatuuria näkyy mm. siinä, että sananvapautta kavennetaan. Erilaiset nettipoliisit ja muut valvojat haravoivat internet-sivuja etsiessään raskauttavaa materiaalia. Sivuille ehdotetaan punaista nappia, jota painalla saa tehtyä ilmiannon poliisille. Esiin tulevien tapausten perusteella valtionsyyttäjä tehtailee oikeusjuttuja mm. kiihottamispykälien perusteella. Tuomiot näissä tapauksissa on käytännössä päätetty jo ennen syytteen nostamista, koska valtionsyyttäjän arvovallalle ei sovi hävitä oikeusjuttuja.

Vaikka seuraava aihe ei liitykään kiihottamiseen vaan vakavampaan (vai onkohan se kohta enää vakavampaa?) rikollisuuteen, valtionsyyttäjä teki uuden avauksen järjestäessään monen vuoden vankilatuomiot miesjoukolle rahankuljetusauton ryöstön yrityksestä - jotka ei koskaan tapahtunut.

Laissa määritellään poliisin tehtävät seuraavasti:

"Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, ..."


Edellä mainitussa tapauksessa tuomittujen toiminnan annettiin poliisin valvonnassa edetä pisteeseen, jossa syyttäjä sai aikaan tuomion rikoksen "yrittämisestä". Vasta tällöin miesten tekemisiin puututtiin. Koska rikoksen yrittäminen on ankarasti rangaistava rikos, eivätkö poliisit toimineet lain vastaisesti, kun he sallivat vakavan rikoksen tapahtua silmiensä alla yrittämättä estää sitä ennakolta?

Todellisuudessa poliisit eivät menetelleet laittomasti, koska mitään rikosta (ryöstön yritystä) ei todellisuudessa tapahtunut. Poliisit pidättivät rikosta valmistelleet henkilöt ja estivät siten rikoksen yrityksen. Pidätettyjen miesten toiminta ei siis vielä "kentällä" ollut rikos. Mutta oikeusalissa pelattiin valtakunnansyyttäjän säänöillä, ja hän sai pidätettyjen teon jälkeenpäin muuttumaan rikokseksi aivan samalla tavalla kun hän on saanut Mikko Ellilän ja eräiden muiden mielipiteet muuttumaan rikoksiksi.

Silloin kun eletään "kentällä" eli todellisessa maailmassa, teot ovat tekoja, jos ne täyttävät laissa mainitut tekojen tunnusmerkit. Oikeusalien virtuaalimaailmassa asioiden yhteys todellisuuteen katkeaa, eikä tekojen tarvitse olla oikeasti tekoja. Tuomiot päätetään tarkoituksenmukaisuusperusteilla aivan kuten diktatuurisessa järjestelmässä kuuluukin tehdä.

Valitettavasti tuomitut eivät saa kärsiä tuomioitaan virtuaalisesti, vaan sakot on maksettava oikealla rahalla, ja vankilavuodet vietettävä oikeassa vankilassa.

Suomi on siirtymässä post-demokraattiseen tilaan.
  
  20. joulukuuta 2008 11:55:48

Nimi : Siilitukka
Kotisivu : http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1627621
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Taas IS mielestäni yrittää leimata.
Mistä kuitenkaan tiedämme, oliko kyseessä demari tai koksu?
  
  20. joulukuuta 2008 11:59:46

Nimi : titta-liina
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sitä odotellessa että lehdissä kirjoitetaan kähärätukista..
  
  20. joulukuuta 2008 12:05:39

Nimi : Hmmmm
Kotisivu : http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812198805975_uu.shtml
  
Viesti : http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812198805975_uu.shtml

74% Iltalehden lukijoista hyväksyi Timo Soinin "vaalitempun". Siitäkö harmistuneena Iltalehti poisti koko gallupin?
  
  20. joulukuuta 2008 12:08:27

Nimi : envantajuu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Toi Wallinin "virtuaalinen kansantuomioistuin" oli itse asiassa aika hieno määritelmä. Hän itse ilmeisesti piti nimitystään vähättelevänä koska toteaa, että "Adressit tai nettikeskustelut eivät minun ajatteluuni vaikuta mitenkään". Sinällään valitettavan ylimielisesti kommentoitu - mikä häneen sitten vaikuttaa, jonkun mummon jorinat vaalitorillako?

Koska fiksuimpien mielestä "virtuaalisessa kansantuomioistuimessa" paras argumentti voittaa, niin sehän on todella mainio areena yhteiskunnallisen keskustelun käymiseen.

Minusta tämä käsite tulisi ottaa laajemminkin käyttöön positiivisessa mielessä - jälleen oiva termi, jonka "vastapuoli" hyvää hyvyyttään lahjoittaa ;-)

  
  20. joulukuuta 2008 12:16:09

Nimi : titta-liina
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Sillä varauksella että ainakin hienoisesti tuo särähtää korvaan sellaiselta tuomioistuimelta jossa jaetaan lynkkaustuomioita varsin mieluusti. Mutta niinhän se menee, hallintoalamaiset on siedetäviä, ja vain siedettäviä, niin kauan kuin pitävät päänsä kiinni ja ymmärtävät kumarrella ja olla kommentoimatta parempiensa asioita.

Lynkkaustuomiot ei niinkään kiinnosta mutta on se jumankekka jos ei saa ihmetellä vaikka vähän isoompaankin ääneen että mitäs helvettiä ne kansan edustajat nyt juonii kaikkien tuhoksi ja minkälaiset puuttuvat argumentit nyt vie asioita.
  
  20. joulukuuta 2008 12:26:02

Nimi : JT
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hyvin vedetty tuo nelos-tv-homma!
Joko muuten ne Pravdan "vuoden törppö" ja julkkis-äänestyksen tulokset on julkaistu?
  
  20. joulukuuta 2008 12:39:54

Nimi : Paul R
  
Viesti : Vihreätkin voisivat Sinnemäen johdolla mennä kotouttamaan sinne Mälmön suuntaan, katsotaan miten keinot tepsivät.

Ehkä kaikkein eniten viime aikojen kuvista minua on korvennut Braxin omahyväinen naurahdus "mutta tämähän on Suomi!" Ts. ei täällä voi tapahtua sitä, mitä muualla.

Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi viemään vihreän valtuuskunnan viikonlopun ekskursiolle öiseen Brixtoniin opiskelemaan urbaaneja eloonjäämistaitoja.
  
  20. joulukuuta 2008 12:42:29

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ämpee: Vaikutat tietävän asioista, joten pystyt varmaan kertomaan, miten Halla-aho pyrkii vaikuttamaan Helsinkin pakolaistilanteeseen valtuustotyössään?"

Tuomalla esille niitä asioita kuin on luvannutkin, niiden takia häntä äänestettiinkin.
  
  20. joulukuuta 2008 12:44:26

Nimi : Black Helicopter
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luulen, että Helsingin Sanomat sensuroi tämän, joten laitan kirjoituksen myös tänne. Helsingin sanomat taas parhaansa mukaan vääristelee totuutta.....

Niin, Helsingin Sanomat taas tapansa mukaan vääristelee totuutta. Yllättävää kyllä, Helsingin Sanomien artikkeilit ovat korkeatasoisia ja asiallisia kun kyse on politiikasta, taloudesta ym. yhteiskunnallisista asioista.

Mutta kun ruvetaan käsittelemään maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin liittyviä asioita kaikki terve kritiikki tai tasapuolisuus unohtuu. Artikkeleissa jo unohdetaan kaikki negatiiviset seikat tai sitten annetaan tahallisesti väärä kuva asioista. Kuten nyt tämänkin artikkelin otsikossa: "Poliisi ja maahanmuuttajat rauhoittelivat mellakoitsijoita Malmössä". Tämänkaltainen otsikko antaa täysin väärän käsityksen asioista ja vain ärsyttää ihmisiä. Ja ärsyttää nimenomaan siitä syystä, tässä vakavasti aliarvioidaan lukijan älyllisiä lahjoja ja kykyä hankkia tietoja muistakin lähteistä.

Kun asiat uutisoidaan näin, ei kannata ihmetellä, miksi Halla-Aho ja muut monikulttuurisuuskriitikot saivat ja (tulevat todennäköisesti jatkossakin) saamaan yhä kasvavan osuuden suomalaisten äänistä.

Tosiasioita (maahanmuutosta väistämättä seuraavia ongelmia, kuten nyt Ruotsissa) peittelemällä tai vääristelemällä ei voiteta mitään. Pikemmin tämänkaltaisella hyssyttelyllä vain luodaan ongelmia, jotka sitten räjähtävät silmille, kuten nyt Malmössä.
  
  20. joulukuuta 2008 12:45:29

Nimi : M.P.
Kotisivu : Vuoden mokaaja
Mitä teen : Aion mainita Seppo Lehdon nimen
  
Viesti : Haahhahhahhahhaaahahhahhaaa!

Kukahan nuuskamuikkunen se sieltä "joku muu" -nimimerkin takaa aikanaan paljastuu? Meikäläisen joulukalenterissa on tänä vuonna vain yksi luukku: "27".

Puuhakalenterissa niitä on toki perinteiset 24.

Seppo Lehto.
  
  20. joulukuuta 2008 12:49:36

Nimi : kossu
  
Viesti : Lipponen telkussa:
"Näihin asioihin pitää tarttua koska olemme nähneet mitä muualla Euroopassa on tapahtunut kun on ikäänkuin päästetty pullon henki irti."
Tuo tarkoittaa käsittääkseni sitä että maahanmuuton arvostelu kielletään. Korjatkaa jos päädyin väärään käsitykseen.
Hämmästyttävä haastattelu aiheesta ajassa 15:05-17:24
http://areena.yle.fi/toista?id=1733421
  
  20. joulukuuta 2008 12:49:52

Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ""Näihin asioihin pitää tarttua koska olemme nähneet mitä muualla Euroopassa on tapahtunut kun on ikäänkuin päästetty pullon henki irti."

En jaksa katsoa tuota, mutta mitä Lipponen siis tarkoittaa tällä? Mitä 'muualla on tapahtunut'? Onko, herran jumala sentään, äänestetty vääriä puolueita?
  
  20. joulukuuta 2008 12:54:10

Nimi : JP
  
Viesti : Jussin vastaisku lie tulossa? Aika paksua tekstiä.
  
  20. joulukuuta 2008 12:58:06

Nimi : P
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com/2008/12/poliittinen-terrori-suom
  
Viesti : """Näihin asioihin pitää tarttua koska olemme nähneet mitä muualla Euroopassa on tapahtunut kun on ikäänkuin päästetty pullon henki irti."

En jaksa katsoa tuota, mutta mitä Lipponen siis tarkoittaa tällä? Mitä 'muualla on tapahtunut'? Onko, herran jumala sentään, äänestetty vääriä puolueita?"


Esim. 1989 Euroopassa pääsi henki pois pullosta ja kehitystä ei voinut kääntää takaisin kansojen ja kansalaisten vankiloihin Itä-Euroopassa.

Jotain tälläistä Lipponen pelkää. Mokutusprojekti, joka ei perustu todellisuuteen vaan monikulttuuri on ihanaa - propagandaan romahtaa. Ihan kuin usko propagandan sosialismiin 1989, kun todellisuus oli nälkää ja sortoa.

Ikäväähän se on kuninkaan uusien vaatteiden rakentajille, mutta parempaa tavallisille ihmisille, jotka joutuvat elämään todellisessa yhteiskunnassa ja kohdata näiden ääriaatteiden aiheuttamat ongelmat todellisuudessa.

Ihmiset sosialismissa tai monikulturalismissa eivät elä niissä molemmista rekennetuissa yllättävän samankaltaisissa kiiltokuvamaisissa propagandakuvissa ja propagandafiktiossa, vaan todellisuudessa, joka päivä päivältä on kauempana virallisesta propagandafiktiosta, kuten tänään Malmössa.

Lipponen on oikeassa pullonhenki on pääsemässä karkuun, mutta ei kuten 30-luvullla, vaan ennemminkin kuin 1989. Tämä näkyy siinä, että vastarinta on demokraattisesti organisoitunutta ja tapahtuu äänestämällä ja kritisoimalla establishmentin luomaa ja ylläpitämää kiiltokuvaa todellisuudesta käsin laajana kansan liikkeenä, jota ruokkii ja ylläpitää juuri se sama todellisuuden ja virallisen todellisuuden ero, aivan kuin 1989.

Porpagandan ja vaikenemispakon kumoamisliikkeen vastustajissa taas on nähtävissä toimintamalleja 30-luvulta ja 80-luvulta. PahimmillaanAFA:t toimivat tarkalleen kuten natsit 20-30-luvuilla. Linkin kuvien kertoma on karua.

http://nikopol2008.blogspot.com/2008/12/poliittinen-terrori-suomessa-2008.html

Minusta Lipposen pitäisi enemmän olla huolissaan näistä Afoista, joiden sallitaan toimia.

Minusta pullon hengen tuleekin päästä ulos, jos siihen on syynä kohti totalitarismia ajautuva yhteiskunta, jonka ajama agenda eroaa sen kansalaisten suuren osan hyväksymästä politiikasta ja tavoitteista.

Herra Lipponen sitä kutsutaan demokratiaksi, kun poliittisella vaikuttamisella vaaleissa pyritään muuttamaan politiikan suuntaa. Ihmeellistä, että monikautinen pääministeri ei tunnista hallintojärjestelmäämme toiminnassa?

  
  20. joulukuuta 2008 13:17:18

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Jos oletetaan (vain tätä argumenttia ajatellen) että Suomen pitämisessä suomalaisena on jotain moraalisesti arveluttavaa, ja joku humanitaarisen (po sosiaalisen) maahanmuuton periaate olisi ylevämpi... Niin siitä huolimatta jos kansa haluaa pitää Suomen suomalaisena, niin eikö se olisi demokraattisesti silti oikea päätös? Jos siis Suomi olisi demokraattisesti johdettu? Emme kai mekään mene vastustelemaan Saudi-Arabialaisten enemmistön halua olla muslimeita, vai menemmekö?

En oikein osaa kirjoittaa tuota, mutta jos suomalaiset haluavat pitää oman pohjoisen kulmansa, niin miksi sitä päätöstä ei haluta kunnioittaa?

Minä ymmärrän toki että nyt vielä kyseessä on pieni ilmiö, ja monelle se on vielä kärpänen. Suomi on etäinen kylmä maa, ei tänne kaikki edes halua, sen vuoksihan me olemme pieni kansa lähtökohtaisesti. Ja kyllä näissä kämyisissä piireissä toki asiaa sitten kauhistellaankin. Mutta asian esilletuojilla ei pitäisi olla mitään merkitystä, siihen näiden jos kansa haluaa pitää tyylinsä. Vai?
  
  20. joulukuuta 2008 13:18:35

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : ""Näihin asioihin pitää tarttua koska olemme nähneet mitä muualla Euroopassa on tapahtunut kun on ikäänkuin päästetty [b]pullon henki[b] irti."

En jaksa katsoa tuota, mutta mitä Lipponen siis tarkoittaa tällä? Mitä 'muualla on tapahtunut'? Onko, herran jumala sentään, äänestetty vääriä puolueita?"


Tarkoittasko tuo vaan sitä, että ne kokoontumiset ravintoloissa pitäisi lopettaa ??
  
  20. joulukuuta 2008 13:18:42

Nimi : "Pullon henki irti"
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Paavo tarkoittanee, ettei ajauduttaisi 1930-luvun tapaiseen tilanteeseen, jossa Lapuan liike saksalaisen esikuvan mukaan käytti ei-parlamentaarisia keinoja kommunismia vastaan? Tästäkin voidaan olla montaa mieltä - olisiko ilman Lapuan liikettä Suomi ollut aivan toisessa tilanteessa toisen maailmansodan jälkeen eli vahvan kommunistisen liikkeen myötä joutunut vielä pahemmin Neuvostoliiton etupiiriin yhdeksi kansantasavalloista?
  
  20. joulukuuta 2008 13:18:58

Nimi : satunnainen huomioitsija
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Lienee syytä nostaa esille myös tämä kirjoittaja. Tekstit ovat parin vuoden takaa mutta ajankohtaisuus sen kuin vain lisääntynyt:

http://debatoija.blogspot.com/2006/12/talousromadus-2012.html

  
  20. joulukuuta 2008 13:22:35


guestbook © freebok.net