14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109251-109275

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ihan jees, mutta tilasto ei ole sama kuin fakta.
  
  19. joulukuuta 2008 18:03:46

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Totta! Olet aivan oikeassa.

Mutta lähempänä se on faktaa kuin mutu. Lisäksi tilastoja tällä hetkellä tunnutaan piilottelevan tai tehtävän vaikeasti saataviksi, tai asioita ei tilastoida. Mielestäni tietoperäinen johtaminen vaatisi ehdottomasti ensimmäiseksi asioiden selvittelyä - niin että tilastot mittaavat sitä mitä niiden halutaan mittaavan. Sitä on vaikea oppositiosta saada aikaan, saati pienistä piireistä. Silti tällainen kansalaisaktiivisuus toivottavasti herättää myös vallan kahvassa olevat.

Ainakin olisi korkea aika.
  
  19. joulukuuta 2008 18:10:44

Nimi : irmeli
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Hirveän kitinän olette saaneet aikaan siltä pohjalta otetaanko suomeen pari maahanmuuttajaa enemmän vai ei.
Ei tästä kukaan mitään ruotsia ole tekemässä, älkää nyt jaksako pelätä sitä mustaa miestä niin paljon.
Se on sellaine typeryyteen asti menevä erilaisuuden ja muukalaisten invaasion pelko joka asuu jossain meidän karjalaisessa selkärangassa.
Kyllähän sen ymmärtää, mutta asioita voi katsoa myös muun kuin kauhuskenaarion läpi.

Hyvää joulua.
  
  19. joulukuuta 2008 18:11:34

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ihan jees, mutta tilasto ei ole sama kuin fakta."

Tilastollinen fakta
Tilastollinen tosiasia

Aika moni on näköjään eri mieltä.
  
  19. joulukuuta 2008 18:12:54

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Irmeli, meiltä meni ohi se, missä vaiheessa Ruotsista päätettiin tehdä Ruotsi, sellaisena kuin se nyt on. Voisitko kertoa, tämähän varmaan liittyy siihen "muiden virheiden välttämiseen"?
  
  19. joulukuuta 2008 18:15:17

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : No se nyt ei vielä ole paljon mitään, jos googlessa sanotaan sitä sun tätä. Tutustu kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimuksen perusteisiin ja eroihin sekä ennen muuta siihen, miten niitä on kritisoitu.

Tilasto ei todellakaan ole fakta, ja "tilastollinen fakta" on jotain, mikä on ehkä fakta tuon tilaston perusteella. Tilaston ja faktuaalisen todellisuuden suhteesta se sen sijaan ei kerro välttämättä yhtään mitään.
  
  19. joulukuuta 2008 18:16:52

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ei tästä kukaan mitään ruotsia ole tekemässä, älkää nyt jaksako pelätä sitä mustaa miestä niin paljon.

[...]

asioita voi katsoa myös muun kuin kauhuskenaarion läpi."


Asioita voi katsoa myös muun kuin ihonvärin läpi. Juuri siksi vastustan nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa.
  
  19. joulukuuta 2008 18:17:21

Nimi : Mikael
  
Viesti : Monikulttuurista vihervasemmistolaista ekohippeilyä ja siitä miksi monet pitävät sitä uskontolahokona.
Olen laiska kirjoittamaan joten tässä linkki valmiiksi kirjoitettuun juttuu aiheesta Jonestown
  
  19. joulukuuta 2008 18:18:12

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Parahin Man Boy, kaikki nykyfysiikan teoriat perustuvat tilastollisiin tutkimustuloksiin. Niihin taas perustuvat empiiris-tieteellinen maailmankuvamme.

Ei kai uskottavaa sosiologiaakaan voi tehdä ilman tilastoja?
  
  19. joulukuuta 2008 18:20:27

Nimi : Veturimies
  
Viesti : Rami, kerrohan paljonko Ilta-Sanomien myynti on kärsinyt viime aikoina? Minua kiinnostaa, ja tästä on teillä varmasti puhuttu.
  
  19. joulukuuta 2008 18:21:43

Nimi : Man Boy
  
Viesti : Sami, kvantitatiivinen tutkimus on ihan jees, mutta ongelma on, jos luonnontieteistä haetaan malleja ihmistieteisiin. Se yleensä johtaa ennemmin tai myöhemmin aika suuriin ongelmiin. Tässä suhteessa laadullinen tutkimus on huomattavasti kiinnostavampaa, myös sosiologiassa.
  
  19. joulukuuta 2008 18:29:29

Nimi : Ihan vinkkinä
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Arvoisat Rami, Sanna ja muut lehdistön edustajat

Voisimmeko siirtyä keskustelemaan itse asiasta eli maahanmuuttopolitiikasta ja siitä miten se saadaan järkeväksi ja kestäväksi Suomen valtion ja sen kansan parasta ajatellen?

Tähän asti uutisointinne on ollut pääasiassa demonisoivaa henkilöön kohdistuvaa mustamaalausta ja monikulttuurin ihanuutta ylistävää tai sen ongelmia peittelevää valhepropagandaa, josta ei seuraa mitään hyvää yhdellekään osapuolelle.

Uskon teidän olevan sen verran älykkäitä ihmisiä, että pystytte halutessanne myös puolueettomaan ja asiakeskeiseen kirjoitteluun. Luulen myös teidän huomanneen, että yhä suurempi osa kansalaisista on nykyään "medialukutaitoisia", lukee uutisia useammista lähteistä ja ymmärtää jo käsitteet "nuorukainen", "moniosaaja", "kultamuna" ja muut hykerryttävät uustermit.

Vinkkinä voin mainita, että esim. Aamulehti on saanut paljon uusia tilaajia, koska heidän journalistinen linjansa on pääsääntöisesti ollut asiakeskeistä ja uutisoinut sellaisista asioista (kuten Thorsin lakialoite), joista muut valtamediat ovat kilpaa vaienneet.
  
  19. joulukuuta 2008 18:31:37

Nimi : Huomauttaja
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tilastot ovat kyllä tosia siten että mittaavat sitä mitä kysytään tai mitataan, mutta niistä tehtävät päätelmät voivat olla vääriä.
  
  19. joulukuuta 2008 18:34:41

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Sami, kvantitatiivinen tutkimus on ihan jees, mutta ongelma on, jos luonnontieteistä haetaan malleja ihmistieteisiin. Se yleensä johtaa ennemmin tai myöhemmin aika suuriin ongelmiin."

No joo, olet siinä ihan oikeassa että tilasto ei ole täsmälleen sama asia kuin fakta. Esim. matematiikassa käsitellään erilaisia "samuutta" kuvaavia relaatioita, kuten yhtäsuuruus, ekvivalenssi ja isomorfismi. Nämä relaatiot ovat kaikki erilaisia. Olin siis ajattelussani hieman löperö.

Ja siinäkin olet ihan oikeassa, että tilastojen lisäksi asioita voi, ja usein myös pitää, tarkastella yksilötasolla. Kunhan siihen ei kulu liikaa yhteiskunnan resursseja, jotka ovat aina rajalliset.
  
  19. joulukuuta 2008 18:35:26

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ei se ole aina ihan noinkaan, vrt. reliabiliteetti ja validiteetti.
  
  19. joulukuuta 2008 18:36:11

Nimi : tapio
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Ilta-Sanomien myynnistä voisin kertoa sellaisen omakohtaisen havainnon, että meidän lähikaupasta kaikki Ilta-Sanomat oli poikkeuksellisesti myyty eilen illansuussa. Iltalehtiä oli vielä jäljellä.

Ilta-Sanomissa oli ainakin ollut jotain juttua Tapani Kansan peruuntuneista joulukeikoista.

Tapani oli kai puhunut enemmän kuin laulanut, ei kuitenkaan monikulttuurisuudesta.
  
  19. joulukuuta 2008 18:40:51

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (Validiteettikommenttini meni siis Huomauttajalle.)

Mutta olemme Samin kanssa siis noin niin kuin suurin piirtein samoilla linjoilla. Minun epistemologiani on siinä mielessä Kantilainen, että mielestäni ilmiötä on mahdotonta saavuttaa suoraan "sellaisena kuin se on", ja siksi sitä täytyy representoida jotenkin, olkoon se sitten tilasto tai kuvaus tai jokin muu. Eli jostain tapahtumasta tai ilmiöstä voidaan tehdä tilastoja, kuvauksia, tarinoita, haastatteluja yms. vaikka miten paljon, eikä niistä mikään koskaan voi saavuttaa täysin sitä, mistä ko. asiassa on kyse - osa niistä on toki enemmän ja osa vähemmän hyvin perusteltuja. Ja tilasto sinänsä sisältää aina valintoja mittareiden yms. suhteen samalla tavalla kuin vaikkapa silminnäkijäkertomus sisältää retorisia valintoja kielen suhteen. Sitten tietysti yksi "ongelma" on, että kieli ei koskaan saa kiinni totuutta (jos sellaista onkaan), koska todellisuus rakentuu kielen kautta, joka puolestaan aina viittaa itseensä - eli ei ole Arkhimedeksen pistettä, josta käsin voi puhua kielestä kielen ulkopuolella.

Karkasikohan jo lapasesta? ;)
  
  19. joulukuuta 2008 18:46:34

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Mutta olemme Samin kanssa siis noin niin kuin suurin piirtein samoilla linjoilla. Minun epistemologiani on siinä mielessä Kantilainen, että mielestäni ilmiötä on mahdotonta saavuttaa suoraan "sellaisena kuin se on", ja siksi sitä täytyy representoida jotenkin, olkoon se sitten tilasto tai kuvaus tai jokin muu."

No joo, noinhan se menee fysiikassakin. Fysikaalista todellisuutta kuvataan teorioilla, ja joka ikinen tähän astinen teoria on kuvannut todellisuutta epätäydellisesti. Sitten on kaikki mittaukseen ja sen tarkkuuteen liittyvä problematiikka. Lisäksi malli ei voi koskaan kuvata mallinnettavaa täysin tarkasti, sillä malli asuu siinä fysikaalisessa todellisuudessa mitä yritetään mallintaa. Mallin bitit ei riitä. :)
  
  19. joulukuuta 2008 18:55:15

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Bueno! Lähden metsästämään ruokaa. Hauskaa vloppua!
  
  19. joulukuuta 2008 18:58:41

Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ramille ja Sannalle myös oikein hyvää joulua.

Asiat ja henkilöt sekä heidän mielipiteensä kun pystyisi jokainen meistä pitämään erillään, tästä voisi syntyä vaikka dialogi.

Itse toivon sitä.
  
  19. joulukuuta 2008 18:59:46

Nimi : JJ
  
Viesti : Täältä voi tutkailla eri lehtien levikkejä. Esim. 2002-2007 on Iltalehden levikki kasvanut n. 5000 ja IS:n pienentynyt n. 30 000
  
  19. joulukuuta 2008 19:02:44

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Sami, kvantitatiivinen tutkimus on ihan jees, mutta ongelma on, jos luonnontieteistä haetaan malleja ihmistieteisiin. Se yleensä johtaa ennemmin tai myöhemmin aika suuriin ongelmiin. Tässä suhteessa laadullinen tutkimus on huomattavasti kiinnostavampaa, myös sosiologiassa.

Pertti Töttö on kirjoittanut tuosta aiheesta mielenkiintoisen kirjan, joka puolustaa kvantitatiivista tutkimusotetta yhteiskuntatieteissä.

  
  19. joulukuuta 2008 19:06:32

Nimi : Jape
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vaikka... olisivat on mielestäni suomenkielen potentiaali eli mahtotapa, ei konditionaali.

Muuten kyllä Jussi näytti taas älynsä tähän pelletoimittajaan nähden.
Jatketaan näin.
  
  19. joulukuuta 2008 19:07:06

Nimi : weekendsoldier
Kotisivu : http://weekendsoldier.blogspot.com
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : "Hirveän kitinän olette saaneet aikaan siltä pohjalta otetaanko suomeen pari maahanmuuttajaa enemmän vai ei.
Ei tästä kukaan mitään ruotsia ole tekemässä, älkää nyt jaksako pelätä sitä mustaa miestä niin paljon.
Se on sellaine typeryyteen asti menevä erilaisuuden ja muukalaisten invaasion pelko joka asuu jossain meidän karjalaisessa selkärangassa.
Kyllähän sen ymmärtää, mutta asioita voi katsoa myös muun kuin kauhuskenaarion läpi.

Hyvää joulua."

- Hmm... Onko Irmeli trolli sama vai eri henkilö kuin Pirjo trolli?

Mitä tulee itse kommenttiin, niin sieltä tulee jo nyt noin 10 000 mamua vuodessa, eli pikkasen enemmän kuin pari. Ja jos Thorsin rajat auki laki hyväksytään, määrä moninkertaistuu. Kyllä tästä ollaan tekemässä Ruotsia.

Ruotsissa on huomattu, että on tehty virhe ja muutettu maahanmuuttopolitiikkaa tiukemmaksi. Suomessa kuitenkin halutaan ehdoin tahdoin toistaa samat virheet.

Ei se ole erilaisuuden pelkoa, vaan maalaisjärkeä. Valitettavasti se tuntuu olevan poliitikoilta hukassa. Ruotsissa jo mellakoidaan. Sitäkö tännekin halutaan?

Hauskaa Joulua vaan sinne trollimetsäänkin;)
  
  19. joulukuuta 2008 19:12:38

Nimi : Razze
  
Viesti : Voisikohan näiden sannaukkoloiden ja muiden toimittajien maailmankatsomus, jossa ulkomaalaisessa ihmisessä ja heidän kulttuureissaan nähdään PELKÄSTÄÄN positiivisia eikä LAINKAAN negatiivisia puolia, johtua sittenkin "alitajuisesta himosta mustan miehen kehoa kohtaan"?
Sitäköhän Oikarinen-Jabai sittenkin tarkoitti kirjoituksessaan? Sääli, että kirjoitus oli niin kovin vaikeaselkoinen tällaiselle kouluttamattomalle itä-helsinkiläiselle ettei nyt ihan varmaksi osaa sanoa...
  
  19. joulukuuta 2008 19:18:20


guestbook © freebok.net