14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109226-109250

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ajatellaan että "Hieno Eurooppalainen Mies" olisi vaikka ostamassa käytettyä autoa. Myyjä ilmoittaisi että peräkontti on sitten täynnä hevosenlantaa. HEM:hen protestoidessa myyjä ilmoittaisi että "et voi ottaa vain rusinoita pullista".
  
  19. joulukuuta 2008 16:36:39

Nimi : JP
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : JakeK:"Joo, mutta kun tuleva kaupunginvaltuutettu kirjoitti "Spam and Destroy!!1!" niin ihan jokainen koskaan millään foorumilla missään tietoverkossa ollut tietää, että kyseessä on vitsi."

Ehkä muotoilin asiani huonosti. Tarkoitin, että Sannan kirjoittamana tuo sitaatti ei ole mitenkään asiallinen tai poisselitettävissä. Jussin alkuperäinen läppä oli selvästi huumoria eikä kaipaa mitään selittelyä. Se nyt on selvää.
  
  19. joulukuuta 2008 16:36:50

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tohtori Vihan arsenaaliin kuuluu pääkallomerkin lisäksi kuoleman suudelma.
  
  19. joulukuuta 2008 16:48:14

Nimi : Miekkamies
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kun Jussi kirjoittaa jotain mihin jollain on vastaansanomista, se on "huumoria". Kuitenkaan kaikki mitä Jussi sanoo, ei ole huumoria vaan jotain siitä pitää ottaa vakavastikin. Se mitä tämä on, voi Jussi & kannattajat määrittää tarpeen mukaan jälkikäteen.

Kun Jussin sanomisista heittää joku huonot, kyseessä on väärä tulkinta. Tulkinta on rakenteellisesti väärä, koska se on eri kun mitä Jussi on (joskus jälkikäteenkin) tulkinnut omasta jutustaan. Jos joku tekee Jussin tai kannattajiensa mielestä väärän tulkinnan, on hänen koko persoonansa avoin loanheitolle, pääosin nimettömänä nimeä vastaan.

Jussilla on vapaus kommentoida mitä haluaa ja lainata mitä tahtoo, ja kukaan ei saa sanoa siihen vastaan. Kellään ei ole oikeutta lainata mitään Jussilta mitä Jussi ei halua, ja jos joku lainaa niin Jussilla on oikeus jälkikäteen esittää asiasta 'ad hoc'-tulkinta tilanteen mukaan.

Ei taida Jussin jutut päivänvaloa kestää, kun näihin disclaimereihin pitää lähteä! Sopisi jo tunnustaa että kannattajiin jutut uppoavat pyytämättäkin mutta että kuonoon alkaa tulla kun siitä turvallisesta selkääntaputtelijoiden piiristä lähtee pois. Ihmisen pienuutta kuvitella muuta.
  
  19. joulukuuta 2008 16:49:06
 
Vastaus : Olisi kiva, jos kitinässäsi olisi välillä jotain konkreettistakin. Tuollaista on kovin vaikea kommentoida.

Nimi : Jepjep
Kotisivu : http://www.iltalehti.fi/etusivu/
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Ei nyt ihan täysin suoraan "tähän" liity, mutta tiedoksi, että Iltalehden etusivulla (ainakin nyt) on äänestys aiheesta "Timo Soinin ”vaalitemppu” halutaan estää - Hyväksytkö Timo Soinin eurovaalisuunnitelmat?".
  
  19. joulukuuta 2008 16:49:29
 
Vastaus : Jos nyt vaikka ensin katsotaan, mitä Soini asian tiimoilta päättää.

Nimi : Sami
Kotisivu : http://paavo.vuodatus.net/blog/1700103
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Arrogantisti Halla-aho peesaa ketä vaan, jos se palvelee hänen asiaansa."

Kyllä on arrogantti mies. Välillä vittuilee ja välillä vittumaisesti peesaa. Päivän parhaat naurut. :)
  
  19. joulukuuta 2008 16:57:44

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Miekkamies, tuo kirjoituksesi vaikuttaa vahvasti siltä, että sen olisi kirjoittanut henkilö, jonka ÄO on 120. Sinun kannattaa ottaa kritiikissäsi huomioon se, että kirjoittajan ja lukijan ÄO:n erotus on yhden keskihajonnan luokkaa, lukija ei ymmärrä esimerkiksi kirjoittajan tarkoittamaa sarkasmia tai muita täkyjä.
  
  19. joulukuuta 2008 17:03:17

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Osuva kirjoitus, Miekkamies! Minusta se ongelma on juuri tässä, että Halla-ahon suunnalta ei mitään kriittistä reflektiota ole tulossa, koska hänhän edustaa sitä Totuutta. Ja yleensä näille nikkareille vain tilastot on sellaista konkretiaa, johon voi tarttua.
  
  19. joulukuuta 2008 17:07:36

Nimi : JL
  
Viesti : Tuo vasemmiston tapa pitää toisin ajattelevia mielisairaina jatkuu sukupolvelsta toiseen.

Kuinkahan suuri osa näistä toimittajille tulevista törkyviesteistä on heidän kirjoittamiansa, H-a:n kannattajana esiintyen?
  
  19. joulukuuta 2008 17:09:29

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Man Boy: Onneksi meillä on sinut, antamassa sitä kriittistä reflektiota.
  
  19. joulukuuta 2008 17:11:27

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : Nauruhermoani kutittelee ajatus siitä kuinka mahdollisesti lainvastaista ja vähintäänkin arvelluttavaa toimintaa, kuten puhelin- ja spammiterroria, sekä muutakin pahansuopaa kuten pilasoittojen suunnittelua harjoitetaan... vieraskirjassa jonka koko maailma näkee.

Nuo salakähmäiset, sinisterit maahanmuuttokriittiset. Move over, Illuminati. Todellinen varjoimperiumi kokoontuu täällä, silloin kun eivät ole juomassa ihmisen verta keskiviikkokerhossaan.

Pyhä yksinkertaisuus.
  
  19. joulukuuta 2008 17:17:40

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ei minusta väliä, mutta Mestarilta kaipaisin sitä...
  
  19. joulukuuta 2008 17:20:26

Nimi : Rami Mäkinen
  
Viesti : Jussi, ihan vilpittömät kiitokset Sannan näkemysten julkaisemisesta.

Huomaan, että olemme edelleen monista asioista hyvin eri mieltä, emmekä taida niistä samaan kantaan koskaan päätyäkään, mutta elettä arvostan. Perinteisessä lehdistössä vastapuolen omat kannanotot/vastineet on tapana julkaista ilman höystäviä kommentteja, mutta ymmärrän toki, että tämä on yhden henkilön ylläpitämä verkkosivusto, jossa pelisäännöt ovat erilaiset.

Lopuksi palstalle yleisemmin pohdittavaksi:

Kun tulin tänne kommentoimaan, minulla ei ollut varsinaisesti mitään henkilökohtaisesti voitettavaa. Palstalla ei oltu minusta kiinnostuneita, eivätkä lehteen tekemät juttuni olleet herättäneet juuri mitään pahennusta. Tiesin, että tulen saamaan runsaasti epämiellyttävää palautetta ja monen ihmisen antipatiat niskoilleni. Tulin silti.

Niin kauan kuin muistan, valtamediaa on syytelty norsunluutorneihin ja lasitaloihin linnoittautumisesta. Kysynkin: kun valtamedian edustaja kerrankin niin sanotusti jalkautuu rahvaan pariin ja tulee heidän foorumilleen keskustelemaan heidän ehdoillaan, niin miten siihen pitäisi reagoida? Ilkkua ääliölle, joka tulee tänne meidän hommaan saamaan itkupotkuraivareitaan? Vai ilahtua ja ehkä jopa kannustaa pyrkimystä dialogiin, vaikka itse asiasta olisi tyystin eri mieltä?

Hyvää joulua kaikille tasapuolisesti!
  
  19. joulukuuta 2008 17:23:28

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rami Mäkinen: "Niin kauan kuin muistan, valtamediaa on syytelty norsunluutorneihin ja lasitaloihin linnoittautumisesta. Kysynkin: kun valtamedian edustaja kerrankin niin sanotusti jalkautuu rahvaan pariin ja tulee heidän foorumilleen keskustelemaan heidän ehdoillaan, niin miten siihen pitäisi reagoida? Ilkkua ääliölle, joka tulee tänne meidän hommaan saamaan itkupotkuraivareitaan? Vai ilahtua ja ehkä jopa kannustaa pyrkimystä dialogiin, vaikka itse asiasta olisi tyystin eri mieltä?"

Ideaalisessa maailmassa tietysti kaikki hyppisivät riemusta. Todellisessa maailmassa reaktiot vaihtelevat laidasta toiseen, aggressiosta huvitukseen ja aitoon mielenkiintoon ja keskusteluyhteyden etsimiseen. Niin kävi nytkin.
  
  19. joulukuuta 2008 17:32:55

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ja yleensä näille nikkareille vain tilastot on sellaista konkretiaa, johon voi tarttua.

En ole varma kuinka hyvin siinä aina onnistun, mutta minulla on ainakin pyrkimys nähdä asiat asioina henkilöiden ohi. Minuakin välillä hieman ärsyttää Jussin tyyli, mutta silti roikun täällä, välillä kannustamassa häntä.

Hyvää joulua kaikille!
  
  19. joulukuuta 2008 17:33:06

Nimi : MarkusT
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hei Rami, nyt kun tulit taas käymään, niin saisinko tuon kommenttisi asiaan että onko sinun ja Sannan kirjoitukset täällä IS:n päätoimittajan tai muun esimiehenne tiedossa ja/tai hyväksymiä vai kirjoittatteko yksityishenkilöinä näkemyksiänne IS:n tietämättä asiasta.

Tämä on kolmas kerta kun kysyn, mutta vastausta ei ole tullut, uskon vielä että se johtuu siitä että että ole huomanneet näitä tässä viestitulvassa.

Kysyn siis siksi kun haluaisin tietää ovatko kirjoituksenne Teidän vai IS:n mielipiteitä.

Kiitos ja Hyvää Joulua teille molemmille!
  
  19. joulukuuta 2008 17:33:51

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Mainitsen Rosa Meriläisen ja saan kirjoituskiellon
  
Viesti : Nimi : JP
Mitä teen : Kommentoin

Ehkä muotoilin asiani huonosti.


Ah, jos olin kommentissani ilkeämielinen, kommenttini kohdistuu sellaista henkilöä kohtaan joka ottaa moiset asiat täydestä todesta tuntematta taustoja.

Pyydän anteeksi jos tuli itku. Jos ei tullut itkua pyydän vähemmän anteeksi.
  
  19. joulukuuta 2008 17:35:00

Nimi : Man Boy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Se Jussin retorinen tyyli olisi tässä se konkretia, johon voisi tarttua, jos haluaisi - konfliktitilanteet kun tuntuvat aiheuttavan melko usein reaktion, jossa joko a) psykologisoidaan asia yrittämällä mennä vastapuolen pään sisään tai b) esittämällä vastustaja muuten tyhmänä/hulluna/säälittävänä. Ja ehkä vielä isompi ongelma on, että se vastapuolen asia an Sich kuvataan hulluutena tai jollain tapaa todellisuuden vääristymänä.
  
  19. joulukuuta 2008 17:43:02

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hyvää joulua myös Ramille!

Mitä saamaasi vastaanottoon tulee, kukin tietysti vastaa vain omista sanomisistaan. Emme ole Yksi Monoliittinen Organismi.

Toisaalta: Jos paskaa tulee silmille, selityksiä voi etsiä myös peilistä. En voi kiistää sitä, että tunnen syvää antipatiaa S. Ukkolaa kohtaan, ja tämä varmasti heijastuu tapaan, jolla puhuttelen häntä ja hänen edusmiestään.
  
  19. joulukuuta 2008 17:43:06

Nimi : Pete G
  
Viesti : Rami Mäkiselle:

Minun, ja uskoakseni monen muun vieraskirjalaisen mielestä on oikein positiivinen asia, että toimittajat tulevat tälle foorumille keskustelemaan. Tosin tällä kertaa enemmän muotoseikoista kuin itse substanssista, eli maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista, mutta uskon, että molemmat osapuolet ovat ottaneet tästä jotain opiksi.
Tällainen moderoimaton foorumi on parempi paikka keskustella kuin esim. valtalehtien mielipidepalstat, joilla täysin asiallisetkin kommentit usein sensuroidaan. Täällä käytyä viime päivien kaltaista dialogia en voisi kuvitella lukevani tämän päivän valtamedioista. Sanavapaus toteutuu paremmin ja sitä kunnioitetaan enemmän bloggajien kuin valtamedioden taholta.

Toivottavasti tämä on jonkun hyvän alkua.

Hyvää Joulua!
  
  19. joulukuuta 2008 17:49:39

Nimi : Oxy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ilkkua ääliölle, joka tulee tänne meidän hommaan saamaan itkupotkuraivareitaan? Vai ilahtua ja ehkä jopa kannustaa pyrkimystä dialogiin, vaikka itse asiasta olisi tyystin eri mieltä?"

Kuten jo aiemmin omalta kohdaltani totesinkin, etten ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Herättää jos jonkinlaisia ajatuksia kyllä.
  
  19. joulukuuta 2008 17:50:28

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rami Mäkinen:
"Kysynkin: kun valtamedian edustaja kerrankin niin sanotusti jalkautuu rahvaan pariin ja tulee heidän foorumilleen keskustelemaan heidän ehdoillaan, niin miten siihen pitäisi reagoida? Ilkkua ääliölle, joka tulee tänne meidän hommaan saamaan itkupotkuraivareitaan? Vai ilahtua ja ehkä jopa kannustaa pyrkimystä dialogiin, vaikka itse asiasta olisi tyystin eri mieltä?"

Olen tyytyväinen, että päätit tulla. Kuuluu pelin henkeen ja nettimaailman luonteeseen, että vastapuoleksi koettujen (ja jopa omien) annetaan enimmäkseen kuulla kunniansa nimimerkkien takaa. Et kai oikeasti muuta odottanut? Mielestäni sait asiallistakin keskustelua aikaan, joten keskity siihen ja unohda huutelijat. Homma-foorumi olisi ollut sikäli parempi paikka keskustelulle, että sinne joutuu rekisteröitymään.
  
  19. joulukuuta 2008 17:53:54

Nimi : joniq
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En yhtään ihmettele, jos Hesarimafian myllytyksen jälkeen Halla-aho ei tunne sympatioita tiettyjä toimittajia kohtaan. Nyt tässä kuitenkin uhkaa pääasia unohtua, mikä on ehkä toimittajien tarkoituskin. Eli leivotaan skandaaleja henkilöön käyden, niin siten vältetään meneminen varsinaiseen aiheeseen, eli maahan-
muutosta käytävään keskusteluun. Valtamedia ei näytä sitä haluavan.
Ruotsissa keskustelua näytetään käyvän ihan konkreettisella tasolla. Lisää Malmötä meillekin?
  
  19. joulukuuta 2008 17:56:34

Nimi : Raine
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rami Mäkinen: ” Perinteisessä lehdistössä vastapuolen omat kannanotot/vastineet on tapana julkaista ilman höystäviä kommentteja,”

Tai sitten ei julkaista ollenkaan. Näinhän käsittääkseni Jussin vastineelle kävi.

RM: ” Niin kauan kuin muistan, valtamediaa on syytelty norsunluutorneihin ja lasitaloihin linnoittautumisesta. Kysynkin: kun valtamedian edustaja kerrankin niin sanotusti jalkautuu rahvaan pariin ja tulee heidän foorumilleen keskustelemaan heidän ehdoillaan, niin miten siihen pitäisi reagoida? Ilkkua ääliölle, joka tulee tänne meidän hommaan saamaan itkupotkuraivareitaan? Vai ilahtua ja ehkä jopa kannustaa pyrkimystä dialogiin, vaikka itse asiasta olisi tyystin eri mieltä?”

Itse en tainnut sinulle vastata, mutta Sannalle kommentteja ja kysymyksiä kirjoitin (vastauksia en kyllä saanut, toki kysymyksiä Sannalle pisti kovin moni muukin). Sinänsä toki tämä ”rahvaan pariin jalkautuminen” ja dialogin yrittäminen on todellakin positiivinen ja kannatettava asia (muidenkin kuin vain toimittajien taholta). Keskusteluyhteyttä rakentaessa olisi vain syytä muistaa muutama asia:
1) Kaikki eivät ole kanssasi samaa mieltä asioista ja myös ilmaisevat tämän, eivätkä vain taputtele sinua selkään, kun nyt oikein vaivauduit rahvaan kanssa keskustelemaan. Tämä ei silti ole ”ääliölle ilkkumista” vaan ihan asiallista keskustelua.
2) Jotkut ihmiset voivat esittää asiansa kärkevämmin, epäkorrektimmin kuin mihin SINÄ olet tottunut. Tämäkään ei vielä ole ”ääliöille ilkkumista” vaan ihan asiallista keskustelua.
3) Kun käyt keskustelua julkisella foorumilla, niin aivan varmasti siellä joku silloin tällöin syyllistyy myös hieman yli menevään kommentointiin. Kuka meistä ei olisi sellaiseen joskus syyllistynyt? Hän, joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven. Tämäkin kuuluu vielä ihan normaaliin ihmisten väliseen kanssakäymiseen, eikä siitä ole syytä vetää hernettä nenään.
4) Internetin julkisilla palstoilla, ihan kuten tuolla ulkonakin, liikkuu myös häiriintyneitä ihmisiä, jotka eivät pysty muuhun kuin täysin asiattomiin heittoihin. Tämä on elämän perustotuus, sille en minä etkä sinä voi yhtään mitään ja se pitää vain hyväksyä. Tämä ei tarkoita missään nimessä, että kaikki keskustelu pitäisi tällä perusteella luokitella toivottomaksi, näitä ihmisiä on kuitenkin onneksi melko vähän (tällä palstalla selvästi keskimääräistä keskustelupalstaa vähemmän).

Hyvää joulua minunkin puolestani sinulle ja Sannalle! Ja kaikille muillekin, jotka tämän sattuvat lukemaan, poliittisista näkemyksistä riippumatta :)
  
  19. joulukuuta 2008 17:56:52

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Kiitokset minunkin puolestani Rami Mäkiselle.

Kirjoitin jo aiemmin kiittävän vastauksen, mutta silloin se meni johonkin Internetin tuuttiin yhteyden pätkimisen tai muun syyn vuoksi. Ne kirjoitukset mitä Rami Mäkiseltä näin olivat asiallisia ja hyviä. Erityismaininta korrektista kielenkäytöstä, joka on asioiden riidellessä perusedellytys keskustelun pitämisenä asiallisena.

Mielestäni Jussi Halla-ahon kirjoitukset Sanna Ukkolasta eivät olleet oikein itkupotkuraivareita. Ne olivat perusteltuja siltä kannalta miten "me halla-aholaiset" (jos meistä voi puhua) olimme Sanna Ukkolan kirjoitukset alunperin loukkaavina nähneet. Itse ainakin katson että selkeät mielikuvia luovat kielikuvat ('tehtailla puhelinhäiriköintiä' tms) olivat aika pahanilkisiä, eikä niillä ollut substanssia varsinaisissa tapahtumissa, eikä Jussi Halla-ahon tekstien asiasisällössä. Kun toiminta oli vielä toistuvaa, niin voidaan sanoa että kyse oli lokakampanjasta.

Sen toki ymmärrän, ja hyväksyn, että kaikilla meillä on omanlaisensa maailmankuva, ja se maailmankuva vaikuttaa siihen miten laitamme asiat ilmi, niin arkipäivässä kuin paperille. Tämä persoonan vaikutus myös asiasisältöön näkyy tietysti myös Jussin kirjoituksissa, mutta silti vielä loogisesti hallittavissa määrin.

Minusta oli kiintoisa ilmiö että Rami Mäkinen yleensäkin tuli palstalle, ja oli sääli nähdä myös melko vahvaa 'haistattelua'. Toimittaja ei sitä omilla teoillaan ansainnut, vaikka myönnetään että "tältä puolelta" katsoen edustikin aika yksipuolista kantaa, ja kuten Jussin argumentaation kautta voidaan todeta, ei Jussin Mediakulma vastaukset olleet täysin tuulesta temmattuja - kylläkin aika vahvasti asenteellisia. Mutta sanoisin että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Eivät alkuperäiset artikkelit mitään neutraalia toimittamista olleet, eivät edes Halla-aho-kriittisiä, vaan tarkoituksena oli sanoa jotain pahaa, jotain raflaavaa Jussista. Hinnalla millä hyvänsä?


Mutta kuten alla toivotetaan, niin Hyvää Joulua! Ja toivottavasti seuraavalla kerralla keskustelu voi keskittyä asiaankin.

Mielestäni Jussi Halla-ahon linja keskittyä esimerkiksi TILASTOIHIN on varsin järkevää. Kun tähän "kehon tietoon" perustuva keskustelu on aika perusteetonta ja hedelmätöntä... Jos isoja asioita ei johdeta järjellä ja faktoilla, niin mihin olemme menossa?
  
  19. joulukuuta 2008 18:01:47


guestbook © freebok.net